Kirjoittaja Aihe: Realtekin verkkopiiri 8111/8168B, ongelmia r8168 ja r8169 ajureilla  (Luettu 3698 kertaa)

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Tämmöinen langallisen verkon verkkopiiri olisi huolenaiheena. Tuli Asuksen M5A87-emolevyn mukana ja Windowsissa (Vista) tuo toimii sen verta hyvin, että verkkokaapelin joutuu käynnistyksen jälkeen repimään irti ja laittamaan takaisin, mutta Ubuntussa se tuottaa ongelmia ja haun mukaan en ole ainoa.

r8169-ajurilla tuo ei toimi alkuunkaan. Tai toimi vielä asennuksen jälkeen, mutta nyt ei enää. En tiedä miksi, pitäisi varmaan ottaa virrat pois kokonaan joksikin aikaa ja kokeilla uudestaan. Yritin säätää autonegotiationin pois päältä ja verkon nopeuden 100:lle, mutta ei vaikuttanut (verkko on muutenkin 100 Mb/s). Dmesg sanoo link down ja heti perään link up...???

r8168-ajuri ei tuonut parempaa tulosta. Latasin, käänsin, asensin ja otin käyttöön kyseisen ajurin ja se latautuikin (katsoin lshw:llä). Tuo toimii näennäisesti ihan ok, mutta kun verkkoa on käytetty tarpeeksi. Yhdesti katkaisi kesken videon katsomisen (lähiverkossa) 1,1 Gt kohdalla (siis olikohan RX bittejä ifconfigin mukaan), pitäisi katsoa jääkö uudestaan samaan. Samoin kaikki muut siirrot katkeavat ja sitten verkko ei toimi ennen uudelleen käynnistystä. Siis lopettaa toiminnan kokonaan ja dmesg:ssä ei ole uusia viestejä.

Olisi hienoa jos toisen ajurin saisi toimimaan täysiään. Muuten pitänee joko tilata tai seuraavan kerran kaupungissa käydessä ostaa erillinen verkkokortti jollain muulla piirillä. Näköjään niissäkin valikoima on aikalailla 100 Mb/s korteissa, jos ei halua Realtekiä.

Muokkaus: parannettu otsikkoa
« Viimeksi muokattu: 31.07.11 - klo:23.21 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Realtekin verkkopiiri 8111/8168B
« Vastaus #1 : 31.07.11 - klo:23.18 »
Enkä tietysti muistanut mainita, että Ubuntu on versiota 11.04.
Tuon r8168 ajurin otin Realtekin sivuilta: http://www.realtek.com/downloads/downloadsview.aspx?langid=1&pnid=13&pfid=5&level=5&conn=4&downtypeid=3&getdown=false#2

Muokkaus: Lisäsin sanan, jota ilman viesti kuulosti tyhmältä.

Lisäksi tutkin netistä, että tuo oletuksena ladattava r8169 olisi väärä tuolle piirille. Onkohan näin? Tosin voi hyvinkin olla, kun se ei sillä toimi käytännössä ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: 01.08.11 - klo:00.18 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3380
    • Profiili
Tässä on pieni ehkä hyödyllinen rivi kun testailet:

Koodia: [Valitse]
sudo lshw | tr -s '\040' | grep realtek -i -A 12
Näkyy onko linkki ylhäällä (kaapeli kiinni), nopeus, nopeuden automaattinen neuvottelu, duplex, ip, ajuri yhdellä silmäyksellä.  

Tuopa taitaakin olla ongelmallinen Realtek malli, itsellä ei ole tuollaista mutta muita malleja melkein joka koneessa.  Onneksi tuo Realtek on kuitenkin aktiivinen Linux ajureiden kehityksessä.

Edit:  No tuotahan olit jo käyttänytkin...  Myös "nm-tool" näyttää osittain samoja asioita. Sieltä emolta varmaan näkisi mikä piiri siellä on oikeasti.

