Kirjoittaja Aihe: wine kuntoon  (Luettu 108950 kertaa)

fly

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 265
  • Profiili
  • o_O
wine kuntoon
« : 26.05.06 - klo:18.40 »
tämä sama ohje pienellä ekstralla ja kielioppivirheitä paranneltuna ja ehkä muutenkin vielä vähän aloittelijaystävällisemmin(?) löytyy nyt Ubuntu tutuksi -wikikirjasta osoitteesta http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Wine josta suosittelen ohjeen mukaan menemään, toki tämäkin ohje on toimiva, mutta pyrin tekemään päivitykset ensisijaisena tuonne wikikirjaan  :)

oma vapaa suomennos sivulla http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=149585 olevasta ohjeesta:

Ensin ladataan wine0.95.deb winehq:lta

http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/wine/wine_0.9.5-winehq-1_i386.deb

tai jos haluat mieluummin päätteellä (paina alt + F2 ja kirjoita gnome-terminal ja paina enteriä) ladata tämän niin käytä seuraavaa komentoa

Koodia: [Valitse]
wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/wine/wine_0.9.5-winehq-1_i386.deb
Jos mietit miksi emme lataa viimeisintä versiota winestä, niin se johtuu internet explorerin asennuksen epäonnistumisesta uudemmilla versioilla ja luultavasti tarvtset internet exploreria saadaksesi muut ohjelmat toimimaan. ei hätää, päivitämme kyllä winen myöhemmin.

Nyt meillä on siis Wine .deb joten nyt asennetaan paketti päätteen kanssa, joten älä unohda siirtyä jakemistoon jonne latasit winen. jos käytit edellistä wget-komentoa olet jo valmiiksi oikeassa hakemistossa. esimerkiksi jos tallensit sen työpöydälle, niin pääset sinne siirtymällä kotikansiostasi (johon pääte oletuksena aukeaa) kirjoittamalla "cd Desktop".

Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i wine*.deb
okei, eli nyt meillä on wine, mutta miten käyttää sitä, asettaa c:\ d:\ ym. jotta et joudu yksin sitä tekemään asennetaan pieni ja mahtava ohjelma nimeltä wine tools ;)

winetoolsilla on ainakin yksi riippuvuus joka täytyy täyttää. komento sen asentamiseksi on

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libgtk1.2
winetoolsin voit ladata täältä
http://ds80-237-203-29.dedicated.hosteurope.de/wt/winetools-0.9jo-III.tar.gz

tai voit myös käyttää vanhaa kunnon terminaalia kopioimalla tämän komennon siihen

Koodia: [Valitse]
wget http://ds80-237-203-29.dedicated.hosteurope.de/wt/winetools-0.9jo-III.tar.gz
okei, nyt meillä on tuo ja se pitää vielä purkaa

Koodia: [Valitse]
tar -xf winetools*
ja asentaa

Koodia: [Valitse]
cd winetools*
sudo ./install

Valmis :) aloitetaan tämän mahtavan ohjelman käyttö kirjoittamalla tämä

Koodia: [Valitse]
wt
tulet saamaan monia viestejä jotka jotka kertovat siitä miten asetuksia ei ole vielä määritetty ym. klikkaa vain ok. ainiin ja sun pitäisi omistaa kopio windowsista käyttääkses näitä työkaluja. jepjep.

Lopulta pitäisi päästä valikkoon.

