Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Pelit => Aiheen aloitti: Exitium - 12.05.09 - klo:21.25

Otsikko: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 12.05.09 - klo:21.25
Tein eräälle pelifoorumille jonku aikaa sitten topicin, missä listasin (ja pyysin muitakin listaamaan) hyviä ja laadukkaita ilmaispelejä. Ideana oli siis listata semmoisia "vakavia" ja "varteenotettavia" pelejä, jotka saa laillisesti ilmaiseksi, eli ei siis mitään Muumipappa kalassa tyylisiä pelejä tai joidenkin maksullisten pelien pelaamista privaservuilla/warettamalla. Listaa tehdessäni huomasin kuinka lähes kaikki listaamani pelini ovat saatavilla myös natiivisti Linuxille. Tämän takia ajattelin pistää saman listan myös tänne, teidän iloksenne. Valtaosa peleistä on avointa lähdekoodia ja pistän sen myös merkille, että onko peli avoin vai suljettu. Tämä lista on siis tarkoitettu natiiveille ilmaisille Linux-peleille. Muistakaa myös, että joitakin Windows-pelejä voi pelata Linuxilla mm. Winen avulla, mutta tähän en tässä perehdy tarkemmin. Ja vielä sekin, että kaupallisiakin pelejä on saatavilla Linuxille, mutta huomattavasti pienemmässä määrin kuin Windowsille.

(Lähes) kaikki allaolevat pelit ovat saatavilla myös Windowsille ja Macille, eli vaikka lukisit tämän topicin läpi muttet käytä Linuxia vielä/enää/jotain, niin voit kuitenkin pelata näitä pelejä. :)

Huomatkaa, että olen kovasti FPS (First Person Shooter) miehiä, joten oma listani on myös hyvin FPS painotteinen. Kaikki listan alkupään pelit ovat siis minun laittamiani ja jossain vaiheessa tulee sitten muiden tähän topicciin kirjottaneiden ihmisten listaamia pelejä. Merkitsin selvästi, että mihin oma listani loppuu, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä lukijan kannalta. :)

**************************************************

Nexuiz
Tietoa: Hyvin nopeatempoinen räiskintäpeli, joka ei jätä kylmäksi. Hyvin samankaltainen Quaken ja Unreal Tournamentin kanssa, mikä varmaan kuvailee hyvin pelin tyyppiä, eli räiskintää jossa refleksit nousevat kunniaan ja ammutaan lähes kaikkea mikä liikkuu. Yksi parhaimmista pelaamistani ilmaispeleistä. Avointa lähdekoodia ja peliä onkin yleisesti kehuttu laadukkaimmaksi avoimen lähdekoodin peliksi. Peli on saatavilla Ubuntun omista repoista, mutta siellä on vanha versio, joten suosittelen pelin omilta sivuilta lataamaan uusimman version.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.alientrap.org/nexuiz/


Quake Live
Tietoa: Legendaarisen Quake III:n uudelleentehty versio, joka pyörii selaimen kautta. Nexuizin tapaan nopeatempoinen räiskintäpeli, mutta Quake on se "aito oikea". Quake III julkaistiin siis vuonna 1999 ja se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista nettipeleistä. Muutoksia alkuperäiseen Q3:een (pelattavuuteen) hyvin vähän, ainoat erot käytännössä hieman parannellut tekstuurit sekä ettei railgun tapa yhdestä. Peli myös pyrkii hakemaan pelaajalle hänen omatasoisiaan pelejä. Peliin kuuluu Quake III:n ja Quake III Team Arenan (lisäosa) sisältö ja aivan uusia karttoja (pelaajien omia modeja/karttoja ei kuitenkaan saa).
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://quakelive.com


Tremulous
Tietoa: Alun perin Quake III:n modiksi kehitetty peli, joka toimii nykyään myös itsenäisenä pelinä (kiitos id Tech 3- pelimoottorin [Quake III- moottori] lähdekoodin julkaisun GPL-lisenssin alaisena). Pelissä kaksi joukkuetta, ihmiset ja alienit, koettavat yksinkertaisesti mättää töisen joukkueen kumoon. Peli on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen, että peli yhdistelee FPS ja RTS elementtejä. Peli on pääasiassa FPS tyyppinen (Quake III modi, huom), mutta RTS:ää peli saa sillä, että oman joukkueen tukikohtaan voi rakentaa uusia rakennuksia ym. Ihmiset ja alienit ovat hyvin erilaisia pelattavuudeltaa, mutta kuitenkin loistavasti tasapainossa. Ihmiset ovat melko heikkoja, mutta niillä on pyssyt, kun taas alienit ovat pirun nopeita lähitaistelijoita, jotka voivat evoluutoida itseänsä erilaisiksi alieneiksi. Pelin uusin versio, 1.1.0 julkaistiin vuonna 2006, mutta peliä onkin pidetty sen jälkeen "valmiina". Peli valittiin vuonna 2006 parhaaksi ladattavaksi peliksi ja parhaaksi modiksi, eli kyseessä ei ole mikään epämääräinen kyhäelmä. Pelin graffat ja laitteistovaatimukset ovat Q3 tasoa, eli melko vanhahtavat. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS, RTS
Kotisivu: http://tremulous.net/


Urban Terror
Tietoa: Edellisen tapaan tämäkin peli julkaistiin alun perin Quake III:n modina, mutta id Tech 3- pelimoottorin (Quake III- moottori) avoimeksi lähdekoodiksi muuttaminen salli pelin levittämisen itsenäisenä pakettina. Kyseessä on jollain tavalla reslistinen, mutta kuitenkin "fun over realism" aattella tehty peli. Peli muistuttaa jonkin verran Counter Strike 1.6:a, vaikka pelissä onkin näiden lisäksi hieman quakemaisia piirteitä (bunny hopping, wall jumping...). Pelimodeja on perus Deathmatchista CS:stä tuttuun pommitteluun (en muista millä nimellä se tässä pelissä liikkui). Q3 tapaan graffat ja laitteistovaatimukset eivät ole kummoiset. Peli on osittain suljettua lähdekoodia, lukuunottamatta pelimoottoria.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.urbanterror.net/


Teeworlds
Tietoa: Pelissä veikeän näköiset söpöt pallerot tappavat toisiaan aseinaan nuijista sinkoihin ja ninjamiekkoihin. Peli on Lieron ja Soldatin tyyppinen 2D nopeatempoinen pyssyttelypeli. Eipä varmaan voi enenpää kuvailla, mutta pelimodeja ovat kaikki perus DM, TDM, CTF jne. ja kaiken lisäksi peli on aivan perunan hauskaa kaveriporukalla, allekirjoittaneena voin sanoa. Pelissä ei lennä veri, joten sopii myös ehkä vähän nuoremmallekkin kaverille, vaikka kyllä tämä aikuistakin hymyilyttää. :D
Tyyppi: 2D Run and gun
Kotisivu: http://www.teeworlds.com/


Wolfenstein: Enemy Territory
Tietoa: Return to Castle Wolfenstein- pelin ilmainen nettipeliosuus, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Tämä peli keskittyy enemmän siihen aitoon maailmansotaan, kun emäpeli puolestaan on "hieman" fiktiivinen... :D Peli ei vaadi toimiakseen maksullista Return to Castle Wolfensteinia. Peli on yksi pelatuimmista ja tunnteuimmista ilmaispeleistä. Pääosin suljettua lähdekoodia, vaikka ei täysin. Ubuntun käyttäjille suosittelen lukemaan tämän asennusohjeen: http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory
Tyyppi: FPS
Kotisivu (?): http://www.splashdamage.com/?q=node/57&s=afff8c0a6e95ebe9ddbeae2ec1e95df8


True Combat: Elite
Tietoa: Edellisen pelin modifikaatio (eli vaatii ET:n toimiakseen), joka sijoittuu nykyaikaan ja on täysin erilainen verrattuna pohjapeliin. Keskittyy enemmän realistisuuteen ja "hardcore" pelaamiseen. Pelissä ei ole mm. pistetähtäintä lainkaan, vaan tähtääminen hoidetaan ns. "First Sight" tilassa. Lisäksi tähtäämisessä voi käyttää ns. "Free Aim" tilaa. Peliä voisi luonnehtia "CS:n ja CoD4:n välimuodoksi". ET:n tavoin suljetua lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.truecombatelite.com/
Huomioitavaa: Pelin virallinen asentaminen on vain .zip paketin purkamista ET pelikansioon. Tämä saattaa tuottaa erityisesti aloittelijalle hieman ongelmia. Tämän takia suosittelen pelin asentamista customoidun Loki Installerin avulla, joka on siis normaali asennusohjelma (vaikkakin epävirallinen). Sen voi ladata bittorrentilla tästä linkistä: http://liflg-tracker.death-row.org/torrents/true.combat.elite_0.49b-english-4.run.torrent (Ubuntussa tulee mukana bittorrent-ohjelma). ET pitää olla tosin jo valmiiksi asennettu ennen tätä asennustiedostoa.


Sauerbraten
Tietoa: Kutsutaan myös "Cube 2":ksi, sillä on tämän pelin ideologinen jatkaja. Cube oli muinoin tietääkseni ensimmäinen kokonaan avoimen lähdekoodin peli (jolla täysin oma avoin Cube-moottori) ja Sauerbraten on tästä paranneltu ja nykyaikaistettu versio. Pelissä ei ole mitkään ihmeelliset grafiikat, mutta peli keskittyykin lähinnä tekniseen toteutukseen, avoimuuteen ja "egoshooter" tyyppiseen hauskaan pelaamiseen. Pelaaminen on nopeatemposta Quaken, Nexuizin ja UT:n tyylistä räiskimistä. Lisäksi pelissä on useampia eri modeja.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.sauerbraten.org/


Alien Arena
Tietoa: (Taas) Quaken ja UT:n kaltainen nopeatempoinen räiskintäpeli, jossa pääosassa on, yllätys yllätys, muukalaiset marsista tai ties mistä. Peli toimii jonkinmoisena tribuuttina 1950-luvun sci-fi tyylille (katso pelikuvat niin ymmärrät). Pelimoottorina toimii CRX-moottori, joka on rankasti modattu ja nykyaikaistettu id Tech 2- pelimoottori (Quake II- pelimoottori). Pelimodeina ovat tavallisten DM ym. lisäksi pari harvinaisempaa pelimodia, kuten Deathball (joka on samanlaista kuin UT:n Bombing Run). Peli noudattaa ns. "vuosiversioita", eli uusin versio pelistä on Alien Arena 2009. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://icculus.org/alienarena/rpa/


Battle for Wesnoth
Tietoa: Piirrosgrafiikalla höystetty vuoropohjainen strategiapeli. Hyvin monipuolinen ja laaja kokonaisuus ollakseen ilmainen. Peli pyörii fantasiamaailmassa, eli mukana on ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli on avointa lähdekoodia ja se on käännetty suomeksi.
Tyyppi: Vuoropohjainen strategia
Kotisivu: http://www.wesnoth.org/


Savage & Savage 2 (HUOM! Sisältää maksullista lisäsisältöä!!!)
Tietoa: Savage yhdistelee taidokkaasti FPS, RPG ja RTS elemettejä samaan pakettiin. Pelissä siis kaksi joukkuetta taistelee vastakkain ja pelaaja voi toimia erilaisissa hahmoissa ja asemissa. Peli oli niin monipuolinen ja ehkä hieman hankalasti lähestyttävä, että sain vain pintakosketuksen peliin (Savage 2). Mutta vaikutti hemmetin namulta jos osaisi pelata. Peli on muuten ilmainen, mutta voit rahalla hankkia ns. "oikean" accountin ja saada käyttöösi joitakin parempia örvelöitä ym. pientä. Peli on kaupallisen pelin tasoa grafiikoiden ja monipuolisuuden osalta, sillä onhan tämä jossan mielessä kaupallinen peli (lisäsisältö). Peli on fantasiatyyppinen. Suljettua lähdekoodia (yllättäen).
Tyyppi: FPS, RPG, RTS (kyllä, kaikki sekaisin)
Kotisivu: http://www.s2games.com/savage/ (Savage), http://savage2.com/en/ (Savage 2)

Warsow
Tietoa: Taas vielä yksi nopeatempoinen FPS peli, kuten Quake, UT, Nexuiz jne. Warsow kuitenkin eroaa omaperäisellä tavallaan näistä. Pelin grafiikat ovat sarjakuvamaiset ja pelin fysiikka ja liikkuminen on olennaisemmassa asemassa kuuin muissa peleissä. Pelissä bunny hopping, wall dash ym. vastaavat temput ovat olennainen osa pelattavuutta ja lisäksi pelissä on huomattavasti enemmän erilaisia pelimuotoja kuin muissa vastaavissa peleissä (esimerkkinä mainittakoon "Bomb", joka vastaa CS-tyylistä pomminlaittamista). Peli käyttää avointa id Tech 2 moottorista (Quake II moottori) edelleen kehitettyä QFusion-moottoria. Peli itsessään on freeware, mutta ei vapaa. Peli on myös suosittu "vakava" kilpapeli ja se onkin virallisesti tuettu peli mm. ClanBasessa (http://clanbase.ggl.com/news.php).
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.warsow.net/

*** Oma listani loppu, tästä eteenpäin on muiden listaamia pelejä jotka heitän ensimmäiseen viestiin sen takia, että löytyisi helpommin ja lista olisi yhtenevämpi.***

Super Tux
Tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle. Käytännössä sama kuin Super Mario, mutta ympärisö on vain erilainen, sankarina toimii Linuxin maskotti Tux ja peli on avointa lähdekoodia. Saatavilla Ubuntun pakettienhallinnasta.
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivu: http://supertux.lethargik.org/


