Kirjoittaja Aihe: Kotiserveri-vinkkejä  (Luettu 26063 kertaa)

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: Kotiserveri-vinkkejä
« Vastaus #60 : 19.02.11 - klo:10.09 »
Eli saadakseni jaettua nuo ulkoiset kiintolevyni jotka ovat serverissä kiinni, on minun:
- Luotava ubuntussa(?) sambassa(?) uusi käyttäjä.

En tiedä uudesta käyttäjästä, mutta "data" pitää olla varustettuna oikeuksilla jollekin käyttäjälle, jota sitten Windowsista käsin käytetään.

Jos näitä "Windows-käyttäjiä" pitää olla useita, siis näitä joita annetaan kun jakoon kytkeytytään, niin pitää käyttää Ubuntun ryhmää, jolloin "data"  pitää olla varustettuna oikeuksilla jollekin ryhmälle, johon käyttäjät, joita Windowsissa käytetään jakoon kytkeytyessä, kuuluvat.

Näkisin kuitenkin, että tapauksessasi kaikki jakoon kytkeytyvät voivat käyttää samaa käyttäjää.


Lainaus
Windowssissa kun yritän avata sijaintia, windows kysyy minulta tunnuksia ja salasanaa. Annan nämä windowssille, joka jatkossa muistaa nuo tunnukset, eikä niitä siis enää tarvitse asettaa.

Kyllä. Nämä asetukset ovat jokaisella Windows-käyttäjällä erikseen. Tähän ei liity mitään ubuntu-specifistä, toimii, kuten Windows yleensäkin.

Lainaus
BTW, nyt jostain syystä en pääse jakoihin käsiin langattomasti reitittemessä kiinni olevalla läppärillä, jaot kyllä näkyvät läppärillä.
...

En ole aivan varma mitä tuo ylläoleva tarkoittaa. Sinullahan oli läppäri=serveri, joten - jos näin, niin mikä sitten toimii clientilta käsin?

Oli miten oli, niin tarkista, että osoiteavaruudet, clienteilla ja servereilläkin ovat samat. Tämän on langattoman reitittimen konfigurointi kysymys ja DHCP:n käyttökysymys koneilla. Komennot ovat Windowsissa "ipconfig /all" ja Ubuntussa "ifconfig".

Kun muuttelet jakoja, niin Windowsilla pitää kytkeytyä niihin uudestaan muutoksen jälkeen, muutoin eivät uudet oikeudet - esim. - astu voimaan.

Lainaus
...
nuo ulkoiset kiintolevyni
...

Samban kanssa on sama juttu soveltaen kuin ulkoisillakin. Kun kytket näitä ulkoisia, niin saattaa tapahtua esim. seuraavaa:

1. = /media/disk
2. = //media/disk-1

Jos kytket ne toisessa järjestyksessä, niin levyt menevät toisinpäin ja Samba jaot eivät voi toimia noilla levyillä. Asian ratkaiset sillä, että teet levyille labelit (nimet). Tällöin ne kytkeytyvät nimen mukaan, esim. "/media/data1" eivätkä vaihdu koskaan. Muutoin vaihtuvat herkästi bootissa.

Nimeämisen tekeminen jälkikäteen riippuu levyjen tiedostojärjestelmistä, mutta sen voi tehdä heti tiedostojärjestelmää luotaessa. Tosin - sinullahan tämä nimiasia saattaa jo ollakin kunnossa ...

Oikeasti - kaikki tässä käsitellyt asiat ovat "jollakin levyllä olevan osion sisältämän tiedostojärjestelmän" asioita. Eli oikeasti kokonainen levy ei ole kyseessä eikä levyä käsitellä levynä. Nyt jos sinulla on vain yksi osio per levy ja tiedostojärjestelmän koko on sama kuin osion koko, niin asiat tuntuvat kokonaisen levyn käsittelyltä, mutta tietyissä tempuissa kannattaa huomata, että oikeasti käsitellään jotakin tiettyä tiedostojärjestelmää eikä oikeastaan koko levyä.
« Viimeksi muokattu: 19.02.11 - klo:10.15 kirjoittanut Ganymedes »