Jos ajatellaan tavallisen käyttäjän käyttökokemusta niin parasta olisi jos yksittäiset ohjelmat eivät itse lähde tarjoamaan lisäosien asennusta ainakaan silloin kun käyttäjä ei kuulu sellaiseen ryhmään jolla on oikeuksia suorittaa ylläpitotehtäviä. Jos käyttäjä kuuluu sopivaan ryhmään niin sitten voidaan tarjota paketinhallinnan kautta asennusta.
no, miksei kyseistä toimintoa olla estetty Ubuntussa, jos se kerran on huono idea?
koska se ei toimi, ei sen poistamisessa mitään menetetäkään.
Jos ei se ei toimi, eikä sen halutakaan toimivan, niin poistakaa se sitten, tai estäkää sen toiminta.
ainakaan silloin kun käyttäjä ei kuulu sellaiseen ryhmään jolla on oikeuksia suorittaa ylläpitotehtäviä.
ja taas vedotaan "ylläpitotehtäviin", tämähän alkaa muistuttaa kulttuuriministerin "lapsipornokorttia", joka käy tekosyyksi mihin tahansa.
en puhu nyt minkään ison firman tietotekniikan suhteen uusavuttomasta markkinointihenkilöstä tai vastaavasta, vaan suht. tavallisesta kotikäyttäjästä joka on vuosia käyttänyt Windowsia ja tuntee tietokoneet melko hyvin, ja joka on itse juuri tehnyt Ubuntu -asennuksen ja haluaa hyödyntää Javaa käyttäviä internet -palveluita (tai pelata pelejä), ja omaa luonnollisesti oikeudet lisäosien asennukseen, ja pelkää käyttää konsolia (täällä foorumilla on nytkin monia sellaisia jotka eivät suostu siihen koskemaan), kun Windowsissa voidaan asentaa kahdella tavalla; selaimen ohjatulla plugin -asennuksella, tai lataamalla pluginin kehittäjän sivuilta asennustiedosto (Javasta on deb, rpm ja tgz paketit Sunin sivuilla), eikä kumpikaan asennustapa toimi, alkaa melko varmasti ottaa pannuun, kun sitten henkilö tulee tänne kysymään neuvoa, on ensimmäinen vastaus "käytä apt-getiä", mikä on monelle uudelle käyttäjälle hepreaa, kun sitten kysyy, etytä mikä on apt-get, osa porukasta vastaa: "mene lukemaan aloittelijan ohje ja tule sitten takaisin", tällainen vastaus yksinkertaiseen ongelmaan on raivostuttava.
Osa porukasta taas alkaa ystävällisesti selostaa miten apt-getiä käytetään, antavat linkin wikisivulle, ja ohjeet ovat yleensä yleisluontoisia, ja sen sortin ohjeista en ainakaan itse ole koskaan ymmärtänyt mitään, olen kai sitten poikkeus.
Jos henkilö on kärsivällinen, hän kuuntelee neuvot, ja esittää täsmentäviä kysymyksiä (itsekin yritin joskus alkuaikoinani milloin missäkin yhteydessä, mutta kun silloin ei itsellä ollut nettiyhteyttä ja kaikki ohjeet tarvitsivat nettiyhteyden, alkoi keittää ja pahasti, kun puhuin asiasta annettiin selkeästi ymmärtää "lopeta sitten Linux -käyttö, tämän käyttö on sallittua vain niille joilla on nettiyhteys", siltä se kuulosti silloin, eli asenteissa voisi olla toisinaan toivomisen varaa [koskee varsinkin itseäni, mutten vain voi itselleni mitään])
ps. r voinee siirtää tämän keskustelunpätkän omaksi topicikseen, kun on aika rajusti offtopic?