Kirjoittaja Aihe: Hyviä ilmaispelejä Linuxille  (Luettu 202322 kertaa)

Exitium

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1013
  • Profiili
Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 12.05.09 - klo:21.25 »
Tein eräälle pelifoorumille jonku aikaa sitten topicin, missä listasin (ja pyysin muitakin listaamaan) hyviä ja laadukkaita ilmaispelejä. Ideana oli siis listata semmoisia "vakavia" ja "varteenotettavia" pelejä, jotka saa laillisesti ilmaiseksi, eli ei siis mitään Muumipappa kalassa tyylisiä pelejä tai joidenkin maksullisten pelien pelaamista privaservuilla/warettamalla. Listaa tehdessäni huomasin kuinka lähes kaikki listaamani pelini ovat saatavilla myös natiivisti Linuxille. Tämän takia ajattelin pistää saman listan myös tänne, teidän iloksenne. Valtaosa peleistä on avointa lähdekoodia ja pistän sen myös merkille, että onko peli avoin vai suljettu. Tämä lista on siis tarkoitettu natiiveille ilmaisille Linux-peleille. Muistakaa myös, että joitakin Windows-pelejä voi pelata Linuxilla mm. Winen avulla, mutta tähän en tässä perehdy tarkemmin. Ja vielä sekin, että kaupallisiakin pelejä on saatavilla Linuxille, mutta huomattavasti pienemmässä määrin kuin Windowsille.

(Lähes) kaikki allaolevat pelit ovat saatavilla myös Windowsille ja Macille, eli vaikka lukisit tämän topicin läpi muttet käytä Linuxia vielä/enää/jotain, niin voit kuitenkin pelata näitä pelejä. :)

Huomatkaa, että olen kovasti FPS (First Person Shooter) miehiä, joten oma listani on myös hyvin FPS painotteinen. Kaikki listan alkupään pelit ovat siis minun laittamiani ja jossain vaiheessa tulee sitten muiden tähän topicciin kirjottaneiden ihmisten listaamia pelejä. Merkitsin selvästi, että mihin oma listani loppuu, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä lukijan kannalta. :)

**************************************************

Nexuiz
Tietoa: Hyvin nopeatempoinen räiskintäpeli, joka ei jätä kylmäksi. Hyvin samankaltainen Quaken ja Unreal Tournamentin kanssa, mikä varmaan kuvailee hyvin pelin tyyppiä, eli räiskintää jossa refleksit nousevat kunniaan ja ammutaan lähes kaikkea mikä liikkuu. Yksi parhaimmista pelaamistani ilmaispeleistä. Avointa lähdekoodia ja peliä onkin yleisesti kehuttu laadukkaimmaksi avoimen lähdekoodin peliksi. Peli on saatavilla Ubuntun omista repoista, mutta siellä on vanha versio, joten suosittelen pelin omilta sivuilta lataamaan uusimman version.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.alientrap.org/nexuiz/


Quake Live
Tietoa: Legendaarisen Quake III:n uudelleentehty versio, joka pyörii selaimen kautta. Nexuizin tapaan nopeatempoinen räiskintäpeli, mutta Quake on se "aito oikea". Quake III julkaistiin siis vuonna 1999 ja se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista nettipeleistä. Muutoksia alkuperäiseen Q3:een (pelattavuuteen) hyvin vähän, ainoat erot käytännössä hieman parannellut tekstuurit sekä ettei railgun tapa yhdestä. Peli myös pyrkii hakemaan pelaajalle hänen omatasoisiaan pelejä. Peliin kuuluu Quake III:n ja Quake III Team Arenan (lisäosa) sisältö ja aivan uusia karttoja (pelaajien omia modeja/karttoja ei kuitenkaan saa).
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://quakelive.com


