Kirjoittaja Aihe: Microsoft syytteeseen Italiassa  (Luettu 8412 kertaa)

Storck

  • Vieras
Microsoft syytteeseen Italiassa
« : 25.01.11 - klo:01.05 »
Lainaus
Italian kuluttajaviranomaiset nostavat syytteen Microsoftia vastaan ns. Windows-veron vuoksi. Tavallisen kuluttajan on lähes mahdotonta saada Windowsista rahat takaisin, vaikka he poistaisivat ko. käyttöjärjestelmän uudesta tietokoneesta, johon se on heidän pyytämättään esiasennettu. Useat kuluttajat eivät edes tiedä, että he hyväksyvät Windowsin käyttäjäsopimuksen, mikäli he käynnistävät esiasennetun Windowsin asennusohjelman. Italian viranomaisten antaman lausunnon mukaan myöskään laitevalmistajat eivät ole nykytilanteessa täysin viattomina, mutta he pitävät silti Microsoftia kaikkein suurimpana syypäänä.

Lähteet: Sektori.com sekä Channelregister.co.uk

Toivotaan että menee läpi, se tekisi sen että jokaisessa EU-maassa poistuisi vindou$maksut.

sniveri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 322
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #1 : 25.01.11 - klo:05.56 »
Italiassa tuntuu olevan vahvana tuo linuxin ja myöskin libreofficen suosio, arvio pohjautuu siihen mihin maahan eniten omilta sivuiltani ladataan apukilkkeitä libreofficen käyttöä varten ja minkälaista palautetta on tullut.
« Viimeksi muokattu: 25.01.11 - klo:05.58 kirjoittanut sniveri »
Ubuntu 10.04 64-bit Desktop
Ubuntu 10.04 32-bit Desktop x 2
Ubuntu 10.04 32-bit Server

sniveri@diasp.eu

JayJay

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 260
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #2 : 25.01.11 - klo:11.03 »
Oikein! Sieltä saattaa lähteä uusi liike käyntiin. Ja se liike toivottavasti leviää myös muualle - jostain on lähedettävä liikkeelle. Julkisuutta vain ja paljon, niin saavat ihmiset enemmän ajattelemisen aihetta, eikä asia kuulosta enää niin paljoa edellä aikaansa olevien nörttien turhalta mäkätykseltä.

raips

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 76
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #3 : 25.01.11 - klo:15.33 »
Tässä on Slashdotinkin juttu http://tech.slashdot.org/story/11/01/24/221236/Italian-Consumer-Watchdog-Sues-Microsoft-Over-Windows-Tax

Kommenteissa taas näkee sen saman typeryyden mitä myös Tietokone-lehden foorumillakin. Eli lähdetään suojelemaan Microsoftia että se saa tehdä saman PC:lle mitä Apple tekee Mac:lla (Mac ei ole PC vaikka moni sitä yrittää virheellisesti väittää) ja sitten vertailuja on että ohjelmistojärjestelmä (tai pelkkä käyttöjärjestelmä kuten FreeDOS) pitäisi olla tietokoneessa että sen voisi myydä. Tai peräti väärin perusteltuja väitteitä että Windows on suosituin joten se on muiden vika jos ei ole osanneet tuoda kilpailua ym.

Paras tilanne kuluttajille, yhteiskunnalle ja ohjelmistokehittäjille ja laitevalmistajille (mutta ei Microsoftille) olisi että jokainen PC olisi mahdollista ostaa täysin tyhjänä. Olkoot sitten extra-maksusta se Windowsin asennus siihen liikkeessä. Muuten tulisi joko konepaketoijan oma asennuslevy tai Microsoftin oma Retail paketti Windowsista.

Mutta PC tyhjänä täytyisi aina olla kaikkein halvin (mm. Retail levyn verran halvempi).

asuspoju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 640
  • Linux_Eki useissa verkkopeleissä, palveluissa jne.
    • Profiili
    • Youtube kanavani.
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #4 : 25.01.11 - klo:15.42 »
Mutta PC tyhjänä täytyisi aina olla kaikkein halvin (mm. Retail levyn verran halvempi).
Meinaat että laitevalmistajat maksaa retailin verran jokaisesta windowsista minkä laittavat koneisiinsa?
http://www.youtube.com/user/LinuxEki
"Varkaat tulee ikkunoista"
http://tinyurl.com/ltspopin - Opinnäytetyöni LTSP-järjestelmästä

hirvi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 91
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #5 : 25.01.11 - klo:16.20 »
Ryhmäkannehan on Suomessakin mahdollista. Kyllähän tuo esiasennettu Windows on tietyllä tavalla kilpailun rajoittamista, varsinkin jos konetta ei saa edes tyhjänä.

