Testimielessä tein peacekeeper testin. Fedora 11:n mukana tullut 3,5 beta4 sai 1085 pistettä, kun taas lopullinen 3,5 "vain" 1057 pistettä.
Eräällä Windows koneella tein testin, jossa vertasin Firefoxin 2.jotain versioon, jolloin parannus oli huomattava.
Musta tuntuu että noi SunSpider ja peacekeeper testit vaan kusettaa hölmöjä oikeasti. Testaus on ihan sama kuin kilailtaisiin kilpa-autoissa siitä kenen moottori ottaa eniten kierroksia.
Onko sillä jotain väliä? Voittaako sillä jos pistää pojan polkuautoon pienen kakstahtisen moottorin joka kiertää ainakin 20000 rpm, eikä ole edes kytketty voimansiirtoon (jota ei ole edes olemassa)?
90% sivuistoista joita käytän toimivat ihan hyvin ilman java scriptiä. Muutamat sivut jotka eivät toimi lainkaan ilman javascriptiä ovat sitten sallintalistalla. Joten, javascriptin suorituskyky on ainakin 90% turha. Ja nekin sivut jotka sitä käyttävät, harvemmin käyttävät sitä mm. grafiikan tms komponenttien luontiin lokaalina. Vaan JavaSCRIPT on pelkkänä liimana palvelimelta tuleville komponenteille, joten sen suorituskyky ei ole tässäkään tapauksessa ratkaiseva.
Seuraavaksi voitaisiin kilpailla vaikka siitä, kenen tietokantapalvelin boottaa nopeimmin.
Oishan se tietysti hienoa jos forecan sivuilta tulis esim sääennusteen luontiin käytettävä raaka-data ja sitten javascriptillä laskettaisiin ne ennusteet käyttäjän koneella.
Jokainen saisi ainakin henkilökohtaisen ennusteen.
Oliskohan viileetä tehdä clusteri HPC ratkaisu silleen, että jokainen kone menee tietylle web-sivulle bootattuaan ja kaikki prosessointi tapahtuu sitten tuon web-sivun javascript totetutuksella firefoxissa. OMG! Tostahan saisi melkein nörttisulan hattuunsa.
SETI etc. in browser, ei hullumpi ajatus.
Miksei BOINC toimi jo browserissa?
http://boinc.berkeley.edu/