Tremulous
Tietoa: Alun perin Quake III:n modiksi kehitetty peli, joka toimii nykyään myös itsenäisenä pelinä (kiitos id Tech 3- pelimoottorin [Quake III- moottori] lähdekoodin julkaisun GPL-lisenssin alaisena). Pelissä kaksi joukkuetta, ihmiset ja alienit, koettavat yksinkertaisesti mättää töisen joukkueen kumoon. Peli on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen, että peli yhdistelee FPS ja RTS elementtejä. Peli on pääasiassa FPS tyyppinen (Quake III modi, huom), mutta RTS:ää peli saa sillä, että oman joukkueen tukikohtaan voi rakentaa uusia rakennuksia ym. Ihmiset ja alienit ovat hyvin erilaisia pelattavuudeltaa, mutta kuitenkin loistavasti tasapainossa. Ihmiset ovat melko heikkoja, mutta niillä on pyssyt, kun taas alienit ovat pirun nopeita lähitaistelijoita, jotka voivat evoluutoida itseänsä erilaisiksi alieneiksi. Pelin uusin versio, 1.1.0 julkaistiin vuonna 2006, mutta peliä onkin pidetty sen jälkeen "valmiina". Peli valittiin vuonna 2006 parhaaksi ladattavaksi peliksi ja parhaaksi modiksi, eli kyseessä ei ole mikään epämääräinen kyhäelmä. Pelin graffat ja laitteistovaatimukset ovat Q3 tasoa, eli melko vanhahtavat. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS, RTS
Kotisivu: http://tremulous.net/


Urban Terror
Tietoa: Edellisen tapaan tämäkin peli julkaistiin alun perin Quake III:n modina, mutta id Tech 3- pelimoottorin (Quake III- moottori) avoimeksi lähdekoodiksi muuttaminen salli pelin levittämisen itsenäisenä pakettina. Kyseessä on jollain tavalla reslistinen, mutta kuitenkin "fun over realism" aattella tehty peli. Peli muistuttaa jonkin verran Counter Strike 1.6:a, vaikka pelissä onkin näiden lisäksi hieman quakemaisia piirteitä (bunny hopping, wall jumping...). Pelimodeja on perus Deathmatchista CS:stä tuttuun pommitteluun (en muista millä nimellä se tässä pelissä liikkui). Q3 tapaan graffat ja laitteistovaatimukset eivät ole kummoiset. Peli on osittain suljettua lähdekoodia, lukuunottamatta pelimoottoria.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.urbanterror.net/


Teeworlds
Tietoa: Pelissä veikeän näköiset söpöt pallerot tappavat toisiaan aseinaan nuijista sinkoihin ja ninjamiekkoihin. Peli on Lieron ja Soldatin tyyppinen 2D nopeatempoinen pyssyttelypeli. Eipä varmaan voi enenpää kuvailla, mutta pelimodeja ovat kaikki perus DM, TDM, CTF jne. ja kaiken lisäksi peli on aivan perunan hauskaa kaveriporukalla, allekirjoittaneena voin sanoa. Pelissä ei lennä veri, joten sopii myös ehkä vähän nuoremmallekkin kaverille, vaikka kyllä tämä aikuistakin hymyilyttää. :D
Tyyppi: 2D Run and gun
Kotisivu: http://www.teeworlds.com/


Wolfenstein: Enemy Territory
Tietoa: Return to Castle Wolfenstein- pelin ilmainen nettipeliosuus, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Tämä peli keskittyy enemmän siihen aitoon maailmansotaan, kun emäpeli puolestaan on "hieman" fiktiivinen... :D Peli ei vaadi toimiakseen maksullista Return to Castle Wolfensteinia. Peli on yksi pelatuimmista ja tunnteuimmista ilmaispeleistä. Pääosin suljettua lähdekoodia, vaikka ei täysin. Ubuntun käyttäjille suosittelen lukemaan tämän asennusohjeen: http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory
Tyyppi: FPS
Kotisivu (?): http://www.splashdamage.com/?q=node/57&s=afff8c0a6e95ebe9ddbeae2ec1e95df8


