NetworkManagerin omalta sivulta napattua
http://projects.gnome.org/NetworkManager/users/"How do I change my network connections?
In NetworkManager land, there are two types of network configuration: "system" and "user". User connections are exclusively yours; they are not accessible to other users on the system, and often are the right choice for VPN or mobile broadband connections. System connections are available before login and to all users of the machine; NetworkManager will do its best to read your distro's existing network configuration and make those connections available to you. In both cases, you can use 'nm-connection-editor' to view and change your network setup."
Sen "saatavilla kaikille käyttäjille" tarkoitus on juurikin tuo, että se on saatavana kaikille ja ennen kirjautumista. Tsori, kun käytin vanhaa ilmausta, jolla tavalla sama asia on muotoiltu ja käännetty tässä NM 0.7:ssä.
NM:n kanssa ei tarvitse tuskailla salasanojen näkymisestä, koska se tallentaa salasanat salattuna Gnomen avainnippuun....
muoks.
Jonnekin täytyy tallentaa tiedot ja salasanat myös järjestelmän yhteyksiä varten, koska avainrenkaan tietoja ei voida käyttää ennen kirjautumista. Paikka on /etc/NetworkManager/system-connections hakemisto ja siellä oleviin tiedostoihin on ainoastaan rw-oikeudet rootilla.
NetworkManagerissa tietyn yhteyden voi valita järjestelmäasetukseksi (system setting), mikä tarkoittaa että yhteys muodostetaan ennen kirjautumista.
Yritin katsella tuollaista mutta ei ainakaan sattunut silmään. Pitää tosin varmistaa katsoinko varmasti NetworkManagerista vai jostain muusta härpättimestä.
Tai sitten siellä oli vain kaksi wired:ksi merkitty interfacea ja siksi en sieltä enempiä kaivellut.
Ei satu minullakaan silmään. Mistähän moinen löytyy? Minulla on merkattuna tuonne vain yksi langaton yhteys, jossa on "yhdistä automaattisesti" valittuna. "Saatavilla kaikille käyttäjille" ei ole valittuna. Pitäisikö tuo valita?
Wicd on muuten kätevä, mutta välillä palvelin on mobiililaajakaistan varassa puhelimen kautta. Tässä mielestäni NetworkManager on helppokäyttöisempi.