Kirjoittaja Aihe: Uusavuttomuus nostaa päätään  (Luettu 6341 kertaa)

Storck

  • Vieras
Uusavuttomuus nostaa päätään
« : 02.11.09 - klo:19.40 »
Jännä (lue: surullista) huomata uuden distron julkaisun jälkeen miten paljon, yleensä uudet Ubuntulaiset, kysellään ihan perusjuttuja. Onko oikeesti vaikeeta laittaa pari sanaa HAKU-kentään ja onnistua ihan itse löytämään apua. Ymmärrän hyvin jos ei löydy tai ei ymmärrä, ikävä kyllä iso/suurin osa on sellaisia mitkä löytää ihan jokainen. Nyt kyseessä ihan perusjutut.

Ei ollut kysymyksiä koska kerroin vain miten koen asian. Minua ei ainakaan huvita vastata sataa kertaa samoihin asioihin.




edit. Saattaahan tuossa olla osasyyllinen Ubuntun "kuuluisuus", aikaisemmin Ubuntua asentavat perehtyi paremmin kun oli niin outo juttu. Nyt alkaa niin monella jo olemaan että huhut ja puheet kertoo helpoksi ym ym ja asennetaan ilman tutkimista. "kysyt vaan palstalta siellä kyllä neuvotaan"-asenteella ollaan liikkeellä.     mutu
« Viimeksi muokattu: 02.11.09 - klo:19.52 kirjoittanut Storck »

eap

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 240
  • si fallor sum
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #1 : 02.11.09 - klo:19.58 »
Minä olen yrittänyt tässä jo muutaman päivän metsästää vastausta niinkin yksinkertaiseen kysymykseen, että miksi läppärin sisäinen mikki ei toimi 9.10. Olen kahlannut tämän foorumin, googlen ja englannin kielisen foorumin, mutta apua siis toimivaa ohjetta ei ole silmiini sattunut. Moni tarjotuista ohjeista on joillekin toiminut vaan ei kaikille. Eli yhteen, saman näköiseen, ongelmaan voipikin olla monia eri syitä ja ratkaisuja. Liekö tässä osasyytä uusavuttomuuteen?  :)

Linux user #424871

Storck

  • Vieras
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #2 : 02.11.09 - klo:20.00 »
Ei ei ei - sinä olet jo osan asiasta tehnyt kun olet vaivautunu etsimään.

Ei tämä ole kenellekään suunnattu kirjoitus - ihan yleisesti vaan.

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #3 : 02.11.09 - klo:20.48 »
Taitaa syynä olla että foorumi on liian sekava, ketjujen otsikot eivät ole tarkkoja että niiden perusteella ei osaa mitää oikein sanoa ja vielä ketjut on täynnä turhia viestejä että niiden parista ei tavallinen uusi käyttäjä saa tarpeellista tietoa eteensä.

Tämän takia jokainen ketju joka aloitetaan täytyisi olla otsikoltaan mahdollisimman tarkka että mitä asia käsittelee. Ratkaisun löytämisen jälkeen ei riitä että ketjun otsikko muutetaan [Ratkaistu] tyyliseksi. Vaan ensimmäiseen viestiin pitäisi sisällyttää se informaatio että miten asia ratkaistiin. Niin että kun ongelmaa haetaan se löytyisi ensimmäisestä viestistä ja samalla tavalla ratkaisukin. Lisätietoja voi sitten selata siitä ketjusta. Tätä varte postituslistat on aina parempia kuin nää html foorumit kun sieltä saa paljo helpommi etsittyä tarpeellisen tiedon selkeästi. Näissä on nii paljo grafiikkaa ja muita asioita joita ei todellakaa uusi käyttäjä tiedä. Oma lukunsa on sitte vielä meidä ubuntulaisten tapa väännellä eri termei omiksimme aiheuttaen vielä enemmä ongelmia kun ei neuvot pädekkää yhtä yleisesti kuten muiden distrojen ohjeet. Meidän pitäis tajuta että olemme samassa veneessä kaikkien muiden distrojen kanssa ja ohjeet täytyy aina kirjoittaa siten.

Itelläni on ajatus tätäkin tehtävää helpottamaa ja olen sitä työstämässä. Pitäisi viikon päästä tulla foorumille vastinetta juuri millä parantaa ongelman ratkaisemista.
 