Action Quake2
Tietoa:Action Quake2 nopeatempoinen realistinen* First Person Shooter (moninpeli). Action Quake2 on itsenäinen peli. Pelaajien taso voi olla kova aloittelijalle. Pelistä löytyy myös aktiivinen suomiyhteisö osoitteesta: http://www.aq2suomi.com/
Typpi: FPS
Kotisivut: http://action.telefragged.com/
Asennusohje (http://www.aq2suomi.com/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6864) (lopusta löytyy 64bit client ja peli on ilmainen)
Liikkuvaa kuvaa pelistä. (http://www.youtube.com/watch?v=j3fIOgtt6qI)
(*Minä Exitium kyseenalaistan sanan "realistinen", ingame video kertoo miksi... :D )


Secret Maryo Chronicles
Tietoa: Super Marion kaltainen tasohyppelypeli, joka on nimestäkin päätellen saanut suoraan vaikutteita Super Mariosta. Käyttää tehokkaasti hyväksi mm. OpenGL rajapintaa ja takaa täten loistavan pelilaadun. Avointa lähdekoodia. Katso myös yllämainittu "Super Tux".
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivut: http://www.secretmaryo.org/


Wormux
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Worms-klooni. Peli on vuoropohjainen hauska "sotapeli", jossa eri elukat ampuvat toisiaan mitä ihmeellisimmillä ja oudoimmilla aseilla. Asearsenaali on laajudeltaan konekivääristä lehmään. Pelin hahmot ovat läheisiä Linux ja UNIX ympäristölle.
Tyyppi: Vuoropohjainen sota/strategiapeli
Kotisivut: http://www.wormux.org/


Pingus
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Lemmings-klooni. Peli on aivoja kiusaava pulmapeli, jossa joukko (tyhmiä) pingviinejä pitää saada vietyä maaliin asti.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://pingus.seul.org/


XMoto
Tietoa: 2D "moottoripyöräpeli", jossa pitää kerätä kentän kaikki mansikat ja sitten mennä lopulta maaliin. Pelissä käytetään hyväksi fysiikkaa ja kentän muotoja ja peli onkin jonkinmoinen "pulmapeli". Kyseessä ei ole siis moottoriurheilupeli. :D Lähes samankaltainen peli legendaarisen Elasto Manian eli "Elman" kanssa. Avointa lähdekoodia.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://xmoto.tuxfamily.org/


Freeciv
Tietoa: Ilmainen vastine civilization peleille. Pelissä rakennetaan kansakuntaa vuosisatojen ajan.
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page


Enigma
Tietoa: Hiirikättä kehittävä pulmapeli, jossa tarkoituksena on liikuttaa yhtä tai useampaa palloa kerrallaan ja ratkaista taso.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.nongnu.org/enigma/ (http://www.nongnu.org/enigma/)


Frozen-Bubble
Tietoa: Pingviinihahmoilla koristeltu Puzzle Bobblen tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on hävittää kaikki eriväriset jäätyneet kuplat ennen kuin ne osuvat sinuun.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.frozen-bubble.org/ (http://www.frozen-bubble.org/)


IceBreaker
Tietoa: Pieni ja yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena rajata pomppivat pingviinit mahdollisimman pieneen tilaan.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://mattdm.org/icebreaker/ (http://mattdm.org/icebreaker/)'


Hedgewars
Tietoa: Idea sama kuin Wormisissa, projektina käsittääkseni nuorempi kuin Wormux mutta omasta mielestäni pelattavampi, nätimpi ja kaikinpuolin parempi.
Peliä myös kehitetään jatkuvasti suht nopeaa tahtia ja uusia versionumeroita tahtoo välistä tulla kuin sieniä sateella. Pelimoottori koodattu käsittääkseni Pascalilla ja pelivalikot QT:llä.. (qt:n voin muistaa väärin...) Peli ammentaa ideansa tosiaan alkuperäisestä Wormsista mutta lisää paljon omia aseideoita (ja tulevaisuudessa uusia pelimoodeja).
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://hedgewars.org


Glest
Tietoa:Peli sijoittuu mielikuvitukselliseen keskiaikaan. Joukkueiksi voi valita joko

1. Tavalliset ihmiset (noh... teknikot kyllä rakentavat sotaan mm. ilmalaivoja, ornitokoptereita ja käveleviä sotakoneita) tai
2. Maagit (jotka leipovat esiin mm. demoneita, jättiläisiä, lohikäärmeitä)

Peliin kuuluu eirilaisia maastoja ja skenaarioita, joita voi ratkoa yksin tahi valitsemalla kolmesta heimosta joko vastustajia tai liittolaisia.
Alussa on tekemistä pärjätä, mutta taitojen kasvaessa voi vastaansa otta aina enemmän ja voimakkampia vastustajia. Kolmea ultra-tason vastustajaa vastaan ei pärjää ilman paussi-näppäintä - tauon aikana täytyy jokaista hahmoa ohjata yksittäin eri vihulaisia vastaan.  Heikoista mutta tulivoimaisista sissiosastoista täytyy rakentaa vihollisen selustaan iskujoukkoja tuhoamaan kultaa, puuta ja kiveä kerääviä työläisiä.

Hauskimpia tehtäviä on ottaa yksi heimo liittolaiseksi ja yrittää yhdessä puolustautua kahta vihollista vastaan.
Tyyppi: RTS
Kotisivut: http://glest.org
Lisää pelejä tulee ajan kanssa..................
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 12.05.09 - klo:21.40
Saakohan tähän kirjoitella kommenttia.

Tuo muuten kannattaisi varmaan laittaa Wikiin ja kirjoitella tähän ne kommentit. :)

Ei tuo UrT taida olla ihan avoin: http://www.urbanterror.net/page.php?11
Lainaus
Licence Stuff
Urban Terror is a mod for Quake 3 Arena. Urban Terror can be freely distributed over the internet, unmodified, without charging for the product. Urban Terror uses the Quake 3 SDK license. This means the game code (the .qvm's in zpak000.pk3) are closed source and can only be distributed electronically over the internet, not on cd or dvd. The non-code data files of Urban Terror (zpak000-assets.pk3) can go on any medium however. The full license texts come with the installer, they outweigh the information provided here.]

Tuohon voisi lisätä ainakin Ballisticsin, joitakin stradegioita (FreeCiv/Col, Battle for Wesnoth, Warzone 2100, yms.), mutta itse en oikein taida (en tiedä hirveästi mitä kirjoittaa, kun sen verran vähän pelaan... ::) ja yleensä noita FPS:ä :D)... Niin ja se joku ruotsalainen kauhu (?) pelisarja ja suomalainen räiskintä, jonka nimeä en myöskään muista... ::)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 12.05.09 - klo:22.02
Natiivit Clientit

Action Quake2
Action Quake2 nopeatempoinen realistinen First Person Shooter (moninpeli).
Action Quake2 on itsenäinen peli. Pelaajien taso voi olla kova aloittelijalle.
Pelin voi muokata itselleen omanlaiseksi esimerkiksi vaihtaa tähtäimiä, hudeja, skinejä ja ääniä.

Asennusohje (http://www.aq2suomi.com/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6864) (lopusta löytyy 64bit client ja peli on ilmainen)
Liikkuvaa kuvaa pelistä. (http://www.youtube.com/watch?v=j3fIOgtt6qI)

Doom3
Doom3 juonipohjainen toimintapeli. Doom3 on sama vanha kaava, kuin vanhemmissa Doom peleissä.
Lähdetään paikasta A, mennään paikkaan B ja tapetaan matkalla zombeja ja demoneja.
Peli ei toimi ilman alkuperäistä Doom3 levyä. Toki löytyy demokin kyseisestä pelistä.

Löytyy osoitteesta: ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/doom3/linux/
Liikkuvaa kuvaa pelistä. (http://www.youtube.com/watch?v=vybL5-hD4AA)

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Ape3000 - 12.05.09 - klo:22.06
Lisäsin listaan vielä muutaman pelin.

Täysin avoimet:
FretsOnFire - mahtava kitarapeli
Stepmania - tanssimattohyppelyä

Natiivit Linux-pelit:
Clonk Rage - Moninpeli rakentelua ja sotimista (Sisältää muutamia lisäominaisuuksia maksaneille)

Winen alla täydellisesti toimvat ilmaiset:
Trackmania Nations - Autoilua
Well of Souls - Hupaisaa MMORPG täysin ilmaiseksi
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 12.05.09 - klo:22.35
Hyvin kirjoitettu.  ;D

Pari peliä mitkä varmaan lisäät.
Enemy Territory: Quake Wars
Doom3
ID pelit.

Tänään ihastuin Worms klooniin Hedgewars ja löytyy pakettivarastosta.

ILMAISET pelit...! Nuo ovat maksullisia.

Saakohan tähän kirjoitella kommenttia.

Tuo muuten kannattaisi varmaan laittaa Wikiin ja kirjoitella tähän ne kommentit. :)

Ei tuo UrT taida olla ihan avoin: http://www.urbanterror.net/page.php?11
Lainaus
Licence Stuff
Urban Terror is a mod for Quake 3 Arena. Urban Terror can be freely distributed over the internet, unmodified, without charging for the product. Urban Terror uses the Quake 3 SDK license. This means the game code (the .qvm's in zpak000.pk3) are closed source and can only be distributed electronically over the internet, not on cd or dvd. The non-code data files of Urban Terror (zpak000-assets.pk3) can go on any medium however. The full license texts come with the installer, they outweigh the information provided here.]

Voihan rähmä. Korjaillaas.

Niin, ja en minä sitä koko listaa tee. Tekin saatte heittää niitä pelejä Ape3000:n tapaan, kunhan jätätte nuo Windows-pelit mainitsematta. Tämän topicin ideana on mainostaa nuita natiiveja pelejä, että niitäkin on olemassa, oikein ilmaisia. :)

Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 12.05.09 - klo:22.39
Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.

Kannattaa. :)

Tosiaan nimi on ilmaispelejä... ;D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 12.05.09 - klo:22.51
Edit: Vai pitäisikö minun heittää kaikki tuonne ekaan viestiin...? Löytyisi helpommin.

Kannattaa. :)

Tosiaan nimi on ilmaispelejä... ;D

Joo, siinä vaiheessa tosin olisi hyvä että pelistä olisi hieman enemmän taustahöpinää kuin "kitarapeli", joka ei kerro paljoa. Eli koettakaa uhrata hieman aikaa pelin kuvaamiseen ja kirjoittakaa siitä muutama hauska lause, käyttäkää mallina vaikka minun käyttämää vastaustyyppiä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 13.05.09 - klo:16.05
Tuohon Wesnothin kohdalle voisi muokata vaikka:

Battle for Weshnot
Tietoa: Piirrosgrafiikalla höystetty vuoropohjainen strategiapeli. Hyvin monipuolinen ja laaja kokonaisuus ollakseen ilmainen. Peli pyörii fantasiamaailmassa, eli mukana on ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli on avointa lähdekoodia ja se on käännetty suomeksi.
Tyyppi: Strategia
Kotisivu: http://www.wesnoth.org/

Modena voisin tietysti käytä muuttamassa tämän tuonne ensimmäiseen viestiin ja tätä voi kyllä korjailla paremmaksikin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Hertsi - 13.05.09 - klo:21.16
Hyvä aihe. MUTTA...
Ettekai te vaan ole unohtaneet kaikkien linuxin käyttäjien
sankaria TUXia?

Super Tux
tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle.
Tyyppi: tasohyppely.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 13.05.09 - klo:21.59
Action Quake2
Action Quake2 nopeatempoinen realistinen First Person Shooter (moninpeli).
Action Quake 2 on ilmainen modi ja tarvitsee toimiakseen Quake2 clientin.

Asennusohje (http://www.aq2suomi.com/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=6864) (lopusta löytyy 64bit client)

Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa? Jos ei ole, niin tuo peli ei kuulu tänne. Ja Doom 3 ei ole vieläkään ilmainen peli, demoja ei lasketa sillä ne eivät ole kokonaisia pelejä.

Ja lisäksi, Action Quake 2 realistinen? Ööh... :D

Hyvä aihe. MUTTA...
Ettekai te vaan ole unohtaneet kaikkien linuxin käyttäjien
sankaria TUXia?

Super Tux
tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle.
Tyyppi: tasohyppely.

Me adds. Lisään vielä hieman infoa omasta päästäni.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 14.05.09 - klo:08.44
Lainaus
Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa?

Lähtekoodit löytyy kyseiselle pelille ja esimerkiksi Warsow pohjautuu Quake 2 engineen.

Lainaus
Ja lisäksi, Action Quake 2 realistinen? Ööh...

Joo pitää vähän muokata tuota tekstiä. On se realistinen kun vertaa UT:n ja pelissä voi kuolla veren hukkaan.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 14.05.09 - klo:15.28
Lainaus
Onko alkuperäinen Quake 2 ilmaiseksi jaossa?

Lähtekoodit löytyy kyseiselle pelille ja esimerkiksi Warsow pohjautuu Quake 2 engineen.

