Pelaajalle on turha tyrkyttää Linuxia, mutta Linux sopii hyvin vähän varttuneemmalle, jolle riittää, että scanneri, tulostin, sähköposti ja Selain toimii hyvin.
Varttuneella on yleensä muutosvastarinta uuden oppimiselle, mutta kun se on ylitetty ja on päässyt Linuxin makuun, hän harvoin haluaa luopua Linuxista. Kyllähän Linuxkin temppuilee, mutta se ei temppuile lähellekään niin paljoa kuin Windows. Tosin ylläpitotehtäviin he eivät halua koskea, joten mainostajan on pidettävä konetta yllä lukuunottamatta normaaleja päivityksiä, jotka on helppo klikata tulemaan. Kun normaali asiakas pystyy hoitamaan normaalit päivitykset, ei nörtille jääkään paljoa ylläpito tehtäviä. Käytännössä Ubuntussa tulee ylläpitotehtäviä kerran 1/2 vuodessa, kun versio vaihtuu. Tietenkin jos käyttää vain LTS-versioita, niin tätäkään ei tule niin usein, mutta 6.06.01 LTS-versiossa näkyi tulevan matkan varrella muutamia muita vähän enemmän vaativia ylläpitoja kuin pysymällä aina tuoreimmassa kehitysversiossa.
Mutta tosiaan, jos haluat Linuxin leviävän, niin sinun tulee ottaa myös levittämistäsi Linuxeista ainakin osittaista ylläpitovelvoitetta, jotta saat jotain pysyvää aikaiseksi. Nämä satunnaiset ylläpitotehtävät vähenevät kuitenkin aikaa myöten, joten se on yksi hyvä tapa kehittää GNU/Linuxia.
Mielipiteeni Linuxin ylläpidosta v.s. Windowsin ylläpitoon:
- Linuxin ylläpitäminen on vähemmän työlästä, mutta enemmän asiantuntemusta vaativaa kuin Windowsin ylläpitäminen.
- Perustelut: Vuodessa voi tulla ihan kohtuullinen Windowsin ylläpitäjä, mutta minulla meni kaksi vuotta pääsääntöistä Linuxin käyttöä, ennen kuin tuli tunne, että osaan ylläpitää Linuxia (muiden aktiivisten käyttäjien avustuksella).