Kirjoittaja Aihe: Testissä 10.04 (Uusia huomioita)  (Luettu 25664 kertaa)

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #60 : 18.06.10 - klo:22.01 »

Koko jutun ydin oli siinä että rueusi riipimään tämä kokoaikainen koneen kuntoon virittely. jos kärjistää Winukan ja Linuksin erot lyhyeen niin winukkaa ei tarvitse säätää asennuksen jälkeen niin paljon kuin nyt on tullut säädettyä.


Ubuntun perusteella ei kannata mennä tekemään mitään yleistyksiä Linux-pohjaisista käyttöjärjestelmistä, sillä Ubuntu on tuoreeltaan aina sellaista experimentaalia, jossa kokeillaan uusia juttuja, kuten HAL:in poisjättämistä.

Jos haluaa käyttää vakaita ja toimivia Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä, niin kannattaa valita vaikka CentOS, Mandriva tai Fedora ..  ;)

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33822.msg264105#msg264105

http://mandriva-fi.org/wiki/Lataa_Mandriva_Linux

http://fedoraproject.org/fi/get-fedora-kde
« Viimeksi muokattu: 18.06.10 - klo:22.12 kirjoittanut oobetimer »
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #61 : 19.06.10 - klo:00.33 »
Vakain lienee Debian Stable, vaan siinä on sitten tylsän vanhat ohjelmat. Fedoran uusinta(13) on kirottu tälläkin foorumilla, Mandriva ei kelvannut Ranskan polisille jne. Vaan saahan nuita kokkeilla ;)
Pienempien jakelujen suomennos on surkeaa. Ubuntussa on paras suomennos, ehdottomasti ja pienet heikkoutensa. LTS laitetaan taatusti kuntoon, jos siinä vielä jotain puutteita on.

Ubuntun saa pienellä vaivalla kuntoon, kun ei hosu ja tee päättömiä kokeita ja sen jälkeen se toimii kuin sinisten junien vessa. Epämääräiset propietary-ajurit, näyttötehosteet ja muut turhakkeet kun unohtaa, niin systeemi on tylsän vakaa. 64-bittisellä versiollakin on omat lisämurheensa.

Itsekin siirryin pöytäkoneen K/L/Ubuntu Lucideissa proposed-repoihin takaisin, kun ei Lucidista(32-bit) enää muuten haastetta löydy, vaan eivätpä nuo ole siltikään nyrjähtäneet.  :D
Täytynee hommata uusi kovo Maverick Meerkatia varten, että saa lisää harmaita hiuksia ;D

Puhdas asennus kannatta sitten tehdä kopioimatta piilotiedostoja kotikansiosta. Kirjanmerkkitiedostot, mahdolliset konekohtaiset asetustiedostot ja muut tarpeelliset tietysti myös kopioiden. Vanhojen ohjelmaversioiden asetustiedostot eivät välttämättä toimi 100%:sesti uusien kanssa. Etenkin 8.04 -> 10.04 uusinnassa tulee vanhojen asetustiedsotojen kanssa kummia sivuvaikutuksia. :o

Laita se HP:si Ubuntu kerran kuntoon, ei liene mahdotonta, niin ei tarvitse tuskailla rahanmenon kanssa moneen vuoteen. sen verran potkukas on tuo läppärisi linuxilla.

Mokkulan ja printterin yhtäaikaa toimimattomuus, samoin vaikeudet TV_tikun kanssa liitynee jo mainitsemaani USB-virransyötön riittämättömyyteen, mikä on tuon HP:n ominaisuus, ei Ubuntun vika. Valitettavsti tuollaisia koneita aika ajoin tulee tunnetuilta valmistajiltakin, kun kaikki koitetaan tehdä mahdollisimman halvalla. Kaiken järjen ja kokemukseni mukaan nuo virransyöttöongelmat eivät ole käyttöjärjestelmäriippuvaisia, CS-15 kyykytti yhden asiakkani Amilon niin XP:llä, kuin Ubuntullakin, niin ettei jaksanut toimia lähetin päällä montaa sekuntia.

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #62 : 19.06.10 - klo:20.12 »
Kiitos kun olen saanut purkaa turhautumista.

Olen tutustunut ubuntu 5.04 lähtien ja kyllä se niistä ajoista on mennyt eteenpäin toisaalta omat odotukset U10 toimivuudesta ovat voineet olla liian toiveikkaat. Mutta tästä on hyvä jatkaa kokeilua, jos löytyy ratkaisuja ilmoitelkaa ja ilmoittelen. Jätetään tämä hautumaan...

