Itselle tulee yllättävän usein tarvetta screenshotille (tulee käytettyä siis useita kertoja viikossa)
Ubuntussa oli esim tilanne kun latasin tv-ohjelma oppaan, no halusin siihen kaikkien kanavien logot, en tiennyt mistä ne sais kätevästi kuvina kaikki, ja joltain sivulta sit ne löysin, mut niit ei pystyny tallentaa, joten jouduin turvautumaan kuvankaappaukseen...
Näppäimistössä ei ollut print screen näppäintä ollenkaan, joten jouduin menemään aina sovellukset, apuohjelmat, ota kuvankaappaus, valitse kaapattava alue, ja sit rajaamaan alueen ja sit tallentamaan vielä kuvan..
OS X:ssä tuo olisi tapahtunut alt+sift+4 ja sen jälkeen saa valita hiirellä alueen, kun hiirestä klikkaa se tallentuu työpöydälle kuvaksi suoraan.
Aikaero tossa operaatiossa ois ollut kymmeniä minuutteja. Toki ne logot ois jostain löytäny kaivamisella suoraankin ja helpommin, mutta os x:llä olisin sen etsimisen sijasta jo ne kaapannut koneelle.
Työpöydistä hyväesimerkki on se, että selaan firefoxia työpöydällä a, joku huutaa vaikkapa nyt tässä esimerkissä messengeriin ikkunaan b.
OS x:ssä painan dockista adiumia ja olen heti oikealla työpöydällä ja oikeassa ikkunassa valmis kirjoittamaan.
Ubuntussa en ainakaan tiedä kuin kaksi vaihtoehtoa, joko klikkaan oikealle työpöydälle (jos on esim 6 työpöytää niin täytyy sit oikeasti muistaa missä se on), ja sieltä klikata oikea ohjelma, ja vielä oikea ikkuna.
Tai laittaa se ohjelma linkki lista tohon alapalkkiin, mutta silloinkin se kahden painalluksen jälkeen pomppaa vasta oikeaan ohjelmaan, sieltä sit vielä oikea ikkuna etittävä.
Tuossakin tulee se helppokäyttöisyys esiin, vaikka tuon saisi jotenkin helpommaksi tehtyä ubuntussa, niin siitä ei tiedä jos ei kysy jostain, kun taas os x:ssä tuo on asennuksen jälkeen oletus juttu, joten mitään ei tarvi erikseen tietää.
Lisäksi os x:n eduksi ehdottomasti on luettava drag&drop asennus ja poisto, ohjelma joko raahataan ohjelmiin, tai roskakoriin niin se asentuu/poistuu.