Vakain lienee Debian Stable, vaan siinä on sitten tylsän vanhat ohjelmat. Fedoran uusinta(13) on kirottu tälläkin foorumilla, Mandriva ei kelvannut Ranskan polisille jne. Vaan saahan nuita kokkeilla
Pienempien jakelujen suomennos on surkeaa. Ubuntussa on paras suomennos, ehdottomasti ja pienet heikkoutensa. LTS laitetaan taatusti kuntoon, jos siinä vielä jotain puutteita on.
Ubuntun saa pienellä vaivalla kuntoon, kun ei hosu ja tee päättömiä kokeita ja sen jälkeen se toimii kuin sinisten junien vessa. Epämääräiset propietary-ajurit, näyttötehosteet ja muut turhakkeet kun unohtaa, niin systeemi on tylsän vakaa. 64-bittisellä versiollakin on omat lisämurheensa.
Itsekin siirryin pöytäkoneen K/L/Ubuntu Lucideissa proposed-repoihin takaisin, kun ei Lucidista(32-bit) enää muuten haastetta löydy, vaan eivätpä nuo ole siltikään nyrjähtäneet.
Täytynee hommata uusi kovo Maverick Meerkatia varten, että saa lisää harmaita hiuksia
Puhdas asennus kannatta sitten tehdä kopioimatta piilotiedostoja kotikansiosta. Kirjanmerkkitiedostot, mahdolliset konekohtaiset asetustiedostot ja muut tarpeelliset tietysti myös kopioiden. Vanhojen ohjelmaversioiden asetustiedostot eivät välttämättä toimi 100%:sesti uusien kanssa. Etenkin 8.04 -> 10.04 uusinnassa tulee vanhojen asetustiedsotojen kanssa kummia sivuvaikutuksia.
Laita se HP:si Ubuntu kerran kuntoon, ei liene mahdotonta, niin ei tarvitse tuskailla rahanmenon kanssa moneen vuoteen. sen verran potkukas on tuo läppärisi linuxilla.
Mokkulan ja printterin yhtäaikaa toimimattomuus, samoin vaikeudet TV_tikun kanssa liitynee jo mainitsemaani USB-virransyötön riittämättömyyteen, mikä on tuon HP:n ominaisuus, ei Ubuntun vika. Valitettavsti tuollaisia koneita aika ajoin tulee tunnetuilta valmistajiltakin, kun kaikki koitetaan tehdä mahdollisimman halvalla. Kaiken järjen ja kokemukseni mukaan nuo virransyöttöongelmat eivät ole käyttöjärjestelmäriippuvaisia, CS-15 kyykytti yhden asiakkani Amilon niin XP:llä, kuin Ubuntullakin, niin ettei jaksanut toimia lähetin päällä montaa sekuntia.
T:Jallu59