Kun kysymys on "pelikoneesta", niin tuleeko siihen ihan Ubuntu (tahi joku muu distro), jolla aiot pelata Linuxilla pyöriviä pelejä vai *murr* Windows, jolle kuitenkin tehdään 99% tämän hetken tietokonepeleistä?
Mutta asiaan...
1)
Näyttis: Sinulla ei ole nähtävästi tuossa vielä näyttistä. Jos lätkäiset siihen Linuxin, niin sitten ehdottomasti nVidian näyttis, ATI/AMD tuottaa vain harmaita hiuksia. Tällöin veikkaisin että joku 9000-sarjalainen riittää (voit ottaa toki myös paremmat, jos "investoit tulevaisuuteen"), sillä Linuxille ei oikein löydy semmoisia pelejä, jotka vaatisivat aivan sairaanloiset tehot (vrt. vuonna 2007 Crysis). Windowsin kohdalla näyttiksen mallista ja valmistajasta ei ole niin väliä, sillä nVidia ja AMD tukee luonnollisesti, tosin ikävä kyllä, eniten Windowsia. Silloinkin kannattaa miettiä, että mitä pelejä tulee pelaamaan. Jos listalla on aivan viimeisimmät pelit, jotka pistävät koneita matalaksi, niin silloin kukkaro laulamaan hoosiannaa.
2)
Kotelo: Se ei katso mikä käyttis pyörii koneessa, joten siitä ei tarvitse niin paljoa miettiä. Pelikoneessa kuitenkin kannattaa ottaa tarpeeksi iso koppa, että isot komponentit (näyttis) mahtuu sisälle ja ilma kiertää hyvin ettei ylikuumene. Itselläni on
Antec Twelvehundred- koppa, joka on siis pelaajalle suunniteltu ja ISO, mutta aika kallis (
Kuva). Joku ns. halvemman hintaluokan pelaajakoppa voisi olla sinulle aika bueno tuommoiseen kokoonpanoon, mutta oman harkinnan kanssa kuitenkin.
3)
Poweri: Se kannattaa miettiä vasta sitten, kun näyttis on päätetty. Jos tulet hankkimaan jonkun upo-uuden oravannahkoja maksavan näyttiksen, niin silloin kannattaa miettiä että poweri voisi olla jopa hieman
tehokkaampi. Itselläni on 850W. Mutta näyttiksen mukaan kuitenkin katsele tilannetta, vertaile.
4)
Prossu: Tuo on dualcore, joka riittää vielä hyvin vähäksi aikaa. Mutta pelit kuitenkin alkavat pikku hiljaa tukemaan ties kuinka monta corea, joten varaudu siihen että prossu saattaa "vanheta" yhtäkkiä. Tilanteen mukaan kuitenkin, mitä pelejä tulet pelaamaan jne. Nykymittakaavalla kuitenkin hyvä vaihtoehto.