Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Kubuntun mukaanotetut ohjelmat
« Uusin viesti kirjoittanut juyli 17.01.22 - klo:23.29 »
Äsken päivittyi yksi paketti Kubuntun pakettivarastoista: recordmydesktop. Mielenkiinnosta aloin ottaa selvää, millainen paketti se on ja mihin se liittyy. Näin olen tehnyt aiemminkin erinäisistä paketeista. Versio on 0.4.0.
recordmydesktop löytyy kaikista tuetuista Ubuntu-jakeluiden ohjelmalähteistä (universe):
https://packages.ubuntu.com/search?keywords=recordmydesktop&searchon=names&suite=all&section=all
Jakelusta Hirsute 21.04 lähtien tarjolla on ollut versio 0.4.0-0 ja uudempiin Impish/Jammy 0.4.0-1 (16.01. 2022).
2
Laitealue / Laitteistoni pelaamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut bloodycut 17.01.22 - klo:23.10 »
Mitä rivejä päätteeseen jotta saan nämä laitteet toimimaan:

Thrustmaster T500RS ratti
Thrustmaster T8A vaihdekeppi
Derek Speare Design polkimet
Derek Speare Design Trackboss näppäinboxi

Oon vielä aloittelija Ubuntun kanssa joten seikkaperäiset ohjeet ovat tarpeen. Oon jo asentanut Steamin ja NVIDIAn ajurit.
3
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / SIIRRETTY: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
« Uusin viesti kirjoittanut juyli 17.01.22 - klo:22.46 »
Tämä aihe on siirretty alueelle Muut käyttöjärjestelmät ...
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?board=18.0
4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone katuu, jääkö johonkin lokiin tietoa
« Uusin viesti kirjoittanut juyli 17.01.22 - klo:22.30 »
Tämä tapahtuu, kun toisella näytöllä pyörii joku video ja toisella napsuu pasianssi.
Entä rasituskoe: pyörittele videota (mikä sovellutus tms?) tai yksinomaan pasianssia.
5
Yleistä keskustelua / Vs: Vs: Ubuntu-foorumin ikäjakautuma taas kerran
« Uusin viesti kirjoittanut JaniAlander 17.01.22 - klo:20.52 »

Mutta juu. Foorumit ei taida enää olla käytössä alle 30:llä enää käytännössä ollenkaan. Eikä siinä, onhan noita joitain hyviä Facebook yms. kanavia harrastuksille myös.
Se on kyllä totta,että foorumit ei enää vastaa nuorempien mieltymyksiä. Eikö se Facebookin ole jo aika vanhanaikainen. Ainakin tyttärentyttöni mielestä.
No me vanhat herrat/rouvat voidaan täällä jorista 8)
Juu, kait ne on nämä Instagram ja TikTok yms. jotka on ajanut sen ohi.

OT: Itse olen melkein aina pitänyt itseäni jonkinlaisena "puoli nörttinä" ja pidän tekniikasta todella paljon. Mutta onko muilla samaa, että ei oikein voi sietää sitä, että nykyään kahvipöydissä, syömässä jne. kaikki tuntuu tuijottavan jotain sosiaalista mediaa ja ne normaalit turinat on alkaneet jäädä pois ihan sieltä +50:n ikäluokastakin? Itseä meinaa tuo häiritä ja on häirinnyt jo pitkään. Itselle tulee vain jotenkin typerä olo jos pöydässä on useampi henkilö ja kaikki tuijottaa omaa puhelintaan, eikä puhu välissään mitään. Tuntuu että ei ole kuin hetki, kun vanhemmat henkilöt mainitsi nuoremmille puhelimen käytöstä, mutta nyt heillä on ihan samaa luokkaa puhelimen katselu :)