True Combat: Elite
Tietoa: Edellisen pelin modifikaatio (eli vaatii ET:n toimiakseen), joka sijoittuu nykyaikaan ja on täysin erilainen verrattuna pohjapeliin. Keskittyy enemmän realistisuuteen ja "hardcore" pelaamiseen. Pelissä ei ole mm. pistetähtäintä lainkaan, vaan tähtääminen hoidetaan ns. "First Sight" tilassa. Lisäksi tähtäämisessä voi käyttää ns. "Free Aim" tilaa. Peliä voisi luonnehtia "CS:n ja CoD4:n välimuodoksi". ET:n tavoin suljetua lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.truecombatelite.com/
Huomioitavaa: Pelin virallinen asentaminen on vain .zip paketin purkamista ET pelikansioon. Tämä saattaa tuottaa erityisesti aloittelijalle hieman ongelmia. Tämän takia suosittelen pelin asentamista customoidun Loki Installerin avulla, joka on siis normaali asennusohjelma (vaikkakin epävirallinen). Sen voi ladata bittorrentilla tästä linkistä: http://liflg-tracker.death-row.org/torrents/true.combat.elite_0.49b-english-4.run.torrent (Ubuntussa tulee mukana bittorrent-ohjelma). ET pitää olla tosin jo valmiiksi asennettu ennen tätä asennustiedostoa.


Sauerbraten
Tietoa: Kutsutaan myös "Cube 2":ksi, sillä on tämän pelin ideologinen jatkaja. Cube oli muinoin tietääkseni ensimmäinen kokonaan avoimen lähdekoodin peli (jolla täysin oma avoin Cube-moottori) ja Sauerbraten on tästä paranneltu ja nykyaikaistettu versio. Pelissä ei ole mitkään ihmeelliset grafiikat, mutta peli keskittyykin lähinnä tekniseen toteutukseen, avoimuuteen ja "egoshooter" tyyppiseen hauskaan pelaamiseen. Pelaaminen on nopeatemposta Quaken, Nexuizin ja UT:n tyylistä räiskimistä. Lisäksi pelissä on useampia eri modeja.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.sauerbraten.org/


Alien Arena
Tietoa: (Taas) Quaken ja UT:n kaltainen nopeatempoinen räiskintäpeli, jossa pääosassa on, yllätys yllätys, muukalaiset marsista tai ties mistä. Peli toimii jonkinmoisena tribuuttina 1950-luvun sci-fi tyylille (katso pelikuvat niin ymmärrät). Pelimoottorina toimii CRX-moottori, joka on rankasti modattu ja nykyaikaistettu id Tech 2- pelimoottori (Quake II- pelimoottori). Pelimodeina ovat tavallisten DM ym. lisäksi pari harvinaisempaa pelimodia, kuten Deathball (joka on samanlaista kuin UT:n Bombing Run). Peli noudattaa ns. "vuosiversioita", eli uusin versio pelistä on Alien Arena 2009. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://icculus.org/alienarena/rpa/


Battle for Wesnoth
Tietoa: Piirrosgrafiikalla höystetty vuoropohjainen strategiapeli. Hyvin monipuolinen ja laaja kokonaisuus ollakseen ilmainen. Peli pyörii fantasiamaailmassa, eli mukana on ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli on avointa lähdekoodia ja se on käännetty suomeksi.
Tyyppi: Vuoropohjainen strategia
Kotisivu: http://www.wesnoth.org/


