Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - veet123

Sivuja: 1 [2]
21
Täppä laitettu täälläkin ;D käyttäjän vaan unohdin pistää, mutta Järvenpäässä asun  :)

22
http://fullcirclemagazine.org/

Hei! Olen jo pitkään miettinyt Full Circle Magazinen suomentamisen aloittamista.
Kyseessä on siis Ubuntua ja sen rinnakkaisversioita käsittelevä verkkolehti, joka ilmestyy nyt kerran kuussa, ja käsittelee Linuxia yleisesti, mutta erityisesti Ubuntua. Lehden numeroita onkin jo kertynyt 15 eli todella aktiivisesta formaatista on kyse. Sitä tehdään pelkästään avoimia ohjelmia käyttäen jotka löytyvät suoraan pakettivarastoista: Scribus, OpenOffice.org ja Gimp. Lehdestä on avoimesti saatavilla olevat projektitiedostot (en tiedä onko oikea termi ;D) joita voi ilmeisesti lähteä suoraan suomentamaan.

Oma ajatukseni oli, että suomennettaisiin kaikki lehdet järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan, ja uusi numero aina sitä mukaan kun se ilmestyy. Olisihan se ihan kiva saada tämä vielä enemmän suomalaisten Linux ja Ubuntu-käyttäjien saataville kun meillä on näin hieno foorumikin   ;)

Eli etsisin tässä siis suomentamisesta kiinnostuneita, josko jokin tiimi saataisiin koottua. Itselläni englanti on auttavasti halussa, mutta lehti ei onneksi ole tungettu täyteen teknisiä termejä ja on siis helposti kenen tahansa vähemmänkin Linuxiin uppoutuneen luettavissa. Onneksi netistä löytää paljon sanakirjoja, ja termit selviävät suhteellisen helposti, ja itsekin niistä jotain (pientä) ymmärrän ;D. Saa pistää yksityisviestiä jos kiinnostusta ja innostusta löytyy, mutta tähän alle voi mielellään laittaa viestiä, seurailen aihetta josko suomentajia löytyisi WINK WINK  :) ;D!

Artikkelit koitetaan varmaan jotenkin jakaa eri henkilöille eli aloitetaan todennäköisesti (jos muita ideoita ilmenee) uusimmasta (15#) numerosta, eli jos haluat varata itsellesi jonkin tietyn ja mieluisen artikkelin, laita se ihmeessä viestiin  :)!

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuMagazine/TranslateFullCircle
Ylläolevasta osoitteesta löytyy prjektitiedostot ja tarkemmat ohjeet kääntämiseen, sekä lista jo olemassa olevista tiimeistä. Toivottavasti meidän nimi sinne pian ilmestyy :)!

Tämä oli muuten wikin Toimintaideoita osiossa, ja jos päästään aloittamaan voisi sinne pistää toivottavasti tulevan tiimin sähköpostiosoitteen.

Aloitetaan muuten tosiaan tästä, mutta jos joku nyt tai myöhemmin osaa järjestää lehden painatukseen, olisi se todella mahtavaa  :), mutta koitetaan ensin saada jotain painettavaksi :).

e: Lähden kahdeksi päiväksi mökille, mutta katson viestit sitten  :)

23
Mietin vaan, että kestävätkö nämä koko päivän, vai vain klo 13-14?

Eihän ne oo bileet eikä mitkään, jos ne kestää vain tunnin ;D!

24
Mietin vain, että jos noita pelikilpailuja tulee, niin pitäisikö voittajien nickeille (jos on) antaa joku titteli esim. "Ubuntu Suomen Teeworlds mestari" ;D tuonne Käyttäjä nimikkeen tilalle.

Parasta työpöytää ei varmaan kannata alkaa palkitsemaan, koska jos kaikkien hyvin tuntemasta threadista sitä aletaan etsimään, loppuu raadilla hermot ja aika :)

25
Kiitos! Koitin tuota, mutta väärällä komennolla, nyt pelittää!

26
Hei! Minulla on ongelma paketoida Passenger nimistä peliä deb paketiksi. Pelin kotisivut löytyvät täältä: http://passenger.wikispaces.com/
Ovat aika hitaat latautumaan joten tässä on SourceForgen sivut: http://sourceforge.net/projects/turboesprit/
On oikea osoite vaikka siinä lukeekin Turboesprit.

Eli siis katsoin linux.fi:stä ohjeen deb paketin tekemiseksi, ja koitin tehdä suoraan ohjeiden mukaan. Ongelma on siis siinä, että en saa tuota ./configure komentoa taittumaan.
Oikeasti tässä on pieni taka-ajatus ;D eli jos joku osaa tuon kääntää tai tietää valmiin deb paketin niin voisi olla kiva kuulla, että miten homma toimii. Tuon lähdekoodikansiosta(ei ehkä ihan oikea termi :)) löytyy myös joku sh loppuinen "komentotulkin komentotiedosto" josta ainakin READMEn mukaan peli pitäisi pystyä käynnistämään, mutta en ainakaan itse osaa. En löytänyt millään valmista pakettia ainakaan googlella, mutta jos joku tietää vähemmän tai enemmän GTAn tapaisia pelejä voi mielellään laittaa tänne. En itse ole mikään GTA fani, mutta ajaminen ja ampuminen on aika kiva yhdistelmä :). Jos joku osaa paketoida ja voi laittaa ohjeet tänne, olisi todellä hyvä jos ne olisivat ihan rautalangasta väännetyt, olen aika uusi näissä.

27
Xubuntun asennuksen kanssa on tuota ollut enemmänkin liikkeellä. Tämä oli siis xubuntun asennuksen kanssa vanhemmalla koneella, eli kun asennus alkoi, niin kohta meni näyttö pimeäksi. Koitin pari kertaa uudestaan, mutta kun huomasin, että kone raksuttaa vaikka näyttö ei pelaa, annoin asennuksen mennä loppuun. Kun asennus oli mennyt loppuun huomasin, että näyttö on mennyt takaisin päälle, ja asennus onnellisesti lopussa. Voit koittaa samaa, mutta omalla vastuulla. Miinuspuolena oli se, ettei näyttö myöhemminkään toiminut kunnolla, mutta voit asennuksen jälkeen yrittää korjata sen.

28
Laitealue / Vs: Ogg musiikkisoitin
« : 02.07.08 - klo:22.44 »
Jaahas, no hyvä että joku tietää. Verkkokauppa.com:sta löytyy muutama, etsi kategoriasta oheislaitteet => soittimet hakusanalla ogg tai jollain paremmalla.

29
Laitealue / Vs: Ogg musiikkisoitin
« : 02.07.08 - klo:21.11 »
Saatan olla nyt väärässä, mutta muistan lukeneeni jostain (olisiko ollut linux.fi tai Ubuntu tutuksi wikikirja) ,että kaikilla MP3-soittimilla voi soittaa ainakin ogg vorbisia. Mutta älä nyt tämän viestin perusteella mene ostamaan itsellesi soitinta ja huomaa, että eihän se toimi :)

30
Jos jotain vielä kiinnostaa, niin tällaisen löysin:
http://kioskcd.com/

31
Jee, eka viesti näillä foorumeilla! :)

Minun mielestäni kannattaa, ei ainakaan omalla kohdalla ole ilmennyt normaalia enempää ongelmia, vaikka ainahan jotain pientä bugia on alussa.
Vaikka tällä kertaa päälle päin ei näy yhtä paljon uudistuksia, on pinnan alla tapahtunut paljon kehitystä, ja raudan tuki on jälleen kerran parantunut.

Sivuja: 1 [2]