Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - veet123

Sivuja: [1] 2
1
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 25.12.08 - klo:23.49 »
Minulla on sama ongelma intrepidissä, mutta hardyssa wlan toimi juuri noin, eli se osasi itse etsiä verkot ja yhdistää niihin. Vaihdoin 64-bittiseen järjestelmään, bugi on varmaan vaan siinä kun muilla ei tätä ongelmaa tunnu olevan. Asensin gnomeen knetworkmanagerin ja koitin löytäisikö se mitään, niin se löysi wlan verkot mutta en voinut yhdistää niihin. Wlan verkoissa ei ole mitään vikaa sen tiedän, eikä myöskään todennäköisesti vastaanottimessakaan kun en ole sitä mihinkään kolhinut. Olisi kiva jos tähän joku ratkaisu löytyisi, nyt minulla on kannettava nettipiuhan päässä. :-\

2
Kiitos neuvosta, mutta ongelma korjautui itsetään, varmaan päivitysten avulla :) Ketjun voi varmaan poistaa, koska tässä ei ole sinäänsä mitään oleellista tietoa paitsi tuo linkki

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Kotikansio ei avaudu
« : 19.11.08 - klo:21.24 »
Kyyseessä ei ole ole niin paha ongelma, miltä otsikon perusteella vaikuttaa.

Asensin juuri äsken 64 bittisen ubuntu studio intrepidin. Ainoa ongelma on, että en saa kotikansiota avattua

Koodia: [Valitse]
Sijaintia "file:///home/veeti" ei voi avataLapsiprosessin "exaile" käynnistäminen epäonnistui (Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)
Eli siis tiedän jo ongelman, kun koitin asentaa exailen. Exaile on musiikkisoitin ja kun asensin sen ja painoin sijainnit kohdasta kotikansio painiketta, avautuu kotikansio - mutta exailella. Kotikansiota voi siis selata musiikkisoittimella (?), mutta pääsen selamaan kotikansiotani kun painan samasta valikosta kohtaa tietokone, silloin se avautuu normaalisti nautiluksella. Toivottavasti ymmärsitte, huonosti selitetty.

(PS. Intrepid on aivan loistava! Vaikka minulla on 64 bittinen toimii flasheissä äänet ne eivät lagaa eivätkä ne enää kaatuile, ilman säätöä! Myös äänet toimivat ja minulla toimii sovelluksissa äänet joissa ei ennen toiminut, enää ei pulseaudio ole riivannut.

edit: korjailin ajatusvirheitä

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 18.10.08 - klo:22.09 »
Tuli yhtäkkiä mieleen, että voiko tuota Intrepidiä nyt jo asentaa normaalia käyttöä varten? Vaikka onkin vielä testiversio, niin julkaisuun on enää 12 päivää, onko jo tarpeeksi valmis paketti? Ei haittaa jos on vähän buginen, saan minä sen itsekkin solmuun  ::) Ja Kubuntu oli kyseessä


5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomi-verkkolehti
« : 27.09.08 - klo:11.55 »
Okei, tuo fullcirclemagazinen jäätyminen oli lähinnä minun vikani, joten lupaudun kirjoittamaan tähän lehteen vähintään yhden artikkelin  ;D

Kirjoitan sen jostain omasta linux/ubuntu jutusta, ja siihen liittyen, lehtihän käsittelee lähinnä ubuntua, mutta kuinka laajasti linuxia koskevaa tekstiä siihen voi pistää?

6
Ajatelkaa kuinka nopeaa sammuminen sitten on! Tuo sammuu varmaan 3 sekunnissa, ihan itsestään, turhia kyselemättä tai tallentelematta  ;D

7
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-uudistus revisited
« : 01.09.08 - klo:17.13 »
Lainaus
Laaditaan foorumin käyttäjille (siis yhteisölle) kilpailu, jossa kannustetaan tekemään mahdollisimman näyttävä ja persoonallinen työpöytä.
Tekijä ottaa ylös teemassa käytetyt osasien nimet ja niiden latausosoitteet, että muutkin voivat asentaa teeman itselleen.
Teen php-härpäkkeen jonnekin nettiin, mihin voi sitten uploadata kuvakaappauksen työpöydästä, ja + tekstikenttä tekijän nimelle (nikille tai jos haluaa omalla nimellä kunniaa) sekä kuvaukselle ja mahdollisuuden kommentaatioon.

Tuo oli aivan loistava idea! Kannattaa varautua siihen, että osallistujia tulee, mitä nyt on tuo "Näytä työpöytäsi" ketju venynyt yli 80 sivuun  ;D

Tuo vie aika paljon tilaa, eli kaikkia kuvia ei varmaan kannata siirtää Ubuntu Suomen palvelimelle, mutta olisi tosi hyvä jos olisi ns esikatselukuva jossa on linkki tarkempaan ja suurempaan kuvaan.

8
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-uudistus revisited
« : 31.08.08 - klo:23.50 »
Lainaus
Kuvakaappauksia käyttäjien työpöydistä!