Entäs kentät, tekstuurit yms?
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tommis - 14.05.09 - klo:15.58
Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 14.05.09 - klo:17.23
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Warsow vähän lisää:
Warsow’s 3D OpenGL game engine is based on QFusion which is an enhanced version of the original Quake II engine.
Lähde (http://www.warsow.net/wiki/index.php?title=About)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 14.05.09 - klo:17.39
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 14.05.09 - klo:17.58
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

Edit

Muokkasin tuota tekstiä paremmaksi.
Ei pitäisi kirjoittaa yöllä.  :P

Lisäsin pelikuvaa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 14.05.09 - klo:18.35
Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

No sitten kokeilemaan. :)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: _Pete_ - 14.05.09 - klo:19.09
Vastaava saitti on jo:

http://www.playdeb.net/available_games.html

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Hertsi - 14.05.09 - klo:19.13
ei tuo nyt mitenkään ihmeellionen ollut.
Kyllä Ubuntu suomeen parempi on saatava.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 14.05.09 - klo:20.14
Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli

Vähän enemmän kuvausta kiitos, vaikka noikin kertoo paljon. Mutta kuitenkin hieman tarkempaa, pari kokonaista luasetta olisi hyvä määrä. :)Lainaus
Entäs kentät, tekstuurit yms?

Tähän tarvitsee varmaan alkuperäisen pelin, jos kyseessä on Quake2.
AQ2:seen on tehty omat tekstuurit, kentät ja paljon muuta. Käytännössä AQ2 on oma pelinsä.

Eli voiko tuota pelata ostamatta mitään? Tyyliin UrT+IoUrbanTerror (nykyään (lähes?) ainut käytetty tapa)? :)

Kyllä voi.  8)

Edit

Muokkasin tuota tekstiä paremmaksi.
Ei pitäisi kirjoittaa yöllä.  :P

Lisäsin pelikuvaa.

Ookkei, lisään Action Quake 2:n listaan, jos siis koko peli on ilmaiseksi ladattava eikä vaadi toimiakseen alkuperäistä Quake 2:sta. Itse en ole pelannut kyeistä peliä, mutta sain käsityksen että peli olisi vaatinut alkuperäisen pelin toimiakseen (samalla tyylillä kuin esim. WC3 ja DotA). Mutta jos se toimii itsenäisenä cliettinä, niin asia kunnossa. :)

Edit: Heitin vielä hieman omaakin settiä tuohon.

Vastaava saitti on jo:

http://www.playdeb.net/available_games.html

Katsoppas että onko lista täysin identtinen? :) Tuolla playdebissä ei ole mm. TC:Eliteä tai Tremulousta. Ja lisäksi tämä on suomeksi, joten uusille suomalaisille Ubuntun käyttäjille helpommin lähestyttävä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: _Pete_ - 14.05.09 - klo:20.25
Katsoppas että onko lista täysin identtinen? :) Tuolla playdebissä ei ole mm. TC:Eliteä tai Tremulousta. Ja lisäksi tämä on suomeksi, joten uusille suomalaisille Ubuntun käyttäjille helpommin lähestyttävä.

Jep tarkotinkin vaan että tuolta voi saada ideoita, kun tuo muutenkin on erilainen.

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tommis - 14.05.09 - klo:21.57
Vastaava saitti on jo:
http://www.playdeb.net/available_games.html


Eikös playdeb ole ollu jäissä jo jonkun aikaa.

Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli

Vähän enemmän kuvausta kiitos, vaikka noikin kertoo paljon. Mutta kuitenkin hieman tarkempaa, pari kokonaista luasetta olisi hyvä määrä. :)


Secret Maryo Chronicles=Secret Maryo Chronicles is an Open Source two-dimensional platform game with a style designed similar to classic sidescroller games. SMC uses the platform independent library SDL and the OpenGL accelerated Graphics Renderer for the best possible graphics quality.

wormux=War is declared !

Have the mascots of your favorite free software titles battle it out in the Wormux arena using dynamite, grenades, baseball bats and other bazookas... Exterminate your opponent in a 2D environment with toon-style scenery.

Each player controls the team of his choice (penguin, gnu, firefox, wilber,...) and must destroy his adversary using more or less casual weapons.

Although a minimum of strategy is required to vanquish, Wormux is pre-eminently a "convivial mass murder" game where, turn by turn, each member of each team attempts to produce a maximum of damage to his opponents.

Wormux is free (under GPL license) and free (no cash).

Pingus=Pingus has started at the end of 1998 with the simple goal to create a Free (as in freedom, not as in free beer) Lemmingstm clone. The Free means you get the sources and are allowed and encouraged to change and distribute them. You basically get everything that I used to create this game. In the years it has grown than quite a bit over the original goal and become something more than just a clone, we have original artwork, a built-in level editor, new actions, multiplayer and a few other features.

FooBillard=FooBillard is a free OpenGL-billard game for Linux with realistic physics, AI-player and many gametypes like pool carambol or snooker. Why foo? Well, actually I had this logo (F.B.-Florian Berger) and then foo sounds a bit like pool (Somehow I wasn't quite attracted by the name FoolBillard) The main physics is quite mature but not yet perfect. If you are a billard-pro and you're missing some physics, please tell me. Cause I've implemented it like I think it should work, which might differ from reality.

There are two supported implementations concerning the interface. A GLUT and an SDL implementation. So you need to have either GLUT or SDL installed on your system Furthermore libpng has to be installed for loading the textures and freetype2 is required for font rendering.

x-moto=
X-Moto is a challenging 2D motocross platform game, where physics plays an all important role in the gameplay. You need to control your bike to its limits, if you want to have a chance to finish the most difficult challenges.

Uutta:Neverball=In the grand tradition of Marble Madness and Super Monkey Ball, Neverball has you guide a rolling ball through dangerous territory. Balance on narrow bridges, navigate mazes, ride moving platforms, and dodge pushers and shovers to get to the goal.

Race against the clock to collect coins to earn extra balls. Red coins are worth 5.  Blue coins are  worth 10. A free ball is awarded for 100 coins.

Neverputt is a hot-seat multi-player miniature golf game for 1 to 4 players. The 18-hole course takes advantage of all the elements that challenge Neverball players, including moving platforms and barriers, teleporters, ramps, and drop-offs. A simple putting interface and golf scoring system have been added.

Neverball comes with an additional miniature golf companion game using the same physics, called Neverputt, which comes with 3 course packs ranging from Easy to Hard. The current release of Neverball has removed the ability to play Neverputt levels inside Neverball.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 14.05.09 - klo:22.07
Vastaava saitti on jo:
http://www.playdeb.net/available_games.html


Eikös playdeb ole ollu jäissä jo jonkun aikaa.

Omaan mielaani tuli ainakin:

Secret Maryo Chronicles=Mario klooni
wormux=worms klooni
Pingus=Lemmings klooni
FooBillard=3D biljadi peli
x-moto=2D mopo peli

Vähän enemmän kuvausta kiitos, vaikka noikin kertoo paljon. Mutta kuitenkin hieman tarkempaa, pari kokonaista luasetta olisi hyvä määrä. :)


Secret Maryo Chronicles=Secret Maryo Chronicles is an Open Source two-dimensional platform game with a style designed similar to classic sidescroller games. SMC uses the platform independent library SDL and the OpenGL accelerated Graphics Renderer for the best possible graphics quality.

wormux=War is declared !

Have the mascots of your favorite free software titles battle it out in the Wormux arena using dynamite, grenades, baseball bats and other bazookas... Exterminate your opponent in a 2D environment with toon-style scenery.

Each player controls the team of his choice (penguin, gnu, firefox, wilber,...) and must destroy his adversary using more or less casual weapons.

Although a minimum of strategy is required to vanquish, Wormux is pre-eminently a "convivial mass murder" game where, turn by turn, each member of each team attempts to produce a maximum of damage to his opponents.

Wormux is free (under GPL license) and free (no cash).

Pingus=Pingus has started at the end of 1998 with the simple goal to create a Free (as in freedom, not as in free beer) Lemmingstm clone. The Free means you get the sources and are allowed and encouraged to change and distribute them. You basically get everything that I used to create this game. In the years it has grown than quite a bit over the original goal and become something more than just a clone, we have original artwork, a built-in level editor, new actions, multiplayer and a few other features.

FooBillard=FooBillard is a free OpenGL-billard game for Linux with realistic physics, AI-player and many gametypes like pool carambol or snooker. Why foo? Well, actually I had this logo (F.B.-Florian Berger) and then foo sounds a bit like pool (Somehow I wasn't quite attracted by the name FoolBillard) The main physics is quite mature but not yet perfect. If you are a billard-pro and you're missing some physics, please tell me. Cause I've implemented it like I think it should work, which might differ from reality.

There are two supported implementations concerning the interface. A GLUT and an SDL implementation. So you need to have either GLUT or SDL installed on your system Furthermore libpng has to be installed for loading the textures and freetype2 is required for font rendering.

x-moto=
X-Moto is a challenging 2D motocross platform game, where physics plays an all important role in the gameplay. You need to control your bike to its limits, if you want to have a chance to finish the most difficult challenges.

Uutta:Neverball=In the grand tradition of Marble Madness and Super Monkey Ball, Neverball has you guide a rolling ball through dangerous territory. Balance on narrow bridges, navigate mazes, ride moving platforms, and dodge pushers and shovers to get to the goal.

Race against the clock to collect coins to earn extra balls. Red coins are worth 5.  Blue coins are  worth 10. A free ball is awarded for 100 coins.

Neverputt is a hot-seat multi-player miniature golf game for 1 to 4 players. The 18-hole course takes advantage of all the elements that challenge Neverball players, including moving platforms and barriers, teleporters, ramps, and drop-offs. A simple putting interface and golf scoring system have been added.

Neverball comes with an additional miniature golf companion game using the same physics, called Neverputt, which comes with 3 course packs ranging from Easy to Hard. The current release of Neverball has removed the ability to play Neverputt levels inside Neverball.


Suomeksi ja OMAA SELITYSTÄ...! En jaksaisi alkaa kääntää kaikkea joka on copypaste enkunkielisestä Wikipediasta tai pelin omilta sivuilta. Se pari kolme lausetta riittää suomeksi, jos asia tulee tarpeeksi hyvin esille.

Hieman tiimityöskentelyä kiitos. :(
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tuke81 - 14.05.09 - klo:22.34
...
Wolfenstein: Enemy Territory
Tietoa: Return to Castle Wolfenstein- pelin ilmainen nettipeliosuus, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Tämä peli keskittyy enemmän siihen aitoon maailmansotaan, kun emäpeli puolestaan on "hieman" fiktiivinen... :D Peli ei vaadi toimiakseen maksullista Return to Castle Wolfensteinia. Peli on yksi pelatuimmista ja tunnteuimmista ilmaispeleistä. Pääosin suljettua lähdekoodia, vaikka ei täysin. Ubuntun käyttäjille suosittelen lukemaan tämän asennusohjeen: http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory
Tyyppi: FPS
Kotisivu (?): http://www.splashdamage.com/?q=node/57&s=afff8c0a6e95ebe9ddbeae2ec1e95df8
...

Niin no jos nyt hieman pilkkua pitäisi viilata, RTCW:llä oli omakin nerve -softwaren suunnittelema moninpeli. Wolfenstein enemy territoryn oli tarkoitus tulla lisälevynä alkuperäiseen RTCW:hen ja omaksi itsenäisenä toimivana osakseen.  Mutta sen suunnittelu lopetettiin kesken kaiken => yksinpeli osuus haudattiin jonnekkin(jo suunniteltuja kenttiä ei tietääkseni ole vuodettu mihinkään) ja moninpeli julkaistiin ilmaisena itsenäisenä pelinä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tommis - 14.05.09 - klo:22.44
 Secret Maryo Chronicles= on Open Source alustan peli tyyli suunniteltu samanlanlaiseksi kuin klassiset 2d  pelit. SMC käyttää alustasta riippumaton kirjaston SDL ja OpenGL Grafiikka renderöintiä joka mahdollistaa parhaan mahdollisen grafiikan laadun.
http://www.secretmaryo.org/ (http://www.secretmaryo.org/)

wormux=Wormux klassinen Lemming pelin klooni jossa päämääränä on tarkoitus pikku pingviineillä rakentaa rakentaa reitti esteiden ylitse ja saattaa tarpeeksi monta pingua turvaan.
http://www.wormux.org/wiki/en/index.php (http://www.wormux.org/wiki/en/index.php)

Pingus = Pingus on vuoden 1998 lopulla alkanut projekti jolla on yksinkertainen tavoite luoda vapaa (ilmainen) Lemmings klooni. Vapaa tarkoittaa saat saat muokata vaihtaa ja levittää niitä. Kun muutaman vuoden aikana se on kasvanut kuin hieman yli alkuperäisen tavoitteen ja tulla jotain enemmän kuin vain lemmings klooni, olemme alkuperäistä lemmingistä menneet ohitse Esim. sisäänrakennettulla editorilla jolla voi rakentaa omia kenttiä , Moninpeli ja muutamia muita ominaisuuksia.
http://pingus.seul.org/ (http://pingus.seul.org/)

FooBillard= Foobillard on vapaa ja ilmainen biljardi peli jossa on monta eri peli muotoa.
http://foobillard.sunsite.dk/ (http://foobillard.sunsite.dk/)

X-moto= X-moto on 2d grafiiokilla varustettu moottori pyörä peli jossa on tarkoitus kerätä kaikki omenat ja lopuksi kukka mahdollisimma nopeassa ajassa
http://xmoto.tuxfamily.org/ (http://xmoto.tuxfamily.org/)

Neverball=
Myös täällä on Neverpall, nopea tempoinen Moninpelattava minigolf peli, joka perustuu fysiikan ja grafiikka moottori Neverballiin.
http://neverball.org/ (http://neverball.org/)