Savage & Savage 2 (HUOM! Sisältää maksullista lisäsisältöä!!!)
Tietoa: Savage yhdistelee taidokkaasti FPS, RPG ja RTS elemettejä samaan pakettiin. Pelissä siis kaksi joukkuetta taistelee vastakkain ja pelaaja voi toimia erilaisissa hahmoissa ja asemissa. Peli oli niin monipuolinen ja ehkä hieman hankalasti lähestyttävä, että sain vain pintakosketuksen peliin (Savage 2). Mutta vaikutti hemmetin namulta jos osaisi pelata. Peli on muuten ilmainen, mutta voit rahalla hankkia ns. "oikean" accountin ja saada käyttöösi joitakin parempia örvelöitä ym. pientä. Peli on kaupallisen pelin tasoa grafiikoiden ja monipuolisuuden osalta, sillä onhan tämä jossan mielessä kaupallinen peli (lisäsisältö). Peli on fantasiatyyppinen. Suljettua lähdekoodia (yllättäen).
Tyyppi: FPS, RPG, RTS (kyllä, kaikki sekaisin)
Kotisivu: http://www.s2games.com/savage/ (Savage), http://savage2.com/en/ (Savage 2)

Warsow
Tietoa: Taas vielä yksi nopeatempoinen FPS peli, kuten Quake, UT, Nexuiz jne. Warsow kuitenkin eroaa omaperäisellä tavallaan näistä. Pelin grafiikat ovat sarjakuvamaiset ja pelin fysiikka ja liikkuminen on olennaisemmassa asemassa kuuin muissa peleissä. Pelissä bunny hopping, wall dash ym. vastaavat temput ovat olennainen osa pelattavuutta ja lisäksi pelissä on huomattavasti enemmän erilaisia pelimuotoja kuin muissa vastaavissa peleissä (esimerkkinä mainittakoon "Bomb", joka vastaa CS-tyylistä pomminlaittamista). Peli käyttää avointa id Tech 2 moottorista (Quake II moottori) edelleen kehitettyä QFusion-moottoria. Peli itsessään on freeware, mutta ei vapaa. Peli on myös suosittu "vakava" kilpapeli ja se onkin virallisesti tuettu peli mm. ClanBasessa.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.warsow.net/

*** Oma listani loppu, tästä eteenpäin on muiden listaamia pelejä jotka heitän ensimmäiseen viestiin sen takia, että löytyisi helpommin ja lista olisi yhtenevämpi.***

Super Tux
Tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle. Käytännössä sama kuin Super Mario, mutta ympärisö on vain erilainen, sankarina toimii Linuxin maskotti Tux ja peli on avointa lähdekoodia. Saatavilla Ubuntun pakettienhallinnasta.
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivu: http://supertux.lethargik.org/


Action Quake2
Tietoa:Action Quake2 nopeatempoinen realistinen* First Person Shooter (moninpeli). Action Quake2 on itsenäinen peli. Pelaajien taso voi olla kova aloittelijalle. Pelistä löytyy myös aktiivinen suomiyhteisö osoitteesta: http://www.aq2suomi.com/
Typpi: FPS
Kotisivut: http://action.telefragged.com/
Asennusohje (lopusta löytyy 64bit client ja peli on ilmainen)
Liikkuvaa kuvaa pelistä.
(*Minä Exitium kyseenalaistan sanan "realistinen", ingame video kertoo miksi... :D )


Secret Maryo Chronicles
Tietoa: Super Marion kaltainen tasohyppelypeli, joka on nimestäkin päätellen saanut suoraan vaikutteita Super Mariosta. Käyttää tehokkaasti hyväksi mm. OpenGL rajapintaa ja takaa täten loistavan pelilaadun. Avointa lähdekoodia. Katso myös yllämainittu "Super Tux".
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivut: http://www.secretmaryo.org/


Wormux
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Worms-klooni. Peli on vuoropohjainen hauska "sotapeli", jossa eri elukat ampuvat toisiaan mitä ihmeellisimmillä ja oudoimmilla aseilla. Asearsenaali on laajudeltaan konekivääristä lehmään. Pelin hahmot ovat läheisiä Linux ja UNIX ympäristölle.
Tyyppi: Vuoropohjainen sota/strategiapeli
Kotisivut: http://www.wormux.org/


Pingus
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Lemmings-klooni. Peli on aivoja kiusaava pulmapeli, jossa joukko (tyhmiä) pingviinejä pitää saada vietyä maaliin asti.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://pingus.seul.org/