Tällä osoitetaan että Ubuntusta voi tehdä itsensä näköisen Smiley

Kannatetaan! Mm. Gentoon sivuilla tuo oli toteutettu todella näyttävästi.

Noista uusista sivuista, tuo yläpalkkihan oli ennen pelkkää kuviota, nyt se on kokonainen kuva. En sano, että se olisi huono asia, mutta ilmeisesti(?) se vaikuttaa jonkin verran sivun keveyteen ja mobiiliselaukseen. Muuten sivu näyttää todella hyvältä ja tuo houkuttelee enemmän levykuvan lataukseen. Ainoa mikä häiritsi oli alhalla lukeva MD5 summa ja sen alla jotain ihmeellistä. En nimittäin itse ymmärrä mitä se tarkoittaa, saattahan joku taitamaton käyttäjä jäädä sitä ihmettelemään  ;D

Oli muuten hyvä, että Intrepidin uusi tummempi ulkoasu oli otettu huomioon värimaailmassa

edit: Se MD5 summa meinaakin, sitä lopullista levykuvaa mikä ladataan palvelimelta

9
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 31.08.08 - klo:16.56 »
Lainaus
Valikoiden teksti vilkkuu kummallisesti ja on vaikealukuista...  Undecided
En tiedä mistä johtuu, työpöytätehosteita en käytä.

edit: myös yksi skineistä ja joku juttu vilkkuvat. Hyvä peli, näppäinkomennot ja ulkoasu osittain tuttuja Valven peleistä, ja varsinaiseen nykimiseen en ole vielä törmännyt. Pitää kyllä vielä vähän harjoitella... =D
edit: no nyt kun avasin uudelleen ei näy kirjaimia ja kursorina pelottava sinipunakeltavihreä windows-logoa muistuttava kapistus  Sad
edit: toimi taas äsken...  Undecided

En tiedä mistä tuo johtuu, mutta minulla kävi noin kun tein käynnistystiedostosta pikakuvakkeen työpöydälle. Heti kun käynnistin pelin alkuperäisestä käynnistystiedostosta, ongelma katosi. Toivottavasti auttaa :)

10
Juu, nyt toimii. Uudelleen vain laitoin noi v4l ajurit, kiitos, hyvin ehtii vielä katsomaan simpsonit  ;D

e: eipä tuukkaan tänään simpsonit

11
Elikkä minulla on kannettavassa usb digi-vastaanotin mallia Terratec Cinergy T usb xxs. Kun ostin sen laitteen käyttööotto sujui todella helposti, ja wikissä oli siihen ohjeet. Nyt yhtäkkiä tänään kun yritän katsoa televisiota ei vastaanotin toimikaan. Boottasin koneen ja irrottelin vastaanotinta muutenkin usb:stä ja piuhat näytti olevan kohdallaan.
Komento lsusb näyttää kuitenkin, että laite olisi kiinni usbssä. Koitan toistaa siis kaffeinellä vaikk ubuntua käytänkin. Kun koitan Me tv:tä sanoo se, että "No tuner device". Missä vika? Jos kenelläkään muulla on vastaavanlaista ongelmaa niin voi laittaa tänne viestiä. Ajattelin vaan, että onko kyseessä jokin yleisempi ongelma, joka johtuu jostain päivityksestä, vai oma henkilökohtainen ongelma.
En ole muuten sitten tuota erityisemmin paiskonut  ;D

12
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä kotisivusi
« : 25.08.08 - klo:19.50 »
Lainaus
Dodiin.

Uudet sivut on online.

http://wille.servut.us

Sinulla on samanlainen koira kuin meillä, on kivoja koiria nuo cavalierit  :)

13
Juu, numerosta 15 olisi hyvä aloittaa

14
Ei ohhoh. Viikon kun on täältä poissa niin hommat jo leviää käsistä  :)

Eli siis nyt on kyse siitä kuka vetää tiimiä? Voin vetää tiimiä JOS siihen tarvitaan joku rityinen tiiminvetäjä.
Eli:
Minun mielestäni tiimin keskustelukanavana voisi käyttää tuota sähköpostilistaa. Itse en osaa käyttää tuota scribusta joten olisi hyvä jos olisi joku joka ymmärtää jotain taittamisesta. Ehdotan siis, että ihmiset alkavat ilmoittaa tuolle sähköpostilistalle, mitä artikkelia alkavat suomentaa. Tuolta transalate sivulta taisi löytyä linkki pelkkiin teksteihin. Sitten kun lehti on valmis, lähetetään se lehden päätoimittajalle ja ilmoitetaan siitä blogiin. Voimme itse siitä jonkin jutun blogiin tehdä, eli vapaaehtoisia saa ilmoittautua.

Huhhuh, sen verran nopeasti tuli kirjoitettua, että täydennän tätä viestiä (ohjetta) pikimmiten, mutta täytyy nukkua joskus, on tullut valvottua tämä viikko. Eli siis minä voin olla niin sanottu tiiminvetäjä. Voin kerätä listaa siitä mitä artikkelia kukakin suomentaa, kunhan ne tuonne sähköpostilistalle informoidaan. Kun lehti näyttää olevan valmis, ilmoitan siitä tuonne listalle.

