Kirjoittaja Aihe: Mikä on paras käyttöjärjestelmä pienelle yritykselle? (Tech World -lehden testi)  (Luettu 2027 kertaa)

Matu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 196
    • Profiili
Mikä on paras käyttöjärjestelmä pienelle yritykselle?

"Ruotsalainen Tech World -lehti testasi kahdeksan käyttöjärjestelmää ja valitsi niistä parhaiten pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön sopivan.

Testissä mukana olleet käyttöjärjestelmät olivat Applen Mac OS X:n versio 10.5.6, Sunin Opensolariksen versio 2008.11, Red Hatin Red Hat Enterprise Linux Desktop 5.3, Novellin Suse Enterprise Linux Desktopin 11-version 4:s RC, Caninicalin Ubuntu 8.04.2, Microsoftin Windows 7:n Beta Build 7000, Windows Vistan Business Edition sekä Windows XP:n Professional SP 3. "

"Korkeimman pistemäärän, 86, sai Mac OS X..."

"Toiseksi parhaan pistemäärän, 85, sai Ubuntu. Käyttöjärjestelmä on myös lehden valinta yritykselle, jolla on pieni budjetti. Testissä mukana ollut versio on niin kutsuttu lts-versio (long term support), eli sille on taattu tuki normaalia pidemmäksi aikaa. Testaajat kiittelivät Ubuntua etenkin siitä, että sen asentaminen vei keskusmuistia vain 200 megatavua. "

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article319275.ece

Hyvinhän näytti Ubuntu pärjäävän, tottakai. Eipä hävinnyt Macille kuin yhden pisteen  :)

succee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 26
  • Estetty foorumeilta, rhino-käyttäjän alter ego
    • Profiili
Yrittäjänä vaan kummastuttaa tuossa vertailussa kovasti se, että eihän siinä ole vertailtu lainkaan noitten vaihtoehtojen tilannetta yrityskäytössä sen aivan olennaisen asian osalta, eli yrityssovellusten ja niihin liittyvien palveluiden tilannetta noissa? Tuossahan on vertailtu itseasiassa asiaa tyystin vain kotikäyttäjämäisesti, eli pelkkään työasemaan ja käyttöjärjestelmään rajoittuen. Koko (pien)yritysnäkökulma uupuu vertailusta aivan täysin. Missä ovat talous/henkilöstöhallinnon, asiakashallinnan, yritystoimintaprosessien sovellusten tarjonnan vertailut tuosta, sekä vertailu siitä, miten nuo verrokit pärjäävät pienyritysten käyttämien eri yhteistyökumppanien ja palveluntarjoajien liittymäsovellusten kanssa? Tai vertailu siitä, miten noihin verrokkeihin saisi asennettua olemassaolevat ja käytössä olevat sovellukset - vai pitäisikö kaikki hankkia uusiksi? Olisivat nyt kartoittaneet tuota sovellustarjonnan tilannetta - tai sitten otsikoineet tuon vertailun niin kuin siinä on vain vertailtukin.

Siispä aivan kummallinen tynkävertailu.
« Viimeksi muokattu: 20.08.09 - klo:11.44 kirjoittanut succee »

Sorkkarauta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 988
  • locked interfaces an' formats sucks fe real rank.
    • Profiili
esimerkiksi näitä mainitsemiasi sovelluksia voi hankkia vaikka palveluna. Riippuvuus työasemasta vähenee kaiken aikaa.
Ubuntu iz da community developed, linux-based operatin system dat iz snoop fe laptops, desktops an' servers. hit contains all da applications yous need - da web browsa, presentashun, bit hof papa an' spreadsheet software, instant messagin an' much more.