Minusta jokaisen Ubuntun julkaisun yhteydessä löytyy näitä huono-onnisempiakin tapauksia. Kyse ei välttämättä ole laadukkuuden vähenemisestä, vaan ihan huonosta tuurista.
Jos muutamaa päivää ennen julkaisua ilmenee joku kehittäjien mielestä pieni ongelma, niin sen takia ei välttämättä haluta pysäyttää koko julkaisua. Gutsya korjaavat Ubuntun kehittäjät myös julkaisun jälkeen.
Tämä ei monien mielestä ole ollenkaan oikea tapa, että keskeneräisenä julkaistaan käyttis. Toisaalta aivan kaikkia bugeja ei saada milloinkaan pois, vaikka kuinka paljon hiottaisiin ja hiottaisiin. Gutsyyn ei tarvitse päivittää heti julkaisun jälkeen, vaan voi halutessaan rauhassa odotella muutaman viikon, tai vaikka suoraan Hardyyn asti.
Aloittajan mainitsemat ongelmat näyttäisivät liittyvän juuri sensorttisiin laitteisiin, joissa joudutaan käyttämään suljettuja ajureita, joissa on omat ongelmansa ja joita esimerkiksi Ubuntun kehittäjien on vaikea korjata. Joskus joku aiemmin toiminut laiteajuri ei esimerkiksi toimi uuden kernelin, X:n tai kirjaston kanssa, ja suljettua ajuria on usein mahdoton korjata. Mitäs siinä sitten teet, kun laitevalmistaja lupailee tukea joskus sitten jos ollenkaan, ja pitäisi jakelua saada pihalle, että päästään tekemään seuraavaa? Pistetäänkö homma jäihin siihen asti, että saadaan esimerkiksi joku tietty tulostinmalli toimimaan?
Toki odotusajan voisi käyttää myös jakelun muuhun hiomiseen, mutta varsinkin Ubuntu on hyvin tunnettu aikataulujen pitävyydestä, Dapperin ollessa tähän mennessä ainoa myöhästynyt julkaisu. Vapaat ohjelmat kehittyvät eteenpäin hyvin nopeasti, joten turha odottelu myös aiheuttaa vanhentuneemman jakelun julkaisun.
Hardyn kanssa luultavasti ovat sitten vähän varovaisempia, kun sitä pitäisi viisi vuotta pystyä tukemaan. Yhtään en ihmettelisi, vaikka senkin julkaisu siirtyisi kesäkuulle, jotta kehittäjille saataisiin paremmin aikaa karsia niitä bugeja.