No tästä kiireestä ainakin huomaa, että projekti on ottanut tuulta alleen  :)

15
Hei taas! Olen ollut jonkin aikaa poissa kuvioista koulujen alkamisen takia joten käännöstyö on minun osaltani pahasti kesken. Tuo mikrobitti kuulostaa todella hyvältä. Heti kun saan kouluhommat ja harrastukset käyntiin jatkan kääntämistä  :) muuten, maksaako tuo mikrobitti meille jotain?

16
GetDeb ehti jo paketoimaan tuon version missä kirjautuminen onnistuu, että peruskäyttäjäkin osaa nyt asentaa sen   :)

e: niin ja olisishan se linkki ihan hyvä laittaa:
http://www.getdeb.net/app/aMSN

17
Hei! Olen ollut hetken poissa, ja näyttää ihan kivalta. Olen itse koittanut opetella Scribuksen käyttöä, mutta se ei olekaan niin helppoa kuin luulin. No, tällä hetkellä suomennan sitä erilliseen tekstitiedostoon, mutta olisi tosi hyvä jos joku muu osaisi tekstit sovittaa itse lehteen. Jos täällä on ketään joka tämän osaa ja kiinnostaa niin voi mielellään ilmoittautua mukaan.
Juu siis suomennetaan aina uudet lehdet ensin ja jätetään vaikka vanhan lehden suomentaminen tauolle siinä välissä, blogiin olisi tosiaan hyvä joku ilmoitus pistää, kun lehti on valmis

Eli Scribuksen taitajia kaivattaisiin, mutta koitan sitä itse myös opetella. Olisi hyvä se saada haltuun ainakin siihen mennessä kun kaikki artikkelit on suomennettu :)

18
Hei! Tulin takaisin mökiltä ja ilmeisesti kiinnostusta olisi.
Tuolla käännössivulla oli ohjeet miten aloittaa eli lähdetään liikkeelle siitä.
Kaikilla pitää ilmeisesti olla ohjelmista uusimmat versiot jotka ovat saatavilla, niin tuolla ainakin neuvottiin. Tämän jälkeen pitäisi ottaa yhteyttä projektin adminiin, ja kertoa mille kielelle haluaisi kääntää yms. Ja lopuksi kun lehti on käännetty lähetetään se pdf:nä "päätoimittajan" sähköpostiin. Näin se yksinkertaisuudessaan on, ja kaikki sähköpostiosoitteet sekä projektitiedostot ovat saatavilla käännössivulla.
Yksi huono puoli tässä on se, että projektitiedostot saa vasta sen jälkeen kun englanninkielinen lehti on valmis, eli suomenkielinen versio ilmestyy paljon myöhemmin, riippuen kääntämisen nopeudesta.
Ehdotan ainakin, että otetaan kaikille haluaville yksi oma artikkeli jota aletaan suomentamaan. Ei kannata ottaa paineita "aikataulusta" tai muusta. Sitten kun ensimmäinen artikkeli on suomennettu ilmoitetaan taas mitä artikkelia alkaa suomentamaan ja niin edespäin. Kenenkään ei ole pakko suomentaa yhtään tai vain yksi artikkeli, se on jokaisesta kiinni itsestään. Jos tämä menettely on ok niin aletaan valitsemaan artikkeleita lehdestä 15#.

Itse voisin mielellään ottaa aluksi artikkelin Top 5 Slim web browsers  :)

Ajattelin myös, että jos kääntäminen lähtee käyntiin, niin pitäisikö myöhemmin tehdä joku sähköpostilista, eikä kasvattaa tätä ketjua ilmoituksilla artikkelien kääntämisestä.

edit: vielä se, että suomennettu lehti julkaistaan Full Circle Magazinen kotisivuilla muiden käännösten joukossa. Jos tähän kaivataan jotain "tiiminvetäjää" niin voin koittaa suoriutua siitä, mutta saa mielellään ilmoittautua jos joku muu haluaa. Ei tähän välttämättä tarvita sellaista, vaan tarvitaan joku viestintäkeino millä selvitetään milloin lehti on valmis, oma ehdotus on sähköpostilista, mutta ne ei oo mun alaa ;D. IRC on turhan epävarma, koska kaikki eivät välttämättä aina ole paikalla. Jos joku osaa myöhemmin järjestää sähköpostilistan, olisi se todella hyvä, tai antaa ohjeet miten se luodaan.

19
Sori, en tiedä näistä mitään, mutta tästä artikkelista saattaisi olla paljon apua, siinä on ratkaistu tämä ongelma juuri Ubuntu 8.04:llä (ilmeisesti):

http://www.linux.com/feature/142075

20
Juu, kiitos siirrosta en heti ajatellut  :)

Sivuja: [1] 2