Tehokkain väline on "ethtool" jolla pystyy sekä katselemaan että muuttamaan lennossa kortin asetuksia, esimerkki:

Koodia: [Valitse]
sudo ethtool eth0
PS:  Oliko se "8.024.00" versio ajurista jolla yritit ?
« Viimeksi muokattu: 01.08.11 - klo:10.46 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Näköjään myös r8169 toimii, nyt kun kone oli yön yli kokonaan ilman virtaa. Yön yli siksi, että oli kätevintä laittaa se illalla sammuksiin virtalähteen kytkimestä.

ethtoolilla juurikin vaihdoin sen autonegin ja nopeuden asetuksia.

Ajuri (r8168) oli tosiaan tuo mainitsemasi 8.024.00 versio.

Nyt siis käytössä r8169 ja mitään asetuksia en ole mennyt säätelemään. Pitää tehdä vielä rasitustesti.
Koodia: [Valitse]
$ sudo lshw | tr -s '\040' | grep realtek -i -A 12
[sudo] password for tomin:
 vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
 physical id: 0
 bus info: pci@0000:03:00.0
 logical name: eth0
 version: 06
 serial: f4:6d:04:cf:66:7f
 size: 100Mbit/s
 capacity: 1Gbit/s
 width: 64 bits
 clock: 33MHz
 capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
 configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.0.128 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
 resources: irq:43 ioport:e800(size=256) memory:fafff000-faffffff memory:faff8000-faffbfff
tomin@tomin-workstation:~$ sudo ethtool eth0
Settings for eth0:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                        100baseT/Half 100baseT/Full
                        1000baseT/Half 1000baseT/Full
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                        100baseT/Half 100baseT/Full
                        1000baseT/Half 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                     100baseT/Half 100baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: No
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 0
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: pumbg
Wake-on: g
Current message level: 0x00000033 (51)
       drv probe ifdown ifup
Link detected: yes
tomin@tomin-workstation:~$
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

New_user

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1036
    • Profiili

Hei

Oli samantyyppinen ongelma Realtekin piiriä käyttävässä pöytäkoneessa joskus. Verkko ei herännyt suspendista, ei toiminut Windowsin puolella käymisen jälkeen tms. Itse kyllästyin, ja laitoin koneeseen erillisen Intelin kortin, ja disabloin Realtekin verkon bioksesta.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Joo tuota testasinkin jo. Eli jos käynnistää uudelleen Windowsin puolelta, niin ainakaan r8169-ajurilla (oletus) tuo piiri ei toimi. Löysin myös siitä keskustelua netistä ja syy oli kuulemma, että Windows-ajuri sammuttaa verkkokortin, jottei verkkokäynnistystä käytettäisi rebootin aikana (tietoturvaa ajateltu olevinaan). Tai näin ainakin muistaakseni ymmärsin.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Huoh. Luulin jo, että r8169-ajurit toimisivat nätisti, mutta ei. Tänään käynnistin koneen, kirjautui Skypeen ihan nätisti, mutta avatessani Mythfrontendiä verkko jumahti. Jos suljen mythfrontendin se alkaa taas toimia, mutta sillävälin edes ping ei kulje. Tapahtuu joka kerta. Kokeilin myös säätää autoneg off speed 100, mutta sillä ei ollut mitään väliä (ei tosin yllätä, kun nopeus oli muutenkin 100). Toisella koneella Mythtv toimii hienosti. Huomattavaa on myös, että aiemmin sain siirrettyä putkeen varmaan pari kymmentä gigaa tavaraa lähiverkossa. Ei hyvä tämä...

Muokkaus: No tänne sentään pääsee. Ilmeisesti rasitus jumauttaa toiminnan ja kun verkkoa ei hetkeen käytetä ollenkaan se alkaa toimia, kunnes jumahtaa taas.