XMoto
Tietoa: 2D "moottoripyöräpeli", jossa pitää kerätä kentän kaikki mansikat ja sitten mennä lopulta maaliin. Pelissä käytetään hyväksi fysiikkaa ja kentän muotoja ja peli onkin jonkinmoinen "pulmapeli". Kyseessä ei ole siis moottoriurheilupeli. :D Lähes samankaltainen peli legendaarisen Elasto Manian eli "Elman" kanssa. Avointa lähdekoodia.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://xmoto.tuxfamily.org/


Freeciv
Tietoa: Ilmainen vastine civilization peleille. Pelissä rakennetaan kansakuntaa vuosisatojen ajan.
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page


Enigma
Tietoa: Hiirikättä kehittävä pulmapeli, jossa tarkoituksena on liikuttaa yhtä tai useampaa palloa kerrallaan ja ratkaista taso.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.nongnu.org/enigma/


Frozen-Bubble
Tietoa: Pingviinihahmoilla koristeltu Puzzle Bobblen tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on hävittää kaikki eriväriset jäätyneet kuplat ennen kuin ne osuvat sinuun.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.frozen-bubble.org/


IceBreaker
Tietoa: Pieni ja yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena rajata pomppivat pingviinit mahdollisimman pieneen tilaan.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://mattdm.org/icebreaker/'


Hedgewars
Tietoa: Idea sama kuin Wormisissa, projektina käsittääkseni nuorempi kuin Wormux mutta omasta mielestäni pelattavampi, nätimpi ja kaikinpuolin parempi.
Peliä myös kehitetään jatkuvasti suht nopeaa tahtia ja uusia versionumeroita tahtoo välistä tulla kuin sieniä sateella. Pelimoottori koodattu käsittääkseni Pascalilla ja pelivalikot QT:llä.. (qt:n voin muistaa väärin...) Peli ammentaa ideansa tosiaan alkuperäisestä Wormsista mutta lisää paljon omia aseideoita (ja tulevaisuudessa uusia pelimoodeja).
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://hedgewars.org


Glest
Tietoa:Peli sijoittuu mielikuvitukselliseen keskiaikaan. Joukkueiksi voi valita joko

1. Tavalliset ihmiset (noh... teknikot kyllä rakentavat sotaan mm. ilmalaivoja, ornitokoptereita ja käveleviä sotakoneita) tai
2. Maagit (jotka leipovat esiin mm. demoneita, jättiläisiä, lohikäärmeitä)

Peliin kuuluu eirilaisia maastoja ja skenaarioita, joita voi ratkoa yksin tahi valitsemalla kolmesta heimosta joko vastustajia tai liittolaisia.
Alussa on tekemistä pärjätä, mutta taitojen kasvaessa voi vastaansa otta aina enemmän ja voimakkampia vastustajia. Kolmea ultra-tason vastustajaa vastaan ei pärjää ilman paussi-näppäintä - tauon aikana täytyy jokaista hahmoa ohjata yksittäin eri vihulaisia vastaan.  Heikoista mutta tulivoimaisista sissiosastoista täytyy rakentaa vihollisen selustaan iskujoukkoja tuhoamaan kultaa, puuta ja kiveä kerääviä työläisiä.

Hauskimpia tehtäviä on ottaa yksi heimo liittolaiseksi ja yrittää yhdessä puolustautua kahta vihollista vastaan.
Tyyppi: RTS
Kotisivut: http://glest.org
Lisää pelejä tulee ajan kanssa..................
« Viimeksi muokattu: 27.12.09 - klo:00.03 kirjoittanut Exitium »
Welcome to my signature!

Please note that this signature is licensed under the General Public License. By embedding the signature, or parts of it, into your brain other than by mere aggregation, your brain becomes a combined, and therefore derived, work and thus must be licensed under the GPL too

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #1 : 12.05.09 - klo:21.40 »
Saakohan tähän kirjoitella kommenttia.

