Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutUusimmat julkaisut: 24.04.1 LTS (suositeltu, 29.8.2024) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Mutta nano löytyy systeemistä satavarmasti
Käyttö helppoa. nano tiedosto auttaa alkuun.Järjestelmätietostoja esim sudo -i -w /etc/fstab.-w kannattaa antaa aina, kun se estää rivityksen, mikä voi tuoda yllätyksiä.
Lainaus käyttäjältä: Postimies - 20.10.20 - klo:11.59Käyttö helppoa. nano tiedosto auttaa alkuun.Järjestelmätietostoja esim sudo -i -w /etc/fstab.-w kannattaa antaa aina, kun se estää rivityksen, mikä voi tuoda yllätyksiä.Taisi kuitenkin unohtua se nano tuosta komentoesimerkistä? Itse teen ihan saman aika usein, komentorivillä siis.
...Todella jyrkästi toivon, ettei kukaan joutuisi vin kanssa tuhertamaan.
Aikanaan kun aloitin HP-UX:n kanssa, niin emacs oli se jonka työkaverit opettivat käynnistämään.Vieläkin kirvelee kun en omaksunut kuin pienen osan sen ominaisuuksista.Vain skriptien kirjoitusta, sähköposti ja firman sisäiset nyytiset. ('InterNetNews' jos joku muistaa ...)
Lainaus käyttäjältä: JaniAlander - 20.10.20 - klo:16.15Mutta nano löytyy systeemistä satavarmasti Eipä ole tähän asti löytynyt Fedorasta ilman asentamista. Vi on ollut siinä oletuseditori, mikä on suorastaan järkyttävää.Nyt kohta ilmestyvään Fedora 33:een oletuseditoriksi vaihtuu nano.
Kukapa mitään tuhertamista toivoisi.Mutta osaajan käsissä vi on todella tehokas peli.Aikanaan kun aloitin HP-UX:n kanssa, niin emacs oli se jonka työkaverit opettivat käynnistämään.Vieläkin kirvelee kun en omaksunut kuin pienen osan sen ominaisuuksista.Vain skriptien kirjoitusta, sähköposti ja firman sisäiset nyytiset. ('InterNetNews' jos joku muistaa ...)
Tuhertamisesta tuli mieleen TECO ja vastaavat.
Lainaus käyttäjältä: Postimies - 22.10.20 - klo:14.38Tuhertamisesta tuli mieleen TECO ja vastaavat. TEKO: https://fi.wikipedia.org/wiki/TekoMutta tuohan on ihan jo tekstinkäsittelysovellutus.PS. Joskus kirpparilta löysin pienen kirjan, joka opasti Vi/Vim editorin saloihin. Salat jäi opettelematta,mutta pienet editoinnit onnistuvat.Muistaakseni ympäristömuuttujalla EDITOR voi valita järjestelmän käyttämän oletuseditorin.BTW. Näemmä minulla on (X)ubuntu-jakelussa yhä myös vanha pico -editori?