Emot ovat olleet 2-4 vuotta vanhoilla läppäreillä ja M2-, M3- ja M4-sarjan Asus/AMD-emoja (useimmiten kuitenkin M2-sarjaa). Uudemmilla en ole vaivautunut enää kokeilemaan.
Kyllä noissa emoissa on riittänyt potkua suuri-impedanssisiin kuulokkeisiinkin, mutta olen kokeillut muitakin - tosin tuo on voinut vaikuttaa huonontavasti äänenlaatuun - sehän oli minulla alkuperäinen pointtikin. Eihän muuta vaihtoehtoa ole tarjolla noissa halpiskorteissa - EMUssa on oma kuulokevahvistin.
Äänentoistolaitteita on ollut useammanlaisia, mm.:
- kuulokkeet Sennheiser HD 650 ja 380 Pro, Sony MDR 7xxx Professional (takavuosien paras malli)
- vahvistin Sony VA-333 ES (enpä heti lähtisi epäilemään tuon vahvistimen kykyjä)
- joku Sonyn QT-sarjan vahvistin
- kaiuttimet Hifi 90/5 (erot kuuluvat huonommillakin)
- Genelec Bi-Amp (en muista tyyppiä, hintaluokka 1500 eur, tosin tässä käytössä edullinen mikseri huonontaa kuuluvasti äänenlaatua, eivätkä tämänhintainen Genelecit muutenkaan vielä pärjää)
// OK - tämä kappale oli turhaa, koska tarkoitit muuta - En ihan tiedä mitä tarkoitat tuolla kommentilla "integroiduista vahvistimista". Kyllähän niitä on aina tehty kunnollisiakin. Samoin huonoja esivahvistimia ja huonoja ei-integroituja vahvistimia - lähinnä muodin mukaanhan noiden tekeminen on vaihdellut ... että pitääkö olla kaksi laatikkoa vai vain yksi. Esim. Yamaha on tehnyt jo 70-luvulta lähtien erittäin hyviä viritinvahvistimiakin ... integroiduista vahvistimista puhumattakaan //
Tavallaan hienointa tuollaisessa USB-äänikortissa on se, että kunnollisen äänenlaadun saa myös esim. Asus EEE mopo-läppäristä, jossa ajaa Ubuntua, ihan heittämällä. Lisäksi sitten se, että ulkoisella äänikortilla saa erillisen, kunnollisen kuulokekuuntelun ja saa myös kunnolliset liitännät muihin järjestelmiin, mikä sekin on vähintäinkin miellyttävää jollei suoranaisesti äänenlaatuun vaikuttavaa sekin (nimimerkki "Useampia läppäriemoja 3.5mm:n leluliitännän rikkoutumisen vuoksi vaihdattanut")