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5676
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #4 : 02.11.09 - klo:21.41 »
Juuri foorumien, wikien jne. vaikeasti rajattavien ongelmanhakujen takia mielestäni edelleen linuxit ehdottomasti tarvitsisivat oman "killer applicationin" hyvän tietokantapohjaisen netistä päivittyvän helpin avulla. Foorumeista, Wikistä ja muista avuista puuttuu kaikista jopa niin yksinkertainen ominaisuus kuin tägit, jolla saataisiin rajattua pois esim. vanhoja julkaisuja koskevat ongelmat ja rajattua haku koskemaan esim. tiettyjä laitteiston/ohjelmiston osia jne.

Timo Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2083
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #5 : 03.11.09 - klo:07.18 »
Off-topik/ Pitäisi herätä ensin kunnolla. Luin otsakkeen ensin "Uus savuttomuus nostaa päätään". Luulin kyseessä olevan jonkin joukko-röökilakon aloitusviestin. :D  /Offtopik

Kyllä he pian oppivat, että haku-toiminnolla pääsee pitkälle. Foorumilla on paljon tietoa, mutta sen tiedon kaivaminen "massasta" vaatii joskus aikaa. Olen itse iloinen aloittelevien ubuntun käyttäjien viestien positiivisesta sävystä ja siisteydestä. Harva ilmoittaa vetävänsä ranteet auki tai vaihtavansa käyttöjärjestelmää jos ongelmaan ei löydy 15 minuutissa vastaus. Kärsivällisyyttä tarvitaan kysyjän ja vastaajan rooleissa - molemmin puolin. terveisin Timo
"Linux, made in Finland"

planetisti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 421
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #6 : 03.11.09 - klo:09.31 »
Toisaalta mitä suositumpi Ubuntusta tulee, sitä enemmän mukaan liittyy ihmisiä, jotka haluavat ratkaista ongelmia sosiaalisesti ihmisten kautta. Joillekin se on niin paljon miellyttävämpää kysyä ihmiseltä, vaikka kyseessä olisi pikkujuttu.

jake

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1262
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #7 : 03.11.09 - klo:09.58 »
Toisaalta mitä suositumpi Ubuntusta tulee, sitä enemmän mukaan liittyy ihmisiä, jotka haluavat ratkaista ongelmia sosiaalisesti ihmisten kautta. Joillekin se on niin paljon miellyttävämpää kysyä ihmiseltä, vaikka kyseessä olisi pikkujuttu.


Tää oli pointti, jonka olisin tuonut esiin ellet sinä olisi ehtinyt ennen.

Voi kuvitella kuuluvansa jo porukkaan kun kyselee/keskustelee... yksin etsiessä on ulkopuolinen.
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #8 : 06.11.09 - klo:18.45 »
Jännä (lue: surullista) huomata uuden distron julkaisun jälkeen miten paljon, yleensä uudet Ubuntulaiset, kysellään ihan perusjuttuja. Onko oikeesti vaikeeta laittaa pari sanaa HAKU-kentään ja onnistua ihan itse löytämään apua. Ymmärrän hyvin jos ei löydy tai ei ymmärrä, ikävä kyllä iso/suurin osa on sellaisia mitkä löytää ihan jokainen. Nyt kyseessä ihan perusjutut. Minua ei ainakaan huvita vastata sataa kertaa samoihin asioihin.

Itse mokasin, miten korjataan?
Laitoin jonkun toimimattoman asennuslähteen ja nyt en osaa korjata tilannetta.

E: Väärän muotoinen rivi 29 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list (dist)
E: Lähdelistaa ei voitu lukea.
Siirry pakettivarastojen hallintaikkunaan ja korjaa tilanne

Tollasta herjaa kun yrittää avata Synapticia.
Pakettivarastosta sen poistin muttei auttanu mitään.
Aapuuva, jelppiivä!!!

Niin siinä sanotaan, menin sinne em tiedostoon ja yritin. Herjas ettei oo valtuuksia. Miten sinne mennään rootina sisään? Ei hiffaa meikä.


Muistaakseni Tilda oli Gnomen vastine YaKuakelle. Ja senkin saa repoista.

Hain ohjelman sourceforge.netistä, avasin paketin ja asensin. En  katsonut löytyykö pakettivarastosta.

kyllä se olisi ollut pakettivarastossakin.
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #9 : 13.11.09 - klo:11.05 »
Fri13:n kanssa olen täysin samaa mieltä sekavuudesta. Tuossa taannoin törmäsin tähän ongelmaan kun halusin tallentaa yle areenan videoita. Aiheesta oli keskustelu, jonka alussa käsiteltiin vanhaa areenaa ensimmäiset sata sivua ja lopussa viitattiin uuteen areenaan ja yle-dl skriptiin vain sivulauseissa. Kai se tieto ja ratkaisu jossain välissä oli, mutta sivunumeroa ei voi tietää. Onneksi sieltä minut ohjattiin pian homattavasti selkeämmän wikin pariin, jolloin areenasta dauniminen alkoi luonnistua käden käänteessä.