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #63 : 19.06.10 - klo:20.14 »
Lisäys:

Tälle ilmoitukselle jos löytyisi jokin selitys: gksudo nautilus antaa ilmoituksen:

Gtk-Message: Failed to load module "pk-gtk-module": libpk-gtk-module.so: jaettua objektitiedostoa ei voi avata: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: komento 'net usershare' palautti virheen 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Please ask your system administrator to enable user sharing.

Saketin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 35
  • Ubuntun räpeltämistä kohta 10v !
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #64 : 04.10.10 - klo:09.38 »
Miten musta tuntuu, että olet ruuvannut systeemiä niin paljon, että puhdas uudelleenasennus olisi poikaa. ei tuollaista määrää toimimattomuutta voi olla missään 10 vuotta tuoreemmassa raudassa ilman omaa vaikutusta. HP:n mainitut tulostimet asentuvat kuin junan vessa, jos vaan LPT-portti on enabloitu koneen bios-setup:ista(LJ4).

Mokkulaongelmat voivat olla todellisia. Nokian CS-15 kuormittaa USB:n virranajokyvyn äärirajoille, että kaikki koneet eivät edes jaksa syöttää sitä riittävästi (sellainen läppäri on tullut vastaan).

Allekirjoittanut ylläpitää toistakymmentä Ubuntu-konetta ja putkinäytöt ovat oikeastaan ainoat 10.04:n kanssa työtä teettäneet jutut ja yhden koneen kanssa monimutkainen wlan-ympäristö.

T:Jallu59




Juu-u,ainakin vanha HP läppäri (hp pavilion zv5236EA) boikotoi mokkulaa; toimii aluksi hyvin mutta tipahtaa hetken päästä pois päältä (siis virrat katoavat!) suosittelen Mokian nokkulaan usb-hubia omalla powerilla tai jotain telewellin härveliä millä voi jakaa yhteyden. 450mA on aika hurja virrankulutus USB-portille! mulla kun sattuu olemaan vielä toisessa portissa langallinen optinen hiirulainen joka raapasee 100mA eli puhti loppuu
Lenovo G70-70 ja DNA 4G Kotimokkula

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #65 : 04.10.10 - klo:20.22 »
Moron taas!
Hieman hiljaiseloa on ollut ko. aiheen osalta mutta täytyy nyt todeta ja hieman vetää omia sanoja takaisin päin.
Pöytäkoneessa U10 LTS joka melkein kaikilla tehosteilla käytössä, tuntuu toimivan tällähetkellä Ok.

HP Nc8600 asennettuna LM 9, joka tuntuu toimivan siinä ok. Langaton tulostaminen onnistuu, kunhan laittaa pöytäkoneesta langallisen verkon aktiiviseksi. Tämä taasen pudottaa mokkulayhteyden pois päältä. Eli nämä ei vät voi olla samanaikaisesti päällä.

njotta tämä ei kävisi liian helpoksi niin olen valjastanut 3. pöytäkoneen LIm9:llä käyttöön. Siinä taasen ei tunnistaudu Nokian mokkula ollenkaan (LM9 , U10 , U9, KU10) näillä kokeiltu.

Nyt olisi tarkoitus yhdistään nämä kaikki koneet langattomalla verkolla yhteiskäyttöön jotta voisi lukea eri koneiden levyjä.

Olisiko ehdotuksia kuinka olisi parasta hoitaa tämä homma??

Jäten digi-tv:een vielä hautumaan.

 

Saketin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 35
  • Ubuntun räpeltämistä kohta 10v !
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #66 : 05.10.10 - klo:07.33 »
No niin,nyt on mokkula,hiiri,tulostin powerilla varustetussa usb-hubissa ja tuntuu pelaavan paremmin  :) .Näyttää olevan Belkinin tuotos neljällä portilla ja 2.5A powerilla. Aika näyttää taas mitätapahtuu  :o
Lenovo G70-70 ja DNA 4G Kotimokkula

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #67 : 19.10.10 - klo:08.21 »
Moro taas!

Nyt on taas suhrattu koneiden kanssa oikein urakalla. Ja taasen pari ylitse pääsemätöntä ongelmaa pukkaa esille.

Tarkoitus olisi saada 3 Linux konetta langattomalla verkolla yhteen niin että voisi jakaa kansioita keskenään. Käytössä 2 käyttistä Linux Mint 9 ja yksi U10. Kanettavalla LM9 ja pöytäloneet LM9 ja U10. Sekä mokkula yhteys nettiin.

Olen kokeillut tehdä näilla ohjeiden mukaan verkkoa http://linuxmint-fi.info/2010/03/mint-kotiverkko/#more-1236 mutta ei onnistu. Tulee ilmoitus että ei löydy luettelosta.

