Mikä siis linuxeja ja niiden ohjelmia vaivaa? Miksi ne ovat niin mahdottoman herkkiä prosessorien suhteen?
Olet valitettavasti väärässä - ongelma ei ole Linuxin (siis sen ytimen), vaan käyttäjän, joka yrittää asentaa väärää versiota väärälle arkkitehtuurille.
Esimerkiksi LTSP-palvelimessa, joka on Dual Core Xeon, ei kannata ajaa i386-prosessorille suunnattua ydintä (Linuxia), koska silloin 6 Gigan muistia ei saada kokonaisuudessaan järjestelmän käyttöön; myös moniprosessointi kannattaa olla tottakai käytössä, onhan kyse Dual Core.
Niin, ne Windowsit... Linuxin tuki 64-bittisille arkkitehtuureille on valovuosin päässä Windowsista. Eikä maksa mitään, Windows Vista Utimate maksaa paljon ja vasta siinä on mukana suoraan 64-bittinen romppu, ajurituki sillekin on aika vaatimatonta.
XP"Windows XP Professional x64 Edition
AMD Athlon64 AMD64 koti ja yritystietokoneisiin laadittu 64-bittinen myyntipaketti. Kyseessä on Windows XP Professionalin päivitetty versio. 64-bittinen versio on käytännössä harvinainen, sillä sitä rasittaa sopivien laiteajurien puute."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_XPVista"Vista Home Basic-, Home Premium- tai Business-RETAIL -versioiden ostopakkauksissa tulee vain 32-bittisen version asennus-DVD, mutta 64-bittisen asennuslevyn voi tilata Microsoftilta posti- ja käsittelykulujen hinnalla, ainakin toistaseksi. Ultimate-versioissa 64-bittisen asennuslevy tulee mukana myyntipaketissa. Tilausohjeet tulevat retail-pakettien mukana."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_VistaYstävällisin terveisin Asmo Koskinen.