Huono hakusana
Toisinaan hakutuloksista vain ei ole apua. Joskus käy niinkin ettei hakija osaa valita oikeita taikasanoja, jolloin tieto hukkuu paljouden mereen.

Joskus pienenä menin pelit lehden  purkkiin ja laitoin hakusanaksi "z". Hieman aikaisemmin olin lukenut lehdestä että oli julkaistu uusi ja hieno robottimäiskintästragegiapeli nimeltä Z ja halusin luonnollisesti koettaa sen demoversiota. Purkissa oli tietenkin joitain tuhansia tiedostoja, joiden lopussa lukee .zip, joten hakutuloksissa näkyi varmaankin 90% purkin sisällöstä. Nyyppä kun ei osannut ajatella, heti että ehkäpä hakusana "z" on pikkuisen liian ympäripyöreä. Noh, puolet syystä menee firmalle, joka antoi pelille typerän nimen.

(haku)Sanoinkuvaamaton juttu
Sitten on niitäkin tapauksia, jolloin käyttäjä ei kertakaikkiaan keksi sopivia hakusanoja lainkaan. On vain helpompaa kirjoittaa pitkä tarina siitä miten kone on tiltissä. Tämä johtuu paljolti sanavalikoiman kapeudesta. Itseasiassa windowsissakin graafisten elementtien oikeiden nimien käyttäminen saa monet vähemmän kokeneet käyttäjät hämmentymään. Jos kaverille neuvoo, että "tehtäväpalkin ominaisuuksissa on sitä ja tätä", ei monikaan ymmärrä neuvoani. "Se on toi harmaa lätkä tossa mistä painetaan näin ja sit se on tossa", he kuvailevat tilannetta omin sanoin. Tilanne on heille sanoinkuvaamaton, koska he eivät tunne työympäristönsä sanavalikoimaa ja erikoisterminologiaa juuri lainkaan. Tähän törmätään varmaankin niin ratsastuksessa kuin purjehduksessakin. Kullakin erikoisalalla on omat sanansa ja nyyppä on taas pulassa kun ei osaa kuvailla asiaa toisen ymmärtämällä tavalla.

Laiskuus
Epäilemättä kuitenkin laiskuus on yksi merkittävä syy viestien paljouteen. Kuinkahan moni on jaksanut lukea esim. man chmod sivut tai tutkia tiedostojen oikeuksia wikistä tai lukemattomista muista lähteistä. Asioiden opettelu vaatii sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä.

Tajuamattomuus
Man sivuilla rsync-ohjelamaa on kuvailtu sanoin "extraordinarily versatile". Tämä ei ole vitsi. Vipuja on vaikka lampaat söisi ja aivan taatusti ensituttavuus tämän ohjelman kanssa vaatii lukemista ja pohtimista. Kaikkia juttuja ei mielestäni tavallinen ihminen voikaan tajuta ensilukemalta, joten dokumentaation sisältämät esimerkit ovat tarpeen. Silti joidenkin yksityiskohtien merkitys jää taatusti epäselväksi, jolloin kysyminen on aidosti tarpeen.

Monissa tilanteissa ohjelmat myös tuottavat virheilmoituksia, joiden tulkitseminen vaatii hieman pohjatietoa. Sama koskee vaikkapa xorg.conf tiedoston puukottamista. Jotkut asiat vain eivät aukea sormia napsauttamalla.
« Viimeksi muokattu: 13.11.09 - klo:11.10 kirjoittanut tetrafuran »
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

Frank Zappa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 282
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #10 : 23.11.09 - klo:11.52 »
Heh yritin käytellä SOT Linuxia  aikanaan (win95n jälkeen) niin olihan siinä opettelemista, että miten kirjotellaan
tekstimuotosia käskyjä. kun dossiakin käytti vaan edit,copy, del-tasolla.

Enkuitenkaan nytkään mistään voi arvata että sudo killall wvdial sammuttaa wvdialin ja pppdn niikun pitää.
Pitäs varmaan käyvä joku unix-kurssi, että tajuais vähä tekemisiään?

Ihan tässä kun toimitaan kotikone pohjalta, niin ei siinä perehy atk-tekniikkaan kuin pinnallisesti,
siksi sitä minuakin tyhmemmät joutuu kysymään tyhmiä.

