Eli tuosta apachen (Apachehan on se juttu, jos haluaa laittaa omat nettisivut omalle palvelimelle?)
apache tosiaan on http-palvelin ja sen avulla on mahdollista tarjoilla sivuja nettiin.
1) Osoite sivustoa vartenhan pitää pitää hankkia esim http://www.dyndns.com/, mutta saako sen ihan tavalliseen laajakaistayhteydessä olevaan koneeseen?
ei ole pakko, kyllä se IP:lläkin toimii, mutta onhan tuo kätevämpää. kyllä sen saa ihan tavalliseen laajakaistayhteydessä olevaan koneeseen. jos sinulla on kiinteä IP, voi olla kannattavaa hankkia jopa ihan oikea domain, mutta kyllä nuo dynaamisetkin käyvät.
Jostain kuulin, että esim. Elisan verkossa moinen olisi kiellettyä?
elisan ehdoissa lukee, että palvelinta ei saa pitää. elisa taitaa olla tässä suhteessa ainoa, sillä viestintäviraston kanta on, että palvelimen pitämistä ei saa kieltää (joskin sen saa kyllä tehdä teknisesti mahdottomaksi). en minä usko, että ne elisallakaan siihen puuttuvat, jos liikennemäärät eivät käy järkyttävän suuriksi. tiedän jopa, että jotkut ovat neuvotelleet itselleen luvan pitää palvelinta myös elisan piuhan päässä.
näin siis oman kotipalvelimen pitämisestä, kaupalliseen toimintaan tarkoitetun palvelimen pitäminen onkin sitten jo ihan toinen homma.
2.) Mitkä suurinpiirtein olisivat Ubuntun serverikäytön vaatimukset raudan suhteen? Itsellä olisi ylimääräinen 200Mhz:n Pentium, jossa 64MB muistia ja 2GB kovalevy. Mahtaako onnistua?
onnistuu kyllä. voi olla välillä vähän hidasta (jos hakuja tulee paljon), mutta kyllä sen pitiäsi toimia. muistia varmaan lisäisin jos se olisi suinkin mahdollista.