Ensin mennään perusasetuksiin "Base setup", sitten tehdään jäljitelmäasema tms "Create a Fake Windows Drive"  tai jos omistat jo .wine kansion (piilokansio, näkyy nautiluksella kun painat ctrl + H) voit valita myös "Update an old Fake Windows drive"

Seuraavaksi winetools etsii cdrom asemasi niin että se voi laittaa sen winen käyttöön.
Sitten käyttäjänimi (username) ja yritys (organization), ne voi jättää vaikka sellaiseksi kuin ne onkin tai vaihtaa mielensä mukaan.
Kun "fake windows" on käynnistynyt uudelleen kerran tai pari meille kerrotaan että asema on valmis. (fake drive completed) jippii!

olemme taas perusasetuksissa (base setup -menu) ja nty valitsemme DCOM98 ja sitten siitä alaspäin asennamme kaikki siinä olevat ohjelmat jotka ovat listalla. tietenkin internet explorer vaan yhdellä omalla kielellä, eli suomen puuttuessa listalta se englanti riittää hyvin. syy miks jätetään Arial font-kohta myöhempään on koska linkki on kuollut, mutta me palaamme tähän myöhemmin. Paina vain next ja ok kaikkeen. tiedät varmaan miten windows installer toimii.

okei nyt siis ollaan saatu käytyä läpi ensimmäinen lista asennettavia, paina "main menu" nappia jotta päästään takaisin alkuun.

seuraavaksi paina "install windows system software" ja paina ok.

asenna taas kaikki joka on listassa ylhäältä alas omalla kielellä (sen puuttuessa englanniksi) ja asenna molemmat sekä visual basic 5 sekä 6.

ja nyt mennään selvittämään niitä fontteja joihin winetoolsin käyttämä linkki on kuollut. paina main menu ja exit jotta päästään pois winetoolsista

takaisin ystävämme päätteen luokse
ensin meidän täytyy tehdä ja siirtyä kansioon mihin winetools lataisi nämä fontit

Koodia: [Valitse]
mkdir ~/winetools/fonts
cd ~/winetools/fonts

voit saada virhilmoituksen että "file exists" tai "tiedosto on jo olemassa", jos saat se ei haittaa jatka vaan.

seuraavaksi lataamme fontit linkistä joka on toimiva ainakin tätä kirjoittaessa, voit haluta kopioida ja liittää tämän terminaaliin.

Koodia: [Valitse]
wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/andale32.exe && wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/arial32.exe && wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/arialb32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/comic32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/courie32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/georgi32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/impact32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/times32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/trebuc32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/verdan32.exe &&  wget http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/corefonts/webdin32.exe
okei, nyt siis on fontit ladattuna. mennään takaisin winetoolsiin asentamaan ne ;)

Koodia: [Valitse]
wt
valitse "base setup" taas ja asenna "truetype font arial"

sitten taas main menu jonka jälkeen valitaan "Install Microsoft true type corefonts" ja taas siitä alaspäin käydään koko lista läpi kunnes kaikki fontit on asennettu.

kaikki tehty. main menu ja sitten exit että poistutaan winetoolsista.

Nyt siis pitäisi löytyä toimiva wine, myös internet explorer sekä windows media player 6 asennettuna ;) toivottavasti..

meidän pitäisi pystyä käynnistämään internet explorer seuraavalla komennolla

Koodia: [Valitse]
wine "/home/USERNAME/.wine/c/Program Files/Internet Explorer/IEXPLORE.EXE"
älä unohda vaihtaa USERNAME kohtaa omaksi käyttäjänimeksesi

hyvällä tuurilla käytät internet exploreria juuri nyt :)

koska emme halua kirjoittaa tätä joka kerta kun haluamme käynnistää internet explorerin, niin klikkaa oikean puoleisella hiiren napilla työpöytää ja tee käynnistin ja liitä siihen äskeinen koodi komennon kohdalle pikakuvaketta varten, tai tee valikkoon käynnistin tai miten ikinä haluat.

