Höh, varmasti laitoin viime yönä tähän ketjuun viestin? Vai enkö
Pienen tuunauksen jälkeen (mm. gdm:llä ja network-managerilla vesilintua, ja wlan ylös ifconfig&iwconfig -skriptillä) siis 19 sekuntia näyttää bootchart.
Mielenkiintoisempi juttu on kuitenkin koneen todellinen käynnistysaika, joka on toki aivan muuta kuin 19 sekuntia. Jo alun "bios-hässäkkä" kestää n. 26 sekuntia, pienellä escin rämppäämisellä n. 20 sekuntia. Tähän lisätään bootchartin 19 sekuntia ja ollaan n. 40-45 sekunnin tuntumassa. X käynnistyy n. 10 sekuntia, ja tämän jälkeen gnome alkaa rauhallisesti käynnistelemään itseään ja Nautilusta (hidas käynnistymään!), jolloin loppuaika on n. 1.15-1.25, jolloin on netti toiminnassa ja täysi gnome-työpöytä käytössä.
Käytännön aikaa siis saa tiputettua poistamalla gdm:n, laittamalla konsoliin autologinin ja automaattisen X:n käynnistyksen. Lisäksi kun network-manager ei käynnistele wlania, päästään jonkin verran nopeampaan aikaan, eikä gnomen avainrengas tms. kysele salasanoja.
Kokeilin sitten laittaa fluxboxin, jolloin aika tippuu sen 10-15 sekuntia. Tosin itseäni yllätti fluxboxin kohtalaisen hidas käynnistyminen, ehkä noin 10 sekuntia. Jonkinlaisella optimoinnilla aika voisi olla varmaan parin sekunnin tuntumassa.
Palveluita voisi varmaan karsia rutkastikkin lisää, ja jos jollain keinolla saisi staattisen ip:n oikeasti toimimaan, voisi dhcp:llä heittää vesilintua, ja aikakin paranisi ehkä n. 2-3 sekuntia, joissain tilanteessa jopa enemmän.
Edit: tosiaan hibernate näyttäisi ihan kivasti toimivan ja se on toki erityisesti gnomella normaalikäynnistystä nopeampi, jolloin kokonaiskäynnistysaika on parhaimmillaan jopa lähelle 50 sekuntia. Todellakin biosilla saisi heittää vesilintua, jolloin käynnistysaika voisi parantua n. 15-20sekunnilla.
Ja unohtui mainita kokoonpano:
AMD 64 X2 BE-2350
2 gigaa 667 muistia
80 gt hidas kannettavan kiintolevy, ext3
GF 7300 gt