Kirjoittaja Aihe: Sitten kun 9.04 on vakaa...  (Luettu 4160 kertaa)

hoovee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 17
    • Profiili
Sitten kun 9.04 on vakaa...
« : 08.05.09 - klo:18.34 »
Älkääpä kukaan vetäkö nyt herneitä. Olen Soneran palvelun "parantamiseen" asti tyytyväisenä käyttänyt openSusea. Sitten tuli taukoa palvelujen "parantumisen" myötä. Nyt sitten on käytössä tämä Digitan 450-langaton käytössä. Täytyy sanoa että aika oivasti pelaa tämä Leadtekin joku OFDM-FLASH-USB-modeemi. Mutta kuten arvata saattaa, niin Windoussilla vain. Kyselin siihen jotain neuvoja aiemmin, mutta näillä avuilla pitää tyytyä odottelemaan että joku viisaampi esittää ratkaisun.

Mutta siis tarkoitus on päästä takaisin linux-pohjaiseen käyttikseen ja Ubuntu kiinnostaa. Nyt kun aina silloin tällöin koitan silmitellä jos joku olisi saanut lääkkeen keksittyä ja tulen tänne vieraisille, eittämättä iskee silmään että 9.04 kaatuu, hajoaa, pimenee ja ei toimi se eikä toimi tämä. Eli jos kulloiseenkin ongelma-threadiin tulee helpotus tavalla tai toisella taikka lähinnä päivityksellä, voisi olla hyvä muuttaa siihen threadin otsakkeeseen että TOIMII tjmsp. Näinhän tämä varmaan yleensä onkin tapa toimia, mutta hiukan nyt nostaa kynnystä asentaa openSusen päälle, XP:n rinnalle Ubuntua kun ei saa päivityksiäkään ajettua johtuen juuri tästä yhteydettömyydestä.

Tiijän kyllä, että linuxien kanssa joutuu yleensä hiukan näkemään vaivaakin, mutta jos ei enempää tarvitse itteensä vaivata kuin openSuse 11.0 kanssa niin hjuva. Meneeköhän kilpajuoksuksi openSusen ja Ubuntun välillä...

muep

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 896
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #1 : 08.05.09 - klo:18.47 »
Useimmilla foorumin käyttäjillä Ubuntu todennäköisesti toimii ihan hyvin. Tästä ihmiset eivät kuitenkaan yleensä tee uusia ketjuja tänne foorumille. Varmasti on aina niitäkin, joilla homma ei toimi, mutta varsinkaan ongelmaketjujen lukumäärästä on aika paha sanoa mitään Ubuntun toimivuudesta.

Varmin tapa on kokeilla toimivuutta itse livecd:llä.
[http://smolt.fedoraproject.org/show?uuid=pub_ac53b581-021a-4b76-bd14-e7d51f55462f]Pöytäkone[/url]
Läppäri

nore

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 302
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #2 : 08.05.09 - klo:18.56 »
Nyt kun aina silloin tällöin koitan silmitellä jos joku olisi saanut lääkkeen keksittyä ja tulen tänne vieraisille, eittämättä iskee silmään että 9.04 kaatuu, hajoaa, pimenee ja ei toimi se eikä toimi tämä.

Jos rauhallisesti haluat aloittaa Ubuntuun tutustumisen, lataa LTS-versio (pitkän aikaa tuettava) 8.04.2. Siitä on pahimmat lastentaudit jo karsittu ja ohjeitakin löytyy ongelmatilanteisiin enemmän kuin tuoreesta versiosta.

Jos OpenSuse on ennestään tuttu, niin eihän siinä mitään, hyvä se on sekin. Tai miksi et laittaisi rinnakkain molempia, eivät ne toisiaan syö.

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #3 : 08.05.09 - klo:20.46 »
Asensin eilen Ubuntu 9.04:n . Täytyy myöntää,että olen positiivisesti yllättynyt sen toiminnasta. Kun tosiaan katsoo millaisia ongelmia jotkut ovat kokeneet uuden Ubuntun kanssa, niin olin hieman skeptinen, mutta ainakin minun koneessani (MSI) se toimii todella hyvin.

Kokeilin aikaisemmin Xubuntu 9.04:ää , mutta olin yllättynyt sen raskaudesta - muistinkulutus nousi 200:n pintaan jo pelkällä netin käytöllä, kun esim. Ubuntu 9.04 tyytyi alle 170Mt:n

Noin humoristiseksi vertauskohdaksi voisi laittaa Windows 7:n muistinkäyttökilpailun, jossa voittaja pystyi pelaamaan jopa pasianssia 256Mt:n muistilla ;D

"Voiton vei porilainen tietokoneharrastaja Sami Leppänen, jonka kilpailulaitteisto ei tosiaankaan teholla pröystäile. Prosessorina on Celeron 366 ja muistia on vaatimattomasti 256 megaa. Leppänen kommentoi konetta tilaisuudessa ääniyhteyden kautta.
"Kyllähän tässä hitaalla mennään. Yhden pasianssin kokeeksi pelasin, sitten loppui kärsivällisyys", hän totesi. Riman alittaminen vieläkin huonommalla koneella on harkinnassa, mutta komponentteja puuttuu vielä. Hankalaksi projektin tekee seiskassa toimivien ajureiden löytäminen vanhoille romuille."