Tässä on koodi Outlookille ja Windows Media Playerille

Koodia: [Valitse]
wine "/home/USERNAME/.wine/c/Program Files/Outlook Express/msimn.exe"
ja

Koodia: [Valitse]
wine "/home/USERNAME/.wine/c/Program Files/Windows Media Player/mplayer2.exe"
ja siinä kaikki onkin. voit myös liikkua lempi tiedostoselaimellasi ja tuplaklikata .exe tiedostoja ja wine käynnistää ne, kuten ohjelmien käynnistimet. sitten se on vain homma löytää .exe joka käynnistää ohjelman ja tehdä siitä oma käynnistin sille. wine c: asemasi löytyy aina /home/USERNAME/.wine/c jossa muistat korvata sen USERNAME omalla käyttäjä nimelläsi. Jos tiedät vähänkin windowsin tiedostonhallinnasta / tavasta säilyttää hakemistot ja tiedostot, niin sinulla tuskin on ongelmaa löytää niitä. Muistathan että tehdessäsi käynnistimiä Linuxilla, isoilla ja pienillä kirjaimilla on väliä. Joten älä unohda capseja. 


Kaksi viimeistä tehtävää asiaa.

Ensin päivitetään wine 0.95 viimeisimpään versioon, muistathan että meidän piti käyttää versiota 0.95 internet explorerin takia koska se ei asennus uudemmilla versioilla. se voi kuitnekin olla uudemmissa versioissa korjattu. ei syytä paniikkiin, me vain lisäämme winen pakettivaraston sources.list tiedostoomme tällä tavalla
- seuraava voi aiheuttaa internet explorerin toimimattomuuden, jos et välttämättä tarvitse niin älä lisää, dapperin omista paketeista löytyvä wine toimii hyvin -
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/apt/sources.list

lisää tämä rivi tiedoston loppuun muiden rivien alle, jos siellä ei jo sitä näy. valitsethan oikean version sen mukaan mitä versiota ubuntusta käytät käytät:

Breezyn (5.10) rivi:
Koodia: [Valitse]
deb http://wine.budgetdedicated.com/apt breezy main
Dapperin (6.06) rivi:
Koodia: [Valitse]
deb http://wine.budgetdedicated.com/apt dapper main
sitten tallenna  sources.list
- edellinen voi aiheuttaa internet explorerin toimimattomuuden, jos et välttämättä tarvitse niin älä lisää, dapperin omista paketeista löytyvä wine toimii hyvin -

vastaava paketti löytyy siis jo pakettienhallinnasta. jos olet aivan varma ettei internet explorerin toimimattomuus häiritse sinua tai winellä käyttämiäsi ohjelmia (toki tuo voi olla korjattu myöhemmissä versioissa), sekä tarvitset mielestäsi aina ihan uusimmat paketit heti kun ne ilmestyy, niin lisää edellinen.

suorita seuraava päätteessä päivittääksesi winen (ja ehkä jotain muuta mukana)
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
voit myös laittaa dist-upgrade pelkän upgraden sijasta jos haluat että kaikki riippuvuudet otetaan huomioon päivittäessä.

Tämän pitäisi päivittää wine viimeisimpäänj auusimpaan versioon jonka on julkaissut wineHQ, ja se tulee päivittymään muiden päivitystesi mukana kun uudempi versio on julkaistu. hienoa.

toinen tehtävä juttu on kertoa teille winecfg komennosta

Koodia: [Valitse]
winecfg
tämä pieni paneeli antaa sinun vaihtaa winen oletusasetuksia, kuten mitä windowsin versiota yritetään esittää ja mitä sisäänrakennettuja ja natiiveja dll-tiedostoja käytetään. ehdotan jättämään windowsin version windows98:n koska se tuntuu toimivan parhaiten. voit myös vaihtaa windowsin version yksittäisille .exe tiedostoille, jos se toimii paremmin jonkin tietyn version kanssa.

jos se ei tunnu toimivan oikein niin tämä on hyvä paikka tulla takaisin. vaikka winecfg:n täysi käyttäminen on hieman sivussa tässä howto:ssa, sen kanssa tulee tutuksi suht nopeasti.

jos tulee ongelmia jonkun ohjelman kanssa niin se aina maksaa itsensä takaisin kirjoittaa googlen hakuun "ohjelman nimi winehq" ja yleensä löytyy ohjelma winehq:n tietopohjasta ja keinot miten saada se toimimaan.