Joku lakimies hoitamaan asiaa sellaisella sopimuksella, että saa periä palkkiona mahdollisen korvaussumman. Näin varmistetaan, että hän ajaa asiaa tosissaan. Tärkeintähän on periaate, ei niinkään raha.

En tosin ole aivan varma, että onko tuo noin yksinkertaista??

peran

  • Vieras
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #6 : 25.01.11 - klo:21.26 »
En tosin ole aivan varma, että onko tuo noin yksinkertaista??

Eipä taida olla. Olen ainakin itse siinä luulossa, että ryhmäkanteen voi nostaa vain kuluttaja-asiamies tai joku muu valtiollinen taho.

Se on tehty "pelotteeksi". Toistaiseksi lähimmäksi "pelotteprosessin" käynnistämistä on päässyt VR. Eli Valtion Rautatiet pitäisi haastaa Valtio, jotta kärsijät saisivat rahaa. Näin meillä Suomessa.  >:(

Ivan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #7 : 25.01.11 - klo:23.47 »
Anteeksi off-topic
(Mac ei ole PC vaikka moni sitä yrittää virheellisesti väittää)
Selittäisitkö tarkemmin.  ::)

Mutta itse asiaan. Mielestäni laitevalmistaja saa päättää mitä sinne kovalevyn sisälle oikein tunkee, kuluttaja tekee päätöksen ostaakko vai ei. Ja kyllähän noita laitteita myydään ilman käyttöjärjestelmääkin. Tarjonta ei ehkä maailman paras, mutta ei se kysyntäkään ole.

raips

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 76
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #8 : 26.01.11 - klo:14.11 »
Mutta PC tyhjänä täytyisi aina olla kaikkein halvin (mm. Retail levyn verran halvempi).
Meinaat että laitevalmistajat maksaa retailin verran jokaisesta windowsista minkä laittavat koneisiinsa?

En. Jos tietäisit mitä olen kirjoittanut niin et tuota kysyisi. Selvennetään vielä vähän.

OEM:lle on halvempaa asentaa Windows kuin myydä ilman Windowsia.
Miksi ja miten, Windows OEM lisenssihän maksaa n. 15-20 dollaria kappale (jopa 3-5 dollaria kappale kehitysmaissa)?

Siten että OEM esiasentaa muiden ohjelmistovalmistajien ohjelmistoja, kuten virustorjunnan 1-3kk trial versioita ja erilaisia apuohjelmia (Adobelta, Googlelta, Nerolta jne). OEM vielä saa lisenssien hintaa pudotettua Microsoftilta jos se esiasentaa Microsoft Officen trial version tai hankkii jopa Microsoft Worksin. Lopulta jopa OEM ansaitsee nuo Microsoft ohjelmistojen tuotteiden lisenssihinnat ja saa vähän voittoa kun tarpeeksi sopivasti esiasentaa ohjelmistoja ja etenkin Microsoftille, pitää kilpailijat pois kun uuden koneen käyttäjät jo totutetaan uusiin ohjelmistoihin. OEM <-> Microsoft sopimuksiahan ei ole vapaasti nähtävillä, joskus on niitä vuodettu ja ovat olleet todella rumia, Microsoftin puolelta kiristämistä ja peräti uhkailua.
Mutta myöskin tarjottu lisenssien hinnoissa porkkanaa juuri noilla esiasennuksilla.

Mutta. Kaikesta tuosta huolimatta. Kun kuluttaja hakee Windowsin lisenssinpalautuksen, se täytyy korvata kuluttajalle siihen hintaan mitä kuluttaja maksaisi keskiverroin itse se ostaessa. Eli OEM versio (ei Retail) keskihinta tulee korvata kuluttajalle sekä myös mitä Microsoft Works (tai Office jos rekisteröity) maksaisi käyttäjälle.

Palautussummat ovatkin olleet yleisemmin pelkästä Windowsista 70-130 euron välillä. Ja se on suuri summa. Kuvitellen vaikka että ostat netbookin 400 euron hintaan ja saat takaisin 65 euroa Windows lisenssin palautuksesta. Se on n. 1/6 tuotteen hinnasta. Pöytäkoneessa keskusyksiköstä se voi olla jopa 100 euroa (riippuen tietenkin Windows versiosta) missä se voi olla jopa 1/5 hinnasta.

