Sinällään kummallista kyllä, jos kaikkia ethernettökkeleitä ei polkaista bootista käyntiin, oli niissä jotain eloa juuri silloin eli ei. Eihän niistä mitään haittaakaan pitäisi olla?
Se, että itse Ethernet ei kortin myötä aktivoidu, ei ollut todennäköisesti tässä ollenkaan se pointti - mainitsin sen vain ohimennen, koska tämä tapahtuu helposti muissa tapauksissa. Toisaalta se, että verkko ei ollenkaan aktivoidu jos virtoja ei ole, on hyvä, koska se aktivoituu automaattisesti sitten kun se verkko palautuu. Ongelmana tässä on vain se, että piuha pitäisi olla kokonaan irti, kunnes verkko on kokonaisuudessaan kunnossa (=ADSL-laite on itse täysin toiminnassa ja saanut oman konfiguraationsa kuntoon). Jos verkko häviää kokonaan, kun piuhan irrottaa, tarkoittaa sitä, että verkon saa takaisin "käyttämällä piuhaa irti" - joten tämä on käyttäjälle omalla tavallaan hyödyllinenkin ominaisuus.
Varsinainen pointti on tässä se, että jos DHCP-serverissä (joka on ADSL/reititin/kytkin purkissa) ei ole eloa, niin kone ei saa mistään sellaista verkkokonfiguraatiota "joka toimisi" - siis jos "kaikki" on automatiikalla, mikä on kätevintä ja oletustapa.
Tämän voi kiertää sillä, että koneeseen määrittelee konfiguraation käsin ja ottaa automatiikan pois. Tällöin tietokoneen verkko "alkaa toimia" ja nettiin pääsee heti kun ADSL-yhteys ja reititin ja kytkin alkavat toimia - DHCP-serveri ei ole tällöin pelissä mukana.
Jollei itsestään selvää muuten tai edellisistä ei selvinnyt, niin näissä yleisimmissä purkeissa, joita kutsutaan esim. ADSL-modeemeiksi, on tyypillisesti neljä erillistä toimintoa, joiden erot pitää mieltää, jotta verkkokonfiguraatiota voi käsitellä:
- ADSL-modeemi
- DHCP-serveri (jota ei ole pakko käyttää)
- reititys, NAT (jonka voi ottaa pois, tällöin puhutaan "sillasta")
- kytkin (=useampia samanlaisia liitäntöjä vain, passiivinen toiminto tavallaan)
- on niissä muutakin, jonkinlaisia palomuuritoimintoja ja uudelleenohjausta jms
On olemassa muunkinlaisia purkkeja, joten näiden toimintojen erot kannattaa sikälikin mieltää.