viimeinen juttu, jos käytät ohjelmia jotka suljetaan windowsin "system tray"hyn / ilmoitusalueelle niin ne ikonit eivät näy. sen voi ratkaista avaamalla kde:n ohjelman joka käyttää ilmoitusaluetta / system trayta. niin pitäisi windowsin ilmoitusalueen kuvakkaiden tulla näkyviin. esimerkiksi jos amarok käynnistyy kun gnome käynnistyy, kalarm on hyvä jota käyttää jos et käytä amarokkia, jopa kde-ohjelman lopettamisen jälkeen windows-kuvake pysyy näkyvillä. sen ei pitäisi olla ongelma kde:n käyttäjille.

toivottavasti oli apua edes yhdelle ihmisille. hyviä wineemisiä.  :D

ps. ilmoittakaa mahdollisista virheistä niin korjaan ne
« Viimeksi muokattu: 03.09.06 - klo:00.26 kirjoittanut fly »

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #1 : 27.05.06 - klo:10.56 »
Juuri tämän ohjeen englannin kielen versiolla säädin Wineni. Hyvä kun on tämä suomeksi!
alias vililikku

Melmacian

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 868
 • Ubuntu Hardy
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #2 : 27.05.06 - klo:11.59 »
Lainaus
Tämän pitäisi päivittää wine viimeisimpäänj auusimpaan versioon jonka on julkaissut wineHQ, ja se tulee päivittymään muiden päivitystesi mukana kun uudempi versio on julkaistu. hienoa.
Muuten hyvä, mutta IE ei lähde käyntiin jos päivittää uudempaan.

Hyvä opas kuitenkin. Olen muutamaan kertaan miettynyt miten saisin IE:n toimimaan winellä, koska vieläkin täytyy nettisivuja tehdessä ottaa se paskiainen huomioon ;)

EDIT: Dapperin omista lähteistä saatavalla winellä se toimii siis vielä ja tuolla deb-paketista asennetulla 0.9.5 versiolla myöskin, mutta deb http://wine.budgetdedicated.com/apt dapper main -saatavalla ei enää.
« Viimeksi muokattu: 27.05.06 - klo:12.02 kirjoittanut Epeli »

Ilokaasu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1547
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #3 : 28.05.06 - klo:15.20 »
IRCissä ihmiset puhuvat että tuo winetoolsin asentaminen tuo enemmän haittaa kuin hyötyä. Kokemuksia ?

Sitten oma wine ongelma mitä en vieläkään ole saanu ratkaistuksi. Kerran asensin winen puhtaalle kubuntulle ja se toimi normaalisti. Nykyään kuitenkin esim pelien (ei väliä mikä peli) käynnistäminen kestää noin 5min. Eli jos komennan esim wine notepad.exe niin sekin kestää käynnistyä 5min. Joku käski kirjottaa semmosen "-n 20" komennon siihen eteen, en muista komentoa tarkkaan mutta se toimi aluksi, nykyään sekään ei enää toimi vaan tuo 5min minimissään on se käynnistysaika.

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #4 : 28.05.06 - klo:15.34 »
IRCissä ihmiset puhuvat että tuo winetoolsin asentaminen tuo enemmän haittaa kuin hyötyä. Kokemuksia ?
Miksi siitä haittaa olisi?
alias vililikku

jari.r

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #5 : 28.05.06 - klo:15.46 »
IRCissä ihmiset puhuvat että tuo winetoolsin asentaminen tuo enemmän haittaa kuin hyötyä. Kokemuksia ?
Miksi siitä haittaa olisi?