LM9 ja U10 langattomassa verkossa ping onnistuu mutta kansion jako ei onnistu. Samba asennettu molempiin. Sama verkkotunnus on ja löytyy.

Joskkus kannettavasti hyvin heikosti yrittää yhdistää mutta silloin putoaa pöytäkone pois langattomasta verkosta.
Nyt tarvitsisin oikein helpot ohjeet kuinka onnistua verkotuksessa. Olen täältä löytänyt ohjeistuksia mutta tuntuvat aika vaikeilta näihin verrattuna http://linuxmint-fi.info/2010/03/mint-kotiverkko/#more-1236.

Josko juko ossaisi auttaa.

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Testissä 10.04
« Vastaus #68 : 31.10.10 - klo:21.43 »
Okke, llisää testailua. lähiverkon osalta tilanne on edelleen samassa jamassa kuin viimeksi eli ei voi jakaa kansioita koneelta toiselle. Kun käyttää Järjestelmä-> Asetukset->Omien tiedostojen jako- toimintoa, jossa ppitäisi saada valittua täppä Jaa julkiset tiedostot verkossa niin tämä täppä ei ole aktiivinen. herjailee puutuvista paketeista mutta kun ei kerr mitkä puuttuvat. samba ja net-share asennettu.

Sitten toinen mielemkiintoinen havainto mokkulasta ja oikeastaan mokkulan nopeudesta. linuxin puolella 1 Mbit nopeus on luokkaa 28 kbits -38 kbits ja 3 G verkko taatusti toimii.alueella. Vastaavasti WXP puolella sama mokkula sama nopeusyhteys toimii yli 7oo kbits eli melkein täydet nopeudet. Mistä tämä voisi johtua ja onko kukaan tehnyt samanlaisia huomioita ja onko siihen ratkaisua olemassa muukin kuin vaihtamalla WXP:hen?
« Viimeksi muokattu: 31.10.10 - klo:21.51 kirjoittanut joubuntu »

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #69 : 31.10.10 - klo:23.19 »
Okke, llisää testailua. lähiverkon osalta tilanne on edelleen samassa jamassa kuin viimeksi eli ei voi jakaa kansioita koneelta toiselle. Kun käyttää Järjestelmä-> Asetukset->Omien tiedostojen jako- toimintoa, jossa ppitäisi saada valittua täppä Jaa julkiset tiedostot verkossa niin tämä täppä ei ole aktiivinen. herjailee puutuvista paketeista mutta kun ei kerr mitkä puuttuvat. samba ja net-share asennettu.

Sitten toinen mielemkiintoinen havainto mokkulasta ja oikeastaan mokkulan nopeudesta. linuxin puolella 1 Mbit nopeus on luokkaa 28 kbits -38 kbits ja 3 G verkko taatusti toimii.alueella. Vastaavasti WXP puolella sama mokkula sama nopeusyhteys toimii yli 7oo kbits eli melkein täydet nopeudet. Mistä tämä voisi johtua ja onko kukaan tehnyt samanlaisia huomioita ja onko siihen ratkaisua olemassa muukin kuin vaihtamalla WXP:hen?

XP:n kbs on eri mittayksikkö kuin Ubuntun KB/s 

http://techallica.com/kilo-bytes-per-second-vs-kilo-bits-per-second-kbps-vs-kbps/

http://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units

Mikä ongelma kansioiden jakamisessa on? Hiiren oikealla jaettavan kansion päällä --> ominaisuudet --> jaa --> luo levyjako



[ylläpito on poistanut liitteen]
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #70 : 01.11.10 - klo:08.51 »
Lainaus
XP:n kbs on eri mittayksikkö kuin Ubuntun KB/s  

http://techallica.com/kilo-bytes-per-second-vs-kilo-bits-per-second-kbps-vs-kbps/

http://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units

Mikä ongelma kansioiden jakamisessa on? Hiiren oikealla jaettavan kansion päällä --> ominaisuudet --> jaa --> luo levyjako



Ok tutustutaan ylläoleviin linkkeihin mutta käytössä ja käytännössä nopeus ero on huomattava näiden kahden välillä. Tämä korostuu tietenkin ladattaessa jotakin. Mikä ero näillä kahdella on? Se että nopeus ilmoitetaan eritavalla ei ole ongelma vaan Mokkulan hidas yhteysnopeus linuxilla. Mistä mahtaa johtua koko ongelma? Näin ollen jos u10 on hidas mokkulayhteys niin ei ole järkevää käyttää koko järjestelmää kun häviää nopeudessa.

