Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Rsync prosessi näyttää menevän loppuun mutta lokitiedostossa on monta riviä jotka liittyvät tähän: "/var/lib/lxcfs/cgroup/blkio/blkio.reset_stats": Permission denied (13)
Kummastuttaa tuo Permission denied, sillä suoritan kuitenkin alla näkyvän komennon kuitenkin sudo oikeuksin.

/var/lib/lxcfs on LXCFS-tiedostojärjestelmän FUSE-liitos. Oikeusongelma johtunee jonkin asteisesta bugista toteutuksessa:

https://github.com/bit-team/backintime/issues/782
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/lxcfs/+bug/1656309
https://superuser.com/questions/1142269/some-file-permissions-have-under-lxc-is-this-a-feature-or-a-sign

/var/lib/lxcfs:ää ei joka tapauksessa kannata varmuuskopioida, koska se sisältää vain /proc-tiedostojärjestelmää muistuttavan näkymän kernelin tietorakenteisiin ja suodatetun näkymän containereiden tiedostojärjestelmiin. Siellä ei ole mitään palautettavaa.
2
Ainoa asia, mitä ihmettelen kyseisessä ongelmassa on se, että miksi sain kuitenkin muita kuin odt- ja docxtiedostoja auki.

Useimmat ohjelmat eivät tarvitse kirjoitusoikeuksia tiedostojen avaamiseen. LibreOffice on poikkeus, koska se kirjoittaa itseään varten lukitustiedoston samaan hakemistoon, jossa luettava tiedosto sijaitsee. Tästä havainnosta oli myös johdettavissa ongelman juurisyy, kuten toissa viikolla esitin: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52938.msg405523#msg405523
3
En nyt tiedä tuosta nimenomaisesta pulmasta, mutta pisti silmään että kopioit /var/backup hakemistoon. Siellä on tavallisesti paketinhallinnan tiedostoistaan tekemiä kopioita. Laittaisin omatekemät kopiot omaan hakemistoonsa. Lisäksi, ellet ole liittänyt ko. hakemistoon jotain toista levyä, ei ole kovin hyvä ajatus tehdä varmuuskopioita sinne. Levyn poksahtaessa varmuuskopio häviää samalla kuin muutkin tiedostot.

Kun kerran käytät rsync komentoa, mikset kopioisi samantien toiselle koneelle? Se onnistuu ssh yhteyden yli helposti ja tiedostot olisivat paljon paremmassa turvassa.

En myöskään kopioisi koko juurihakemistoa, vaan /home (ja ehkä /etc) hakemiston. Palvelinkoneelta ohjelmien data-hakemistot, kuten /var/www, riippuen siitä mitä palvelimelle on asennettu. Ohjelmathan saa asennettua uudelleen. Tietokannan, kuten mysql, kopiointi kannattaa tehdä siihen tarkoitetulla ohjelmalla.

LVM:ää en käytä, mutta löysin tämmöisen ohjeen: http://www.tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/snapshots_backup.html
(ehkä siitä on apua, jos välttämättä haluat kopioida koko osion)
4
Kiitos nm! Olit oikeassa. Windows oli muuttanut pikakäynnistyksen asetuksen. Tein niin kuin neuvoit ja nyt pitäisi kaiken olla kunnossa. Jos en olisi tehnyt kyseisiä muutoksia, olisin varmaan jonkun ajan päästä jälleen ihmetellyt, miksi en pysty avaamaan odt-tiedostoja.

Ainoa asia, mitä ihmettelen kyseisessä ongelmassa on se, että miksi sain kuitenkin muita kuin odt- ja docxtiedostoja auki. Joka tapauksessa nyt kaikki toimii.Uudelleen asentaminenkin oli hyväksi, sillä sain putsattua turhia ohjelmia pois.
5
Hei,

Alkuun hieman alustusta.
Olen koittanut kehitellä Ubuntu koneilleni jonkinlaista varmuuskopiointi menetelmää, jolla saan kannettavani, pöytäkoneeni tai palvelimeni mahdollisen virhetilanteen jälkeen tilaan jossa kaikki oli vielä kunnossa.
Ainakin pöytäkoneella tuo tulee tarpeeseen, sillä aikaajoin tulee testailtua kaikenlaisia juttuja koneella, joiden seurauksena on tullut uudelleen asennuskuviot tutuiksi :D

Tietoa etsiessäni törmäsin tähän linkkiin: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1198700
Sainkin linkin avulla tehtyä kannettavalleni toimivan varmuuskopiointi menetelmän, joka ainakin alkutestien perusteella näyttäisi toimivan kuten tarkoitus olikin.