Eihän noissa ollut terpeeksi ollut tarpeeksi mutta joku ystävällinen ihminen voi naputella lisää tekstiä jos kokee sen elämä tehtäväkseen.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Lasse. - 16.05.09 - klo:12.03
Mitä jos vaikka panostetaan siihen, että mitä kirjoitetaan? Pyydettiin suomeksi omaa tekstiä, ei samoja vanhoja huonon käännöskoneen läpi ajettuina... >:(
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Bysmyyr - 16.05.09 - klo:14.46
Secret Maryo Chronicles= on Open Source alustan peli tyyli suunniteltu samanlanlaiseksi kuin klassiset 2d  pelit. SMC käyttää alustasta riippumaton kirjaston SDL ja OpenGL Grafiikka renderöintiä joka mahdollistaa parhaan mahdollisen grafiikan laadun.
http://www.secretmaryo.org/ (http://www.secretmaryo.org/)

wormux=Wormux klassinen Lemming pelin klooni jossa päämääränä on tarkoitus pikku pingviineillä rakentaa rakentaa reitti esteiden ylitse ja saattaa tarpeeksi monta pingua turvaan.
http://www.wormux.org/wiki/en/index.php (http://www.wormux.org/wiki/en/index.php)


Eiks wormux ole worms eikä lemmings clooni eli:

Wormux avoimen lähdekoodin worms clooni. Eli mätkitään 2 ulotteisessa maailmassa osaksi utopistisilla aseilla.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tommis - 16.05.09 - klo:17.57
Secret Maryo Chronicles= on Open Source alustan peli tyyli suunniteltu samanlanlaiseksi kuin klassiset 2d  pelit. SMC käyttää alustasta riippumaton kirjaston SDL ja OpenGL Grafiikka renderöintiä joka mahdollistaa parhaan mahdollisen grafiikan laadun.
http://www.secretmaryo.org/ (http://www.secretmaryo.org/)

wormux=Wormux klassinen Lemming pelin klooni jossa päämääränä on tarkoitus pikku pingviineillä rakentaa rakentaa reitti esteiden ylitse ja saattaa tarpeeksi monta pingua turvaan.
http://www.wormux.org/wiki/en/index.php (http://www.wormux.org/wiki/en/index.php)


Eiks wormux ole worms eikä lemmings clooni eli:

Wormux avoimen lähdekoodin worms clooni. Eli mätkitään 2 ulotteisessa maailmassa osaksi utopistisilla aseilla.
Joo nyt kyllä vähän muisti päki kun kirjoitin tota.

EDIT:tais olla pingus jota tarkotin.

Mitä jos vaikka panostetaan siihen, että mitä kirjoitetaan? Pyydettiin suomeksi omaa tekstiä, ei samoja vanhoja huonon käännöskoneen läpi ajettuina... >:(
Joo ei minusta koskaan kirjailijaksi ole ollu.  :'(
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 16.05.09 - klo:18.02
Nähtävästi se on vain vaikeata auttaa hommaani ja nähdä hieman itse vaivaa valmiin esittelyn tekemiseen jonka voisin vain copypasteta tuohon listaan ilman omia muutoksia.

Lisäsin nuo pari peliä omalla pelikuvauksellani, minusta tommisin kuvauksen eivät nimittäin olleet tarpeeksi... noh, hyviä. En kuitenkaan viitsisi jokaista peliä pistää itse, joten pliis, tehkää valmis kuvaus jonka voisin suoraan copypasteta. Lisäksi noihin äsken lisäämiini peleihin, tiesin niistä etukäteen hieman jonka perusteella pystyin tekemään tietopaketin, mutta en ole kuitenkaan itse niitä pelannut. Joten jos kuvauksessa on virheitä, niin korjatkaa ihmeessä. Noista joistakin peleistä minulla ei ole minkäänlaista tietoa, joten jätin ne laittamatta kun enhän minä voi tyhjästä sepustuksia keksiä. :-X

Joten pliis, jos ilmoitatte jonkun uuden pelin niin nähkää hieman vaivaa ja tehkää kunnollinen kuvaus pelistä ym. jonka voisin suoraan copypastea listaan. En jaksaisi ihan kaikkea tehdä ite.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 17.05.09 - klo:16.38
Kysymys Action Quake 2:sta...

Onko peli todellakin ilmainen? Minä nimittäin latasin jonkun clientin ja se vaati alkuperäistä Quake 2:sta toimiakseen. Ja Quake 2 on siis kaupallinen peli.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 17.05.09 - klo:17.20
Kysymys Action Quake 2:sta...

Onko peli todellakin ilmainen? Minä nimittäin latasin jonkun clientin ja se vaati alkuperäistä Quake 2:sta toimiakseen. Ja Quake 2 on siis kaupallinen peli.

Tuo perus client on itse käännetty tai voi itse kääntää lähdekoodista. Alkuperäisesti AQ2 pyöritettiin Quake2 demon päällä(Windowsissa) ja pelistä tuli sitten oma pelinsä. Peliä on sitten yhteisön voimilla pidetty pystyssä.

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tnoi - 20.05.09 - klo:10.36
Mitäs tuolle true combat elite pelille kuuluu nykyään? Tuo linkki ei meinaan toiminut mikä oli tuossa aloitusviestissä, enkä oikeastaan löytänyt siitä mitään kunnon sivua, taikka sitä stand alone versiota. Viimeiset jäljet on joltain vuodelta 2005. Taitaa olla melko kuollut tapaus.

Jos jollakin on suositella jotain vastaavantyylistä "realistista" fps peliä niin kertokaa toki. Ei noi quaket sun muut oikei tällä hetkellä innosta.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Lasse. - 20.05.09 - klo:11.38
Jooh, True Combat Elite taisi kuolla, ainakin muistan tälläistä lukeneeni heidän sivuiltaan joku kuukausi sitten. America's Army on realistinen, jossei se propaganda haittaa siinä, senkin Linux-version kehitys on valitettavasti kyllä lopetettu.

Sivuaa vähän aihetta, mutta pakko mainita kun lempipelejäni realismisaralla...
Jos Wine-kokeilut kiinnostaa niin koita löytää jostain Operation Flashpoint, vanha 2001 julkaistu sotapeli, joka on melkeenpä simulaattoritasoa. Pitäisi löytyä hyvällä lykyllä alelaarista 10 eurolla Game of The Year-versiona. Modeja löytyy sadoittain ja onpa jopa Suomen armeijalle oma modi tehty. Wine AppDB:n mukaan peli pitäisi toimia ainakin jotenkin Winellä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: TheJaSkA - 23.05.09 - klo:17.25
Myös on ihan kiva argenttiinalainen 3D mmorpg -peli, Regnum Online http://www.regnumonline.com.ar/.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 23.05.09 - klo:19.24
Myös on ihan kiva argenttiinalainen 3D mmorpg -peli, Regnum Online http://www.regnumonline.com.ar/.

Loistavaa. Kerro jotain pientä taustatarinaa muutaman lauseen verran niin pistän heti listaan. Itselläni ei ole kyseisestä pelistä yhtään kokemusta, niin hankala säveltää päästä... :D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tuplanolla - 23.05.09 - klo:19.50
Mitä jos laitettais tämä wikiin ni kaikki voisi kirjoittaa samaan ja tulisi yhtenäisempi? :)

Oikeastaan linux.fi-wini olisi vielä-parempi kun ei tämä niin Ubuntu-spesifiä ole...

http://wiki.ubuntu-fi.org/Pelihalli Tälläinen artikkeli löytyy jo meiltä.
http://linux.fi/wiki/Pelit Linux.fistäkin löytyy ihan hyvin. :)

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: SuperJaakkima - 17.06.09 - klo:22.23
Freeciv

Ilmainen vastine civilization peleille. Pelissä rakennetaan kansakuntaa vuosisatojen ajan.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 18.06.09 - klo:00.01
Freeciv

Ilmainen vastine civilization peleille. Pelissä rakennetaan kansakuntaa vuosisatojen ajan.

Added.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 21.06.09 - klo:22.26
Ilmoitus! True Combat: Elite EI OLE KUOLLUT. Se vain vaihto domainia ja projektilla on uudet sivut. Ja peli toimii hyvin. Vaikka viimeisin versio on vuodelta 2006 (?), niin nähtävästi community on hengissä ja jotain turnaustakin on nähtävästi tulossa. Lisäksi tuolla mainostetaan nykyistä versiota "betana", joten siinä mielessä voimme toivoa, että uusiakin versioita pelistä on tulossa joskus. Mutta ei siinä mitään, nykyinenkin toimii loistavasti.

Eli jos todella realismiin painottuvaa FPS peliä haluatte pelata, niin siinäpä teille peli.

Ja niin, uusi sivu oli http://truecombatelite.com/
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tha-Fox - 22.06.09 - klo:10.18
Ilmoitus! True Combat: Elite EI OLE KUOLLUT. Se vain vaihto domainia ja projektilla on uudet sivut. Ja peli toimii hyvin. Vaikka viimeisin versio on vuodelta 2006 (?), niin nähtävästi community on hengissä ja jotain turnaustakin on nähtävästi tulossa. Lisäksi tuolla mainostetaan nykyistä versiota "betana", joten siinä mielessä voimme toivoa, että uusiakin versioita pelistä on tulossa joskus. Mutta ei siinä mitään, nykyinenkin toimii loistavasti.

Eli jos todella realismiin painottuvaa FPS peliä haluatte pelata, niin siinäpä teille peli.

Ja niin, uusi sivu oli http://truecombatelite.com/

Täytyypä testata, jaksaako ylikuumeneva nuhapumppuläppärini pyörittää tuota. Joskus aiemminkin piti tuota koettaa, mutta silloin se jäi PlayDebin jäädyttyä asennusta yrittäessä.

Edit: Näyttää lupaavalta, kun Linuxin asennustiedoston latauslinkki palauttaa 404:ää  :D Tuota ei taida saada mistään valmiina deb-pakettina?
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 22.06.09 - klo:10.42
Ei. Testaappa loki installerin customoitua installeria. Toimii hyvin. ET pitää olla tosin asennettu. Pitää ladata tosin bittorrentilla. En voi heittää siuoraa linkkiä nyt, kun dataan iPhonella...

Edit: Tässä suora latauslinkki torrenttiin: http://liflg-tracker.death-row.org/torrents/true.combat.elite_0.49b-english-4.run.torrent Edittaan tuon myös tuohon listaan, että muutkin tajuavat tuon installerin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Lasse. - 22.06.09 - klo:15.52
Myös täältä (http://www.gamershell.com/download_16991.shtml) saa kyseisen tiedoston, perinteisellä lataustyylillä, jos haluat senkin lisätä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 22.06.09 - klo:16.13
Ei. Testaappa loki installerin customoitua installeria. Toimii hyvin. ET pitää olla tosin asennettu. Pitää ladata tosin bittorrentilla. En voi heittää siuoraa linkkiä nyt, kun dataan iPhonella...

Edit: Tässä suora latauslinkki torrenttiin: http://liflg-tracker.death-row.org/torrents/true.combat.elite_0.49b-english-4.run.torrent Edittaan tuon myös tuohon listaan, että muutkin tajuavat tuon installerin.

Harmi vaan torrenteissa on se paha vika, että ne tuppaavat kuolemaan. Tuolla ei ole yhtään seedaajaa...
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ~unknown - 22.06.09 - klo:16.16
Pieni typo tuossa listassa, se on Battle for Wesnoth. Hyvän listan olette kyllä saaneet aikaiseksi.
Siihen voisi ehkä kyllä lisätä Enigman, Frozen-Bubblen ja IceBreakerin, vaikka Frozen-Bubblea ei tietääkseni ole (vielä?) Windowsille.

Enigma
Tietoa: Hiirikättä kehittävä pulmapeli, jossa tarkoituksena on liikuttaa yhtä tai useampaa palloa kerrallaan ja ratkaista taso.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.nongnu.org/enigma/ (http://www.nongnu.org/enigma/)


Frozen-Bubble
Tietoa: Pingviinihahmoilla koristeltu Puzzle Bobblen tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on hävittää kaikki eriväriset jäätyneet kuplat ennen kuin ne osuvat sinuun.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.frozen-bubble.org/ (http://www.frozen-bubble.org/)


IceBreaker
Tietoa: Pieni ja yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena rajata pomppivat pingviinit mahdollisimman pieneen tilaan.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://mattdm.org/icebreaker/ (http://mattdm.org/icebreaker/)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 22.06.09 - klo:18.21
Pieni typo tuossa listassa, se on Battle for Wesnoth. Hyvän listan olette kyllä saaneet aikaiseksi.
Siihen voisi ehkä kyllä lisätä Enigman, Frozen-Bubblen ja IceBreakerin, vaikka Frozen-Bubblea ei tietääkseni ole (vielä?) Windowsille.