Se mitä sopimuksia Microsoftilla ja OEM:lla on. Ei vaikuta siihen että mitä kuluttaja maksaa väkisin myydystä Windowsista.

OEM ei voisi pudottaa tietokoneen hintaa kun se tulee Windowsilla kuin tietokone ilman Windowsia jos pitäisi tarjota tietokone tyhjänä. Myöskään OEM ei voisi pistää mitään muutaman dollarin/euron hinnan lisäystä että Windows tulee mukaan. Vaan silloin täytyy olla selkeästi sama hinnan lisäys kuin mitä onkaan jos ottaisi tyhjän tietokoneen ja Windowsin hyllystä (OEM) eikä OEM esiasentamaa versiota.

Suomessakin tietokonepaketin hinnoittelussa täytyy eritellä mistä hinta muodostuu jokaisen komponentin osalta. Windowsin hintakin täytyy erikseen siihen lisätä. Ja sen hinnan täytyy olla sellainen minkä kuluttaja voi ostaa erikseen eikä vain tietokonepaketin kanssa. Eli hinta ei voi olla "10 euroa Windows 7 Home Premium" koska sillä hinnalla ei kukaan sitä Windowsia saa. Vaan se määräytyy ihan hyllytuotteen hinnan mukaan ja palautus on sen mukainen.

Onneksi Microsoftin lisenssin ehdot eivät täysin ole suomessa lainvoimaiset. Kuten mm. lisenssiehtojen hyväksymiseksi ei riitä se että käynnistää tietokoneen kuten italiassa ja muissa maissa. Vaan allekirjoitettu lisenssiehto on voimassa oleva. Tietenkin nyt kun Windows 7:n myötä Microsoft taas muutti lisenssiehtoja niin niiden lainvoimaisuus ei ole varmaan kukaan tarkistanut/testannut. Nimittäin aiemmat Windows lisenssit vielä tarjosi sen mahdollisuuden että OEM:n olisi pitänyt hyvittää Windowsin lisenssi kuluttajalle. Nyt Windows 7:n myötä lisenssiehdot on sellaiset että OEM saa purkaa koko kaupan jos ei Windows kelpaa.  Eli palauta koko tietokone tai osta väkisin Windows.

Myöskään Windowsin poistosta ei saa muodostua kustannuksia vaan se  on täysin ilmainen toimenpide. Koska kyseessä on edelleenkin tietokone missä ohjelmistojärjestelmä ei ole osa laitteistojärjestelmää vaan ainoastaan toinen osatekijä sellaisen tietokoneen kokoonpanossa jota voidaan käyttää tyypillisiin toimiin.
Laitteistojärjestelmä täytyisi voida ostaa aina ilman että on väkisin pakko ostaa jotain ohjelmistojärjestelmää (tai pelkkää käyttöjärjestelmää kuten FreeDOS) eli ihan tyhjällä kiintolevyllä.

Laitteistojärjestelmä on täysin toimiva kokoonpano joka on vain monesti hyödytön ilman ohjelmistojärjestelmää. Mutta se ei tarkoita että ohjelmistojärjestelmä täytyy olla asennettuna tietokoneen kiintolevylle että sitä voidaan käyttää. Voidaan esimerkiksi laittaa tietokone käynnistymään verkkoboottauksella mistä käyttöjärjestelmä ja kaikki muut ohjelmistojärjestelmän osat ladataan tietokoneen keskusmuistiin ja ajetaan, idealtaan siis tyhmänä päätteenä.

Nyt kaikki ne joilla on olemassa oleva Windows lisenssi (suomessa saa muuten OEM lisenssillä oleva Windowsin siirtää koneesta toiseen jos tahtoo, tai myydä vaikka tietokone ilman windows lisenssiä), jonkin muun käyttöjärjestelmän ohjelmistojärjestelmä (esim Linux käyttöjärjestelmän jakelupaketeista Ubuntu) tai käyttää tietokonetta vaikka tyhmänä päätteenä. Niin he joutuvat jälleen kerran maksamaan Windows lisenssin.