Koitin siirtää idean myös juuri asennetulle Ubuntu 16.04.3 LTS palvelimelle mutta aivan ongelmitta homma ei nyt näytä lähtevän liikkeelle.
Siltä varalta, että asialla on jotakin merkitystä, niin palvelimella on käytössä LVM.

Tein oman /home hakemiston alla olevaan /bin hakemistoon backup.sh tiedoston, jossa varsinainen rsycn komento on.
/bin hakemisto on lisäty PATH:in backup.sh tiedostolle on annettu suoritus oikeudet.
Näin ollen backup.sh tiedosto voidaan missä hakemistossa tahansa.

Rsync prosessi näyttää menevän loppuun mutta lokitiedostossa on monta riviä jotka liittyvät tähän: "/var/lib/lxcfs/cgroup/blkio/blkio.reset_stats": Permission denied (13)
Kummastuttaa tuo Permission denied, sillä suoritan kuitenkin alla näkyvän komennon kuitenkin sudo oikeuksin.

sudo rsync --delete-after -avz --exclude-from=/ei_mukaan_varmuuskopiointiin / /usr/backup/ --log-file=/tmp/rsync-Full-backup-`date +"%Y-%m-%d-%H-%M"`.log

Tässä ei_mukaan_varmuuskopiointiin tiedoston sisältö:
dev
run
tmp
proc
mnt
lost+found
sys
usr/backup

Eli, voiko nuo rivit jättää huomiotta vai pitäisikö hakemisto /var/lib/lxcfs lisätä myös tiedostoon: ei_mukaan_varmuuskopiointiin?
Jos rivejä ei voi jättää huomiotta, niin kuinka tuo permission denied ongelma ratkaistaan?

Tällä hetkellä lxc tai lxd ei ole käytössä, eli en ole luonut noita "säiliöitä" mutta jossakin vaiheessa voisi olla mielenkiintoista tutustua niihinkin, joten en haluaisi poistaa lxcfs:ää, jos nyt edes on mahdollista, palvelimelta.
6
Yleistä keskustelua / Vs: [Ratkaistu]Kuinka 3D-tulostus kiinni pöydälle ?
« Uusin viesti kirjoittanut kamara 20.02.18 - klo:21.17 »
Ehkä tyhmä kysymys, mutta onhan sinulla käytössä oikea langanvahvuus?

Lyhyt vastaus: On.

Itselläni todennäköisin ongelma on tulostimen vetoinen paikka.

Ainut paikka, johonka kyseisen voisi vaihtaa on vaihtaa tulostimen ja vahvistimen paikkoja keskenään, mutta aivan järkyttävän johtosekamelskan takia en ole kyseistä operaatiota vielä tehnyt.

Tosin sen jälkeen hieno muoviteline joutuu hylkyyn.  :-\
7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ikävyyksiä päivityksistä
« Uusin viesti kirjoittanut nm 20.02.18 - klo:19.14 »
Oma suositukseni olisi puhdas uudelleenasennus, jossa koko levy otetaan käyttöön, tai vaihtoehtoisesti Ubuntu 16.04:n (tai parin kuukauden päästä 18.04:n) asentaminen nykyisen järjestelmän rinnalle sda2-osiolta vapautuvaan tilaan. Sillä tavalla voisi kokeilla uutta järjestelmää vanhan hyväksi todetun ja toimivan ohella.

Siis omaa "tavaraa" on tässä paljon tutkija kun olen, liki 50 tuhatta valokuvaa ja muuta dokumenttia.