Tuo muuten kannattaisi varmaan laittaa Wikiin ja kirjoitella tähän ne kommentit. :)

Ei tuo UrT taida olla ihan avoin: http://www.urbanterror.net/page.php?11
Lainaus
Licence Stuff
Urban Terror is a mod for Quake 3 Arena. Urban Terror can be freely distributed over the internet, unmodified, without charging for the product. Urban Terror uses the Quake 3 SDK license. This means the game code (the .qvm's in zpak000.pk3) are closed source and can only be distributed electronically over the internet, not on cd or dvd. The non-code data files of Urban Terror (zpak000-assets.pk3) can go on any medium however. The full license texts come with the installer, they outweigh the information provided here.]

Tuohon voisi lisätä ainakin Ballisticsin, joitakin stradegioita (FreeCiv/Col, Battle for Wesnoth, Warzone 2100, yms.), mutta itse en oikein taida (en tiedä hirveästi mitä kirjoittaa, kun sen verran vähän pelaan... ::) ja yleensä noita FPS:ä :D)... Niin ja se joku ruotsalainen kauhu (?) pelisarja ja suomalainen räiskintä, jonka nimeä en myöskään muista... ::)
« Viimeksi muokattu: 12.05.09 - klo:22.39 kirjoittanut Tomppeli »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Karvameduusa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1055
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #2 : 12.05.09 - klo:22.02 »
Natiivit Clientit

Action Quake2
Action Quake2 nopeatempoinen realistinen First Person Shooter (moninpeli).
Action Quake2 on itsenäinen peli. Pelaajien taso voi olla kova aloittelijalle.
Pelin voi muokata itselleen omanlaiseksi esimerkiksi vaihtaa tähtäimiä, hudeja, skinejä ja ääniä.

Asennusohje (lopusta löytyy 64bit client ja peli on ilmainen)
Liikkuvaa kuvaa pelistä.

Doom3
Doom3 juonipohjainen toimintapeli. Doom3 on sama vanha kaava, kuin vanhemmissa Doom peleissä.
Lähdetään paikasta A, mennään paikkaan B ja tapetaan matkalla zombeja ja demoneja.
Peli ei toimi ilman alkuperäistä Doom3 levyä. Toki löytyy demokin kyseisestä pelistä.

Löytyy osoitteesta: ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/doom3/linux/
Liikkuvaa kuvaa pelistä.

« Viimeksi muokattu: 16.05.09 - klo:13.38 kirjoittanut Karvameduusa »

Ape3000

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #3 : 12.05.09 - klo:22.06 »
Lisäsin listaan vielä muutaman pelin.

Täysin avoimet:
FretsOnFire - mahtava kitarapeli
Stepmania - tanssimattohyppelyä

Natiivit Linux-pelit:
Clonk Rage - Moninpeli rakentelua ja sotimista (Sisältää muutamia lisäominaisuuksia maksaneille)

Winen alla täydellisesti toimvat ilmaiset:
Trackmania Nations - Autoilua
Well of Souls - Hupaisaa MMORPG täysin ilmaiseksi

Exitium

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1013
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #4 : 12.05.09 - klo:22.35 »
Hyvin kirjoitettu.  ;D

Pari peliä mitkä varmaan lisäät.
Enemy Territory: Quake Wars
Doom3
ID pelit.

Tänään ihastuin Worms klooniin Hedgewars ja löytyy pakettivarastosta.

ILMAISET pelit...! Nuo ovat maksullisia.

Saakohan tähän kirjoitella kommenttia.

Tuo muuten kannattaisi varmaan laittaa Wikiin ja kirjoitella tähän ne kommentit. :)

Ei tuo UrT taida olla ihan avoin: http://www.urbanterror.net/page.php?11
Lainaus
Licence Stuff
Urban Terror is a mod for Quake 3 Arena. Urban Terror can be freely distributed over the internet, unmodified, without charging for the product. Urban Terror uses the Quake 3 SDK license. This means the game code (the .qvm's in zpak000.pk3) are closed source and can only be distributed electronically over the internet, not on cd or dvd. The non-code data files of Urban Terror (zpak000-assets.pk3) can go on any medium however. The full license texts come with the installer, they outweigh the information provided here.]

