Voin yrittää kysellä tarkemmin miten se kaverille oikein onnistui. Sinänsä, tiedän tämän:
- myyjä/kasaaja oli toimittanut ilman asennusmediaa (älä kysy miksi, kasaajia on kaikenlaisia - voi olla tietysti että oli vain hukattukin). Töllaistahan se on "parhaimmillaan" Windows-maailmassa.
- valtuutettu takuuhuolto OLI antanut uuden median, se ei toiminut suhteessa koodiin. Tiedän koska yritin sitä käyttää, sehän on ihan kiva havaita siinä vaiheessa kun on jo asennettu, niinhän se XP:ssä menee. (Oma mielipiteeni on kylläkin se, että antoivat median ihan vain saadakseen asiakkaan hiljaiseksi, HYVIN tietäen että media on väärä. Siis se oli kotipoltettu levy huoltoliikkeessä.)
- joku taho sen kuitenkin lähetti kaverille koodin perusteella. Eikä kuulemma maksanut mitään - saattoi olla kyllä joku maksullinen tukinumerokin, kuulemma kuitenkin Microsoft itse sen lähetti, täytyy yrittää kysellä.
Tähän liittyen, menee kyllä vähän kauaksi otsikosta "Ubuntu juttuja", sorry, koodi on minunkin käsittääkseni se maksullinen osuus. Lehdessä oli kuitenkin uutinen noin vuosi sitten, jonka mukaan joku sai tuomion kun myi näitä koodeja eteenpäin ja selityksessä (muistaakseni Microsoftin selitys) oli, että tämä koodi ei ole sama kuin lisenssi - joten myyjä tuomittiin piratismistä. Tämä ei ole ihan linjassa sen kanssa, että koodin perusteella saa median tilattua. Jos jollakin on tämä koodi, niin eihän sen myynti eteenpäin ole mitään piratismia - voihan se olla sopimusrike, jos sitä ei saa myydä eteenpäin, mutta onhan pohjalla tällöin laillinen versio eikä mistään piratismistä tai laittomien versioiden kaupasta pitäisi puhua.
Jotenkin vaikuttavat pelkältä kuluttajien k...tukselta nämä politiikat näin kokonaisuutena - ehkä joku osaa selventää?