Dèjá Dup on oikein mainio ohjelma ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Nuo ziljoonat pelottavat tiedostot, joita se tekee, on itse asiassa oikein hyvä juttu, kunhan oivaltaa mistä on kyse.
Vertailun vuoksi:
Aikaisemmin käytin ohjelmaa Sbackup, joka teki koko varmuuskopioitavasta massasta yhden pakatun, valtavan tiedoston. Aikaa sen tekemiseen meni aina todella kauan.
Dèjá Dup puolestaan hoitaa homman toisin. Nuo varmuuskopioitavat menee haluttuun paikkaan. Ei pidä välittää onko tiedostoja paljon vai vähän eli antaa sen olla Dèjá Dupin 'oma asia'. Varmuuskopiointiin menee saman verran kuin Sbackupilla, koska molemmat käyttävät samaa kevyttä pakkausta.
Ilo Dèjá Dupin tavasta tulee tässä: Kun teet toisen varmuuskopion, aikaa ei enää menekään yhtä kauan kuin ensimmäisellä kerralla (itselläni 15 tuntia), vaan Dèjá Dup tutkii mitkä tiedostot ovat muuttuneet. Tuossa tutkimisessa se käyttää hyväkseen niitä tuhansia tekemiänsä tiedostoja ja muuttaa vain ne, joissa on jotakin uutta sisältöä. Koko prosessiin menee tällöin alle puoli tuntia. Itselläni tavaraa on yli 700 gigaa.
Dèjá Dup kyllä kysyy tehdäänkö useampia varmuuskopioita levylle, jos on tilaa. Tuo kuvaukseni koski tilannetta, jossa Dèjá Dupin ei anneta tehdä niin.
Myös tällaisia käyttökokemuksia on:
Koneelta, jossa ei ole erillistä /home -osiota, otettiin Dèjá Dupilla talteen kotikansio ulkoiselle kovalevylle. Sitten asennettiin samalle koneelle toinen buntu edellisen päälle. Tässä järjestelyssä poikettiin asennuksen tarjoamasta ratkaisusta tekemällä koneelle erillinen home-osio.
Asennuksen valmistuttua ulkoiselta kovalevyltä palautettiin Dèjá Dupin avulla /home.
Kaikki toimii.
P.S.
Mainitsin Sbackupin. Sitä _EI_ kannata kokeilla. Onpi kuraa. Käyttelin ihan tyytyväisenä, mutta sitten alkoi vaivaamaan ajatukset siitä kun todella harva varmistaa onko varmuuskopiot kelvollisia. Piti testata. Sbackup oli hukannut kylmästi dataa. Katsoin myös mitä launchpad siitä kertoo. Vikoja raportoitiin, mutta mikään ei näyttänyt muuttuvan.