Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Louderi

Sivuja: [1]
1
Kokeilen asentaa Ubuntu 20.04:ään tunnetusti Windowsille alun perin tehtyä Microsoftin strategiapeliä Age of Empires III. Nyt vaan on käynyt niin, että kun koitan Playonlinuxin kautta asentaa sen, niin tulee "Error in POL_Wine. Wine seems to have crashed." -virhesanoma (ks. kuvaliite). Tarkoitukseni oli suunnistaa AoEIII:n levyllä olevaan exe-tiedostoon, mutta error tulee jo ennen kuin pääsin siihen vaiheeseen.

Kokemuksia Playonlinuxista? Toimiiko se muilla, vai onko tuttu error?

2
Tarkoitukseni on muodostaa yhteys Samban avulla korkeakoulun palvelimeen kotisivujen tekoa varten. Osaisitteko neuvoa, että onko vielä jotain mitä lähteä kokeilemaan, jotta pääsisin eteenpäin tästä errorista "Unable to access location. Failed to mount Windows share: connection timed out."

Yritin toimia korkeakoulun samba-ohjeiden mukaisesti, osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/palvelut/usersaaltofi. Asennettuani Samban tuo yhdistäminen pelitti alun perin. Vaan ei enää, jostain syystä. Enkä usko vian olevan heidän päässä, kun olen yrittänyt yhdistää jo viikkotolkulla. Pitäisikö esim. koittaa uudelleenasentaa Samba?

Kummalliseksi ongelman tekee erityisesti se, että aiemmin olen päässyt käyttämälläni osoitteella tuosta eteenpäin. Eli menen Files-osiossa "Other Locations" --> "Connect to Server". Kirjoitan siihen "smb://home.org.aalto.fi/<käyttäjänimi>/data". Aiemmin tämä tuotti kyselyikkunan korkeakoulun käyttäjätunnukselle ja salasanalle. Sen jälkeen on täytynyt varmaan tapahtua jotain, kun sama osoite, saati mikään muukaan osoite ei enää toimi, vaan tuottaa ainoastaan em. errorin. Kokeilin myös kenoviivat toisin päin. Silloin virhesanoma muuttuu hieman: "Failed to retrieve shared list from server: No such file or directory." Lopputulos on kuitenkin sama, ei yhteyttä.

Palasin Samban ohjeeseen tarkistaakseni, ettei ollut jäänyt jotain huomaamatta. https://ubuntu.com/tutorials/install-and-configure-samba#4-setting-up-user-accounts-and-connecting-to-share  Vaikuttaa ohjeen perusteella kuitenkin siltä, että Samban asennuksen jälkeen pitäisi osoitteen kirjoittaminen riittää yhteyden aikaansaamiseksi.

https://askubuntu.com/questions/924557/failed-to-mount-windows-share-connection-timed-out Katsoin tämän jo läpi eli lisäsin nuo rivit smb.conf:iin. Sillä ei harmikseni ollut kuitenkaan vaikutusta yhteyden aikaansaamiseen.
https://askubuntu.com/questions/1120172/cannot-access-windows-share-gui-unable-to-access-location-terminal-mount-can Kokeilin myös tuota riviä sinne global:in alle. Tämän mukaan ko. ongelmaan ei taida edes olla ratkaisua, jos ei tuo smb.conf muokkaus tehoa.

P.S. Löysin vastaavanlaisen aiheen https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3547.msg24976#msg24976, mutta siinä ei varsinaisesti käsitelty tätä virhesanomaa enkä saanut siitä kunnolla selkoa, joten avasin uuden aiheen.

3
Osaako joku kommentoida, että miten asennan tar-2.gz -päätteisen lataustiedoston sisällön, jos Archive manager antaa erroria, että "Archive type not supported"? Oikeaklikkaamalla tulee vain vaihtoehdot avaa ja siirrä. En siis saa tietääkseni purettua tiedostoa.

Kokeilin jo erästä kuulemaani kikkaa, kirjoittamalla terminaaliin tar xf tiedostonimi.tar.gz. Hakemistopolku terminaalissa oli se missä kyseinen tar.gz tiedosto. Tässä vielä koittamani konstit:

lauri@lauri-Lenovo-Yoga-C740-14IML:~/Downloads/vpn$ tar xf anyconnect-linux64-4.9.06037-predeploy-k9.tar-2.tar.gz
tar: anyconnect-linux64-4.9.06037-predeploy-k9.tar-2.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
lauri@lauri-Lenovo-Yoga-C740-14IML:~/Downloads/vpn$ tar xf anyconnect-linux64-4.9.06037-predeploy-k9.tar-2.gz
tar: anyconnect-linux64-4.9.06037-predeploy-k9.tar-2.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
lauri@lauri-Lenovo-Yoga-C740-14IML:~/Download

Tarkoitukseni on muodostaa VPN-yhteys, jotta pääsisin käyttämään yliopistoni kotisivutilaa. Sitä varten koitan asentaa VPN sovellusta, jota pitää sisällään tämä tar-2.gz -tiedosto.

4
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun Suomi-palvelimet alhaalla?
« : 07.04.21 - klo:14.16 »
Olen uusi Ubuntun käyttäjä ja törmäsin seuraavanlaiseen ongelmaan

Kun ajan konsoliin esimerkiksi komennon "sudo apt-get update" niin tulee erroria Cannot initiate the connection to fi.archive.ubuntu.com:80 (2001:708:10:8::5). - connect (101: Network is unreachable) Could not connect to fi.archive.ubuntu.com:80 (193.166.3.5), connection timed out sekä W: Failed to fetch http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/focal/InRelease  Cannot initiate the connection to fi.archive.ubuntu.com:80 (2001:708:10:8::5). - connect (101: Network is unreachable) Could not connect to fi.archive.ubuntu.com:80 (193.166.3.5), connection timed out

Tuleeko muilla samaa? Onko tässä vain odotettava, vai onko vika täällä päässä? Ainiin, ja pystyykö tuota osoitetta muuttaa joksikin toimivaksi?

Sivuja: [1]