Ketjun aloittaja puhuu (kirjoittaa) kyllä asiaa. Pelkkänä Ubuntun käyttäjänä jää olo että sitä päivitetään puolen vuoden välein. Ei näin, kannattaisi kuitenkin seurata kaupallisen puolen järjestelmää, joka toimii jo monennetta vuotta vain päivityspaketeilla. Ei saisi liikaa olla etenemässä uuteen versioon, jossa muuttuu periaatteellisia asioita. Olevaa versiota tulisi kehittää ja ylläpitää. Kun sitten oikeasti on jotain uutta kerrottavaa, tehdään se.
Asensin siskolleni (60+v) uuteen läppäriin wintoosan, helppo (hidas) homma, mutta kun pohdin sen ohjelmistoa ja ylläpitoa (tulee vastuulleni), tekisin äidilleni (80+v) ehdottomasti Ubuntun etätyöpöydällä.
Kukaan ei varmaan voi sanoa Linuxia simppeliksi. Kyllä se vaatii muutakin kuin euroja rautakaupan tiskillä. Tokihan me täällä keskustelevat osaamme vaihtelevassa määrin ratkoa ongelmia, mutta asettukaa tietokoneen käyttäjien enemmistön tilaan ja ajatelkaa vaikkapa näitä mokkulaongelmia, joihin ei juuri apua saa palveluntarjoajilta.
Ilmaisen järjestelmän tulisi asettua siihen "Ladan" asemaan. Halpa, lähtee -30 pakkasella käyntiin, kulkee umpihangessa, varaosat ovat halpoja ja korjaus simppeli (näitä aikoinaan). Ja kun siihen olisi turvaverkko, niin nousu olisi kuin 70-luvun autokaupassa. Siis peruskäyttäjälle, joka sähköpostittaa, katsoo tieliikennekameraa, kirjoittaa päiväkirjaa, ehkä naamakirjaa, jopa taulukkolaskee bensakuluja.
Potentiaalia on, kunhan se olisi jokaisen ulottuvilla. Out of box.
Hyvää joulua ja pitkää uutta vuotta.