Edit: Tänään tippui Ubuntu 8.10:n varsinaisiinkiin päivityksiin tuo korjattu Intelin näytönohjainajuri, eli nyt saattaisi X/Ubuntun alternate-levyn daily-painoksellakin saada jotain henkeä noihin konevanhuksiin, ja mikä ettei 9.04 daily:illäkin.
Hmm... mahtaneeko tuo auttaa riittävästi. Viimeksi meni jumiin vähänkin uudemmilla Xubuntuilla jne... Käyn läpi nyt pari Depparia ja kokeilen sitten ehkä ja jos Deppari ei toimi niin palaan tuohon ikiaikaiseen 6.06 Xubuntuun.
- Peace & *Nix -
Debianilla on sitten tasan samat videoajurit kuin Ubuntulla eli sielläkin pitäisi kaivaa käyttöön uusista uusin
xserver-xorg-video-intel:in versio jostain unstablesta. Yritän selvittää lisää. Oma lähteeni on Ubuntu-dokumentaatio.
Muistin käytön suhteen oleellisempi ero on sekä LXDE- ja XFCE-työpöydillä, että Abiword:illä js OpenOfficeWriter:illa, joten tehokkain kompinaatio on LXDE & Abiword
Vanha kunnon Dapper tosiaan toimii hienosti tuolaa muistilla vielä XFCE:llä. Varjopuolena on sen päivitysten loppuminen ensi kesänä. Toimiihan se niine hyvineen vielä senkin jälkeen, mutta mitään uutta ei repoihin ilmestyne. Siksi olisi suotavaa saada noihin koneisiin tuoreempi versio pyörimään.
Open Officesta sen verran, että 2.4. tosiaa hanskaa jotenkin MSOffice2007:n tuotokset, mutta sielläkin kehityspanokset suunnataan jo kolmosen ominaisuuksien hiomiseen..Muistin kulutuksesssa kolmonen on jopa hieman säästeliäämpi. Se hämää, että OpenOfiicen muistinkulutus näyttäisi skaalautuvan käytettävän rammin tai työpöydän suhteessa tai työpöytien järjestelmänvalvontaohjelmat näyttävät vähän eri asioita. Isossa Tässä Xubuntu8.10-koneessa koneessa muistin kulutus Abiword/OO3 on nyt 14,5M vs.15,5M. KDE:n järjestelmänvalvonta näyttää kahta lukua: muisti & jaettu muisti. Lukemat KDE4.2.2:lla:
muisti jaettu muisti
Abiword: 8MB 14MB
OO3writer 16MB 50MB
Eli kyllä se OpenOffice todellisuudessa enemmän käy koneen voimille, niinkuin olettaa saattaa, joskin muistinkäytöltään saattaa olla fiksumpi..
Vielä pohdintaa koko järjestelmän kannalta. Jos kuo koneet osaavat PXE-bootin eli bootin verkon yli, niin ylläpitosyistä voisi harkita yhden koneen uhraamista palvelimeksi ja sitten hyödyntää LTSP-järjestelmää jo FAT-Client mekanismilla tai sitten hyödyntäen rankasti uutta LOCAL_APPS ominaisuutta.Tällöin kaikki koneet asentuisivat ja päivittyisivät kerralla.
T:Jallu59