Omat tiedostot on paras kopioida talteen johonkin ulkoiselle levylle tai toiselle tietokoneelle ennen mitään osiointimuutoksia tai asennuksia. Toki varmuuskopiot eri fyysisessä sijainnissa ovat tarpeen myös tavallisessa käytössä, koska kovalevyt eivät ole ikuisia, ja tiedostot voivat hävitä bittiavaruuteen ohjelmistovirheiden tai käyttäjän oman huolimattomuuden seurauksena.
8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: LibreOfficen odt-tiedostot eivät avaudu Windows-osiolta enää
« Uusin viesti kirjoittanut nm 20.02.18 - klo:19.03 »
Tshekkasin lähettämäsi linkin nm ja luin siitä, että Windowsista pitää poistua käynnistämällä kone uudelleen. Sammuttaa ei saa. Menin biosiin ja varmistin vielä, että fast boot on pois käytöstä

Kuten aiemmin tässä säikeessä jo sanoin, biosin Fast boot -asetus on eri asia kuin Windowsin Fast Startup. Fast boot ei liity ongelmaan. Fast startup eli Windowsin nopea käynnistyminen kytketään pois päältä Windowsin virranhallinta-asetuksissa. Tämä on ohjeistettu kuvallisesti linkittämissäni ohjeissa, mutta tässä vielä sanallinen suomenkielinen ohje: https://www.hs-works.fi/yleinen/win10-horrostila-pois-kaytosta/

Lainaus
Horrostilasammutuksen poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

1. Paina vasemman alakulman käynnistä-valikkoa.
2. Kirjoita ruutuun Virranhallinta-asetukset (myös osa sanasta riittää).
3. Klikkaa Virranhallinta-asetukset.
4. Klikkaa vasemman reunan valikosta Valitse virtapainikkeen toiminto.
5. Klikkaa Ei käytettävissä olevien asetusten muuttaminen.
6. Ota pois ruksi Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus).
7. Paina alhaalta Tallenna muutokset.

Käynnistä koneesi vielä uudelleen ja olet valmis.

Poistuin Windowsista käynnistämällä koneeni uudelleen ja kirjauduin Ubuntuun. Klikkasin windowsos:in päälle, minkä jälkeen hain windows-osiolta odt-tiedoston ja klikkasin sitä. Libre Office avasi sen kuten normaalisti, joten ongelma ratkesi.

Jees. Hyvä että lähti toimimaan.

Tosin ennen asia oli mielestäni päinvastoin: Windowsista poistuessa kone piti sammuttaa, joten sammutin sen aina. Nyt on näköjään toisin.

Windowsin horrostilan / nopean käynnistymisen toimintalogiikka ei ole muuttunut mitenkään. Sinulla on vain aiemmin ollut "Fast startup" -asetus eri asennossa. Se voi vaihtua Windowsin päivityksissä huomaamatta takaisin oletusarvoon eli päälle, kuten nyt selvästi on. Kun Fast startup on päällä, Windows menee horrostilaan sammutettaessa, mutta sen voi kiertää valitsemalla sammutuksen sijaan "käynnistä uudelleen", jolloin Windows sammuu kokonaan ja kone käynnistyy uudelleen.
9
Yleistä keskustelua / Vs: [Ratkaistu]Kuinka 3D-tulostus kiinni pöydälle ?
« Uusin viesti kirjoittanut Pjotor 20.02.18 - klo:19.02 »
Terve!

Oletko kokeillut säätää tulosteen kerrosvahvuutta? Itsellä auttoi kerrosvahvuuden ohentaminen sekä tulostusnopeuden säätö hitaammaksi. Loppujen lopuksi totesin, ettei ole juurikaan väliä onko alustana suoraan lämmitetty polykarbonaatti vaiko Bilteman sininen maalarinteippi, kun tulostaa PLA:lla. 
ABS tulosteiden kanssa tuntuu olevan tuon suojalaatikon tarve suuri

Ehkä tyhmä kysymys, mutta onhan sinulla käytössä oikea langanvahvuus?
10
Tshekkasin lähettämäsi linkin nm ja luin siitä, että Windowsista pitää poistua käynnistämällä kone uudelleen. Sammuttaa ei saa. Menin biosiin ja varmistin vielä, että fast boot on pois käytöstä, Poistuin Windowsista käynnistämällä koneeni uudelleen ja kirjauduin Ubuntuun. Klikkasin windowsos:in päälle, minkä jälkeen hain windows-osiolta odt-tiedoston ja klikkasin sitä. Libre Office avasi sen kuten normaalisti, joten ongelma ratkesi. Tosin ennen asia oli mielestäni päinvastoin: Windowsista poistuessa kone piti sammuttaa, joten sammutin sen aina. Nyt on näköjään toisin. Joka tapauksessa ongelma ratkesi Linuxin osalta, joten merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi. Kiitos neuvoista!
Sivuja: [1] 2 3 ... 10