Kansioiden jaossa on ongelmana se että kun luo levyjakoa herjailee että ei sallittu, tarvittavia paketteja ei ole asennettu.
Mitä paketteja puuttuu vielä? Ei onnistu roottina eikä tabvan käyttäjänä.
Tämä on sikäli mielenkiintoinen ongelma kun eka kerran tuli tehtyä kansiojako onnistui teko ihan mukavasti mutta kansiot eivät näkyneet toisella koneella (wlan yhteys). käytössä U10 ja LM9.  jonkun päivityksen jälkeen ei ole toiminut koko jako mihinkään.
« Viimeksi muokattu: 01.11.10 - klo:18.22 kirjoittanut joubuntu »

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04 (Uusia huomioita)
« Vastaus #71 : 06.11.10 - klo:21.20 »
Testissä LM 9 ja backup tool.

Tarkoitus oli testata ko. ohjelmistoa ja asentaa LM 10  ja palauttaa varmuuskopiot uuteen puhtaaseen asennukseen. No niihän siinä kävi että ei toiminut koko backup tools. Ainoastaan roottina pääsi kopioimaan tiedostot ko. tunnukselta. eikä se mennyt loppuun saakka kunnolla.

Tähän astisita kokeiluista voisi jo vetää johtopäätöksen: Jos haluat toimivan ja luotettavan järjestelmän jossa laitteet ja ohjelmat toimivat kunnolla sekä luotettavasti valitse Wnidows. Jos olet seikkailunhaluinen tai omaat hyvät Linux tieto taidon valitse Linux.

Linuxin puolesta voi sanoa ilamisuuden ja virusvapauden mutta siihen se sitten jää. Valitettavasti.

Omalla kohdalla on harmi etten ole saanut toimimaan niitä laitteita ja ohjelmia joita ollisin tarvinnut Linuxin puolella. Koneet tehojen ja toimivuuden puolesta olisivat riittäneet Linux käytössä vielä monet vuodet mutta haluaisin helpon ja luotettavan järjestelmän ilman mitään guruilua. Sapettaa tämä ainainen säätäminen!!!!1

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
« Viimeksi muokattu: 07.11.10 - klo:09.19 kirjoittanut oobetimer »
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

Antifilatelisti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 258
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04 (Uusia huomioita)
« Vastaus #73 : 07.11.10 - klo:09.40 »
Hauskan näköistä säätöä : ) Kannattaa kuitenkin keskittyä olennaiseen, sillä kukaan ei tarvitse 64kt muistia.
« Viimeksi muokattu: 07.11.10 - klo:09.44 kirjoittanut Antifilatelisti »

kalarm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04
« Vastaus #74 : 07.11.10 - klo:10.30 »
Vieläkin on päivittämättä Lucid. Ja juuri sen takia, että luen ensin täältä mitä vaikeuksia on odotettavissa.
Päivitin jokin aika sitten 8.04 hardy LTS:stä  tähän 10.04 (lucid) suoraan. Kaikki meni mielestäni hyvin.
Ohjeen mukaan poistin ensin Soikon Synaptic-pakettienhallinnasta ja asensin asennuksen jälkeen takaisin. Aikaa meni 2 Mt yhteydellä asennuksineen 2,5 tuntia.
ubuntu 22.04.2 LTS 64bit
ubuntu 18.4 LTS 64bit
Windows 7 professional

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04 (Uusia huomioita)
« Vastaus #75 : 09.11.10 - klo:14.09 »
nyt kokeilussa LM 10, joka HP nc 8000:ssa tuntuu toimivan puhtaassa asennuksessa hyvin. Tunnisti Nokian mokkulan heti ja yhdisti automaattisesti nettiin. Tunnisti myös Artecin digi-tv tikun mutta ei ole vielä löytänyt tv-kanavia.

Sitten olisi taasen vuorossa scannerin asennusta, samsungin puhelimen asentamista, lähiverkon tunnistamista, kansionjakoa.... yms.

Katsotaan mihin joudutaan.

Lisäys:
Hankittu uusi scanneri, jonka asennus onnistui hyvin, toimii langattomasti. Laite HP Photosmart b110.
HP:n nc800 kannettavassa on LM 9 osoittautunut tällä hetkellä toimivaksi versioksi. Bluetooht toimii Samsungin puhelimen kanssa ongelmitta. Langaton verkko myös toimii hyvin tällä hetkellä. Ainoastaan kansioiden jako tökkii vielä...
« Viimeksi muokattu: 23.12.10 - klo:13.00 kirjoittanut joubuntu »

joubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Vs: Testissä 10.04 (Uusia huomioita)
« Vastaus #76 : 28.01.11 - klo:11.23 »
Linux Mint 9 asennettuna moonlight hidasti huomattavasti Firefoxin toimintaa. Poistettuani moonlightin, Firefox rupesi toimimaan taasen hyvin.