Kirjoittaja Aihe: Ubuntu Suomi -sivuston siirtyminen (Oli: Ubuntu Suomi -käyttäjäyhteisö)  (Luettu 17209 kertaa)

juminy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Lainaus käyttäjältä: Timo Jyrinki
Lisäystä: Kaikki alkaa olla purkissa

Täytyy kyllä sanoa, että ihan loistavaa toimintaa Timolta jälleen! Ja Canonicalin porukalta myös. Timo tosiaan on tehnyt tosi paljon hommia http://ubuntu-fi.orgin hyväksi, kuten nyt alkajaisiksi perustanut sen ja taas ollaan selvemmillä vesillä ja uudella serverillä. Toivottavasti jatkokin menee hyvin.
« Viimeksi muokattu: 20.08.07 - klo:21.38 kirjoittanut Jussi Nykänen »

peran

  • Vieras
Blogi on jälleen toiminnassa! http://blog.ubuntu-fi.org/ (uudelleenohjaukset vanhasta osoitteesta http://www.ubuntu-fi.org/blog/*). Tälläkin kertaa Ubuntu Suomen blogi oli se ensimmäinen joka laitettiin toimimaan :)

Uudelleen ohjaus ei taida ainakaan 100 %:sesti toimia, kun Ubuntu-yhteisö->Blogikirjoitukset heittää 404:sta.

juminy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Joo, se ei tosiaan toimi. Muuta eroa tuohon Timon kirjoittamaan urliin ei ole kuin että tuossa yläpalkin linkissä ei ole "/":aa lopussa. Ja siitä sitten näyttää erilainen käytös johtuvan.

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Blogi on jälleen toiminnassa! http://blog.ubuntu-fi.org/ (uudelleenohjaukset vanhasta osoitteesta http://www.ubuntu-fi.org/blog/*). Tälläkin kertaa Ubuntu Suomen blogi oli se ensimmäinen joka laitettiin toimimaan :)
forum.ubuntu-fi.org sivuilla kannattaa jonkun tarkistaa valikoiden linkit. Kohdassa 'Ubuntu-yhteisö>Blogikirjoitukset' on blogeihin vanha osoite.

Timo Jyrinki

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 1256
    • Profiili
    • kotisivu
Joo, se ei tosiaan toimi. Muuta eroa tuohon Timon kirjoittamaan urliin ei ole kuin että tuossa yläpalkin linkissä ei ole "/":aa lopussa. Ja siitä sitten näyttää erilainen käytös johtuvan.

Olikohan tuo jokin väliaikainen juttu, täällä kun toimi ilmankin /:aa lopussa. Mutta nyt on oikea/uusi linkki joka tapauksessa.

juminy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Olikohan tuo jokin väliaikainen juttu, täällä kun toimi ilmankin /:aa lopussa. Mutta nyt on oikea/uusi linkki joka tapauksessa.

En kyllä osaa yhtään sanoa. Kokeilin vain sekä /:lla, että ilman ja ilman antoi virhettä (ja näkyy tekevän niin edelleen). Ja tuossa ylävalikossahan oli tosiaan ilman.

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Joo, se ei tosiaan toimi. Muuta eroa tuohon Timon kirjoittamaan urliin ei ole kuin että tuossa yläpalkin linkissä ei ole "/":aa lopussa. Ja siitä sitten näyttää erilainen käytös johtuvan.

Olikohan tuo jokin väliaikainen juttu, täällä kun toimi ilmankin /:aa lopussa. Mutta nyt on oikea/uusi linkki joka tapauksessa.
Siinä oli vanha osoite (http://www.ubuntu-fi.org/blog/), mistä ei ainakaan minun selaimellani avaudu uudelleenohjausta.

Lisäys: Siis oli ilmeisesti vanha osoite ilman /-viivaa, minkä takia uudelleenohjausta ei tapahtunut.
« Viimeksi muokattu: 22.08.07 - klo:10.55 kirjoittanut serola »

juminy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Lisäys: Siis oli ilmeisesti vanha osoite ilman /-viivaa, minkä takia uudelleenohjausta ei tapahtunut.

Juuri näin.

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Ja lisää vääriä linkkejä..

Osoitteessa http://www.ubuntu-fi.org/, kun klikkaa otsikkokuvaa, niin päätyy olemattomalle(?) index.php-sivulle. Muilta sivuilta otsikkokuva on kuitenkin linkitetty oikein. Voi tosin ihmetellä, että kuka enää etusivulla pyrkii uudelleen etusivulle ;) No minä tulin sattumalta tehneeksi noin.

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Tarkistelu jatkuu...

Osoitteessa http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Yhteiso pitää myös korjata valikon vanhentunut linkki blogiin. Siellä siis myös vanha osoite, jonka lopusta puuttuu /-viiva.

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
Blogi alhaalla? kun ei tunnu toimivan...
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

peran

  • Vieras
Blogi alhaalla? kun ei tunnu toimivan...

Kyllä se ainakin mulla toimii.  :)

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
Blogi alhaalla? kun ei tunnu toimivan...

Kyllä se ainakin mulla toimii.  :)

Jaa, mulla ei  ??? oli viiva tai ei...
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

peran

  • Vieras

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
No nyt toimii. Mikäköhän siinä mahtoi olla  ???  ???
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

juminy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Ukkoset saattoivat aiheuttaa pientä pykimistä...?

