...
VMware ohjeesta seuraavia mietintöjä:
64Bit virtuaalikone oikea valinta, jos pääkoneen prosessori tukee virtualsointia. 2600k & 2500k prossuis on "Intel® Virtualization Technology" , jos tätä tarkoitettiin.
Virtuaalikoneen prosessoreiden määrään ei tarkemmin otettu kantaa, onko hyötyä antaa 2? Käytettäessä 2600k prossua 2 ydintä -> hyperthreading -> 4 threadia -> toimisiko virtuaalikone "ajatellen suoriutuvansa" neliytimisessä prosessorissa? Tällöin 100€ lisähintaa 2600k:n saamiseksi voisi olla perusteltua.
...
Mielipiteitä/kokemuksia SSD:n käytöstä käyttislevynä?
Ainakin 32-bit XP on surkea suurilla muistimäärillä, joten ainakin Windows-tapauksessa 64-bit on kertaluokkaa parempi. Monestihan on kyse ihan vain siitäkin, että saako tarpeeksi muistia allokoitua vai ei. Monille prosesseille haluaisi antaa yli 1 GB:n ja sehän ei 32-bit Windowsissa onnistu ja sekin mikä toimii on surkea hidasta.
AMD:n kaikki "kunnolliset" (Dual Core Atholinista lähtien) ovat tukeneet virtualisointia jo jonkun aikaa. Intelistä ei ole kokemusta eikä tietoa sen paremmin, mutta oletettavasti sama tilanne sielläkin.
En ottanut tosiaan sen enempää kantaa tuohon "kahden prosessorin allokointiin" virtuaalikoneessa. Siellähän on lisäksi vielä "core-allokointi" uudemmissa versioissa. Dual Core Athlon ja XP-virtuaalikoneena, kahden prosessorin käytöstä ei ole hyötyä (siis tuossa VMwaren valinnassa) ... mutta nyt kun vuodet vierivät ja kehitys kehittyy, niin voisi kuvitella että 4-coren prosessorilla voisi hyvin antaa pari corea virtuaalikoneelle ja homma paranee. Viime kädessä on tietysti siitäkin kiinni, että mikä applikaatio osaa hyötyä useammasta coresta toimiessaan - onko siellä pelissä useampia raskaampia prosesseja vai onko säikeistettynä jo yksikin prosessi nopeampi useammalla corella?
Siis voisin kuvitella, että nykyisillä prosessoreilla ja sovelluksilla hyötyjä jo tulee, mutten osaa vahvistaa (koska pääkoneessani on vielä vain dual-core).
Pääkoneen coreista on toki aina hyötyä, koska virtuaalikoneitahan voi olla rallattamassa useampia samaan aikaan, kaiken muun lisäksi.
SSD-levy on hyvä käyttislevynä. Uudet Western Digital SATA II levyt ovat kummallisen hyviä nekin käyttislevynä. Sanoisin, että SSD-levyä huomattavasti tärkeämpi asia on vielä se, että käyttis tosiaan pyörii ERI levyllä kuin muut raskaat operaatiot, kuten virtualisointi joka on hyvin levyintensiivistä puuhaa. SSD-levyjäkin on montaa eri nopeusluokkaa.