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37762&tyyppi=1
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

I Svärd

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 297
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #4 : 08.05.09 - klo:21.15 »
Se on vähän niinkuin tämän foorumin virka että neuvoa kysellään ja ongelmista itketään, harvoin nykyään kukaan viitsii kirjotella että hyvin menee ja hienosti pelaa. Meillä on käytössä kaksi 8.10 konetta joista toinen läppäri sekä kaksi 9.04 konetta joista toinen on läppäri ja kahvilassa asiakas käytössä, kaikki neljä konetta alkoi pelittämään perus asennuksella ilman sen kummempia säätöjä, kahvilan läppärin wlan vaati suljetun ajurin mutta sitäkin ubuntu osasi ehdottaa.

Tuosta @450 usb modeemista sen verran, että saattaa joutua hetken odottelemaan, ovat ainakin vielä käsittääkseni melko harvinaisia maailmalla, ethernet piuhalla kytkettävät mallit ovat kait toimineet ilman virittelyä. 

Pjotor

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 291
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #5 : 09.05.09 - klo:00.38 »
Lainaus
Leadtek 450-USB-MODEM 7F06
Järjestelmävaatimukset: Prosessori: 600MHz tai enemmän, Muisti: 128 MB RAM tai enemmän, Käyttöjärjestelmä: Windows® XP, Vista (32bit), Red Hat® Linux® 9, MAC, Vapaata kovalevytilaa – 120 MB, 2 vapaata USB-porttia, CD-ROM -asema 
Pitäis ton kyllä pelata sussussa kuin ubuntussakin, kun kerran Red-Hatissäkin toimii...   Säätämisen määrä toki voi vaihdella ;)
Ohhoh!

Nuupuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 41
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #6 : 09.05.09 - klo:10.43 »
Mutta siis tarkoitus on päästä takaisin linux-pohjaiseen käyttikseen ja Ubuntu kiinnostaa. Nyt kun aina silloin tällöin koitan silmitellä jos joku olisi saanut lääkkeen keksittyä ja tulen tänne vieraisille, eittämättä iskee silmään että 9.04 kaatuu, hajoaa, pimenee ja ei toimi se eikä toimi tämä.

Se on vähän niinkuin tämän foorumin virka että neuvoa kysellään ja ongelmista itketään, harvoin nykyään kukaan viitsii kirjotella että hyvin menee ja hienosti pelaa.

Hyvin menee, päivitys verkon kautta otti aikansa - 40+ min. loudaus & tunnin asennus ja siivous - mutta *buntu pelittää sekä Gnomella että Xfce:llä (odotin kyllä viimeisintä, bugi-päivitettyä Xfce:tä...). Osaselitys saattaa olla, että tein vasta talvella formatoinnin ja puhtaan asennuksen 8.10-dvd:ltä, joten os-partitiolla ei pitäisi olla turhia rojuja.

Muistin käyttö on kohtuullista. Järjestelmän valvonta näyttää cpu:lle keskim. 30%:n käyttöastetta sekä Operalla että Firefoxilla. Mitään hälyttävää ei tällä erää ole näköpiirissä.

Tuli mieleen, josko konekannalla olisi oma roolinsa mahdollisissa ongelmatapauksissa: kun pyöritän vanhempaa perus/toimisto-pc:tä vailla spesiaalirautoja, niin voin heittää sisään mitä vain suht bugitonta softaa. Toisin on ollut, kun samaa on koettanut eri tavoin viritellyillä tai itsekasatuilla koneilla.

hoovee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #7 : 09.05.09 - klo:12.40 »
Aivan totta. Itsekin olen yleensä täällä vain (tai susen foorumilla) jos haen ratkaisua johonkin. Ja tiemmä aina niitä ongelmia ilmenee uuden version tullessa aluksi joka distrossa.

Ubuntua en ala nyt tähän tunkemaan kun on vanhassa hopassa niin ahdasta. Tarkoitus olisi konetta päivittää, mutta kun sylettää investoida. Vastahan tämäkin on palvelut vain 7 vuotta.

