Huomautus moderaattoreille: tämä ketju on järkyttävän pitkä, ja laitteistoltaan huomattavan erilaiset koneet on niputettu yhden ketjun alle. Esim. atom-pohjaisille Eee-koneille (901, 1000, ym.) voisi varmaan avata omankin ketjunsa, tosin tässä ketjussahan nuo on jo sekaisin.------------------------
Asiaan,
Olen käytellyt omaa Eee 901:stä Arch Linuxilla. Eilen olin aikeissa törkätä Ubuntu 8.10 Intrepid Ibexin betan toiseen koneeseen, mutta laitoinkin sen hetken mielenjohteesta Eee:n sisuksiin. Homma sujui näppärästi, suosittelen.
Ohjeet (Eee 901, toiminee jossain määrin myös muilla):
1. Lataa Ubuntun sivuilta viimeisimmän 8.10:n version (nyt beta) levykuva
2. Törkkää usb-tikulle:
https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick3. Boottaa ja aseta BIOSista boottijärjestyksessä tikku ensimmäiseksi
4. Käynnistä live-cd/usb-tikku ja asenna normaalisti
5. Laita verkkokaapeli kiinni
6. Lataa ja asenna wlan-ajuripaketti (.deb), käyttää DKMS:ää, kääntää moduulin kernelipäivitysten yhteydessä automaattisesti, joten wlanin ei pitäisi mennä päivitysten takia rikki.
Kirjoitushetkellä seuraava linkki on toiminut:
http://www.mediafire.com/?dx5iom3wnmx
...mutta jos ei toimi, lue infoa ketjusta:
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=43998
7. Lisää seuraavat rivit tiedostoon /etc/apt/sources.list:
#adammin kerneli
deb http://www.array.org/ubuntu intrepid eeepc
#netbook remixin tavaraa
deb http://ppa.launchpad.net/netbook-remix-team/ubuntu intrepid main
deb-src http://ppa.launchpad.net/netbook-remix-team/ubuntu intrepid main
8. Lisää array.orgin ohjelmalähteen avaimet komentamalla:
wget http://www.array.org/ubuntu/array-apt-key.asc
sudo apt-key add array-apt-key.asc
9. Päivitä ja asenna
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-eeepc linux-headers-eeepc
#asensin itse netbook remixistä seuraavat:
sudo apt-get install maximus window-picker-applet
#nämä löytyivät hardyssa, mutta kaikki eivät toimi ibexissä: go-home-applet human-netbook-theme maximus ume-launcher window-picker-applet
#ehdottomasti suosittelen:
sudo apt-get install powertop
#auttaa tiputtamaan virrankulutusta, ajetaa "sudo powertop"
10. Viilaus: poista alempi paneeli ja ylemmästä paneelista turhuuksia, kuten käyttäjänvaihdin, päivämäärän näyttö kellosta jne. Lisää yläpaneeliin "Window Picker" == tekee avatuista ikkunoista tabeja, kunhan "maximus" on ajossa.
11. Lisää "maximus" käynnistymään automaattisesti (Järjestelmä->Asetukset->Istunnot), ja poista samalla turhaksi katsomasi ohjelmat.
12. Käynnistä kone uudelleen
-------------------------
Itse lisäksi vaihdoin tumman "new-human" teeman käyttöön (Järjestelmä->Asetukset->Ulkoasu). Toki myös Firefoxiin "pakolliset" lisäosat "tiny-menu" ja "stop/reload button", joilla saa kallisarvoista tilaa käyttöönsä paljon. Nuo lisäosat kun ensin asennat ja otat käyttöön, heität tarvittavat napit (back, forward jne.) sekä otsikkorivin valikkoriville, voit piilottaa navigointirivin tarpeettomana. Ja tietysti itse piilotan myös kirjanmerkkirivin.
Huom, siis mitään ume-launcher-hirvityksiä(hidas/raskas purkka, joka ei tykkää compizista) en ole asentamassa niin kauan, kuin ubuntun gnome-valikot toimivat hienosti.
Lopputulos näyttää tältä:
Kysymys: tietääkö joku, miten Ubuntun perusvalikosta saisi tekstin sijaan ikonit, ettei veisi noin paljon tilaa? Tai vaihtoehtoisesti: pääseekö nykyisiä tekstejä "Sovellukset, Sijainnit, Järjestelmä" jotenkin muokkaamaan?
Ps. hitaammalta tuntuu kuin Arch (osittain selittää, että tämä on asennettuna hitaammalla ssd-osiolla), ja samoin virtaa vie vähän enemmän. Täytyy koittaa viritellä. Toisaalta ~kaikki (mm. multitouch) tuntuisi toimivan kivasti, esimerkiksi valmiustilasta herääminen toimii nopeasti. Wlan-nappi ei vielä toimi (archissa toimi), mutta tähän kuulemma on tulossa korjaus.