Microsoft tienaa rahaa, se pystyy vääristelemään markkinoita kun koko ajan myydään uudelleen ja uudelleen Windowsia vaikka sitä ei tarvittaisi ja mukamas on suurin ja mahtavin. Ihmiset eivät opi että tietokoneessa Windows ei ole mikään tarpeellinen ja pakollinen vaan se laitteistojärjestelmä on täysin toimiva ilman Microsoft Windowsia ja heillä on vapaus ja mahdollisuus käyttää sitä itse tietokonetta paljon monipuolisemmin kuin edes voivat haaveilla.



 

raips

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 76
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #9 : 26.01.11 - klo:14.18 »
Anteeksi off-topic
(Mac ei ole PC vaikka moni sitä yrittää virheellisesti väittää)
Selittäisitkö tarkemmin.  ::)

Selitän vähän myöhemmin, nyt ei ole nimittäin aikaa kirjoittaa PC:n ja Macintoshin historiaa ja markkinoinnin tapoja ja yleisiä väärinkäsityksiä että PC tarkoittaa kaikkia henkilökohtaisia tietokoneita.

Lainaus
Mutta itse asiaan. Mielestäni laitevalmistaja saa päättää mitä sinne kovalevyn sisälle oikein tunkee, kuluttaja tekee päätöksen ostaakko vai ei. Ja kyllähän noita laitteita myydään ilman käyttöjärjestelmääkin. Tarjonta ei ehkä maailman paras, mutta ei se kysyntäkään ole.

Tekniikka ei vain ole tietokoneissa sellainen että Windows täytyy olla mukana. Markkinat eivät ole sellaiset että sen Windowsin täytyy olla mukana. Laitteistojärjestelmä ja ohjelmistojärjestelmä ovat kahdet eri osa-alueet ja niistä voidaan rakentaa erilaisia yhdistelmiä. Mm. Tietokonetta ei voi myydä ilman prosessoria tai keskusmuistia tietokoneena. Barebone -tietokoneen voi kyllä hankkia missä on melkein vain emolevy ja kaikki muu pitää itse hankkia. Tietokoneen rakenne, toimintaperiaate ja markkinat (ja moni muu) on niin valtava ja monipuolinen että sitä täytyy enemmän tutkia että oikeasti ymmärtää että lopulta kyseessä ei ole vain "tuote joka pitää hyväksyä sellaisenaan".

Tilanne olisi täysin eri jos Microsoft tekisi kuin Apple, että heillä olisi oma tietokonemallisto jota itse valmistaisivat (valmistuttaisivat) ja myisivät. Silloin he saisivat aivan vapaasti myydä Windowsilla konetta väkisin. OEM saisi väkisin myydä Windowsin jos Microsoft ei myisi Windowsia hyllyssä. (Windows ei ole edes verrattavissa vara-osiin, ja se on vielä ohjelmistojärjestelmä eikä mitenkään kuulu laitteistojärjestelmään).


mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4638
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #10 : 21.11.12 - klo:00.37 »
Microsoftin toimia voi tarkistella myös kilpailuoikeudellisesti. EU:ssa on neljä perusvapautta: tavaroiden, palveluiden, työvoiman ja pääoman vapaa liikkuvuus.
Lainaus
One of the ways Microsoft combats piracy is by advising OEMs that they will be charged a higher price for Windows unless they drastically limit the number of PCs that they sell without an [Microsoft] operating system pre-installed. In 1998, all major OEMs agreed to this restriction.

Source: http://www.justice.gov/atr/cases/f3800/msjudgex.htm#iiie
Lainauksessa mainittu piratismin vastainen sopimus on EU:n kilpailuoikeudellisten säädösten (SEUT 101 ja 102) perusteella laiton, koska sen todellisena tarkoituksena on kilpailun rajoittaminen.

« Viimeksi muokattu: 21.11.12 - klo:00.41 kirjoittanut mrl586 »

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #11 : 21.11.12 - klo:12.04 »
Jaa-a ajatellaanpa asiaa vähemmän teoreettisesti. Sanotaanpa että Niilo Nyyppä ottaa ja ostaa ensimmäisen tietokoneensa. Nipa yllättyy sangen iloisesti kun se paketista otettu kone ei päädykään pastellivärein väritetylle työpöydälle vaan herjaa tylysti jotain tyyliin no os found. Missä kohtaa Niilo pääsee tutustumaan käyttöjärjestelmän asentamiseen, ja joutuupa vielä hankkimaan sen Windowsinsa ihan kaupasta. Mukavaan lisähintaan. Nyt sitten voi kuitenkin miettiä, että jos Niilo on tietoinen, siitä että joissain koneissa ei tule mitään käyttistä mukana, ja joissain tulee vaikka maksaisi yhden hiukan enemmän, kummanhan koneen Niilo ostaa. Ja kumpaa konepakettia kannattaa valmistaa. Ne kun pitäisi myydä myös.