Koodia: [Valitse]
tomin@tomin-workstation:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr f4:6d:04:cf:66:7f 
          inet addr:192.168.0.128  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::f66d:4ff:fecf:667f/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1374 errors:0 dropped:1374 overruns:0 frame:1374
          TX packets:2256 errors:0 dropped:85 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:324105 (324.1 KB)  TX bytes:287292 (287.2 KB)
          Interrupt:43 Base address:0x6000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:1010 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1010 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:44563 (44.5 KB)  TX bytes:44563 (44.5 KB)

tomin@tomin-workstation:~$ sudo lshw | tr -s '\040' | grep realtek -i -A 12
[sudo] password for tomin:
 vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
 physical id: 0
 bus info: pci@0000:03:00.0
 logical name: eth0
 version: 06
 serial: f4:6d:04:cf:66:7f
 size: 100Mbit/s
 capacity: 1Gbit/s
 width: 64 bits
 clock: 33MHz
 capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
 configuration: autonegotiation=off broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.0.128 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
 resources: irq:43 ioport:e800(size=256) memory:fafff000-faffffff memory:faff8000-faffbfff
tomin@tomin-workstation:~$
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:12.52 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3380
    • Profiili
Siellä näkyy aika paljon pakettivirheitä:

          RX packets:1374 errors:0 dropped:1374 overruns:0 frame:1374
          TX packets:2256 errors:0 dropped:85 overruns:0 carrier:0

Jotain siinä ajurissa taitaa vielä olla. MTU: n pienentämistä hieman voi halutessaan kokeilla, auttaa tuurilla joissakin tapauksissa.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Enpä huomannut tuota. Eikö tuossa ole tippunut kaikki (RX) paketit? Tosin Skype kyllä väitti yhdistäneensä, mutta en sen enempää sitä saantu testattua ja lisäksi ping meni läpi. No pitää testailla kunhan tuo ongelma ilmaantuu uudestaan (huomenna ehkä?). Nimittäin rupesi taas toimimaan kun käytin ilman virtoja hetken.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3380
    • Profiili
Lainaus
Eikö tuossa ole tippunut kaikki (RX) paketit?

:)     En huomannut minä taas tuota.  Taitaa olla ajurissa vikaa ?
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:22.54 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Ei taas tänä aamuna toiminut, tai toimi hetken ja sitten ei enää. Kokeilin ladata moduulin uudestaan ja verkko rupesi toimimaan - hetkeksi. Tein sen vielä kerran kun selain ei yrittänyt siirtää mitään ja näyttäisi toimivan taas ainakin jonkin aikaa. Näköjään kaapelin irrottaminen ja uudelleen liittäminen aiheuttaa vain sen ettei kone luulekaan pääsevänsä verkkoon.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Sietämätöntä, kun mythfrontend ei toimi alkuunsakaan tällä ajurilla. :/
Lisäksi tuosta ajurista on launchpadissä monta bugiraporttia tälle piirille, mutta kaikki ovat  vanhoja, eikä ne edes taida vastata tapausta. Kirjoittanen uuden, kunhan saan verkon toimimaan (sammutan ja käynnistän uudelleen).

Mistähän irrottaisi verkkokortin tähän koneeseen.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

elohope

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 45
    • Profiili
Realtek-verkkopiiri voi hidastella, jos siinä on väärä ajuri. Verkossa liittyvien tietojen mukaan Ubuntu ja Fedora tuppaavat lataamaan väärän ajurin. Alla olevien ohjeiden avulla onnistuin ratkaisemaan oman ongelmani, ja Ubuntu 11.04 (64 bit) toimii nyt verkossa nopeammin.

Lainaus
Many motherboards nowadays have integrated gigabit ethernet that use the Realtek NIC chipset.
The Realtek r8168B network card does not work out of the box in Redhat, Centos, Fedora, or Ubuntu: instead of loading the r8168 driver, modprobe loads the r8169 driver, which is broken as can be seen with ifconfig which shows large amounts of dropped packets.

