Elikkä voiko Ubuntulla vääntää Visual Basicin koodeja tai mikä on vastaava ohjelma?
Entäs millä Ubuntun ohjelmalla kannattaisi lähtä tekemään kotisivuja? ei Joomla tässä tapauksessa.
Kokemuksia ja vinkkejä kiitti.
Ei voi vääntää Visual Basic koodia juu, mutta Gambas on kyllä ihan tutustumisen arvoinen kieli jos Visual Basicista on syystä tai toisesta pitänyt. Olen itse ainakin aikoinani pitänyt. Gambasissa itseäni toisin häiritsi rasittava tapa muuttaa varatut sanat isoiksi kirjaimiksi, mutta liekö muuttunut vuosien mittaan. Tarkempaa tietoa Gambaksesta sivulla:
http://gambas.sourceforge.net/en/main.htmlMitä taas tulee Web-sivujen kehittämiseen, suosittelisin toki itse henkilökohtaisesti ihan mitä tahansa tekstieditoria mikä vain tuntuu kivalta (itse käytän VIMiä, mutta toki aloittelijalle varmasti GEdit tai Kate on näppärämpi jos haluat vain kirjoittaa etkä opetella editorinkäyttöä). Ns. "wysiwyg"-editoreita en tiedä suositella, koska en ole käyttänyt näitä, mutta kannattaa harkita ainakin tuota perusteiden opettelua tekstieditorilla.
Tärkeimpänä vinkkinä ehkä sanoisin, että jos tekstieditorin kautta opettelu ei ole tapa jolla haluat edetä, älä käytä sitä metodia. Tärkeintä on valita metodina se, mikä toimii itselläsi parhaiten eikä vie motivaatiota opetteluun
Ja sitten ihan offtopiccina aikaisempiin "älä koske Visual Basiciin" yms. asenteisiin. Juu, tiedän itsekin että ei Visual Basic ole hyvä koska se ei ole vapaa, se ei sovellu suoraan Linuxille, se ei ole "oikeaa ohjelmointia" yms. mutta itse olen kyllä tässä suhteessa täysin eri linjoilla. Tämä yksinkertaisesti siksi, että jos on kiinnostunut ohjelmoinnista, kiinnostunut saamaan edes yksinkertaisia ohjelmia suhteellisen helposti, on Visual Basic, Gambas ja monet basicit TARPEEKSI HYVIÄ moneen tarpeeseen. Sitä kautta saa kosketuspintaa ohjelmien tekemiseen, sitä kautta saa jonkinlaista käsitystä ohjelmoinnista eivätkä nämä kielet ole sellaisia, että käyttäjällä kuolee motivaatio siihen että aletaan miettimään kuinka allokoida dynaamisesti muistia omalle struktuurilleen. Aloitellessa ohjelmointia basic-kieli on hyvä, sillä se tarjoaa suhteellisen helpon ja nopean tavan päästä alkuun ohjelmoinnin ihmeelliseen maailmaan. Kun kiinnostus ja kyvyt saada jotain aikaiseksi on kehittyneet ja jotain käsitystä ohjelmoinnin logiikasta, on luontevampaa siirtyä ns. "oikeaan ohjelmointiin" (joka IMO on monessa mielessä aika ihmeellinen käsitys...).