Enigma
Tietoa: Hiirikättä kehittävä pulmapeli, jossa tarkoituksena on liikuttaa yhtä tai useampaa palloa kerrallaan ja ratkaista taso.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.nongnu.org/enigma/ (http://www.nongnu.org/enigma/)


Frozen-Bubble
Tietoa: Pingviinihahmoilla koristeltu Puzzle Bobblen tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on hävittää kaikki eriväriset jäätyneet kuplat ennen kuin ne osuvat sinuun.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.frozen-bubble.org/ (http://www.frozen-bubble.org/)


IceBreaker
Tietoa: Pieni ja yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena rajata pomppivat pingviinit mahdollisimman pieneen tilaan.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://mattdm.org/icebreaker/ (http://mattdm.org/icebreaker/)

Kiitos, typo korjattu. Ja loistavaa, jaksoit tehdä oikein valmiin listan. Nyt on helppoa kopipastaa. :)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 22.06.09 - klo:18.24
Näitä pelejä asennellessa alkaa pelit valikko täyttymään ja sieltä on vaikea löytää mitään. Ainakin Gnomen mukana tulee kasa pelejä, jotka vievät nekin paljon tilaa, joten noille olisi hyvä olla categoriat. Teinpä siis brainstormiin ehdotuksen, mutta saas nähdä mitä brainstormin modet (ja muut) siitä tykkää.
Linkki: http://brainstorm.ubuntu.com/idea/20365/
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: vesurimies - 22.06.09 - klo:19.09
Mitenkäs kun nakkaan tuon enemy territoryn .run paketin komentoriviin, niin se herjaa että lupa on evätty.  :P :-[

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 22.06.09 - klo:19.27
Mitenkäs kun nakkaan tuon enemy territoryn .run paketin komentoriviin, niin se herjaa että lupa on evätty.  :P :-[Anna sille suoritusoikeudet. sudo chmod +x ohjelma.run ja sitten uusiksi.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: vesurimies - 22.06.09 - klo:19.41
AArgghh..
usr/local/games/enemy-territory no write permission v :(
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 22.06.09 - klo:19.46
Käytä sudoa (tai gksudoa jos se on graafinen kuten luulen).
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 24.06.09 - klo:00.52
Alien Arena 2009 on sitten ilmestynyt. Tuo parannuksia peliin ja nyt alkaa vaikuttaa aika mukavalta.

Juttuu: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=alien_arena_2009&num=1

Ja pelin kotisivutha olivat: http://icculus.org/alienarena/rpa/
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: jontti91 - 13.08.09 - klo:14.26
Suosittelen ehdottomasti Alien Arena sekä Assault Cube -pelejä,
jos haluaa harrastaa räiskintäpelejä netissä.
Itse pelaan kyseisiä pelejä säännöllisesti ;)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 19.08.09 - klo:21.40
Päivittelin Quake Liven tietoja. Nythän se on oikeasti pingviinien saatavilla. ;)

Muistakaa kuitenkin, että peli on yhä beta-vaiheessa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: qwertyy - 19.08.09 - klo:21.45
Eikös nämä kannattaisi lykätä wikiin, niin useampi pystyisi muokkaamaan listoja?
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 19.08.09 - klo:22.00
Eikös nämä kannattaisi lykätä wikiin, niin useampi pystyisi muokkaamaan listoja?

Yhyy, oon liian laiska. :(
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: anttivaatainen - 12.09.09 - klo:19.44
Hedgewars
Kotisivut: www.hedgewars.org (http://www.hedgewars.org) avoimen lähdekoodin Worms-klooni.

Idea sama kuin Wormisissa, projektina käsittääkseni nuorempi kuin Wormux mutta omasta mielestäni pelattavampi, nätimpi ja kaikinpuolin parempi.
Peliä myös kehitetään jatkuvasti suht nopeaa tahtia ja uusia versionumeroita tahtoo välistä tulla kuin sieniä sateella. Pelimoottori koodattu käsittääkseni Pascalilla ja pelivalikot QT:llä.. (qt:n voin muistaa väärin...)

Peli ammentaa ideansa tosiaan alkuperäisestä Wormsista mutta lisää paljon omia aseideoita (ja tulevaisuudessa uusia pelimoodeja). Suosittelen tutustumista kaikille. Aivan loistava ja pelaajiaki löytyy viralliselta palvelimelta. Tukee Linux, windows ja Os X järjestelmiä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ~unknown - 12.09.09 - klo:20.44
Hedgewars
Kotisivut: www.hedgewars.org (http://www.hedgewars.org) avoimen lähdekoodin Worms-klooni.

Idea sama kuin Wormisissa, projektina käsittääkseni nuorempi kuin Wormux mutta omasta mielestäni pelattavampi, nätimpi ja kaikinpuolin parempi.
Peliä myös kehitetään jatkuvasti suht nopeaa tahtia ja uusia versionumeroita tahtoo välistä tulla kuin sieniä sateella. Pelimoottori koodattu käsittääkseni Pascalilla ja pelivalikot QT:llä.. (qt:n voin muistaa väärin...)

Peli ammentaa ideansa tosiaan alkuperäisestä Wormsista mutta lisää paljon omia aseideoita (ja tulevaisuudessa uusia pelimoodeja). Suosittelen tutustumista kaikille. Aivan loistava ja pelaajiaki löytyy viralliselta palvelimelta. Tukee Linux, windows ja Os X järjestelmiä.

Pistänpä lataukseen :D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: boubbin - 02.11.09 - klo:09.00
Savage & Savage 2 (HUOM! Sisältää maksullista lisäsisältöä!!!)
Tietoa: Savage yhdistelee taidokkaasti FPS, RPG ja RTS elemettejä samaan pakettiin. Pelissä siis kaksi joukkuetta taistelee vastakkain ja pelaaja voi toimia erilaisissa hahmoissa ja asemissa. Peli oli niin monipuolinen ja ehkä hieman hankalasti lähestyttävä, että sain vain pintakosketuksen peliin (Savage 2). Mutta vaikutti hemmetin namulta jos osaisi pelata. Peli on muuten ilmainen, mutta voit rahalla hankkia ns. "oikean" accountin ja saada käyttöösi joitakin parempia örvelöitä ym. pientä. Peli on kaupallisen pelin tasoa grafiikoiden ja monipuolisuuden osalta, sillä onhan tämä jossan mielessä kaupallinen peli (lisäsisältö). Peli on fantasiatyyppinen. Suljettua lähdekoodia (yllättäen).
Tyyppi: FPS, RPG, RTS (kyllä, kaikki sekaisin)
Kotisivu: http://www.s2games.com/savage/ (Savage), http://savage2.com/en/ (Savage 2)

whoah, tämä peli oli kyllä todella jotain uutta! Ei pelkästästään aivotonta mäiskintää vaan pelaaminen vaatii oikeasti skilliä!
Myös tuo commanderina toimiminen tuo huomattavan määrän lisäbonusta peliin, suosittelen kaikille!
Eikä ole todellakaan pakko ostaa (10e) tota premium accounttia että sais kaiken irti!
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: wally - 08.11.09 - klo:22.44
Kuten ylempänä on todettu kuvaustenkin kanssa, Hedgewars on erinomaisen toimiva ja viimeistelty Worms 2-klooni. Samoin ylempänä on Glest, jota ei sovi unohtaa.

Muita, vielä mainitsematta jääneitä pelejä:

FreeCol: Colonizationin uudelleenlämmittely. Pelaaja valitsee eurooppalaisen valtion, jonka lipun alla purjehtii uuteen maailmaan punanahkoja ja muita eurooppalaisia häiritsemään. Aluksi perustetaan siirtokunta ja tutustutaan naapureihin. Siirtokunnassa tuotetaan tavaraa Euroopan markkinoille ja kerätään varallisuutta. Lopulta tavoitteena on julistaa itsenäisyys ja voittaa julistuksesta seurannut sota. Pelissä on paljon pelattavaa jo nyt ja se on aktiivisen kehityksen alla. Löytyy repoista.

Neverball (ja Neverputt): Erittäin addiktiivinen kuulanvierityspeli. Eräänlainen labyrinttipelin variaatio, jossa kerätään riittävä määrä kolikoita, kunnes teleportti seuraavaan kenttään aukeaa. Paljon ja vaihtelevia kenttiä, joissa liikkuvia tasoja ja muuta jäynää. Hienosti viimeistelty. Löytyy pakettivarastoista.

Neverputt on samojen tekijöiden minigolf-peli. Löytyy pakettivarastoista.

Widelands: Settlers II -nostalgikoille. Pelinä lähes identtinen ulkoasua myöten. Widelandsissa on kuitenkin ainakin alkuperäiseen Settlers II:een verrattuna paljon lisää rakennuksia yms. Löytyy pakettivarastoista. (Suomenkieltä ei jostain syystä saa päälle, ja peli oli varsin buginen 64-bittisellä Karmicilla, mutta 32-bittisellä ei vaikuttanut olevan juuri ongelmia. Saattoi johtua myös Intelin UXA-näytönohjainajurista.)

TA Spring (RTS-engine) ja siihen Spring 1944-modi: Total Annihilationin faniversiosta liikkeelle lähtenyt reaaliaikastrategiapelimoottori (pitkähkö yhdyssana...) TA Spring on erittäin vaikuttavan näköinen, ja siinä on paljon ominaisuuksia. Viimeistelyä tosin kaivattaisiin aika kovalla kädellä. Spring 1944 taas on kunnianhimoinen toiseen maailmansotaan sijoittuva modi edellämainitulle pelimoottorille.

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: E.K.Virtanen - 14.11.09 - klo:22.44
Oolite (http://www.oolite.org/) on uberlegendaarisen Eliten ja Frontierin moderni versio, luonnollisesti avoimella sorsalla.
Muistaakseni löytyy ubuntun(kin) repoista.

(http://www.oolite.org/images/gallery/thumbs/racing-rings.png)
[edit]
Jeps, löytyy sudo apt-get install oolite
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: dutski - 17.11.09 - klo:12.33
Suosittelen ehdottomasti Alien Arena sekä Assault Cube -pelejä,
jos haluaa harrastaa räiskintäpelejä netissä.
Itse pelaan kyseisiä pelejä säännöllisesti ;)

Grafiikoista huolimatta melko koukuttava tuo assault cube. Plussaa tuo rivakka käynnistyminen. Pahimman vitutuksen iskiessä muutama sekunti ja johan lyijy lentää ja ukkoa kaatuu.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: puurtsi - 29.11.09 - klo:05.38
Hedgewars on kyl ehdoton peli Ubuntulla. Itel oli oli vaan ongelmia äänien kaa ku jumitti koko koneen, mutta korjaantu seuraavalla paketilla:
sudo apt-get install libsdl1.2debian-pulseaudio

Varmaan vika oli kun koneessa on intelin audio-piiri, mutta tiedä jos tästä on apua muille Hedgewars faneille. ;)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ~unknown - 29.11.09 - klo:12.20
Hedgewars on kyl ehdoton peli Ubuntulla. Itel oli oli vaan ongelmia äänien kaa ku jumitti koko koneen, mutta korjaantu seuraavalla paketilla:
sudo apt-get install libsdl1.2debian-pulseaudio

Varmaan vika oli kun koneessa on intelin audio-piiri, mutta tiedä jos tästä on apua muille Hedgewars faneille. ;)

Juu, hyvä pelihän tuo. Yksinpelitehtäviä voisi kyllä olla, ja ne siilit kyllä liikkuvat hitaasti ja pomppivat kömpelösti, mutta kyllä Hedgewars nyt Wormuxin hakkaa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: aleksis-96 - 12.12.09 - klo:21.58
tähänhän voisi lisätä OpenLieroX:sän:

OpenLieroX

OpenLieroX on peli, jossa söpöillä pikku madoilla ammuskellaan toisia matoja. Pelimuotoja löytyy mm. Deathmatch, Team Deathmatch ja Capture the Flag. Peli on avointa lähdekoodia. (niin minä luulen :D) Pelissä on myös mukana moninpeli, ja peli on paljon parempi moninpelinä, kuin botteja vastaan, mutta eivät ne botitkaan ole ihan tyhmiä. :D Niin sanottuja "modeja" voi tehdä  peliin itse. Modiin kuuluu muun muassa aseet ja perusasiat esim. painovoima ja ninjaköyden pituus. Pelissä on mukana myös nettipeli. Peli on kehitetty LieroX:sän pohjalta

Itse olen pelannut tuota Winukalla pitkän aikaa, ja hyvä peli onkin. Netissä on myös kivaa pelata.

Itse peli löytyy täältä (http://sourceforge.net/projects/openlierox/files/openlierox/OpenLieroX%200.57%20rc1/openlierox_0.57.rc1_i386.deb/download)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Laplinux - 26.12.09 - klo:21.52
Onko mahdollista saada orkkis Quake-1 peliä ubuntuun esim.v.9.04

tiettävästi tämä oli ennen repoissa mut ei enää.

netit on pullollaan vaik mitä hitec quakea mut vaatii taas sitten hirmu kortin yms.että jaksaa pyöriä.

tuo perus quake-1 ilman modausta vaik rumaa grafiikka onkin tänä päivänä.

jos joku fanittaa quakea niin laittakaa ohjeet

tuo pitäs olla ilmainen.
windows versio maksaa noin euron kirpparilla joten "ilmainen"

EDIT
öh win versio löytyy vuodelta paavo varmuuskopio levy onneksi tallessa kun koira piti alkuperäisestä hetken.
joten nuo wadit on tallessa samaten wanhat wolfeinstein 3D, Doom, Doom2, final Doom wadit. yms. heretic

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 26.12.09 - klo:23.11
Öö... Ei muuten ole ilmainen, mutta demon saa ilmaiseksi. Jos tahtoo koko pelin niin pitää ostaa jostain jos ei ole jo. :)
http://www.idsoftware.com/games/quake/quake/
Tuoltakin saa ostettua, mutta maksaa 20$. Se kirpparilta ostettava Quake sisältää ne samat WAD-tiedostot jotka tarttee tuon pelaamiseen eli sillä saa kyllä sitä Linux-versiotakin pelattua.