Voihan rähmä. Korjaillaas.

Niin, ja en minä sitä koko listaa tee. Tekin saatte heittää niitä pelejä Ape3000:n tapaan, kunhan jätätte nuo Windows-pelit mainitsematta. Tämän topicin ideana on mainostaa nuita natiiveja pelejä, että niitäkin on olemassa, oikein ilmaisia. :)

Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.
« Viimeksi muokattu: 12.05.09 - klo:22.37 kirjoittanut Exitium »
Welcome to my signature!

Please note that this signature is licensed under the General Public License. By embedding the signature, or parts of it, into your brain other than by mere aggregation, your brain becomes a combined, and therefore derived, work and thus must be licensed under the GPL too

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #5 : 12.05.09 - klo:22.39 »
Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.

Kannattaa. :)

Tosiaan nimi on ilmaispelejä... ;D
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Exitium

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1013
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #6 : 12.05.09 - klo:22.51 »
Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.

Kannattaa. :)

Tosiaan nimi on ilmaispelejä... ;D

Joo, siinä vaiheessa tosin olisi hyvä että pelistä olisi hieman enemmän taustahöpinää kuin "kitarapeli", joka ei kerro paljoa. Eli koettakaa uhrata hieman aikaa pelin kuvaamiseen ja kirjoittakaa siitä muutama hauska lause, käyttäkää mallina vaikka minun käyttämää vastaustyyppiä.
Welcome to my signature!

Please note that this signature is licensed under the General Public License. By embedding the signature, or parts of it, into your brain other than by mere aggregation, your brain becomes a combined, and therefore derived, work and thus must be licensed under the GPL too

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #7 : 13.05.09 - klo:16.05 »
Tuohon Wesnothin kohdalle voisi muokata vaikka:

Battle for Weshnot
Tietoa: Piirrosgrafiikalla höystetty vuoropohjainen strategiapeli. Hyvin monipuolinen ja laaja kokonaisuus ollakseen ilmainen. Peli pyörii fantasiamaailmassa, eli mukana on ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli on avointa lähdekoodia ja se on käännetty suomeksi.
Tyyppi: Strategia
Kotisivu: http://www.wesnoth.org/

Modena voisin tietysti käytä muuttamassa tämän tuonne ensimmäiseen viestiin ja tätä voi kyllä korjailla paremmaksikin.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Hertsi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 581
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #8 : 13.05.09 - klo:21.16 »
Hyvä aihe. MUTTA...
Ettekai te vaan ole unohtaneet kaikkien linuxin käyttäjien
sankaria TUXia?

Super Tux
tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle.
Tyyppi: tasohyppely.

Exitium

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1013
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #9 : 13.05.09 - klo:21.59 »
Action Quake2
Action Quake2 nopeatempoinen realistinen First Person Shooter (moninpeli).
Action Quake 2 on ilmainen modi ja tarvitsee toimiakseen Quake2 clientin.

Asennusohje (lopusta löytyy 64bit client)

Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa? Jos ei ole, niin tuo peli ei kuulu tänne. Ja Doom 3 ei ole vieläkään ilmainen peli, demoja ei lasketa sillä ne eivät ole kokonaisia pelejä.

Ja lisäksi, Action Quake 2 realistinen? Ööh... :D

Hyvä aihe. MUTTA...
Ettekai te vaan ole unohtaneet kaikkien linuxin käyttäjien
sankaria TUXia?

Super Tux
tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle.
Tyyppi: tasohyppely.

Me adds. Lisään vielä hieman infoa omasta päästäni.
« Viimeksi muokattu: 13.05.09 - klo:22.09 kirjoittanut Exitium »
Welcome to my signature!