Itse en ota kantaa, mutta WWN tiivistää keskusteluja aiheesta numeroissa 304 ja 308.

olga

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 59
 • Hurmetta ja lurexia
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #6 : 28.05.06 - klo:16.23 »
Itse olen käyttänyt IE:n eri versioiden asentamiseen seuraavaa: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/index-en.html. Tosin nykyään tulee sivuja testattua tuon Vmwaren kautta.

fly

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 265
  • Profiili
  • o_O
Re: wine kuntoon
« Vastaus #7 : 28.05.06 - klo:20.07 »
IRCissä ihmiset puhuvat että tuo winetoolsin asentaminen tuo enemmän haittaa kuin hyötyä. Kokemuksia ?
Miksi siitä haittaa olisi?

Itse en ota kantaa, mutta WWN tiivistää keskusteluja aiheesta numeroissa 304 ja 308.

sanokaas joku mua fiksumpi joka noista tietää, että pitäiskö tonne alkuun pistää joku varotus tai vaihtoehto winetoolsille?

Itse olen käyttänyt IE:n eri versioiden asentamiseen seuraavaa: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/index-en.html. Tosin nykyään tulee sivuja testattua tuon Vmwaren kautta.

toi näyttää mielenkiintoselta, pitää pistää korvan taakse jos kokeilis joku päivä.

Melmacian

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 868
 • Ubuntu Hardy
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #8 : 28.05.06 - klo:20.47 »
Itse olen käyttänyt IE:n eri versioiden asentamiseen seuraavaa: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/index-en.html.
Ooh, hitto tuohan on ihan pirun kätevä! Vieläpä Flash 8 jota ei Linuxille edes saa. En tosin ole vielä testannut miten se toimii.

Mutta yksi pieni ongelma. Tuolla IEs4Linux-scriptillä asennettuna IE:ssä on jotkin huonosti toimivat fontit. Tämän ketjun ohjeella tulee paremmat. Mitenkähän ne saisi myös tuohon scriptillä asennettuun?


Kuvassa alempi IE on IEs4Linux-scriptillä asennettu.


Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #9 : 28.05.06 - klo:20.58 »
Itse olen käyttänyt IE:n eri versioiden asentamiseen seuraavaa: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/index-en.html.
Kätevä! Kiitos!

Tomaatti

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #10 : 28.05.06 - klo:21.13 »
Hyvä opas. Kokeilin ensin tuota IE4Linuxia, mutta se ei toiminut minun Dapperillani. Tämä ohje toimi hyvin ja sain asennettua Flash8:inkin tähän.

Melmacian

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 868
 • Ubuntu Hardy
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #11 : 28.05.06 - klo:21.16 »
Kyllä minulla tuo IE4Linux hoiti homman automaagisesti kotiin Dapperissa noita fontteja lukuun ottamatta.

Ja kyllä tuo Flash tuntuu toimivan. Ainakin Keskisuomalaisen sivuilla olevat Flash-videot näkyvät, jotka eivät näy 7-versiolla.

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #12 : 28.05.06 - klo:21.19 »
Kyllä minulla tuo IE4Linux hoiti homman automaagisesti kotiin Dapperissa noita fontteja lukuun ottamatta.
Sama täällä, fontteja myöten.

moonstone

 • Vieras
Re: wine kuntoon
« Vastaus #13 : 30.05.06 - klo:20.56 »
Lisättäköön, että mikäli pelit "lagaavat" kummallisesti tai toimivat hitaasti kannattaa kokeilla käynnistää peli näin.

Koodia: [Valitse]
nice -n 20 wine peli.exe
Tällöin peli saa korkeamman prioriteetin järjestelmässä. Tällä keinolla sain Fallout 2 pelin täydellisesti toimimaan ilman hidastelua !

