Mikä logiikka tossa on. 10.04 on vanhempana ja testattuna versiona takuulla paljon vähäbugisempi kuin uusin versio. Olen vielä ymmärtänyt että LTS rakennetaan lähtökohtasesti vakaammista ohjelmistoversioista.
Tuo viittaus alkuperäisessä viestissä MobilePartner kertoo, että käytössä esim. nettitikku, joka aiheuttanee siis tökkimistä ko. käyttäjän U10.04 LTS-version kanssa (?). Koska LTS-versio koitetaan pitää vakaana, ei siihen tuuppailla hätäiseen korjauksia, joka pahimmillaan voisi rikkoa laajemmin järjestelmän (esim. entistä vakaamman/nopeamman/toimivamman ja laajemman tuen erilaisille laitteistoille tarjoavan kernel-version tms.).
Aina uusin versio taas tarjoaa mahdollisuuden korjailla edellisten puutteita. Kun uusin on ehditty asiallisesti testata ennen virallista julkaisua, eivät virheet (bugit) ole sen totaalisempia. LTS-versiot on tarkoitettu "tuotantokäyttöön" tai palvelimiin. Tavan käyttäjän työpöydälle uusin versio useimmiten soveltuu aivan mainiosti. (Riippuen pitkälti siitä, mitkä ohjelmat ovat käyttäjälle keskeisimpiä).
Aiheesta olen kirjoitellut jo aikoja, ja pidän yhä hieman yllättävänä, että virallisesti suositellaan LTS-versiota, eikä luoteta Canonical:in tekemään puolivuosittain tarjottavaan tuoreimpaan versioon.
Hyvin suunnitellut varmuuskopiot ovat sitä varten, että jos laajempia ongelmia ilmenee, on toimiva järjestelmä palautettavissa varsin helposti. Varmuuskopiointi on tietotekniikassa välttämätöntä!
CPUFREQ=no
Tuo liittynee virransäästöominaisuuksiin (APM/ACPI). Prosessorin nopeutta ei siis muutella vaikka prosessorilla ei olisikaan turhaa kuormaa.