Please note that this signature is licensed under the General Public License. By embedding the signature, or parts of it, into your brain other than by mere aggregation, your brain becomes a combined, and therefore derived, work and thus must be licensed under the GPL too

Karvameduusa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1055
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #10 : 14.05.09 - klo:08.44 »
Lainaus
Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa?

Lähtekoodit löytyy kyseiselle pelille ja esimerkiksi Warsow pohjautuu Quake 2 engineen.

Lainaus
Ja lisäksi, Action Quake 2 realistinen? Ööh...

Joo pitää vähän muokata tuota tekstiä. On se realistinen kun vertaa UT:n ja pelissä voi kuolla veren hukkaan.
« Viimeksi muokattu: 14.05.09 - klo:08.57 kirjoittanut Karvameduusa »

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #11 : 14.05.09 - klo:15.28 »
Lainaus
Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa?

Lähtekoodit löytyy kyseiselle pelille ja esimerkiksi Warsow pohjautuu Quake 2 engineen.

Entäs kentät, tekstuurit yms?
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

tommis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 418
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #12 : 14.05.09 - klo:15.58 »
Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli

Karvameduusa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1055
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #13 : 14.05.09 - klo:17.23 »
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Warsow vähän lisää:
Warsow’s 3D OpenGL game engine is based on QFusion which is an enhanced version of the original Quake II engine.
Lähde

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #14 : 14.05.09 - klo:17.39 »
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Karvameduusa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1055
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #15 : 14.05.09 - klo:17.58 »
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

Edit

Muokkasin tuota tekstiä paremmaksi.
Ei pitäisi kirjoittaa yöllä.  :P

Lisäsin pelikuvaa.
« Viimeksi muokattu: 14.05.09 - klo:19.23 kirjoittanut Karvameduusa »

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11447
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #16 : 14.05.09 - klo:18.35 »
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

No sitten kokeilemaan. :)
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

_Pete_

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1836
 • Fufufuuffuuu
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #17 : 14.05.09 - klo:19.09 »

Hertsi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 581
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #18 : 14.05.09 - klo:19.13 »
ei tuo nyt mitenkään ihmeellionen ollut.
Kyllä Ubuntu suomeen parempi on saatava.

Exitium

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1013
  • Profiili
Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« Vastaus #19 : 14.05.09 - klo:20.14 »
Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli

Vähän enemmän kuvausta kiitos, vaikka noikin kertoo paljon. Mutta kuitenkin hieman tarkempaa, pari kokonaista luasetta olisi hyvä määrä. :)Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

Edit

Muokkasin tuota tekstiä paremmaksi.
Ei pitäisi kirjoittaa yöllä.  :P

Lisäsin pelikuvaa.

Ookkei, lisään Action Quake 2:n listaan, jos siis koko peli on ilmaiseksi ladattava eikä vaadi toimiakseen alkuperäistä Quake 2:sta. Itse en ole pelannut kyeistä peliä, mutta sain käsityksen että peli olisi vaatinut alkuperäisen pelin toimiakseen (samalla tyylillä kuin esim. WC3 ja DotA). Mutta jos se toimii itsenäisenä cliettinä, niin asia kunnossa. :)

Edit: Heitin vielä hieman omaakin settiä tuohon.

Vastaava saitti on jo:

http://www.playdeb.net/available_games.html

Katsoppas että onko lista täysin identtinen? :) Tuolla playdebissä ei ole mm. TC:Eliteä tai Tremulousta. Ja lisäksi tämä on suomeksi, joten uusille suomalaisille Ubuntun käyttäjille helpommin lähestyttävä.
« Viimeksi muokattu: 14.05.09 - klo:21.20 kirjoittanut Exitium »
Welcome to my signature!

Please note that this signature is licensed under the General Public License. By embedding the signature, or parts of it, into your brain other than by mere aggregation, your brain becomes a combined, and therefore derived, work and thus must be licensed under the GPL too