Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - veet123

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Kotikansio ei avaudu
« : 19.11.08 - klo:21.24 »
Kyyseessä ei ole ole niin paha ongelma, miltä otsikon perusteella vaikuttaa.

Asensin juuri äsken 64 bittisen ubuntu studio intrepidin. Ainoa ongelma on, että en saa kotikansiota avattua

Koodia: [Valitse]
Sijaintia "file:///home/veeti" ei voi avataLapsiprosessin "exaile" käynnistäminen epäonnistui (Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)
Eli siis tiedän jo ongelman, kun koitin asentaa exailen. Exaile on musiikkisoitin ja kun asensin sen ja painoin sijainnit kohdasta kotikansio painiketta, avautuu kotikansio - mutta exailella. Kotikansiota voi siis selata musiikkisoittimella (?), mutta pääsen selamaan kotikansiotani kun painan samasta valikosta kohtaa tietokone, silloin se avautuu normaalisti nautiluksella. Toivottavasti ymmärsitte, huonosti selitetty.

(PS. Intrepid on aivan loistava! Vaikka minulla on 64 bittinen toimii flasheissä äänet ne eivät lagaa eivätkä ne enää kaatuile, ilman säätöä! Myös äänet toimivat ja minulla toimii sovelluksissa äänet joissa ei ennen toiminut, enää ei pulseaudio ole riivannut.

edit: korjailin ajatusvirheitä

2
Elikkä minulla on kannettavassa usb digi-vastaanotin mallia Terratec Cinergy T usb xxs. Kun ostin sen laitteen käyttööotto sujui todella helposti, ja wikissä oli siihen ohjeet. Nyt yhtäkkiä tänään kun yritän katsoa televisiota ei vastaanotin toimikaan. Boottasin koneen ja irrottelin vastaanotinta muutenkin usb:stä ja piuhat näytti olevan kohdallaan.
Komento lsusb näyttää kuitenkin, että laite olisi kiinni usbssä. Koitan toistaa siis kaffeinellä vaikk ubuntua käytänkin. Kun koitan Me tv:tä sanoo se, että "No tuner device". Missä vika? Jos kenelläkään muulla on vastaavanlaista ongelmaa niin voi laittaa tänne viestiä. Ajattelin vaan, että onko kyseessä jokin yleisempi ongelma, joka johtuu jostain päivityksestä, vai oma henkilökohtainen ongelma.
En ole muuten sitten tuota erityisemmin paiskonut  ;D

3
http://fullcirclemagazine.org/

Hei! Olen jo pitkään miettinyt Full Circle Magazinen suomentamisen aloittamista.
Kyseessä on siis Ubuntua ja sen rinnakkaisversioita käsittelevä verkkolehti, joka ilmestyy nyt kerran kuussa, ja käsittelee Linuxia yleisesti, mutta erityisesti Ubuntua. Lehden numeroita onkin jo kertynyt 15 eli todella aktiivisesta formaatista on kyse. Sitä tehdään pelkästään avoimia ohjelmia käyttäen jotka löytyvät suoraan pakettivarastoista: Scribus, OpenOffice.org ja Gimp. Lehdestä on avoimesti saatavilla olevat projektitiedostot (en tiedä onko oikea termi ;D) joita voi ilmeisesti lähteä suoraan suomentamaan.

Oma ajatukseni oli, että suomennettaisiin kaikki lehdet järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan, ja uusi numero aina sitä mukaan kun se ilmestyy. Olisihan se ihan kiva saada tämä vielä enemmän suomalaisten Linux ja Ubuntu-käyttäjien saataville kun meillä on näin hieno foorumikin   ;)

Eli etsisin tässä siis suomentamisesta kiinnostuneita, josko jokin tiimi saataisiin koottua. Itselläni englanti on auttavasti halussa, mutta lehti ei onneksi ole tungettu täyteen teknisiä termejä ja on siis helposti kenen tahansa vähemmänkin Linuxiin uppoutuneen luettavissa. Onneksi netistä löytää paljon sanakirjoja, ja termit selviävät suhteellisen helposti, ja itsekin niistä jotain (pientä) ymmärrän ;D. Saa pistää yksityisviestiä jos kiinnostusta ja innostusta löytyy, mutta tähän alle voi mielellään laittaa viestiä, seurailen aihetta josko suomentajia löytyisi WINK WINK  :) ;D!

Artikkelit koitetaan varmaan jotenkin jakaa eri henkilöille eli aloitetaan todennäköisesti (jos muita ideoita ilmenee) uusimmasta (15#) numerosta, eli jos haluat varata itsellesi jonkin tietyn ja mieluisen artikkelin, laita se ihmeessä viestiin  :)!

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuMagazine/TranslateFullCircle
Ylläolevasta osoitteesta löytyy prjektitiedostot ja tarkemmat ohjeet kääntämiseen, sekä lista jo olemassa olevista tiimeistä. Toivottavasti meidän nimi sinne pian ilmestyy :)!

Tämä oli muuten wikin Toimintaideoita osiossa, ja jos päästään aloittamaan voisi sinne pistää toivottavasti tulevan tiimin sähköpostiosoitteen.

Aloitetaan muuten tosiaan tästä, mutta jos joku nyt tai myöhemmin osaa järjestää lehden painatukseen, olisi se todella mahtavaa  :), mutta koitetaan ensin saada jotain painettavaksi :).

e: Lähden kahdeksi päiväksi mökille, mutta katson viestit sitten  :)

4
Hei! Minulla on ongelma paketoida Passenger nimistä peliä deb paketiksi. Pelin kotisivut löytyvät täältä: http://passenger.wikispaces.com/
Ovat aika hitaat latautumaan joten tässä on SourceForgen sivut: http://sourceforge.net/projects/turboesprit/
On oikea osoite vaikka siinä lukeekin Turboesprit.

Eli siis katsoin linux.fi:stä ohjeen deb paketin tekemiseksi, ja koitin tehdä suoraan ohjeiden mukaan. Ongelma on siis siinä, että en saa tuota ./configure komentoa taittumaan.
Oikeasti tässä on pieni taka-ajatus ;D eli jos joku osaa tuon kääntää tai tietää valmiin deb paketin niin voisi olla kiva kuulla, että miten homma toimii. Tuon lähdekoodikansiosta(ei ehkä ihan oikea termi :)) löytyy myös joku sh loppuinen "komentotulkin komentotiedosto" josta ainakin READMEn mukaan peli pitäisi pystyä käynnistämään, mutta en ainakaan itse osaa. En löytänyt millään valmista pakettia ainakaan googlella, mutta jos joku tietää vähemmän tai enemmän GTAn tapaisia pelejä voi mielellään laittaa tänne. En itse ole mikään GTA fani, mutta ajaminen ja ampuminen on aika kiva yhdistelmä :). Jos joku osaa paketoida ja voi laittaa ohjeet tänne, olisi todellä hyvä jos ne olisivat ihan rautalangasta väännetyt, olen aika uusi näissä.

Sivuja: [1]