Minusta ei ehkä ole se tärkein pointti, että kuinka monta riviä koodia on, vaan kuinka se koodi on kirjoitettu? On täysin käsittämätöntä minusta verrata Win Xp rivimäärää esm 10.04 Ubuntun rivimäärään. Jos toinen on kymmenen vuotta vanha ja toinen upo uusi, niin millään järkevällä laskutavalla ei saada vertailukelpoista tietoa. Kun vielä tiedetään M$ tapa kirjoittaa "uutta" koodia, niin senkään perusteella ei voi asiaa verrata.
Tärkeintä minusta on huomioida uudet käyttäjät ja käyttäjäystävällinen ympäristö, unohtamatta turvallisuutta. Kun lukee seuraavanlaisia uutisia, niin miettii, mikä on mennyt pieleen?
http://www.tietokone.fi/uutiset/pingviini_polkee_paikallaan_suomessa Kun M$:kin on havainnut tietoturvan olevan heillä ongelma, liiallisen käyttäjäystävällisyyden vuoksi
http://www.tietokone.fi/uutiset/vistan_vihatuin_ominaisuus_toi_windows_7_n_turvan Nyt Linuxin koodaajien pitäisi minusta taas miettiä asiaa juuri päin vastoin, tuoda työpöytäsovellukseen helpotuksia esm kirjoittimien ja muiden lisälaitteiden suhteen. Valtava työ onkin tehty tuon asian eteen, mutta yksi on jäänyt pois! Markkinointi ei ole toiminut. Hyvänä esimerkkinä pidän sitä, että asensin 64 vuotiaalle läppäriin Ubuntun 10,04 ja hän totesi sen olevan äärimmäisen mukava ja käyttäjäystävällinen.
Hän ei edes tiennyt mikä se Linux on, ennen kuin näki sen läppärissä asennettuna, joten markkinoinnissa on iso aukko, miten sen täyttää, niin siihen en osaa vastata?
Pelottaa vain, kun ostaa uuden kirjoittimen, niin luultavasti joudun sen asentamaan ja kun en pääse luultavasti myöskään valitsemaan kirjoitinta, niin tulos pelottaa.
Kun lehdistä myös saa lukea näitä
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article486582.ece?s=u&wtm=mpc-13082010 , niin jää miettimään, miksi ei missään näy vastakommentteja, siitä ettei nuo hyökkäykset kohdistu Linux koneelle?