Nyt on uusia tietoja tuohon langattoman nettikortin ongelmaan.
Ennen sitä kuitenkin: Do dii. Nyt on kone hommattuna. Marginaalisen testikäytön perusteella ja yhden Windows-käyttöisen hotellireissun jälkeen tuntuu ihan toimivalta. Vaihdatin ostettaessa liikkeessä 1 GB ==> 2 GB muistipalikan. Nyt asennettuna on Karmic Koala 32-bittisenä.
Sitten langattomaan verkkokorttiin. Kaveri lainasi ensin D-Linkin USB-nettipulikan ja sillä päästiin langattomaan verkkoon, jonka yli saatiin sitten imettyä päivittyksiä verkosta. Nyt vähintäänkin 10.2.10 alkaen näyttää siltä, että suoraan Ubuntun asetuksista löytyvän laiteajuripäivittimen tarjoama "restricted"-ajuri toimii sen suuremmitta mukinoita.
Mitään paketteja ei ole tarvinnut pakotetusti käsin poistaa. Broadcomin sivuilta ei tarvinnut imeä eikä käsin asentaa paketteja tai mitään muutakaan. Kone tilttasi tuon restricted-ajurin käyttöönoton yhteydessä, mutta hätäbuutin jälkeen ajuri oli käytössä ja ihan suorilta vannon, että netti toimii. (D-Link on irrotettu koneesta ja uusi yhteys muodostettu, joten pakko sen on tarkoittaa sitä, että langaton kortti toimii. Lisäksi aiemmin punaisena palanut langattoman merkkivalo vasemmasta etureunasta on muuttunut aiemmasta punaisesta siniseksi.)
Olisin valmis omasta puolestani julistamaan: Ongelmaa ei enää ole, vaan kortti toimii nykyään Ubuntun järjestelmäasetuksista päivitettävällä restricted-ajurilla. Mahdollinen ongelma voi olla tuo tilttaaminen asennettaessa; en tiedä, oliko se yksittäistapaus.
Seuraavaksi taidamme kokeilla 64-bittisen Ubuntun asentamista tähän päälle. (Itse asiassa 32-bittinen järjestelmä asennettiin vahingossa.) Vai onko siitä mitään marginaalistakaan hyötyä? Muistiahan ei ole kuin 32-bittisenäkin käytettävät 2 gigaa. Mutta yhden tutun puheista olin päättelevinäni, että 64-bittinen arkkitehtuuri mahdollistaa muutenkin vähän nopeammin toimivien systeemien kirjoittamisen. (Siitä ei sitten ole varmuutta, onko 64-bittiselle Ubuntulle tarjolla olevissa paketeissa näitä mahdollisuuksia hyödynnetty.)
-- Nute
Oulu