Noloa toimintaa linuxilta!!! Mennä nyt julkaisemaan PAHASTI keskeneräinen valmiina versiona! (karmic koala 9.10) Odotelkaa päivityksiä... ongelmat korjaantuvat kyllä! Viimeistään 2-3 kuukauden päästä!
Ubuntua ylläpitää Canonical yhdessä yhteisön kanssa, linux on vain yleismaallinen nimi käyttöjärjestelmälle
Olin jonkin aikaa linux ubuntu käyttäjä pienistä ongelmista huolimatta. (flash ongelmat, ääniongelmat, wlan ei toiminut, näytönohjaintani ei kunnolla tuettu & nettiselainten surkeat fonttikoot)
Totta, että monet toiminnot saattavat (edelleenkin!) vaatia säätämistä että ne saa toimimaan. Itselläni kuitenkin toimii kaikki out of the box kahdella koneella. Kaikilla käyttöjärjestelmillä saattaa kyllä olla toisinaan yhteensopivuusongelmia.
Nyt tämän keskeneräiseksi jääneen karmicin jälkeen palasin nöyränä poikana windows vista käyttiksen pariin... JA HYVÄLTÄ TUNTUU!!!
En edes miettinyt paluuta 8.10 / 9.04 versioihin!!!
Vaikka vistan asentamiseen ja käyttökuntoon saamiseen meni noin 6 tuntia, niin siitä huolimatta olo on mahtava!
Tein oikean valinnan palatessani windowsin pariin!
Ei näytönohjainongelmia, ei wlan ongelmia, ei ääni ongelmia, ei flash ongelmia (yle areena + elävä arkisto, mtv3 katsomo, youtube, nhl.com, sub, ruutu.fi, ym...) ja nettiselaimeni toimii HYVIN! (internet explorer 8, google chrome 4 ja apple safari 4) +musaohjelmat ovat silmiä hiveliä verrattuna esim. rytmilaatikkoon!
Itse ainakin käytän linuxilla
Songbird -musiikkisoitinta. Tyylikkään näköinen ja vieläpä muokattavissa oleva soitin. Ehkäpä joskus nähdään Hitlantis -pluginikin! Rytmilaatikko onkin kyllä todella karu musiikin toistoon. Ihmettelen kyllä, miksi se edes on GNOMEn oletussoitin...? Flashin asentamiseen saa "kuin itsestään asentuvan" .deb -paketin
Adoben sivuilta. Pari hyvää vaihtoehtoa videon toistolle olisi ollut
Miro sekä suosittu
VLC Yle areenakin on hiljalleen siirtymässä alustariippumattomaan Flash-tekniikkaan videoiden pyörittämisessä. Chromenkin saa asennetuksi
Googlen sivuilta ja siihenkin prosessiin saa helpot ohjeet.
Kadun linux kokeilua todella paljon... omassa koneessa sentään on potkua pyörittämään vistaa... no, eikös se sanonta mene, että kantapään kautta opitaan?
Nykyään otan rennosti vistan kanssa. Normikäytöllä en konettani saa enään sekaisin... keygenit ym. paskojen takia!
Torvalds oikeassa!
http://www.digitoday.fi/data/2009/09/22/torvalds-linux-ydin-on-paisunut-ja-valtava/200920522/66
Hajotkaa ubuntun käyttäjät pysyviin ongelmiin. Jatkoa piisaa myös 10.04 "selvä / kirkas ilves"versiossa!
PS. Tää pandan ilmainen "pilvi" virusohjelma vistalle on mahtava!!! Asenna ja unohda!!!
http://www.tietokone.fi/uutiset/ilmainen_pilvivirustorjunta_valmistui
Kysymys on ehkä enemmänkin viitseliäisyydestä. Viitsitkö siis edes vilkaista, kuinka ongelmasi olisi voinut ratkaista? Itsellänikin on kyllä Windows 7 dual-bootissa, mutta käytän sitä ainoastaan (surullista kyllä) pelaamista varten. Karu totuus on että Ubuntusta on kaikkeen muuhun paitsi kunnon PC-pelien pelaamiseen. Onneksi
Heroes of Newerth näyttää mallia kuinka pelejä tehdään linuksillekin. Toimii täysillä grafiikoilla windowed suoraan asennuksen jälkeen ilman mitään säätämisiä. Ja itsellähän
ei ole virustorjuntaa Ubuntussa lainkaan...
Kannattaisi lukea ehkä
tämä sivusto Ubuntun asennuksen jälkeen tai jopa ennen sitä. Windowsillakin on
ollut usein ongelmia rautapuolen tuen kanssa, joten ainoastaan Ubuntu ei tällaisista kärsi. Mac OS X:kin oli tänä syksynä ongelma, että jos kirjauduit sisään "Vieras" -käyttäjänä ja kirjauduit ulos, kaikki tiedot /home (kotikansiosta) katosivat bittiavaruuteen muilla käyttäjillä! Päivitys tulikin sitten kaksi viikkoa myöhemmin...
Nyt kun kernelin ongelmat on todettu ääneen, ja Torvalds on edelleen itsekin tietääkseni aktiivinen kehittäjä kyseisessä projektissa, niin uskon, että noihin hänen mainitsemiin kernelin "läskistymisongelmiin" tullaan puuttumaan lähivuosina.
Harmi, että ensikokemuksesi oli huono. Välttämättä ei tarvitsisi tulla huutelemaan foorumeille asiatonta skeidaa, vaan olisi voinut kirjoittaa (a) asiallisen arvion tai (b) kysyä apua ongelmiin. Eiköhän nuokin pienet ongelmat olisi saanut ratkaistua.
Muistetaan kuitenkin se, että Windows Vistakin haukuttiin fiaskoksi M$:ltä. Ehkä Canonical ottaa yhteisön kanssa oppia Karmicista ja jo saadusta palautteesta, ettei oteta enempää takapakkeja joillain kehityksen osa-alueilla jatkossa, vaan pieniinkin ongelmiin saataisiin puututtua paremmin jatkossa.