Oletko jotenkin todentanut konfiguraatiotiedostojen luvun/kirjoituksen olevan jokin pullonkaula vai miksi haluat näin poikkeuksellista järjestelyä?
Who cares, haluan näin! En halua filosofointia onko se pullonkaula vai ei. -minulla on syyni tähän.
Totta puhuen tuo on kyllä yksi linuxien (unixien) suurimmista ongelmista, että käyttäjäkohtaiset konfigit on kodin juuressa!
Tämän lausunnon ristiriitaisuuden voi havaita, kun lukee tarkkaan varsinkin sanat "käyttäjäkohtaiset konfigit" ja "kodin juuressa", eli missähän ihmeessä niiden pitäisi olla? Hakemasi toteutus on erittäin poikkeuksellinen, eli tuo käytössä oleva järjestely, jossa käyttäjäkohtaiset asetukset ovat nimenomaan tuolla kotikansion juuressa on todella toimiva noin miljoonasta syystä, se pitää esimerkiksi käyttäjienhallinnan kätevänä (käyttäjä poistettaessa, asetukset häviävät kun kotikansiokin), voidaan aina viitata istunnon omistavan käyttäjän johonkin asetustiedostoon polulla ~/.blabla jne.
Höpsis.
Olisiko sinusta järkevää, että koneen konfiguraatio olisi järjestelmän juuressa sen sijaan että se on esimerkiksi "/etc":ssä jne?
Onko järkevää, että siellä (HOME:ssa) ei ole mitään älykästä paikkaa millä erotellaan esimerkiksi seuraavat:
1) aito konfiguraatiodata (jota "ei saa" poistaa)
2) temppidata (jos sitä tarvitaan siellä ja jonka saa poistaa)
3) cache (jonka saa poistaa tarpeen vaatiessa)
4) yms
Olisi siis paljon järkevämpää, että nuo olisi selkeästi "kodin juuressa" omissa hakemistoissaan ja siten, että siellä olisi vain (vaikkapa) nuo 3-4 mainittua (piilo)hakemistoa, joiden alla olisi ohjelmakohtaiset hakemistot.
Esimerkiksi minulla on HOME:ssa nyt 42kpl piilohakemistoa ja 18 piilotiedostoa joiden soisi olevan aivan muualla! En pysty millään esimerkiksi päättelemään mikä siellä on tärkeää dataa ja mikä ei ole! Tuo homma on ehdottomasti typeryyden huippu koko *x systeemeissä.
Noiden erottelu olisi "toimiva noin miljoonasta syystä", esimerkiksi silloin kun tarvitaan putsata turhaa roinaa pois ja kun kopioidaan käyttäjäkansioita varmistukseen tai toiselle koneelle. Nyt kopioidaan backuppiinkin hirveä määrä mm. selainten cacheä ja muuta tarpeetonta!
Itselläni näyttää olevan esimerkiksi pelkässä ".mozilla"-kansiossa 96MB kamaa. Kun koneella on 100 käyttäjää tai jos on 100 konetta, niin se tekee melkoisen loven esimerkiksi automatisoitujen backuppien kanssa. -varmistusajassa sekä -kapasiteetissa! Jos nuo olisi jotenkin selkeästi erikseen, niin ongelmaa ei olisi.