Ehkä käsittämättömin lohkaisu artikkelissa oli maininta Debianin "siirtymisestä" Hurd-kernelin käyttöön... voisi luulla että toimittaja on kysynyt tietoja artikkeliaan varten suomi24:ssa ja tullut huijatuksi, sen sijaan että olisi tehnyt minkäänlaista todellista taustatutkimusta artikkelilleen. (kyllä, Debian on jo nyt saatavilla Linux-ytimen lisäksi FreeBSD- ja Hurd-ytimillä, mutta jonkinlaisesta siirtymisestä puhuminen on melko huvittavaa, etenkin Hurdin tapauksessa, tai että Hurd olisi jotenkin Debianin "oma"...). Toki samassa yhteydessä mainittu vanhemman Linux-ytimen käyttö Debianissa, mitä selitettiin Hurdilla, oli yhtä lailla hassu (olisikohan Debian 4.0:n julkaisuajankohdalla jotain tekemistä valitun Linux-ytimen kanssa, ja 4.0:aan on saatavilla kyllä myös 2.6.24), kuten moni muukin asia artikkelissa.
Toki hienoa että MikroPC:ssä vaihteeksi Linux-jakeluista artikkeli. Ja Ubuntu Suomikin oli päässyt kuvakaappaukseen.
Linux Mint käyttää Ubuntun ohjelmalähteitä suoraan, lisättynä omasta ohjelmalähteestä tulevilla muutamilla lisäpaketeilla. Vähän turha suositeltava kyllä, jos suurin osa MikroPC:n lukijoista käyttää tietokonettaan suomeksi - kaikki Linux Mintin Ubuntuun tekemät muutokset ovat vailla suomennoksia, joten aika tökerö sitä on käyttää (kokeilin vähän aikaa sitten virtuaalikoneessa). Sinänsä toki Mint on Ubuntu-johdannaisiin kuuluva, koska on käytännössä lähes sama asia kuin Ubuntu, mutta ei se kuitenkaan ole osa Ubuntua kuten viralliset Ubuntun sisarversiot Kubuntu, Xubuntu, Mythbuntu jne.
Ubuntu taas ei käytä Debianin ohjelmalähteitä lainkaan, mutta on toki Debian-johdannainen taas koska 90% Ubuntun työstä tehdään Debianissa ja Ubuntussa tehtyjä parannuksia viedään taas takaisin Debianiin. Lähes koko universe on suoraan Debianin paketteja, eikä mainissakaan kaikissa paketeissa ole mitään Ubuntu-spesifisiä muutoksia Debianin paketteihin.