Ei mikään ihme jos 12.04 alkoi kiinnostamaan uudestaan. Onhan siinä 5 vuoden tuki ja huippumoderni työpöytä, Unity, jolla voi erottautua joukosta. Unity soveltuu läppäreihin paljon paremmin kuin vanhanaikainen Gnome 2 - läppäreitähän käytetään paljon ilman hiirtä tai sekaisin, välillä ilman hiirtä kun hiiripöytä ei ole kunnollinen.
Muutenkin, parempihan olisi ostaa läppäri joka aikuisten oikeasti soveltuu Linuxille/Ubuntulle eikä tapella Windows-läppäreiden kanssa. Mielestäni multi-bootitkin ovat enimmäkseen turhia Ubuntu-käyttäjälle. Satunnaisen Windows tarpeen voi hyvin tyydyttää jollakin vanhalla koneella, no, ainakin jos ei pelaa tehoa vaativia pelejä. Toisaalta jos hankkii Ubuntuun kunnollisen koneen, niin virtualisoinnilla voi ajaa mitä hyvänsä Windows-ohjelmaa hyvin - siis jos ei tarvita rautakytkentöjä, kuten johonkin onnettomaan laitteeseen, jota ei saa ohjelmoitua Ubuntun/Linuxin kautta (esim. puhelimet, soittimet, navigaattorit, kauko-ohjaimet). Näistäkin monet toimivat virtualisoinnin läpi, mutta kaikki eivät. Tässä virtualisoinnissa on se etu, että siinä voi hyvin käyttää vanhaa, semi-ilmaista XP/Vista OEM lisenssiä, ilman että tarvitsee turhaan inventoida mihinkään uuteen Windows-lisenssiin.
Edellisellä tarkoitin vain sitä, että olisi aika saada koneet ostettua ensisijaisesti Ubuntua / Linuxia varten, niin että ne toimivat siinä hyvin. Tämä ei vaadi lähtökohtaisesti yhtään kalliimpaa järjestelmää - ainoastaan oikein konfiguroidun järjestelmän. Tilapäis-Windowsia voi ajaa hyvin huokealla järjestelyllä sen kerran kun sitä tarvitsee. Itse käytän lähinnä vain virtualisointia. Vanhojen läppäreiden XP:t olen ampunut mäkeen, kun ei niiden rouskutusta ja epävarmuutta kukaan jaksa katsella. Virtualisoinnissa Windowsin pysyminen ehjänä on paljon helpompaa kontrolloida (pidempi tarina joka ei liity tähän mutta liittyy edellä esitettyyn perusteluun miksi tällaiset Ubuntu-koneet ovat oikeasti tosi hyvä juttu).