Sinänsä mietityttää nuo instat tiktokit jne, joo niillä on helppo suoltaa nk "sisältöä", mutta se "sisältö" häviää sinne virran joukkoon aikas pian. Toimii huonosti esim. siihen tarkoitukseen mihin tämmöinen foorumi on tehty. Ts. esim jonkin neuvon hakuun jne.
6
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 22.04 LTS Jammy Jellyfish
« Uusin viesti kirjoittanut qwertyy 17.01.22 - klo:20.40 »
Kyllä meikäläistä ei kiinnosta pätkäkään ladata gigatavutolkulla päivityksiä jokaisen koneen käynnistyksen yhteydessä. Jotain rolling releasea kun käyttää, niin on ihan turha vinkua, että Windowsiin tulee liikaa ja liian tiuhaan päivityksiä 😂
Joidenkin pitäis saada jotain suht nopeasti tehtyäkin koneillaan ;)
7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone katuu, jääkö johonkin lokiin tietoa
« Uusin viesti kirjoittanut matsukan 17.01.22 - klo:20.13 »

dmesg lokit tulee ensiksi mieleen.

Logs-ohjelma ? (Search ja Logs)
8
Ubuntu tietokoneissa / Kone katuu, jääkö johonkin lokiin tietoa
« Uusin viesti kirjoittanut Illu 17.01.22 - klo:19.58 »
Pöytäkone vanhalla ASRock emolla ja intelin i3/integroidulla näytönohjaimella on alkanut tilttaamaan suorilta (ikäänkuin IVO-bootti). Tämä tapahtuu, kun toisella näytöllä pyörii joku video ja toisella napsuu pasianssi. Psensor ei kerro mitään ylimääräisestä kuumenemisesta.

Onko joku raudanseuranta mahdollinen, joka kirjaisi lokiin syytä moiseen. Syitähän nyt voisi olla vaikka joku komponenttivika yleensä, mutta kaatuminen tapahtuu, kun konetta rasittaa kahdella näytöllä, joten syyllistän näytönohjainta ensisijaisesti.

Järjestelmänä on Ubuntu 18.04.5.
9
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
« Uusin viesti kirjoittanut HannuK 17.01.22 - klo:19.48 »
Olen seurannut tilannetta, ja pysähtymisen syy taitaakin olla Firefoxin ilmeisesti uusin päivitys sillä Chromiumin kanssa ei tapahdu minkäänlaisia pysähtymisiä. Jos tuo pysähtyminen tulee, niin Ctrl Alt F1 ei aiheuta mitään. Kone on täysin jumissa. Katselin Järjestelmän valvonnan resurssit käyriä, ja näyttäisi, että Firefox käy suorittimen tehossa useammin hetkellisesti tapissa. Pysähtyminen tulee ainakin, kun katselen mailmalta erilaisia mökkien kuvia cabinporn.com/page1, mistä alkaa valtava määrä maailman mökkien kuvien esittelyä, eli ainakin kuvien runsas katselu tilttaa. Ehkä jokin uusi Firefoxin päivitys auttaa, mutta Chromium ainakin toimii häiriöittä.
10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 22.04 LTS Jammy Jellyfish
« Uusin viesti kirjoittanut inf 17.01.22 - klo:19.29 »
No joo. Yrittänyt parilla koneella pitää käyttistä enemmän lts tyyppisenä. Tuossa budgiessa on vain yksi häiritsevä bugi ja muutama ominaisuus tullut uudempiin, jotka kiinnostaa. Tuuppaa monissa distroissa tulla päivityksiä häiritsevän tiuhaan. Sen takia jättänyt monet distrot sivuun kun päivityksiin ja niiden kaistaan mennyt jo joutavan paljon aikaa ja kaistaa. Muuten en kiirehtisi päivitystä lainkaan. Muutenkin rajoilla, että jos ongelmia tulee niin taidan siirtyä Mintin Cinnamoniin.
Kyllähän distro on parhaimmillaan silloin kun päivityksiä tulee sitä mukaan kun niitä kehittäjät julkaisee. Aivan turhaa touhua jollain desktopilla ajella jotain LTS:ää kyllä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10