Ja taas asiaan: kokeilkaas valita valikosta vaikkapa "Esittely" -> "Mikä on Ubuntu?" ja sitten mennä valikon kautta blogiin.

Edit: Serolahan oli näitä jo huomannutkin:
Lainaus käyttäjältä: serola
Osoitteessa http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Yhteiso pitää myös korjata valikon vanhentunut linkki blogiin. Siellä siis myös vanha osoite, jonka lopusta puuttuu /-viiva.

Saisikos valikoita tehtyä niin, että niiden tiedot luettaisiin aina yhdestä ja samasta paikasta - menee muuten vähän ylläpito konstikkaaksi.
« Viimeksi muokattu: 23.08.07 - klo:07.59 kirjoittanut Jussi Nykänen »

peran

  • Vieras
Näyttääpäs vielä kummittelevan löytymättömät sivut. 

Valitsee sitten Esittelystä minkä tahansa ja sen jälkeen blogin.

Taitaa olla toi wiki-yhdistävä tekijä, mutta monista valikoista ei pääse blogiin.
« Viimeksi muokattu: 23.08.07 - klo:00.30 kirjoittanut peran »

serola

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 647
    • Profiili
Minä mainitsin tämän jo muutama viesti sitten, mutta taisi jäädä huomaamatta, kun tuli muita viestejä heti perään.

Siis, kaikilla sivuilla jotka käyttävät wiki-osoitetta http://wiki.ubuntu-fi.org/ on valikossa vanha blogiosoite:
http://www.ubuntu-fi.org/blog
Tuosta puuttuu /-merkki lopusta. Koska palvelin ei generoi puuttuvaa /-merkkiä, eikä "käännytystä" ole tehty juuri vastaaville osoitepoluille, niin tulee "Not found" -ilmoitus.

Tämän lisäksi www-alkuisella etusivulla http://www.ubuntu-fi.org/ logon linkki osoittaa sivulle:
http://www.ubuntu-fi.org/index.php
Tämä osoite antaa ainakin minun koneellani myös "Not found" -ilmoituksen. Siis etusivulla on logossa väärä linkki ja wiki-alkuisilla sivuilla on valikossa vanha blogin osoite.

Edit: Selaimena Firefox2
« Viimeksi muokattu: 23.08.07 - klo:19.41 kirjoittanut serola »

Timo Jyrinki

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 1256
    • Profiili
    • kotisivu
Siis, kaikilla sivuilla jotka käyttävät wiki-osoitetta http://wiki.ubuntu-fi.org/ on valikossa vanha blogiosoite:
Tämän lisäksi www-alkuisella etusivulla http://www.ubuntu-fi.org/ logon linkki osoittaa sivulle:

Nämä kaksi korjattu, ja kiitos tosiaan huomaamisesta.

Timo Jyrinki

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 1256
    • Profiili
    • kotisivu
Puuttuvaa: 1. etusivun RSS-syötteet, 2. keskustelualueet edelleen ei Virallisilla palvelimilla (eli samalla kuin ennen, mutta joka on parempi kuin muu ubuntu-fi.org oli aiemmin), 3. joitain linkkejä voi olla vanhoihin paikkoihin, 4. IE6-yhteensopiva navigointi (ts. skriptin pätkä lisätty) ei vielä wikin sivuilla (mutta on etusivu + blogi + keskustelualueet, eli alkuun pääsee IE6-käyttäjätkin)

Näistä nyt 3. ja 4. alkavat myös olla korjattuja. Myös wiki-sivuilla pitäisi nyt siis toimia navigoinnin käytettäessä IE6:ta. Keskustelualueiden palvelimen suhteen ei tapahdu ihan heti mitään. RSS-syötteiden, eli PHP:lla toteutetun etusivun perään saatan kysellä ensi viikolla, ja se tarkoittaisi varmaankin etusivun siirtymistä samalle palvelimelle blogin kanssa, jolloin ubuntu-fi.org/Wiki-tyyppiset osoitteet lakkaisivat toimimasta, tai oikeastaan niillekin tehtäisin samanlainen uudelleenohjaus kuin nyt on blogille.

Kaikenkaikkiaan tämä viestiketju sivuston siirtymisestä alkaa olla päätöksessään ainakin tällä erää. IE6:lla navigoinnin toimiminen ei siihen edes sinänsä liittynyt, sillä sitä on kaipailtu sivuston uudistumisesta lähtien.

Muokkaus muutamaa viikkoa myöhemmin: huomautettatkoon mahdollisesti viestiketjua lukeville, että seuraava blogiviesti tavallaan summasi lopullisesti yhteen sivuston siirtymiseen (ja historiaan) liittyvät asiat, lukuunottamatta keskustelualueita joita ei ole vielä mihinkään siirretty. IE6:kin toimii nyt kaikkialla, ja dynaaminen etusivu löytyy myös kuten muissa ketjuissakin on kerrottu: http://blog.ubuntu-fi.org/2007/tarinaa-ubuntu-suomen-sivustosta-ja-palvelimista/
« Viimeksi muokattu: 13.09.07 - klo:14.45 kirjoittanut Timo Jyrinki »