Morjens,
olen käyttänyt x64_86 järjestelmää (Fedora) 2,5 vuotta.
Komppaan aikaisemmin vastanneita että 64bit järjestelmään kannattaa siirtyä mikäli suorittaa koneellaan numeron murskausta tai sovellukset tarvitsevat > 2Gt muistia.
- Numeerisessa virtaus- ja mekaanisessa simuloinnissa ero voi olla 30-40% kääntäjäoptimoidulla koodilla.
- Jotkin ohjelmat, kuten kuvankäsittelyohjelmistot ja visuaaliset esi- ja jälkikäsittelijät voivat tarvita > 2Gt muistia, johon 32 bittinen järjestelmä ja ohjelmat eivät välttämättä taivu.
- Esim. Musiikin rippaus CDltä, videon enkoodaus formaatista toiseen ja kuvien käsittely sujuu näppituntumalla huomattavasti nopeammin (jopa 50%). 32bit järjestelmällä musiikkia ripatessa 52x nopeuksinen CD-asema kerkesi siirtämään materiaalin kovalevylle ennen kuin lamen pakkaus oli valmis. Samalla koneella 64bit ohjelmilla musiikkia pakataan melkein kaksi kappaletta samassa ajassa kun optinen asema siirtää yhden kappaleen materiaalin kovalevylle.
- Esim. Videon pakkaus Avidemuxilla ja autorisointi dvdauthorilla sujuu melkein puolet nopeammin.
- Flashista ja Javasta(selain pluginia varten tarvitaan edelleen opensource javaplugin) on nykyisin saatavilla 64bit versiot joten itse en keksi mitään syytä pysytellä 32bit järjestelmässä varsinkin kun täsmälleen samat opensource ohjelmat ovat saatavilla kummallekin arkkitehtuurille. 32bittisiä ohjelmia (pelejä) voi hyvin ajaa 64bittisessä järjestelmässä asentamalla muutaman 32bittisen yhteensopivuus kirjastopaketin.
//t: Rationaalinen