no, 100% linux aloittelijoista omaa konsolifobian, joten apt-get ei ole heille mielekäs tapa, vaikka onkin kaikkein vaivattomin, mutta vain silloin kun asennetaan javaa ennen varsinaista tarvetta, tällöin se pluginin asennus jota firefox ehdottaa, olisi vaivattomin, olen päässyt omasta konsolifobiastani vajaa vuosi sitten.
Eli apt-get on helpoin, kunhan sen logiikan sisäistää, ja se on myös vaivaton, mutta jos aloittelijat yritetään javan asennuksen tapauksessa painostaa "joko käyttämään apt-getiä ajan säästämiseksi, tai palaamaan Windowsiin", tehdään vain hallaa tälle yhteisölle.
Koska Firefox yrittää helpottaa käyttäjän arkea tarjoamalla Java- ja flashpluginien ohjattua asennusta, tulisi tämä tehdä mahdolliseksi, muutama tuttavani käätnyi kokonaan Linuxia vastaan yritettyään asentaa Ubuntussa jre:tä firefoxin ohjatulla asennuksella, kun se ei onnistunut, he sanoivat "**ttu täähän on ihan paska, ei osaa edes asentaa yhtä javaa oikein, ja joku oikeesti uskoo että tää olis luotettavampi ku Windows? Millä planeetalla ne elää?"
Tuohan on vain yleispätevää uusien asioiden ja erilaisuuden pelkoa, ja oman tietämättömyyden myöntämättömyttä. Mikä suomalaisilla on romaneja vastaan?
Minä luin yhden kerran luotettavasta lähteestä, että linuxissa komentotulkilla saa asiat tapahtumaan helposti, joten tutustuin sen käyttoon.
Muistatko foorumin aloittelijoitten ohjeen kohdan 2? Kertaa ja kerro kavereillekkin. Akseli007:kan kannattaisi myös lukea kysyjän ohjeet.
Eli apt-get ei ole aloitteliallekkaan vaikea, vaan erilainen. Ohjeitakin on paljon.
Minullakin hermostutti aluksi, kun pidginiä ei osannut käyttää , parhaillaan menossa sen käytön opettelu. On erilainen kuin messenger, ohjeita lukien aloittelen, tuntuu hyvältä ohjelmalta.
Konsolifobiaan hyvä lääke on cowsay ja varmuuskopiot. Hyvä tukiyhteisö auttaa myös.