Se kyllä itteeki raivostuttaa, kun saa "teijän" vastauksia nörtti-kielellä, niin puolet tekstistä jää pois.
ei sitä pysty millään arvaamaan harrastelija pohjalta, olis lähes aina kiva kun sais vastauksen mukana sen
rautalanka-mallin  :P

Ja selväähän on se että kun ubuntun suosio laajenee, niin tyhmemmätkin uskaltaa ruveta sitä käyttämään.
Tällöin asiakkaiden kysymysten "taso" yleisesti laskee, kun ne ei tiedä edes atk-sanastosta mitään, saatikka nörttien tavasta sanailla asioista. Tällöin tarvii sitä asiakas-palvelu taitoja, selittääkseen "tyhmemmälle" miten asia ratkaistaan. Jos ei ole asiakas-palvelu taitoja, niin ei sitä hermot kestäkkään, silloin on väärällä alalla.

T: Frank Zappa  8)


tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #11 : 26.11.09 - klo:14.26 »
Wikeissä usein on näitä "mummo-ohjeita" eli semmoisia selityksiä että Pihtiputaan mummokin sen pitäisi tajuta. Minä ainakin olen toisinaan täydentänyt muutamia ohjeita niin että ne olisivat paremmin ymmärrettävissä. Yleisesti ottaen ne ovatkin jo aika hyviä. Tämmöiseen ohjeeseen linkkaaminen sitten luonnollisesti vähentäisi vastaajan asiakasystävällisyystarvetta.
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

SuperOscar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4000
  • Ocatarinetabellatsumtsum!
    • Profiili
    • Legisign.org
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #12 : 26.11.09 - klo:16.21 »
Wikeissä usein on näitä "mummo-ohjeita" eli semmoisia selityksiä että Pihtiputaan mummokin sen pitäisi tajuta.

Itse asiassa liian hyvä ”mummo-ohje” voi olla jopa haitaksi ymmärryksen kannalta. Jos se on tyyppiä ”kädestä hellästi kiinni ja askel askelelta hitaasti eteenpäin”, sitä voi käyttää myös loitsukirjan tapaan: sanotaan vain perässä abrakadabra, simsalabim, hypätään vasemmalla jalalla kirkon ympäri kolmesti vastapäivään eikä tajuta alkuunkaan, miksi mitäkin täytyy tehdä.

Minulla on ollut niin suvussa kuin työpaikalla aivan riittämiin tällaisia tapauksia. Kirjoitetaan siistit muistiinpanot vihkoon siitä, miten johonkin päämäärään päästään, mutta kun yksikin välivaihe syystä tai toisesta epäonnistuu, ollaan kaulaa myöten nesteessä. Epäonnistuminen voi johtua yksinkertaisesti kirjoitusvirheestä tai että jonkin muututtua tarvitaankin yksi lisäaskel, mutta kun ei tajuta mitä tehdään, ei osata korjatakaan. Loitsu onnistuu tai epäonnistuu kokonaisuutena.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #13 : 26.11.09 - klo:16.22 »
Wikeissä usein on näitä "mummo-ohjeita" eli semmoisia selityksiä että Pihtiputaan mummokin sen pitäisi tajuta.

Itse asiassa liian hyvä ”mummo-ohje” voi olla jopa haitaksi ymmärryksen kannalta. Jos se on tyyppiä ”kädestä hellästi kiinni ja askel askelelta hitaasti eteenpäin”, sitä voi käyttää myös loitsukirjan tapaan: sanotaan vain perässä abrakadabra, simsalabim, hypätään vasemmalla jalalla kirkon ympäri kolmesti vastapäivään eikä tajuta alkuunkaan, miksi mitäkin täytyy tehdä.

Minulla on ollut niin suvussa kuin työpaikalla aivan riittämiin tällaisia tapauksia. Kirjoitetaan siistit muistiinpanot vihkoon siitä, miten johonkin päämäärään päästään, mutta kun yksikin välivaihe syystä tai toisesta epäonnistuu, ollaankin pulassa. Epäonnistuminen voi johtua yksinkertaisesti kirjoitusvirheestä tai että jonkin muututtua tarvitaankin yksi lisäaskel, mutta kun ei tajuta mitä tehdään, ei osata korjatakaan. Loitsu onnistuu tai epäonnistuu kokonaisuutena.

Työssä on myös törmätty kollegoihin, jotka antavat käyttäjille tällaisia ohjeita, eivätkä koskaan selitä, miksi mitäkin tehdään. Sehän saattaisi vaarantaa oman tarpeellisuuden kirjoitusvirheiden korjaajana.

tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #14 : 27.11.09 - klo:08.15 »
Pitää täysin paikkansa, että papukaijamainen perässä toistelu kääntyy käyttäjää vastaan ennenpitkää. Linux maailmassa uudet käyttäjät mielellään vain kopioivat komentoja terminaaliin ymmärtämättä mitä niissä todella käsketään.