Itse en esiasennettua Windowsia näe suurena ongelmana, sitä vastoin kylläkin olen kironnut alimpaan helvettiin nämä valmistajien asentamat lisäohjelmistot. On se nyt kumma miten aivan uusi ja tehokas kone toimii kuin täi tervassa heti käyttöönoton jälkeen, ja saa kuluttaa parisen tuntia poistamalla aivan turhaa trialwarea koneelta. Ja kun ei tule puhdasta asennuslevyä mukana vaan parhaassakin tapauksessa jokin palautuslevy joka sitten kun uudelleenasennus on ajankohtainen asentaa sen kaiken trial-roskan uusiksi.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #12 : 21.11.12 - klo:12.11 »
Yleisesti ottaen tälläkin foorumilla on hivenen sitä ongelmaa, että ei ymmärretä kuinka yksinkertaisia keskiverto ihmiset ovat ainakin tietokoneasioissa. Se on tosin ymmärrettävää, jokainen tyyppi täällä on vähintäänkin jonkin verran keskitason käyttäjää tietävämpi ja taitavampi, jo ihan sillä perusteella, että ovat osanneet asentaa uuden käyttiksen, mahdollisesti vielä olemassaolevan rinnalle. Temppu joka ei totta puhuen ole yksinkertainen edes Ubuntun työkaluilla. Ei ainakaan ns. normikäyttäjälle, jolla menee sormi suuhun kun pitäisi Windowsin asetuksiin koskea.

Aika moni tietokoneenkäyttäjä hyvä kun osaa avata esiasennetun selaimen ja mennä suomi24 sivuille. Tai kirjoittaa muutaman sivun tekstejä esiasennetulla Wordilla. Ainakin oma lähipiiri on minulle tätä kuvaa luonut, kun on palkattomana atk-tukena saanut jokusen vuoden perheelle ja tutuille toimia.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

oh2ir

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 447
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #13 : 21.11.12 - klo:13.17 »


Itse en esiasennettua Windowsia näe suurena ongelmana, sitä vastoin kylläkin olen kironnut alimpaan peruna nämä valmistajien asentamat lisäohjelmistot. On se nyt kumma miten aivan uusi ja tehokas kone toimii kuin täi tervassa heti käyttöönoton jälkeen, ja saa kuluttaa parisen tuntia poistamalla aivan turhaa trialwarea koneelta. Ja kun ei tule puhdasta asennuslevyä mukana vaan parhaassakin tapauksessa jokin palautuslevy joka sitten kun uudelleenasennus on ajankohtainen asentaa sen kaiken trial-roskan uusiksi.

Tere
Minulla tämä uusi läppäri tuli W7:llä varustettuna, mutta koska olin kuitenkin jo riittävästi päässyt sitä kokeilemaan niin ostin se 14.99 €:n W8 päivityksen, kaikki toimi ok mutta ongelma tulikin siinä että halusin Ubuntun samaan koneeseen.

Ensimmäiseksi sitten tietysti käynnistyslevyjen tekoon, olen yleisesti luullut että se olisi yksi DVD, mutta nyt kone pyysi varaamaan kuusi (6) tyhjää levyä, no homma käyntiin vaan ja ohjelma tarvitsikin neljä (4) levyä, kaikki sujui ok enkä nyt sitten tiedä mitä kaikkea tauhkaa siellä oikein on mukana mutta ilmeisesti aika paljon.

Koneessa on recovery -osio 25 GB josta noin puolet tyhjänä joten se ohjelma ilmeisesti teki varmuuskopion tuosta osiosta.

Nyt molemmat käyttikset käytössä ja toimivat ok, mutta olihan varsinainen operaatio jota ei kyllä haluaisi kovin usein tehdä.