Lähteitä:
http://www.foxhop.net/realtek-dropping-packets-on-linux-ubuntu-and-fedora
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1661489
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1788758


Selvitetään ensin onko Realtek-verkkolaitteessa oikea ajuri. Se saadaan selville komennolla

Koodia: [Valitse]
sudo lshw -C network

Tulos näytti ristiriidan (lihavoidut kohdat):

  *-network              
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:03:00.0
       logical name: eth0
       version: 03
       serial: 00:1c:c0:ed:26:e5
       size: 100Mbit/s
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.1.33 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:43 ioport:d000(size=256) memory:d2114000-d2114fff memory:d2110000-d2113fff memory:d2100000-d210ffff

Ratkaisua haetaan seuraavasti.

Haetaan uusi ajuri ja puretaan se asianomaiseen kansioon (uudemman ajuriversion voi noutaa vastaisuudessa Realtekin sivuilta):

Koodia: [Valitse]
wget http://www.foxhop.net/attachment/r8168-8.023.00.tar.bz2
tar vjxf r8168-8.023.00.tar.bz2

Poistetaan vanha ajuri vasta tässä vaiheessa, sillä kun ajuri poistetaan, katkeaa myös internet-yhteys ja se palaa, kun uusi (edellä ladattu) ajuri otetaan käyttöön.

Koodia: [Valitse]
sudo rmmod r8169
Siirrytään kansioon, johon uusi ajuri ladattiin ja sitten asennetaan se:

Koodia: [Valitse]
cd r8168-8.023.00
sudo ./autorun.sh

Ladataan uusi ajuri (voi olla tarpeeton vaihe):

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe r8168
Asetetaan vanhan ajuri nimi mustalle listalle, jotta se ei lataudu järjestelmään sen käynnistyessä:

Koodia: [Valitse]
echo "blacklist r8169" >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
Tällä käskyllä voi varmistaa, että vanha ajuri todella on mustalla listalla:

Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf
Seuraavalla käskyllä varmistetaan, että poistettu ajuri ei kummittele enää järjestelmässä:

Koodia: [Valitse]
sudo update-initramfs -u
Vielä katsotaan, löytyykö uusi ajuri tiedostoista niin kuin pitääkin:

Koodia: [Valitse]
lsmod | grep r8168
Kun järjestelmä päivittää ytimen, Realtekin ajuria ei asenneta eikä verkkoyhteyttä muodostu. r8168 -ajuri on silloin asennettava edellä ladatusta tiedostosta noudattaen edellä annettuja ohjeita.

Jos haluaa saada r8168-ajurin uudemman version, se löytyy tältä Realtekin sivulta:
 
http://www.realtek.com/downloads/downloadsview.aspx?langid=1&pnid=13&pfid=5&level=5&conn=4&downtypeid=3&getdown=false#2
 
(Uuden version saa Linux-ytimen päivityksenkin jälkeen, jos käytettävissä on vanha ydin, jolla koneen voi käynnistää ja ajurin noutaa.)

« Viimeksi muokattu: 25.10.11 - klo:11.17 kirjoittanut elohope »

poopoo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Terve. Taistelin tässä juuri 10.04:n ja Asus M5A87-emolla varustetun koneen kanssa, aiheena pätkivä netti. Emolla Realtekin 80111E. Ilahduttavaa huomata etten ole ongelmieni kanssa yksin. Ryhdyn välittömästi testaamaan neuvojasi, ilmoitan kuinka kävi.

New_user

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1036
    • Profiili
Sietämätöntä, kun mythfrontend ei toimi alkuunsakaan tällä ajurilla. :/
Lisäksi tuosta ajurista on launchpadissä monta bugiraporttia tälle piirille, mutta kaikki ovat  vanhoja, eikä ne edes taida vastata tapausta. Kirjoittanen uuden, kunhan saan verkon toimimaan (sammutan ja käynnistän uudelleen).

Mistähän irrottaisi verkkokortin tähän koneeseen.

