Olen samaa mieltä kanssasi, mutta näillä poikkeuksilla:
Tarkennan vielä omia mielipiteitäni universaaleja faktoja näiden mainitsemiesi poikkeuksien osalta.
1. Äänestämättä jättäminen ei tarkoita sitä, että olisi tyytyväinen asioihin.
Se lähinnä tarkoittaa että asioihin on riittävän tyytyväinen jotta niihin ei koe tarvetta vaikuttaa. On yhdentekevää miten henkilö itse perustelee äänestämättä jättämisen sillä tuo on se tulkinta joka hänen toimistaan on helppo tehdä ja sen johdosta äänestämättömyys voidaan jättää hyvin pitkälti huomiotta.
Jos nykyisen äänestysprosentin mukaisesti äänestämättä jättäneet kävisivät äänestämässä tyhjää niin se olisi huomattavasti vaikeampi sivuuttaa merkityksettömänä. Se olisi oikea kannanotto. Kotona löhöäminen ei sitä ole.
2. Kaikilla on oikeus kritisoida asioiden nykytilaa, riippumatta siitä onko äänestänyt vai ei.
Oikeus kritisoida säilyy mutta annetun kritiikin merkitys on vähäpätöisempi kun kritiikin esittäjä ei ole pyrkinyt vaikuttamaan asioihin järjestelmän tarjoamilla keinoilla.
3. Äänestämättä jättäminen on kannanotto siinä missä äänestäminenkin.
Kuten kohdassa yksi totesin niin se ei ole kannanottona sellainen johon kiinnitettäisiin huomiota. Käytännössä se ei siis ole kannanotto minkään muun kuin asioiden nykytilan puolesta, riippumatta siitä mitä äänestämättä jättänyt itselleen yrittää perustella.
4. Mielipiteensä voi ilmaista muuallakin kuin äänestyspaikalla.
Voi, mutta hieman ihmeelliseltä tuntuu jos yhden selkeän vaikuttamistavan jättää käyttämättä. Jos Kasvia ei olisi äänestetty edelliselle kaudelle eduskuntaan niin siellä ei olisi ollut yhtäkään kansanedustajaa joka olisi oikeasti ymmärtänyt Lex Karpelan ongelmat ja lakia käsiteltäessä koko keskustelu olisi pyörinyt pelkästään kirkkomusiikin ympärillä. Mielenosoituksenkin vaikutus olisi ollut mitättömämpi jos eduskunnan sisältä ei olisi löytynyt heidän mielipiteilleen edustajaa.
Huomasitko hymiön (
) viestini lopussa
Kohdan yksi ymmärtääkseni tulkitset siten, että äänestämättömät ihmiset ovat passiivisia ja laiskoja, jotka tyytyvät vallitseviin olosuhteisiin.
Tämänkaltainen logiikka on suoraan sanottuna mustavalkoista . Se on aivan sama kuin sanoisi, että kissaihmiset vihaa koiria. Tai että irlantilaiset ovat juoppoja, tai ruotsalaiset... jne...
Kohta kaksi. Järjestelmään voi vaikuttaa monilla muillakin tavoilla kuin vain äänestämällä. Lähettäkää sähköpostia ministereille, äänestäkää lompakollanne, tehkää nettiaddressi, tms..., joten äänestämättä jättäminen ei tarkoita sitä, ettei olisi pyrkinyt vaikuttamaan, ja vaikka tarkoittaisikin, niin mitä sitten? Onko kansalaisvelvollisuuden täyttänyt ihminen ylempää kastia? Onko hän oikeutettu kritisoimaan äänestämättä jättäneitä? Vastaus on kyllä - muttei yksinoikeutettu! Kyllä kaikki muutkin saa kritisoida ketä tahtoo.
Nii että tiiätte kans sitten, perkuleet
Kohta kolme. Äänestämättä jättäminen ei välttämättä ole hyväksyvä kannannotto asioiden nykytilan puolesta. Pyrit perustelemaan asian siten, että mikään äänestämättä jattäneen ihmisen perustelu ei kelpaa (
riippumatta siitä mitä äänestämättä jättänyt itselleen yrittää perustella.
)
... Dude c'mon
... Ensinnäkin - Tämä on kääntäen sama, kuin sanoisi että kaikki äänestäneet ihmiset ovat tyytymättömiä asioiden nykyiseen tilaan. Juuei. Eivät he kaikki ole tyytymättömiä, vaan osa äänestää vuosi toisensa jälkeen samaa naamaa, koska he ovat
tyytyväisiä ko. henkilön toimintaan.
Kohta neljä. Jyrki jj Kasvi on ihminen, jota äänestän mielelläni. Ihan oikeasti.
Jep. Loppukevennyksenä laitamme musiikkia
http://www.youtube.com/watch?v=OcTHBOjnUss