Monet käyttäjät kuitenkaan eivät ole kiinnostuneet tietokoneesta, käyttöjärjestelmästä taikka ohjelmista vaan pikemminkin siitä mitä varten kaikki nämä ovat olemassa. Useimpia autonkuljettajiakaan ei kiinnosta montako sylinteriä autossa on tai ovatko ne pitkittäin vai poikittain rivissä. Tavallisesti heitä kiinnostaa eniten määränpäähänsä pääseminen. Sitten kun kerran vuodessa tarvitsee jotain tehdä, kiinnostuksen ja tiedon puute on syytä kompensoitua ohjeiden tarkkuudella.
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

zepotus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 271
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #15 : 27.11.09 - klo:08.42 »
Ehkäpä mulla on kyynisyyttää, mutta:
Jos käyttää tietokonetta, olisi hyvä opetella joitain perusasioita.

Nykyisessä Ubuntussa ollaan jo niin pitkällä, ettei oikeastaan kohta tarvi tietää koneesta mitään.

Sen vuoksi tämä linux-maailma on säilynyt ilman pahempia mato yms. epidemioita, koska käyttäjät ovat tienneet mitä tehdä ja ovat tienneet laitteistosta, ainakin peruasioita.

Kerran asennuskeikalla asiakas vaati että se windows pitää asentaa ilman mitään salasanoja. Ei saanut edes adminin salasanaa laittaa.. Hän ei kuulemma halua mitään kyselyitä..
OMG, jos joutuisi Ubuntun tuommoiselle tollolle asentamaan ilman mitään salasanoja ja että kone aina kirjautuisi automaattisesti rootin oikeuksilla...

Ehkä se on parempi kuitenkin, että kysyy jos ei tiedä. Googlella kuitenkin kannattaisi tonkia, ainakin aluksi..
Ubuntu 12.04 64-bit (i5-750 @ 3.8 Ghz, 4Gt, OCZ Agility 3 60Gt, 150Gt Raptor + 500 Gt + 1000 Gt, GT240 nvidia)

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #16 : 27.11.09 - klo:09.02 »

Kerran asennuskeikalla asiakas vaati että se windows pitää asentaa ilman mitään salasanoja. Ei saanut edes adminin salasanaa laittaa.. Hän ei kuulemma halua mitään kyselyitä..
OMG, jos joutuisi Ubuntun tuommoiselle tollolle asentamaan ilman mitään salasanoja ja että kone aina kirjautuisi automaattisesti rootin oikeuksilla...


Onhan noita kyselyitä jo täälläkin näkynyt, että miten saa sudo-käskyiltä ärsyttävän salasanakyselyn pois...

Immo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 776
  • Ammuin sheriffin.
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #17 : 27.11.09 - klo:09.27 »
Niinhän se menee, kun Windowsin asennuksessa ei edes määritetä pääkäyttäjän salasanaa ja oletuksena ollaan aina pääkäyttäjänä sisällä. Sama homma, kun käyt koneen kaupasta.
Ei kenelläkään käy edes mielessä, että siitä jotain haittaa olisi ja sitten klikkaillaan jatkuvasti hyväksyn, sallitaan, ok, ok... ja vista on kuukaudessa täynnä matoja  :(
"there's two types of people. Those who are very good. And those who are dead. I'm very good"

Timo Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2083
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #18 : 27.11.09 - klo:09.35 »
Annetaan ihmisille aikaa omaksua uudet toimintatavat ja -ajatukset. Muistan oman Ubuntu-alkutaipaleeni hämmennyksen ja epävarmuuden. Onneksi sentään oli, ja on, tämä foorumi tukena sekä apuna. Parempaan suuntaan olen menossa tietokoneen käytön suhteen  :D terveisin Timo
"Linux, made in Finland"

Immo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 776
  • Ammuin sheriffin.
    • Profiili
Vs: Uusavuttomuus nostaa päätään
« Vastaus #19 : 27.11.09 - klo:09.39 »
Lainaus
Annetaan ihmisille aikaa omaksua uudet toimintatavat ja -ajatukset. Muistan oman Ubuntu-alkutaipaleeni hämmennyksen ja epävarmuuden. Onneksi sentään oli, ja on, tämä foorumi tukena sekä apuna. Parempaan suuntaan olen menossa tietokoneen käytön suhteen  Cheesy terveisin Timo

Täsmälleen samat kokemukset täälläkin. Tosin vielä on paljon opittavaa, mutta Ubuntun peruskäyttö sentään lutviutuu jo melko mukavasti  :D
"there's two types of people. Those who are very good. And those who are dead. I'm very good"