Tuota Shiretoko/Firefox-keskustelua lukiessani tuli mieleeni kysymys; Miksi näin?
Miksi Ubuntun pakettienhallinnasta ei voisi suoraan ladata ohjelman uusinta versiota, vaan se pitää useimmiten hankkia jollain muulla tavalla.
Onko liian hankalaa toteuttaa systeemi, jossa olisi mahdollista pitää jakelulle suositeltu versio ohjelmasta, tai ladata uusin versio, ilman että käyttäjän tarvitsee etsiä ohjelmalähteitä netistä, tai niiden puuttuessa ladata ohjelma paketteina, ellei jopa lähdekoodina? Lisäksi jotkin jakelun sisältämät ohjelmat saattavat vanhentua, kuten esimerkiksi pelit, jolloin käyttäjä ei pääse pelaamaan moninpeliä netissä, kun muilla käyttäjillä on uudempi versio. Myös esimerkiksi lisäosien tekijät saattavat lopettaa "vanhojen" versioiden tukemisen, joten käyttäjä ei pääse niihinkään käsiksi. Mutta käyttäjähän voi ladata uusimman version, eikö? Niin voi, mutta jos ohjelmalla ei ole ohjelmalähdettä, uusimman version joutuu aina lataamaan ja asentamaan netistä, vaikka tämänkin voisi toteuttaa nopeammin, tekemällä jakeluun esim. jonkin unsupported ohjelmalähteen, josta käyttäjä voisi
halutessaan latailla uusimmat versiot. Jos ohjelmien uusimmat versiot olisivat aina helposti saatavilla, ehkä muutama Windows-käyttäjä saattaisi siirtyä Linuxiin.
Mmh... Haluaisin vain herättää keskustelua aiheesta. Kiitos ja anteeksi.