Kokeile tuohon asennukseen Loki asenninta: http://liflg.org/?catid=6&gameid=12

Ei ne uudemmat hirveästi vaadi tehoja koneelta jos haluat kokeilla. Tietysti sekin riippuu koneesta.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 26.12.09 - klo:23.48
Onko mahdollista saada orkkis Quake-1 peliä ubuntuun esim.v.9.04

tiettävästi tämä oli ennen repoissa mut ei enää.

netit on pullollaan vaik mitä hitec quakea mut vaatii taas sitten hirmu kortin yms.että jaksaa pyöriä.

tuo perus quake-1 ilman modausta vaik rumaa grafiikka onkin tänä päivänä.

jos joku fanittaa quakea niin laittakaa ohjeet

tuo pitäs olla ilmainen.
windows versio maksaa noin euron kirpparilla joten "ilmainen"

Quaken pelimoottori (Quake engine) on ollut monta vuotta avointa lähdekoodia ja täten ilmainen. Itse peli ei ole ikinä ollut. Ilmaisia Quaken variaatioita on netti luultavasti pullollaan, eli missä kaikki maksulliset osat (tekstuurit, modelit ja itse pelin sisältö) on korvattu avoimilla harrastelijan tekemillä osilla.

Pelin shareware versio on kyllä ilmainen, mutta se ei ole koko peli.

Mutta kuten sanoit, halvalla lähtee vuoden 1996 peli... :D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Laplinux - 27.12.09 - klo:13.12

wanha doom heretix yms grafiikka kiiltäväksi 3D grafiikaksi ilmaiseksi.

ainoa vaatimus on nuo pelin .wad tiedostot. jotka löytyy muistona win95/98 aikakaudelta.

Jdoom for Linux

Onkos täällä Jdoom pelaajia kun nuo wadit olis valmiina.

Jdoom on suomalaista bitinpyöritystä makeimmillaan.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: unideal - 04.01.10 - klo:15.40
Quakeykköstä kyseli joku :)

Katsastakaapa QuakeWorld. Verrattuna näihin muihin linuxin arcadepeleihin, QW on peli johon oikeasti saattaa jäädä koukkuun vuosiksi ;)
Tällä lähinnä tarkoitan sitä, että pelistä oikeasti löytyy pelaajia, palvelimia, klaanipelaamista, LAN -turnauksia jne.
12 vuotta porskuttanut, ja edelleen voi hyvin. Turha varmaan mainita, että pelaajayhteisökin on olemassa ja vieläpä melko aktiivinen.

Jos muut Quaket tai yleensäkin FPS-pelit on tuttuja, ja kiinnostaa "kilpailuhenkinen" pelaaminen, paketin voi napata osoitteesta http://nquake.com (http://nquake.com).
(Sivusto lienee juuri nyt jotenkin rikki, koska en itsekään voi ladata nuita tiedostoja, varmaankin korjataan pikimmiten, mutta peliclientin voi ladata myös sen aikaa osoitteesta http://sourceforge.net/projects/nquake/files/ (http://sourceforge.net/projects/nquake/files/).)

Paketti sisältää vapaan lähdekoodin ezQuake -clientin, jolla kyllä pääsee pelaamaan, mutta osa suosituimmista kartoista, jotka ovat Quake ykkösestä eivät ole epäselvien tekijänoikeuksien takia saatavilla. Siksi asennusvaiheessa kyselläänkin Quakeykkösen pak1.pak tiedostoa, jolloin nuo kartat saisi pelikuntoon. Käytännössähän -96 julkaistu peli on niin vanha, että tuo tiedosto alkaa olla jo aika abandonwarea, ja jossei alkuperäistä peliä hyllystä löydy, voi kokeilla onneaan osoitteella http://f.nu/pak1 (http://f.nu/pak1). ;)

Osa pelaajista on peliä tahkonnut jo reilusti yli kymmenen vuotta, ja turpiin saattaa tulla aika reilusti. Vaikeustaso on siis aloittelijalle melko korkealla. Kannattaakin varata pelaamiseen rento asenne :)
Pelaajista suurin osa on jo hieman vanhempaa ikäluokkaa, keski-ikä lienee jossain hieman alle kolmenkympin tienoilla. ;)

Aloittelijoille suunnattu IRC-kanava löytyy QuakeNet -verkosta, #qwrookie
Suosituin peliä käsittelevä sivu lienee http://quakeworld.nu (http://quakeworld.nu).

Houkutukseksi vielä YouTubesta Dag Def Extreme 3 -leffa joka sai minut ihastumaan tähän peliin lopullisesti, http://www.youtube.com/watch?v=cALELmIo8zk&fmt=22 (http://www.youtube.com/watch?v=cALELmIo8zk&fmt=22)

Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 04.01.10 - klo:18.34
Quakeykköstä kyseli joku :)

Katsastakaapa QuakeWorld. Verrattuna näihin muihin linuxin arcadepeleihin, QW on peli johon oikeasti saattaa jäädä koukkuun vuosiksi ;)
Tällä lähinnä tarkoitan sitä, että pelistä oikeasti löytyy pelaajia, palvelimia, klaanipelaamista, LAN -turnauksia jne.
12 vuotta porskuttanut, ja edelleen voi hyvin. Turha varmaan mainita, että pelaajayhteisökin on olemassa ja vieläpä melko aktiivinen.

Jos muut Quaket tai yleensäkin FPS-pelit on tuttuja, ja kiinnostaa "kilpailuhenkinen" pelaaminen, paketin voi napata osoitteesta http://nquake.com (http://nquake.com).
(Sivusto lienee juuri nyt jotenkin rikki, koska en itsekään voi ladata nuita tiedostoja, varmaankin korjataan pikimmiten, mutta peliclientin voi ladata myös sen aikaa osoitteesta http://sourceforge.net/projects/nquake/files/ (http://sourceforge.net/projects/nquake/files/).)

Paketti sisältää vapaan lähdekoodin ezQuake -clientin, jolla kyllä pääsee pelaamaan, mutta osa suosituimmista kartoista, jotka ovat Quake ykkösestä eivät ole epäselvien tekijänoikeuksien takia saatavilla. Siksi asennusvaiheessa kyselläänkin Quakeykkösen pak1.pak tiedostoa, jolloin nuo kartat saisi pelikuntoon. Käytännössähän -96 julkaistu peli on niin vanha, että tuo tiedosto alkaa olla jo aika abandonwarea, ja jossei alkuperäistä peliä hyllystä löydy, voi kokeilla onneaan osoitteella http://f.nu/pak1 (http://f.nu/pak1). ;)

Osa pelaajista on peliä tahkonnut jo reilusti yli kymmenen vuotta, ja turpiin saattaa tulla aika reilusti. Vaikeustaso on siis aloittelijalle melko korkealla. Kannattaakin varata pelaamiseen rento asenne :)
Pelaajista suurin osa on jo hieman vanhempaa ikäluokkaa, keski-ikä lienee jossain hieman alle kolmenkympin tienoilla. ;)

Aloittelijoille suunnattu IRC-kanava löytyy QuakeNet -verkosta, #qwrookie
Suosituin peliä käsittelevä sivu lienee http://quakeworld.nu (http://quakeworld.nu).

Houkutukseksi vielä YouTubesta Dag Def Extreme 3 -leffa joka sai minut ihastumaan tähän peliin lopullisesti, http://www.youtube.com/watch?v=cALELmIo8zk&fmt=22 (http://www.youtube.com/watch?v=cALELmIo8zk&fmt=22)KIITOS TÄSTÄ! Testaamaan ->
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: TimOlli - 10.01.10 - klo:13.29
Kiitos sinulle Exitium tästä ketjusta. Erittäin hyödyllinen. Rok.

TimOlli
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: termospulla - 23.02.10 - klo:17.20
Killing engine

Ylhäältä kuvattu räiskintä peli tuhoutuvalla maastolla ja muilla herkuilla.
Valitettavasti pelin Linux version tekeminen on jäädytetty tekijöiden vähyydestä johtuen  :(
Eli jos jollakulla olisi kokemusta C++:ta kannattaisi liittyä tuohon tiimiin. Pääsisi taas jatkossakin pelaamaan tuota  ;)
tuossa vielä linkki:
http://www.killingengine.com/

edit:no pöh,Ovat ilmeisesti Linux version latauslinkin poistaneet sivuilta,Onneksi minulla on vielä paketit jäljellä jos joku tarvitsee.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Eini - 24.02.10 - klo:15.09
Osoitteesta www.octaspire.com löytyypi puzzle pelit Waymark ja Octaspire Crates!, joiden pitäisi toimia sekä Linuxissa, Macissä, FreeBSDssä että Wintoosassa. Waymark toimii JavaWebStartilla ja Crates pitää ladata koneelle ja asentaa helpon asennusohjelman kautta.

Käykääpä kokeilemassa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Postoffice - 12.03.10 - klo:12.46
Rigs Of Rods
Hyvä auto/lentokone/vene/joku simulaattori, Paljon lisäsisältöä ladattavissa. Pääasiallinen kehityshaara windowsille mutta löytyy myös linux-versiot. Omasta mielestä loistava peli sillä autoja löytyy Peel P50:stä mobiilinostureihin saakka.

(http://farm4.static.flickr.com/3371/3240202110_99cd4b52a5.jpg)
http://rigsofrods.blogspot.com (http://rigsofrods.blogspot.com)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: FAIL - 30.04.10 - klo:19.43
Mikä olisi ihan OK grafiikkainen nopeatempoinen räiskintäpeli? Quake Live tykkää lagaa jonkun verran tällä ATI Radeon X1250 tai lähemmäs tuota niin jollaan ton tapasella näyttiksellä lagaa. Mikä ois siis toinen hyvä Quaken tapainen nopeatempoinen räiskintäpeli joka ei vaatisi kauheita tehoja koneelta?
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Bysmyyr - 02.05.10 - klo:14.46
Mikä olisi ihan OK grafiikkainen nopeatempoinen räiskintäpeli? Quake Live tykkää lagaa jonkun verran tällä ATI Radeon X1250 tai lähemmäs tuota niin jollaan ton tapasella näyttiksellä lagaa. Mikä ois siis toinen hyvä Quaken tapainen nopeatempoinen räiskintäpeli joka ei vaatisi kauheita tehoja koneelta?

sauerbraten tai nexuiz esim
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 02.05.10 - klo:16.10
Mikä olisi ihan OK grafiikkainen nopeatempoinen räiskintäpeli? Quake Live tykkää lagaa jonkun verran tällä ATI Radeon X1250 tai lähemmäs tuota niin jollaan ton tapasella näyttiksellä lagaa. Mikä ois siis toinen hyvä Quaken tapainen nopeatempoinen räiskintäpeli joka ei vaatisi kauheita tehoja koneelta?

Quake Liven pitäisi toimi tuolla näytönohjaimella aivan mainiosti. Se ei vaadi paljoa tehoja. Sinulla on tässä tapauksessa luultavasti vanhentuneet/huonot ajurit. Näyttiksessä pitäisi kuitenkin riittää potku vallan hyvin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 02.05.10 - klo:16.15
Mikä olisi ihan OK grafiikkainen nopeatempoinen räiskintäpeli? Quake Live tykkää lagaa jonkun verran tällä ATI Radeon X1250 tai lähemmäs tuota niin jollaan ton tapasella näyttiksellä lagaa. Mikä ois siis toinen hyvä Quaken tapainen nopeatempoinen räiskintäpeli joka ei vaatisi kauheita tehoja koneelta?

Quake Liven pitäisi toimi tuolla näytönohjaimella aivan mainiosti. Se ei vaadi paljoa tehoja. Sinulla on tässä tapauksessa luultavasti vanhentuneet/huonot ajurit. Näyttiksessä pitäisi kuitenkin riittää potku vallan hyvin.

Liekkö nuo radeon-ajurit vähän vielä kehittymättömät, koska niitähän tuo kortti kaikissa uusissa (vähintään 9.04) Ubuntuissa käyttää. Catalystiä/fglrx:ää niille ei edes saa jos Xorg on liian uusi (siitä tuo rajoitus). Jos glxinfo |grep direct antaa direct rendering: yes niin sen pitäisi olla niin hyvä kuin _nyt_ on mahdollista.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Pjotor - 02.05.10 - klo:16.35
Löytyykö Volleyball2 pelistä ubuntulle 64bittistä pakettia? Hauska peli nimittäin ja voi pelata kaverin kans verkossa  ;D

Muoks.: Pelin nimi Blobby Volley  ;)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: myllyjo - 19.08.10 - klo:11.51
Yksi ylitse muiden:
FULL GAME - VERSION 8.20!
Steel Panthers World at War

Toimiin Winen avulla. Ehdoton ykkönen

mylljo
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 19.08.10 - klo:13.52
Yksi ylitse muiden:
FULL GAME - VERSION 8.20!
Steel Panthers World at War

Toimiin Winen avulla. Ehdoton ykkönen

mylljo
Haemme natiiveja Linux pelejä, ei Windows-pelejä Winellä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: noname - 19.08.10 - klo:15.20
Snowballz on aika veikeä peli.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ubuntunewbie - 19.08.10 - klo:20.32
Smokin' guns = quake pelimoottorille tehty western tyyppinen räiskintäpeli, voi pelata sekä yksinpelina että nettimoninpelinä. Tuon kanssa on menny monta iltaa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 19.08.10 - klo:22.21
Smokin' guns = quake pelimoottorille tehty western tyyppinen räiskintäpeli, voi pelata sekä yksinpelina että nettimoninpelinä. Tuon kanssa on menny monta iltaa.
Kuulostaa mielenkiintoiselta. Vielä kun ehtisi kokeilemaan.
Kyseessä on ilmeisimminkin tämä: http://www.smokin-guns.net/
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ubuntunewbie - 20.08.10 - klo:12.56
Tuota SG kyllä suosittelen varsinki western ystäville. Melkein kaikki mitä räiskintäpeliltä voi toivoa :D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: X-1985 - 02.09.10 - klo:16.09
Opentyrian:

Opentyrian on C-ohjelmointikielelle käännetty versio vuoden 1995 DOS -peli Tyrianista:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tyrian_(video_game) (englanniksi) (http://en.wikipedia.org/wiki/Tyrian_(video_game) (englanniksi))

YOUTUBE: http://www.youtube.com/watch?v=bNzFURIqM-E (http://www.youtube.com/watch?v=bNzFURIqM-E)

lähdekoodit saa täältä:
http://code.google.com/p/opentyrian/ (http://code.google.com/p/opentyrian/)

Tekemäni kääntöohjeet Ubuntulle lähdekoodista tuossa:
http://vihmoa.blogspot.com/2010/09/linux-pelaamista-opentyrian.html (http://vihmoa.blogspot.com/2010/09/linux-pelaamista-opentyrian.html)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 02.09.10 - klo:19.06
Tekemäni kääntöohjeet Ubuntulle lähdekoodista tuossa:
http://vihmoa.blogspot.com/2010/09/linux-pelaamista-opentyrian.html (http://vihmoa.blogspot.com/2010/09/linux-pelaamista-opentyrian.html)
Saa myös Playdebistä.
Koodia: [Valitse]
opentyrian:
  Asennettu: (ei mitään)
  Ehdokas: 0.0.0.0+r973-1~getdeb1
  Versiotaulukko:
     0.0.0.0+r973-1~getdeb1 0
        500 http://archive.getdeb.net/ubuntu/ lucid-getdeb/games Packages
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Leit - 03.09.10 - klo:18.05
Latasin tuon Smokin' Guns .zip paketin Linuxille ja Windowsille, mutta mites tuo nyt sitten oikein asennetaan?
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: tommis - 06.09.10 - klo:16.48
Latasin tuon Smokin' Guns .zip paketin Linuxille ja Windowsille, mutta mites tuo nyt sitten oikein asennetaan?
Olet ladannut lähdekoodin joka pitäisi käsin kääntää konellesi, mikä ei ole mikään käyttäjä ystävällisin vaihtoehto.
Sinun kannattaa tutustua playdeb (http://www.playdeb.net/welcome/) ohjelmalähteeseen. Tässä asennus ohjeet:

1. Paina tästä (http://archive.getdeb.net/install_deb/playdeb_0.3-1~getdeb1_all.deb), ja asenna linkistä löytyvä paketti.

2. Paina "Install this now" nappia halutun pelin kohdalta, Smokin' Guns (http://www.playdeb.net/software/Smokin'%20Guns).

Tuolla ei viellä näytä olevan Smokin' Guns paketti lucidille mutta voit voit katsoa FPS osastolta muita mieleisiäsi pelejä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 06.09.10 - klo:18.16
Latasin tuon Smokin' Guns .zip paketin Linuxille ja Windowsille, mutta mites tuo nyt sitten oikein asennetaan?
Olet ladannut lähdekoodin joka pitäisi käsin kääntää konellesi, mikä ei ole mikään käyttäjä ystävällisin vaihtoehto.
Ei välttämättä. Itsekin latasin tuon noin ja se oli binääreinä siellä. Sitten ohjeet kysyjälle:
Anna sille smokinguns.x86-tiedostolle suoritusoikeudet esimerkiksi klikkaamalla sitä oikealla hiiren napilla ja valitsemalla ominaisuudet. Sitten laitat sieltä Oikeudet-välilehdeltä ruksin kohtaan Salli tiedoston suoritus ohjelmana. Lopuksi tuplaklikkaat sitä smokinguns.x86-tiedostoa.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: J3K - 07.09.10 - klo:02.41
Sainpahan tällä eee900:lla kivasti pyörimään, tosin vain Winellä. Pöytäkoneella tuo .x86 herjasi puuttuvasta libopenal.so.0 ja ohjeitten mukaan symlikki
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s /usr/lib/libopenal.so.1 /usr/lib/libopenal.so.0 ja alkoi toimimaan. Kun taas mini heitti jos jonkinlaista erroria vielä tuon jälkeen.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Fri13 - 07.09.10 - klo:14.58
Spring pelimoottorille tehdyt pelit puuttuu listasta vaikka täällä jo sitä ehdotettiin. Mutta pelejä ei kannata laittaa yksinään vaan riittäisi että mainitsee tuon pelimoottorin ja sitten kertoo että se on tosiaan pelimoottori ja sitä käyttää sitten useat kymmenet pelit. Joista moni peli on vielä alkuperäisen TA pelin modifikaatioita. Mutta moni on ihan omaperäisiä pelejä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 07.09.10 - klo:16.01
64-bittisellä Ubuntulla sain Smokin' Gunsin toimimaan getlibsillä. Komensin vain getlibs smokinguns.x86 ja se kyseli saako asentaa 32-bittisiä kirjastoja.

Spring pelimoottorille tehdyt pelit puuttuu listasta vaikka täällä jo sitä ehdotettiin. Mutta pelejä ei kannata laittaa yksinään vaan riittäisi että mainitsee tuon pelimoottorin ja sitten kertoo että se on tosiaan pelimoottori ja sitä käyttää sitten useat kymmenet pelit. Joista moni peli on vielä alkuperäisen TA pelin modifikaatioita. Mutta moni on ihan omaperäisiä pelejä.
Minä kaipaisin ihan jotain ohjeistusta tuon Springin kanssa. Vaikutti aika hankalalta, kun viimeksi kokeilin. Tosin nyt en jouda paljon sitä pelailemaan, mutta sitten joskus.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Antifilatelisti - 24.09.10 - klo:04.48
Paras peli linukalle ehdottomasti näin:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install dosboxDOSBOX+triplanehttp://www.jonneweb.net/pelit/file/378/triplane-turmoil/ (http://www.jonneweb.net/pelit/file/378/triplane-turmoil/)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: vesurimies - 27.11.10 - klo:07.23
Yksi ylitse muiden:
FULL GAME - VERSION 8.20!
Steel Panthers World at War

Toimiin Winen avulla. Ehdoton ykkönen

mylljo

Silti annan komppini pelille. Yksi realistisimmista sotasimulaatioista ikinä. Sitäpaitsi alkaa olemaan enemmän Linux-peli kuin windows, sillä uusimmilla winukoilla armotonta arpapeliä että spwaw toimii niin kuin sen pitäisikin. winen kanssa taas: unelma.

Ottakaa Omaha beach ja tulkaa sitten sanomaan. Sen keskusbunkkerin tuhoamisessa menee 2-3 tuntia ja noin 600 miestä.  :P
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Thinkit - 27.11.10 - klo:11.39
Tahkottiin kaverin kanssa tätä, mielettömän hyvä peli:
http://www.maxr.org/docs.php?id=3 (http://www.maxr.org/docs.php?id=3)
Ja saa deb pakettina suoraan ubuntuun.
Muoks: Taitaa kuitenkin tarvita kai alkuperäisen pelinkin. Höh... :-[

t: Antti  ;)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: noname - 28.11.10 - klo:16.30
Tahkottiin kaverin kanssa tätä, mielettömän hyvä peli:
http://www.maxr.org/docs.php?id=3 (http://www.maxr.org/docs.php?id=3)
Ja saa deb pakettina suoraan ubuntuun.
Muoks: Taitaa kuitenkin tarvita kai alkuperäisen pelinkin. Höh... :-[

t: Antti  ;)

mulla toimii ihan suoraan, tosin en ole vielä perehtynyt peliin suuremmin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Paarva - 09.12.10 - klo:17.04
Jouluun mennessä tästä Urban Terrorista pitäisi ilmestyä versio 4.2, a.k.a Urban Terror HD.
Nimen muutos johtunee siitä että tekijät luulevat tehneensä oikeasti hyvin merkittäviä muutoksia, suurin osa näyttää minun mielestä samalta.

Lainaus
Jos olen oikein ymmärtänyt niin tuo urt:n 4.2 versio olisi hieman suljetumpi mitä 4.1.
Pitää paikkansa, ja siksi 4.1 pidetäänkin pystyssä modausta varten. Saa nähdä mitä tapahtuu...
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: noname - 09.12.10 - klo:17.15
Jos olen oikein ymmärtänyt niin tuo urt:n 4.2 versio olisi hieman suljetumpi mitä 4.1.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 21.12.10 - klo:22.37
Warsowista on tullut uusi versio:
http://www.warsow.net/warsow-0-6-is-here/

Latasin juuri. Pitää kokeilla mitä parannuksia ovat saaneet aikaan (ainakin grafiikan suhteen pitäisi olla jotain plussaa). Edelleen Instagib FTW!
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: o_j - 03.02.11 - klo:18.11
Varmaan osa peleistä mainittukin täällä, mutta linuxtoday.com:sta löytyi tuollainen kolmiosainen "artikkeli"sarja jos jotakuta kiinnostaa.

Part 1 (http://www.linuxlinks.com/article/20101204021336672/NotableGamesPart1.html)
Part 2 (http://www.linuxlinks.com/article/2010121106112994/NotableGamesPart2.html)
Part 3 (http://www.linuxlinks.com/article/2010080812003543/AddictiveGamesPart3.html)
Otsikko: Oil Rush ja 0 A.D.
Kirjoitti: eranii - 07.02.11 - klo:21.54
Joitain mielenkiintoisia peliprojekteja tullut eteen hiljattain:

Oil Rush (http://oilrush-game.com/) - kaupallinen Tower Defence -tyyppinen peli. Kuvat ja videot vaikuttavat kyllä hyvältä.

0 A.D. (http://wildfiregames.com/0ad/) - Open source -strategiapeli, joka on edelleen kehityksen alla. En ole tarkemmin perehtynyt, mutta mieleen tulee ensimmäisenä Empire Earth tai Age of Empires -pelisarjat. Kuulin edellisen kerran projektista ubuntuforumsin kautta viime syksynä, ja sittemmin projekti näyttää menneen hyvin paljon eteenpäin.
Otsikko: Vs: Oil Rush ja 0 A.D.
Kirjoitti: sugardrunk - 05.03.11 - klo:12.35
Joitain mielenkiintoisia peliprojekteja tullut eteen hiljattain:

Oil Rush (http://oilrush-game.com/) - kaupallinen Tower Defence -tyyppinen peli. Kuvat ja videot vaikuttavat kyllä hyvältä.

Oil Rush näyttäisi maksavan:
"Pre-order price is $19.95 (approx. 14.5 EUR)."

Vaikuttaa kyllä ihan mukavalta!  ;)

Oma ketjukin löytyy: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=38107.0 (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=38107.0)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Jamirou - 26.03.11 - klo:16.18
Americas Army: Special Forces 2.5.0

- Pelissä vielä muutama servu jäljellä
- Pelin voi ladata täältä: http://linux.softpedia.com/get/GAMES-ENTERTAINMENT/FPS/Americas-Army-Special-Forces-4038.shtml

Toimii mun Ubuntu 10.10 64-bittisellä suoraan paketista.

- Äänet saa pelamaan kun käynnistää pelin komennolla:

padsp [/home/ville/pelit/armyops/armyops] [=pelin sijainti]Otsikko: Vs: Oil Rush ja 0 A.D.
Kirjoitti: Jussi Nirhamo - 10.04.11 - klo:21.48
0 A.D. (http://wildfiregames.com/0ad/) - Open source -strategiapeli, joka on edelleen kehityksen alla. En ole tarkemmin perehtynyt, mutta mieleen tulee ensimmäisenä Empire Earth tai Age of Empires -pelisarjat. Kuulin edellisen kerran projektista ubuntuforumsin kautta viime syksynä, ja sittemmin projekti näyttää menneen hyvin paljon eteenpäin.

Onkos ketään tätä kokeillut? Näyttää olevan vielä Alpha asteella.
Otsikko: Vs: Oil Rush ja 0 A.D.
Kirjoitti: asuspoju - 10.04.11 - klo:22.03
0 A.D. (http://wildfiregames.com/0ad/) - Open source -strategiapeli, joka on edelleen kehityksen alla. En ole tarkemmin perehtynyt, mutta mieleen tulee ensimmäisenä Empire Earth tai Age of Empires -pelisarjat. Kuulin edellisen kerran projektista ubuntuforumsin kautta viime syksynä, ja sittemmin projekti näyttää menneen hyvin paljon eteenpäin.

Onkos ketään tätä kokeillut? Näyttää olevan vielä Alpha asteella.
Itellä on tuo asennettuna dev repoilla joten joka viikko tulee uus buildi. Lupaava peli ja pystyy jo antamaan vähän vastusta alkeellisen AI:n avulla. Kannattaa kokeilla.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Karvameduusa - 04.06.11 - klo:16.03
OpenRa (http://openra.res0l.net/).
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: noname - 08.06.11 - klo:10.53
Tuonne listaan kannattaisi lisätä Red Eclipse, josta on puhettakin ollut, sekä Zero Ballistics joka on ihan hieno tankkipeli grafiikoiden puolesta.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: matsukan - 12.06.11 - klo:22.34


freedroid

http://www.freedroid.org/

xbill

www.xbill.org
(low graphics game)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Lasse. - 12.06.11 - klo:22.43
ADOM - http://www.adom.de (http://www.adom.de) & http://fi.wikipedia.org/wiki/Ancient_Domains_of_Mystery (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ancient_Domains_of_Mystery)

Nethack - http://www.nethack.org/ & http://fi.wikipedia.org/wiki/NetHack

Dwarf Fortress - http://www.bay12games.com/dwarves/ & http://fi.wikipedia.org/wiki/Slaves_to_Armok_II:_Dwarf_Fortress

---
Siinä on kuulkaas pojat ja tytöt pelien aatelia, vaikka grafiikat ovatkin nykymittapuulla vaatimattomat!