Ubuntussa tosin hämää se että en tiedä kumpi näytönohjain on käytössä kun sitä ei missään käy ilmi kunnolla, Wintoosassa saa Nvidian paneelista valita mitä ohjainta millekin ohjelmalle tarjoaa, koneessa on Intel HD4000 ja NVIDIA GT610M
73's de Kari OH2BNE

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #14 : 21.11.12 - klo:15.21 »
Ubuntussa tosin hämää se että en tiedä kumpi näytönohjain on käytössä kun sitä ei missään käy ilmi kunnolla, Wintoosassa saa Nvidian paneelista valita mitä ohjainta millekin ohjelmalle tarjoaa, koneessa on Intel HD4000 ja NVIDIA GT610M
Tuota tekniikkaa (Nvidia Optimus) ei tueta Linuxissa ja siksi siitä voi olla ongelmia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Optimus
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

matsukan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2152
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #15 : 21.11.12 - klo:15.59 »

Luin jostakin että Nvidia olisi tuomassa tukea juui tälle mainitulle ominaisuudelle. NVidia myöntyi tähän erään  tunnetun henkilö tunteenomaisen purkauksen jälkeen  ;D

Toki millä aikataululla ja milloin se on asia erikseen.
Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

oh2ir

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 447
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #16 : 21.11.12 - klo:20.33 »
Tere

Kiitokset tiedosta, näyttää tuo Intelin näytönohjainkin toimivan ihan ok siinäkin on melkein kaksi gigaa muistia käytettävissä,
kokonaisuutena olen nyt muutaman viikon käytön jälkeen ollut masiinaan tyytyväinen.
73's de Kari OH2BNE

spark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1752
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #17 : 23.11.12 - klo:21.35 »
Yleisesti ottaen tälläkin foorumilla on hivenen sitä ongelmaa, että ei ymmärretä kuinka yksinkertaisia keskiverto ihmiset ovat ainakin tietokoneasioissa. Se on tosin ymmärrettävää, jokainen tyyppi täällä on vähintäänkin jonkin verran keskitason käyttäjää tietävämpi ja taitavampi, jo ihan sillä perusteella, että ovat osanneet asentaa uuden käyttiksen, mahdollisesti vielä olemassaolevan rinnalle. Temppu joka ei totta puhuen ole yksinkertainen edes Ubuntun työkaluilla. Ei ainakaan ns. normikäyttäjälle, jolla menee sormi suuhun kun pitäisi Windowsin asetuksiin koskea.

Aika moni tietokoneenkäyttäjä hyvä kun osaa avata esiasennetun selaimen ja mennä suomi24 sivuille. Tai kirjoittaa muutaman sivun tekstejä esiasennetulla Wordilla. Ainakin oma lähipiiri on minulle tätä kuvaa luonut, kun on palkattomana atk-tukena saanut jokusen vuoden perheelle ja tutuille toimia.

Tämäkin on niin totta. Tuossa jokin aika sitten eräs vajaa nelikymppinen työkaveri manasi, kun vasta pari vuotta vanha kotikoneensa on aivan juntturassa ja palautuslevytkin kadonnut. Minä sille yritin ehdottaa, että jospa kokeilisi Ubuntua tai Minttiä asentaa siihen? Kuulosti kuulemma liian nörtiltä touhulta ja kävi ostamassa uuden windows tietokoneen  ::)

japfin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 226
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #18 : 24.11.12 - klo:09.07 »
Tämäkin on niin totta. Tuossa jokin aika sitten eräs vajaa nelikymppinen työkaveri manasi, kun vasta pari vuotta vanha kotikoneensa on aivan juntturassa ja palautuslevytkin kadonnut. Minä sille yritin ehdottaa, että jospa kokeilisi Ubuntua tai Minttiä asentaa siihen? Kuulosti kuulemma liian nörtiltä touhulta ja kävi ostamassa uuden windows tietokoneen  ::)

Eli, olisko tuo winnin jumiin meno ihan taktinen veto Microsoftilta. Porukka hermostuu ja ostaa uuden koneen, jossa winni lähtee taas pikku hiljaa menemään jumiin. Kierre on syntynyt.

turkka80

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 110
  • Archisti
    • Profiili
Vs: Microsoft syytteeseen Italiassa
« Vastaus #19 : 26.11.12 - klo:13.24 »
Eli, olisko tuo winnin jumiin meno ihan taktinen veto Microsoftilta. Porukka hermostuu ja ostaa uuden koneen, jossa winni lähtee taas pikku hiljaa menemään jumiin. Kierre on syntynyt.

Mutta mikäpäs tässä kierteen alajuoksulla on ollessa. Sitten ne myy niitä "huonoja" koneitaan eteenpäin ja kierteessä koppeja ottavat saavat varsin tolkullisia koneita ostettua halvalla...  ;D
-- Vaan kun multa suussa maistuu / On katkeruus jäänyt taa... --