Varmaan joku osaisikin säätää niistä Red Hatin biteistä, mutta menee turhan vaikeaksi jo lähtökuopissa se seikka, että poiketen manuaaleista ynnä muista tiedoista, tavaran toimittajan rompuissa ei yksinkertaisesti ole mitään muuta kuin softaa Windoussille. Sikäli voisi laittaa Soneran ahtaalle.

Anyways, hieno lukea, että 9.04 yleisesti wörkkii.

Blackheart

  • Vieras
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #8 : 09.05.09 - klo:23.53 »
Omasta mielestä Ubuntu bugaa enemmän versio versiolta ja hidastuu kokoajan. Vaihdoin Debianiin. Debianissa tarvittavat multimedia toiminnot ei vaan ota toimiakseen.Tarvitsi Merilantit ja se tietää lisää ongelmia. Juu tiedän muilla toimii, niin vika on silloin käyttäjässä. Sama tuttu Linux hokema.

Vaihdoin takas Ubuntuun. 6.06 ei tueta kauaan, niin pakosta asensin 8.04. Samat sonnat alkoi tätäkin vaivaamaan. Totem lopetti h.264 leffojen pyörittämisen. Alussa toimi, mutta taas päivitykset kusee. Ihan niin kuin Fedorassa ;)  No ei siinä mitään Debianiin verrattuna, samaa tautia on siinäkin. Ubuntussa yleiskäyttö on hidasta, kone käynnistyy jokatoinen kerta johonkin vit... ilmoitukseen että sitä ja sitä ei voitu käynnistää. Toi on ollut vikana jo 4 vuotta, mutta eipä ole kiire korjata kellään/millään.sammuu, jos sammuu! (Mustaruutu ja valkoinen viiva vasemmassa nurkassa.) Muistinkulutus on  ihan järetön. Eilen kokeilin muuntaa 2min. video klipin ogm muotoon, ihan vaan testi mielessä. Se vei kaikki 2GB muistia ja swappia lisäksi. Myös Kansio joka sisältää 11 Flac musiikki tiedostoa, vaatii sellaiset 40 MB swappia, jos menee vahingossa siirtämään kansion koneelle. (DVD to HDD)

Juu swappia ainakin pitäis olla, kun oletuksena näkyy olevan 5,8GB Minne vitt... no näyttää tarvitsevan, joten parem pi paljon kuin liian vähän.

Pistää vaan mietittämään että... Käytänkö Debiania päiväsesti ja ehkä multimediaan Ubuntua?  Vai mitä, kun kumpikin alkaa bugaamaan?....

Debian on kyllä parempi, mutta se pakollinen merrilatti pilaa kaiken.

Onko mitään muuta parempaa .deb pohjaisien käyttisten rintamalta?

Thinkit

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 912
  • Kysyvä ei tieltä eksy, eikä eksyvä tietä kysy.
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #9 : 10.05.09 - klo:07.51 »
Lainaus
Omasta mielestä Ubuntu bugaa enemmän versio versiolta ja hidastuu kokoajan. Vaihdoin Debianiin. Debianissa tarvittavat multimedia toiminnot ei vaan ota toimiakseen.Tarvitsi Merilantit ja se tietää lisää ongelmia. Juu tiedän muilla toimii, niin vika on silloin käyttäjässä. Sama tuttu Linux hokema.

Vaihdoin takas Ubuntuun. 6.06 ei tueta kauaan, niin pakosta asensin 8.04. Samat sonnat alkoi tätäkin vaivaamaan. Totem lopetti h.264 leffojen pyörittämisen. Alussa toimi, mutta taas päivitykset kusee. Ihan niin kuin Fedorassa Wink  No ei siinä mitään Debianiin verrattuna, samaa tautia on siinäkin. Ubuntussa yleiskäyttö on hidasta, kone käynnistyy jokatoinen kerta johonkin vit... ilmoitukseen että sitä ja sitä ei voitu käynnistää. Toi on ollut vikana jo 4 vuotta, mutta eipä ole kiire korjata kellään/millään.sammuu, jos sammuu! (Mustaruutu ja valkoinen viiva vasemmassa nurkassa.) Muistinkulutus on  ihan järetön. Eilen kokeilin muuntaa 2min. video klipin ogm muotoon, ihan vaan testi mielessä. Se vei kaikki 2GB muistia ja swappia lisäksi. Myös Kansio joka sisältää 11 Flac musiikki tiedostoa, vaatii sellaiset 40 MB swappia, jos menee vahingossa siirtämään kansion koneelle. (DVD to HDD)

Juu swappia ainakin pitäis olla, kun oletuksena näkyy olevan 5,8GB Minne vitt... no näyttää tarvitsevan, joten parem pi paljon kuin liian vähän.

Pistää vaan mietittämään että... Käytänkö Debiania päiväsesti ja ehkä multimediaan Ubuntua?  Vai mitä, kun kumpikin alkaa bugaamaan?....