Suosittelen!

E: Ja kirjoitan tarkemmat kuvaukset myöhemmin.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: UusiKäyttäjä - 23.06.11 - klo:21.30
0 A.D. (http://wildfiregames.com/0ad/) - Open source -strategiapeli, joka on edelleen kehityksen alla. En ole tarkemmin perehtynyt, mutta mieleen tulee ensimmäisenä Empire Earth tai Age of Empires -pelisarjat. Kuulin edellisen kerran projektista ubuntuforumsin kautta viime syksynä, ja sittemmin projekti näyttää menneen hyvin paljon eteenpäin.

Onkos ketään tätä kokeillut? Näyttää olevan vielä Alpha asteella.
Olen tossa parikin tuntia kulutellut 0.A.D:tä pelaten. Oikein hyvät grafiikat ilmaispeliksi, suosittelen ehdottomasti Strategia pelien ystäville, vaikkakin vasta Alpha vaiheessa. Seuraavaa versiota odotellen :)

-UusiKäyttäjä
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Exitium - 30.07.11 - klo:20.03
Mainittakoot täälläkin, että Heroes of Newerth on nykyään ilmainen. Oikealla rahalla saa tosin ostettua lisäkrääsää peliin, mutta peruspelipaketti on ilmainen. Avoimuudesta tosin turha kuvitella.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: skfin - 01.08.11 - klo:16.21
Mainitaan nyt tässä myös Unknown Horizons, FIFE-nimiseen avoimen koodin pelimoottoriin tehty (avointa koodia myöskin oleva) peli. Omasta mielestä peli näyttää hyvin pitkälti Age of Empires II:ltä, mutta eräs pelin kehittäjistä keksi valaista että tämä peli on "enemmän yksilö- ja asukaskeskeinen". Seuraava pätkä on lainattu Unknown Horizonin verkkosivuilta ja se selittää pelin melko hyvin:

"Unknown Horizons is a 2D realtime strategy simulation with an emphasis on economy and city building. Expand your small settlement to a strong and wealthy colony, collect taxes and supply your inhabitants with valuable goods. Increase your power with a well balanced economy and with strategic trade and diplomacy."

Pelimoottori on isometrinen (lue: fallout-tyyppinen) 2D-pelimoottori, eli kehittäjät päättävät että mistä suunnasta peliä kuvataan ja sen jälkeen kuvakulmaa on pelaajan mahdoton muuttaa. Tämä johtuu siitä että objektit ja hahmot renderöidään 2D-muotoon kuvakulmaan sopivaksi kehitysvaiheessa, joten niitä ei ole mahdollista katsoa eri suunnista. Peli voi kuitenkin näyttää hyvältä ja "kolmiulotteiselta" tästä huolimatta. Blenderiä osaavat ehkä saavat valaistusta asiaan seuraavasta kuvasta:
(http://wiki.fifengine.net/images/8/87/Rendering_camera3.png)

Ei sen enempää pelimoottorista, peli on hienon näköinen ja oikeastaan melko pelattava. Kehitysasteellahan tuo on ja tekoälyltäkin puuttuu pitkälti äly. Huolimatta siitä että itse peli on koodattu pythonilla (pelimoottori kuitenkin C++:aa), peli on melko keveä ja rivakka toimimaan.

Peli toimii Linuxilla ja Windowsilla. Ubuntulle ja Debianille on saatavilla pakettivarastot uusimmista varsinaisista julkasuista sekä viikottaisista git-version käännöksistä. Itse suosittelen kääntämään pelin itse tai asentamaan tuon weekly-pakettivaraston, sillä kehitystahti on kova ja uusin julkaisu itsessään ei takaa mitään vakautta saatika pelattavuutta.

Tästä pääsee latausosioon: http://www.unknown-horizons.org/download/ (http://www.unknown-horizons.org/download/)

Ja laitetaampas tähän muutama kuvakin :) Klikkaamalla saa suuremmaksi.

(http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-1.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-1.png)  (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-2.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-2.png)  (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-3.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-3.png)  (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-4.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-4.png)  (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-5.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-5.png)  (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/thumb_2011.2-6.png) (http://www.unknown-horizons.org/uploads/images/uh-release-2011.2/2011.2-6.png)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: UusiKäyttäjä - 12.08.11 - klo:19.26
Voisi kokeilla tuota ylempää.

Tässä yksi RTS peli listaan:

Bos Wars
RTS - Pelin juju on perus RTS kuten esim. Warcraft III:ssa tai Starcrafteissa.

"Bos Wars has a dynamic rate based economy. Energy is produced by power plants and magma gets pumped from hot spots. Buildings and mobile units are also built at a continuous rate. Control of larger parts of the map creates the potential to increase your economy throughput. Holding key points like roads and passages allow for different strategies."

Pelin grafiikat ovat vielä alkeellisia, ja musat eivät toimineet, ukkojen äänet kylläkin.
Linkki: http://www.boswars.org/

-Uusikäyttäjä
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Antifilatelisti - 30.10.11 - klo:03.15
Ja tässä tulee kaikkien pelien äiti: Opensonic :)

opensnc.sourceforge.net/home/screenshots.php (http://opensnc.sourceforge.net/home/screenshots.php)
https://launchpad.net/~szymonw/+archive/ppa?field.series_filter=natty (https://launchpad.net/~szymonw/+archive/ppa?field.series_filter=natty)

Aivan käsittämättömän yltäkylläisen riittämättömätön sekä kadehdittavan antoisa ja ratkiriemukas tasohyppelypeli pojalta pojalle ja pojanpojalle että pojanpojanpojanpojanpojalle!!!


TititidittiiTitTitTitTididiTititidittiiTitTitTitTididiTititidittiiTitTitTitTididi


 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Pjotor - 01.11.11 - klo:11.55
Ja tässä tulee kaikkien pelien äiti: Opensonic :)


Tolla mainospuheella on jo pakko kokeilla  ;D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Postimies - 08.07.12 - klo:13.41
SuperTuxKart on mainio autopeli. Myös kaksinpeli. Itse pelaan tuota välillä isolla TV-ruudulla kaverin kanssa peliohjain näpeissä. Sopii hyvin lapsille tai lapsenmielisille.
http://www.youtube.com/watch?v=H1Lam_yeiOM


TORCS
On myös hyvä autopeli. Itse en kyllä tahdo pysyä radalla....
Niille joilla on ratti ja polkimet. On aika realistinen ja autoja
ja ratoja on paljon. Vaatii hieman säätämistä ja kärsivällisyyttä
että aljaa pärjätä kisoissa.


Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: spark - 21.12.12 - klo:23.07
Mainitaanpas taas kerran wanha, mutta edelleen loistava Action Quake 2.

Nyt ei tarvitse edes ladata koko pakettia, vaan Javalla (Oracle tai Icedtea) pääsee pelaamaan vaikkapa heti suoraan alla olevasta linkistä:

http://q2online.net/match/action/teamplay=1,matchmode=0,ctf=0

http://www.aq2suomi.com/
http://aq2world.com/

Jos haluaa koko paketin koneelle, niin sen saa ladattua täältä:
http://uitto.iki.fi/~hifi/quake2/action/install/aq2.fi/

Ei vaadi myöskään asennusta, vaan toimii suoraan kansiosta, eikä vaadi javaakaan.

Muutama pelivideo:

http://www.youtube.com/watch?v=mhZIwlbd3JY
http://www.youtube.com/watch?v=eReg6hqoaX4

(http://www.quakewiki.net/archives/modcentral/AQ2logo.jpg)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: wally - 25.02.13 - klo:19.01
Olen os ymmärtänyt väärin, vai onko Team Fortress 2 (TF2) ilmainen? Steamin Linux-version julkaisun jälkeen tuo on saatavilla jokaiselle pingviinimiehelle.

Ja peli on ehdottomasti hyvä sekä hauska.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 25.02.13 - klo:20.12
Olen os ymmärtänyt väärin, vai onko Team Fortress 2 (TF2) ilmainen?

Sitä se on ollut jo pitemmän aikaa. Mielestäni tuossa ei ole muuta vikaa kuin että pelaamaan on vaikea päästä, ainakin niinä harvoina kertoina, kun olen sitä nyttemmin yrittänyt. Joskus kauan sitten (vuosi sitten tjsp.) pelasin tuota kavereiden kanssa, mutta silloin pelattiin muutamilla sovituilla palvelimilla.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: anttimr - 25.02.13 - klo:22.35
TF2 on loistava peli: hienosti Ubuntulla toimiva pelikokemus ja mielenkiintoinen oma maailmansa.
Pelaaminen on ilmaista ja ilmaispelaajilla (f2p) on yhtä hyvät mahdollisuudet menestyä pelissä kuin maksavillakin (premium), koska rahalla ei pysty hankkimaan ylivoimaista asearsenaalia tai muuta oleellista etulyöntiasemaa. Kun laittaa rahaa tiskiin Valvelle pääsee sisään peliin kuuluvien virtuaaliesineiden kauppaan ja vaihdantaan. Maksavaksi asiakkaaksi pääsee muutamalla kymmenellä sentillä - 5 eurolla, riippuen siitä onko ennestään Steam-alustan asiakas vai joutuuko siirtämään rahaa ensimmäistä kertaa, jolloin minimisumma on 5 €.      

Lainaus käyttäjältä: Tomin
Sitä se on ollut jo pitemmän aikaa. Mielestäni tuossa ei ole muuta vikaa kuin että pelaamaan on vaikea päästä, ainakin niinä harvoina kertoina, kun olen sitä nyttemmin yrittänyt. Joskus kauan sitten (vuosi sitten tjsp.) pelasin tuota kavereiden kanssa, mutta silloin pelattiin muutamilla sovituilla palvelimilla.

Ollut jotain ongelmia. TF2:n serveriselaimella löytyy helposti kymmeniä ellei satoja avoimia pelejä.
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Tomin - 25.02.13 - klo:22.49
Lainaus käyttäjältä: Tomin
Sitä se on ollut jo pitemmän aikaa. Mielestäni tuossa ei ole muuta vikaa kuin että pelaamaan on vaikea päästä, ainakin niinä harvoina kertoina, kun olen sitä nyttemmin yrittänyt. Joskus kauan sitten (vuosi sitten tjsp.) pelasin tuota kavereiden kanssa, mutta silloin pelattiin muutamilla sovituilla palvelimilla.

Ollut jotain ongelmia. TF2:n serveriselaimella löytyy helposti kymmeniä ellei satoja avoimia pelejä.

Käytin sitä automaagihakua. Ai mutta tämä ei ollut niitä velhopelejä... harmi kun Magicka on tehty XNA:lla, muuten voisi toivoakin sen tuloa, hyvä peli, alustatuki kehno. ;)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: luxudueu - 28.03.14 - klo:22.03
Nostellaan jo mainittu Hedgewars. Moninpelinä aivan mahtavaa hulluutta, näinköhän edes baariin saakka. Ihan on Wormsien veroista päätöntä teurastusta, kännipeli #1 ;D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: Echramath - 22.01.17 - klo:09.46
Kukaan ei ole vissiin maininnut, mutta muistutetaan, että vaikka Scummvm tunnetaan siitä, että sillä voi pelata Lucasfilmin/Artsin klassisia pähkäilyseikkailuja (jotka eivät ole ilmaisia), sen avulla on saatu modernisoitua pari peliä, joiden sisältö (siis itse peli, logiikka, tekstit, kuvat ja äänet) on julkaistu public domainiin, eli:

Flight of the Amazon Queen (https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_of_the_Amazon_Queen), mikä nyt on vähän tallaista B-luokan Indiana Jones- menoa, ja Beneath a Steel Sky (https://en.wikipedia.org/wiki/Beneath_a_Steel_Sky), scifiseikkailu jonka tiimissä oli mukana mm. Dave Gibbons eli kaveri joka tunnetaan parhaiten Watchmen-sarjakuvasta (josta kuulemma tuli joku elokuva takavuosina).

Ja monien mielestä maailman paras peli Star Control II (https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Control_II) on tosiaan saanut uuden elämän nimellä The Ur-Quan Master (vapaaseen levitykseen nimittäin tuli kaikki muu paitsi tavaramerkki).

Kaikki löytyvät Ubuntun pakettivalikoimasta. Pikselit ovat toki kaikissa isoja, mutta käsintehty 2D-grafiikkahan vanhenee kuin viini ja 90-luvun lopun 3D-grafiikka kuin maito.

(Noin muuten suurehko osa mainituista peleistä on täyttää tuubaa, mukaan lukien kaikki missä lukee Tux. Ostakaa mieluummin Faster Than Light)
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: spark - 25.03.19 - klo:22.48
Hyytelömario. Selaimessa pelattava  8)

https://jellymar.io


Löve pelimoottorille monenlaisia pikkupelejä. Tosin toimivuus vähän niin ja näin, kun ei oikein taaksepäin yhteensopivuus mitään huippua ole.

https://love2d.org

https://itch.io/games/tag-love2d
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: ainateme - 07.11.19 - klo:17.34
Hyytelömario. Selaimessa pelattava  8)

https://jellymar.io
Tää on kyllä niin hajottava, ettei viitsi pelata alkuruutua pidemmälle. Tulee liikaa Vietnam-fäshbäkkejä QWOPista :D
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: _Pete_ - 08.11.19 - klo:08.29
OpenRa (http://openra.res0l.net/).

Tämä loistava, nettipeleissäkin "paljon" pelaajia!
Otsikko: Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
Kirjoitti: _Pete_ - 14.09.20 - klo:16.14
Ei vaadi