Uudenkin verkkokortin saa pilkkahintaan, käytettyjä löytynee kasapäin jostakin atk-firmasta tai purkupaikasta. Intelien kanssa on mennyt aina hyvin :)

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Kuten mainitsin, tuota ajuria kokeilin ja lopputulos oli, että sekään ei toimi aina oikein. Jos käynnistää koneen uudelleen Windowsista Ubuntuun, korttia ei saa pelittämään käynnistämättä konetta uudestaan. Eli joko käyttää vain Ubuntua, sietää ongelman tai asentaa erilliskortin (kuten tein).

Sen lähdekoodin voi säilyttää koneella, jolloin sitä ei tarvitse latailla netistä uudestaan ytimen päivitysten jälkeen.

Olen nyt käyttänyt Intelin korttia, jonka ostin käytettynä. Tämän kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta pitäisikin testata miten Realtek toimii Linuxin versiolla 3.0.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

poopoo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Tere. Ajurin versio näyttää olevan nyt 8.026.00 ja toimii ainakin alustavasti moitteetta Win7 / 10.04.3 käyttikset sisältävässä koneessa. Totta kyllä että erillisen verkkokortin saa "pähkinöillä" mutta pitää se emolevylläkin oleva piiri perskules pelata käyttiksestä riippumatta. Tai piirin siältävään emolevyyn voisi laittaa tarran "NOT FOR LINUX-USERS"

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10400
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Tere. Ajurin versio näyttää olevan nyt 8.026.00 ja toimii ainakin alustavasti moitteetta Win7 / 10.04.3 käyttikset sisältävässä koneessa. Totta kyllä että erillisen verkkokortin saa "pähkinöillä" mutta pitää se emolevylläkin oleva piiri perskules pelata käyttiksestä riippumatta. Tai piirin siältävään emolevyyn voisi laittaa tarran "NOT FOR LINUX-USERS"

Joo, olen samaa mieltä että saisi toimia. Kuitenkin halusin säästää hermojani (kun ne ensin menivät ongelmaa pähkäillessä), joten ostin tuon Intelin.

Näkyy olevan koneella vanhemman version koodit, joten ilmeisesti ovat päivittäneet kyseistä ajuria. Josko se toimisi oikein minullakin, viimeksi kokeilin 11.04:llä, nyt 11.10 alla.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

New_user

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1036
    • Profiili
Tere. Ajurin versio näyttää olevan nyt 8.026.00 ja toimii ainakin alustavasti moitteetta Win7 / 10.04.3 käyttikset sisältävässä koneessa. Totta kyllä että erillisen verkkokortin saa "pähkinöillä" mutta pitää se emolevylläkin oleva piiri perskules pelata käyttiksestä riippumatta. Tai piirin siältävään emolevyyn voisi laittaa tarran "NOT FOR LINUX-USERS"

Mjoo. Mutta toisaalta, sitä olisi vielä aika monta Linuxissa toimimatonta juttua, ja tarroja kuluisi kohtuuttomasti. Läppäreiden virransäästöt yms. tässä ainakin tulee mieleen. Omastakin HP nc6320:stä kun laitan kannen kiinni, näyttö ei sammu, mutta annas kun nostan kannen takaisin ylös, näyttö sammuukin, pariksi sekunniksi. Valmiustilaan tää menee sammutusvalikosta ja herääkin, suspendista taas ei. Pitää vaan olla aika kärsivällinen näiden laitetason juttujen kanssa. Mitään yhteistä rajapintaa ei oikein näytä olevan näissä, tai ainakaan niitä eivät sitten valmistajat käytä. Ei auta kuin odotella, että Intel tekee kaiken raudan, ja ajurit Linuxiin  ;D


zaaark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Oletteko kokeilleet helmikuun alussa julkaistuja uusia ajureita? Jos tosiaan emolla on 8111 piiri niin pitäisi kyllä toimia noilla uusilla ajureilla..