Debian on kyllä parempi, mutta se pakollinen merrilatti pilaa kaiken.

Onko mitään muuta parempaa .deb pohjaisien käyttisten rintamalta?

Kumma kyllä alusta asti olen työpöytäversiota ubuntusta käyttänyt ja ainut mikä alkutaipaleella aiheutti ongelmia oli nvidian näytönohjain. Nyt on välissä rauta vaihtunut, kovalevyt vaihtunu näytönohjaimet vaihtunu ja ubuntu vaan ruksuttaa kiltisti koneella. Ei kaadu ei valittele. Joskus jopa tyrkännyt vanhan koneen kovon uuten koneeseen ja 1 buutti käynnistyksen jälkeen niin kone on käytettävissä  :D  Jos miettii tarkemmin tuota sinun vastaustasi niin olisi kiva tietää mitä laitteistoa koneessasi on kun se noin bugittaa.

t: Antti
Lenovo Thinkpad e520
Kde Neon 5.22.3
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Amd Radeon HD 6630m
Intel HD 3000 integroitu
Samsung Evo 120G kovo ja 8G muistia
Sony Xperia 5 mk2 ja android 11

pttk

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1045
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #10 : 10.05.09 - klo:13.56 »
 
Kyllä   Antti  laitteistosta kiinni luulen minäkin.  Täällä pyörii  Deppari ja Hardy ok mitään muuta poppakonsteja ei ole tarvinnut tehdä. Paitsi xorg,conf,ia piti ronkkia että sain kuvan näytön kokoiseksi.

    Emo:   Asus P4S800 - MX

Prossu:    Intel  P4  3.06Ghz
   Ram:     1,5G  400Mhz
Näyttis:     Nvidia Geforce FX-5900 Ultra
Kovalev:    Ihan normi Samsung
DVD:         2 kpl  LG Super Multi

Kaikki ohjelmat toimineet kiitettävästi eikä ole ikinä känännyt vielä mistään  ( XMMS, Streamtuner & Streamripper   ( Sreamtunerin tai oikeammin host, conffia piti ihan vähän ronkkia että sai southcastinkin pelaamaan.
Debian 6 "Squeeze", Ubuntu  10.04, Ubuntu 12.04

Pjotor

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 291
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #11 : 10.05.09 - klo:16.07 »
Jep laitteistohan se suurin ongelma on yleensä... Ja aika monissa distroissa on vanhemmat laitteet tuettu aina paremmin... Itseäni harmittaa kun ubuntu ei halua suostua yhteistyöhön ISA-äänikortin kera... mutta onneksi tuossa koneessa opensuse on loistava. Yleisesti kyllä aika hyvin tuntuvat pelittävän mielestäni useimmat suurimmista jakeluista ja ovat yksinkertaisia käyttää. Ubuntun plussa ehdottamasti iso foorumi--> nopeat vastaukset.

Lainaus
Varmaan joku osaisikin säätää niistä Red Hatin biteistä, mutta menee turhan vaikeaksi jo lähtökuopissa se seikka, että poiketen manuaaleista ynnä muista tiedoista, tavaran toimittajan rompuissa ei yksinkertaisesti ole mitään muuta kuin softaa Windoussille. Sikäli voisi laittaa Soneran ahtaalle.
Jep kannattaa laittaa... voi olla yllättävänkin helppo homma se ajurin kääntö kun sen alkuperäisen saat käsiisi. :)
Ohhoh!

hoovee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #12 : 12.05.09 - klo:20.11 »
Ja sanoista tekoihin...

hoovee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #13 : 13.05.09 - klo:17.54 »
Soneralla aluksi tokaisivat että ei siihen (linuxille) ole tukea. Kun kerroin että näin sanotte olevan laite-esitteessänne ja laitteen mukana tulevissa (fi & eng) manuaaleissa luvataan Red Hat -ajurien löytyvän asennusrompulta. Vaan kun ei.

Otti asian kontolleen teknisellä puolella ja oli ollut yhteydessä maahantuojaan. Lupasi informeerata asiasta.

Käsittääkseeni minulla tulee olemaan peruste irtisanomiselle taikka sopivalle korvaukselle mikäli eivät kye toimittamaan tuota luvattua ajuria.

Pjotor

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 291
    • Profiili
Vs: Sitten kun 9.04 on vakaa...
« Vastaus #14 : 14.05.09 - klo:16.53 »
Lainaus
Käsittääkseeni minulla tulee olemaan peruste irtisanomiselle taikka sopivalle korvaukselle mikäli eivät kye toimittamaan tuota luvattua ajuria.

Kuta kuinkin noinhan se asia on....  On vaan hyvä että oppivat operaattoritkin seuraamaan mitä lupaavat!  :)
Ohhoh!