Ilokaasu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1547
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #14 : 31.05.06 - klo:16.29 »
juu tuo se komento oli...dapperin asennuksen myötä wine toimii taas mullakin normaalisti...taino ainakin käynnistyy normaalia vauhtia. Asensin hitman pelin mutta milläs pelaat kun se ukko juoksee noin 4x nopeempaa kuin normaalisti windowsissa pelattaessa :D

Eli miten hidasta wineä :P

En siis tarkoita että peli pyörii sulavammin vaan yksinkertaisesti liian _nopeasti_

ogir

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 31
 • feisty
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #15 : 01.06.06 - klo:08.53 »
Mulla jämähtää pöytäkone kun laitan winecfg ja kun klikkaan ääni välilehteä niin koko homma pysähtyy siihen. Ja kannettavassa winecfg lopettaa. Niin ja mulla on Dapperi käytössä.

fly

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 265
  • Profiili
  • o_O
Re: wine kuntoon
« Vastaus #16 : 01.06.06 - klo:14.05 »
Mulla jämähtää pöytäkone kun laitan winecfg ja kun klikkaan ääni välilehteä niin koko homma pysähtyy siihen. Ja kannettavassa winecfg lopettaa. Niin ja mulla on Dapperi käytössä.
onko ääni asetusket pistetty kuntoon? tai näkyykö jotain virheilmotusta päätteessä kun se tolleen jumittaa? ääniasetukset ainakin saa pistettyy kuntoon täällä olevan ohjeen mukaan.

voiskohan täällä oleva ratkaisu auttaa, eli mkdir -pv $HOME/.kde/socket-$HOSTNAME tai täällä näkynyt tiedoston /usr/lib/wine/winearts.drv.so uudelleen nimeäminen auttaa?

tässä mitä löyty neuvoa:
Lainaus
try
Koodia: [Valitse]
lsmod | grep snd_seq
if snd_seq isn't loaded, try
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe snd_seq
if your audio tab in winecfg works and you don't get that ALSA error, then add snd_seq to /etc/modules by doing:
Koodia: [Valitse]
sudo echo "snd_seq" >> /etc/modules
I'm not sure what the mcop stuff is about, however

ja toinen tapa jolla osa saanu toimii:
Lainaus
The problem is the crash of artd during the automatic audio detection of wine.
to solve it just rename /usr/lib/wine/winearts.drv.so to something like renaming /usr/lib/wine/winearts.drv.so.old

edit: ja tästä löyty ihan howtokin kun vähän lisää penko, se löytyy osotteesta http://www.ubuntuforums.org/showpost.php?p=846165&postcount=7

siellä neuvotaan näköjään noita samoja, kerro jos noilla saat onnistuu  ;)
« Viimeksi muokattu: 01.06.06 - klo:14.11 kirjoittanut fly »

ilpony

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #17 : 09.06.06 - klo:13.35 »
Minulla on uusin versio ubuntusta ja asensin ohjeen mukaan winen. Internet explorerin asennus ei vain onnistu. Kokeilin myös toisella koneella eikä sillläkään onnistunut vaan jymähti samaan kohtaan. IEs4Linux sen sijaan asentui ongelmitta. Wine tools ei tunnista tuota IEs4Linux asennusta vaan herjaa aina että IE ei ole asennettu. Onko joku tiedosto jota editoimalla saa winetoolsin ymmärtämään tuon?

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Re: wine kuntoon
« Vastaus #18 : 09.06.06 - klo:14.13 »
Arvon ilpony - miksi ihmeessä käytät Ubuntua - tuota kaunista avoimen koodin kaunista kukkasta jos kuitenkin haluat käyttää Internet Exploreria - suljetun koodin räkäistä, bugista ja muutenkin iljettävää tuotosta?

Tässäpä pari ehdotusta:
a) pysy windowsissa ja käytä IEtä
b) pysy linuxissa ja käytä firefoxia.

Ihan oikeesti - miksi haluat käyttää IE:tä?

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Ksta

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Re: wine kuntoon
« Vastaus #19 : 09.06.06 - klo:14.51 »
..ja luultavasti tarvtset internet exploreria saadaksesi muut ohjelmat toimimaan. ei hätää, päivitämme kyllä winen myöhemmin..

Joten ehkä hän siksi haluaa sen Explorerin?