Joo tietysti tarkoitin 800 Hz:iä DDR2:ssa. Hankin juuri jonkun M4-sarjan Asus emon jonka paketin kyljessä hehkutettiin 1066 MHz muistitukea. No, eihän se mitään yli 800 Hz:iä oikeasti tukenut sekään muutoin kuin "ylikellotettuna". Sellaista ei tietysti kukaan selväjärkinen laita päälle business-koneeseen, joka jätetään päälle keskimäärin vuodeksi kerrallaan.
Jotkut specialistit vannovat muistien perään joissa on parempi kuin CL5:n mukainen latenssi. Hinta vaan taitaa pompsahtaa ... en ole kokeillut tehoeroja?
Ei se Antecin poweri mikään halpis poweri ole. Kotelo on mielestäni sellainen joka syntyy kun sitä oikeasti suunnitellaan ... nimimerkki joka on joutunut väistelemään halpis-powerin lennättämiä etulevyn ledejä :-) ... eikä muuten ollut ainoa kone joka mossahti siitä erästä. Ehjäksi jäi ainoastaan näppis ja hiiri, tosin hiiri oli muutoin viallinen. Kotelo jäi periaatteessa ehjäksi, mutta mustui ja haisi pahalle useamman kuukauden :-).
Kuten Tomppeli huomautti, ei se Antec Sonata kalliskaan oikeasti ole (500 W:n poweri nykyään).
ATIa en sen takia suositellut, että Nvidiat joita olen käyttänyt ovat olleet pomminvarmoja Linuxissa. Yhdessä on emolla ATI ja sen kanssa sai tapella ihan tarpeeksi kauan, jotta se suostui toimimaan näytön kanssa järkevästi. Inhottavaa puuhaa yrittää konfata näyttöä toimivaksi, kun sitä on ikävä käyttää silloin kun ruudusta ei näe mitään. Mutta tietysti jos joku tietää että "jotkut ATIt" toimivat varmasti Ubuntun kanssa ... hyvä vinkkki ?
Sinänsä AMD & ATI yhdistelmä olisi halpis-koneessa varsin edullinen vaihtoehto ja sikäli houkutteleva.
Joo, Intelillä on nopeita SSD-levyjä ja niitä myydään muillakin tuotenimillä.
Itse laittaisin kaksi tavallista kovalevyä ja kopioisin rsync:llä kaikki oleelliset tiedot tarpeen mukaan toiselle levylle, joka voisi olla ulkoinenkin yhtä hyvin. Jos työasemia on enemmän kuin yksi, ja miksei olisi, niin tekisin varmuuskopioinnit tiedostoserveriltä enkä työasemilta. Työn alla olevia tiedostojahan voi aina varmistella toisille levyille, kriittisyyden mukaan, aina välillä tarpeen mukaan. RAIDit unohtaisin kokonaan - eiväthän ne ainakaan mitään backup-menetelmiä ole, lähinnä maailmanlopun menetelmiä tässä tarkoituksessa ... sopivat on-line-järjestelmän toimivuuden maksimointiin ... mutta kenellä kotona niin kiire on?