Kirjoittaja Aihe: Samballa yhdistäminen tuottaa Ubuntulla virhesanoman (RATKAISTU)  (Luettu 1138 kertaa)

Louderi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Tarkoitukseni on muodostaa yhteys Samban avulla korkeakoulun palvelimeen kotisivujen tekoa varten. Osaisitteko neuvoa, että onko vielä jotain mitä lähteä kokeilemaan, jotta pääsisin eteenpäin tästä errorista "Unable to access location. Failed to mount Windows share: connection timed out."

Yritin toimia korkeakoulun samba-ohjeiden mukaisesti, osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/palvelut/usersaaltofi. Asennettuani Samban tuo yhdistäminen pelitti alun perin. Vaan ei enää, jostain syystä. Enkä usko vian olevan heidän päässä, kun olen yrittänyt yhdistää jo viikkotolkulla. Pitäisikö esim. koittaa uudelleenasentaa Samba?

Kummalliseksi ongelman tekee erityisesti se, että aiemmin olen päässyt käyttämälläni osoitteella tuosta eteenpäin. Eli menen Files-osiossa "Other Locations" --> "Connect to Server". Kirjoitan siihen "smb://home.org.aalto.fi/<käyttäjänimi>/data". Aiemmin tämä tuotti kyselyikkunan korkeakoulun käyttäjätunnukselle ja salasanalle. Sen jälkeen on täytynyt varmaan tapahtua jotain, kun sama osoite, saati mikään muukaan osoite ei enää toimi, vaan tuottaa ainoastaan em. errorin. Kokeilin myös kenoviivat toisin päin. Silloin virhesanoma muuttuu hieman: "Failed to retrieve shared list from server: No such file or directory." Lopputulos on kuitenkin sama, ei yhteyttä.

Palasin Samban ohjeeseen tarkistaakseni, ettei ollut jäänyt jotain huomaamatta. https://ubuntu.com/tutorials/install-and-configure-samba#4-setting-up-user-accounts-and-connecting-to-share  Vaikuttaa ohjeen perusteella kuitenkin siltä, että Samban asennuksen jälkeen pitäisi osoitteen kirjoittaminen riittää yhteyden aikaansaamiseksi.

https://askubuntu.com/questions/924557/failed-to-mount-windows-share-connection-timed-out Katsoin tämän jo läpi eli lisäsin nuo rivit smb.conf:iin. Sillä ei harmikseni ollut kuitenkaan vaikutusta yhteyden aikaansaamiseen.
https://askubuntu.com/questions/1120172/cannot-access-windows-share-gui-unable-to-access-location-terminal-mount-can Kokeilin myös tuota riviä sinne global:in alle. Tämän mukaan ko. ongelmaan ei taida edes olla ratkaisua, jos ei tuo smb.conf muokkaus tehoa.

P.S. Löysin vastaavanlaisen aiheen https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3547.msg24976#msg24976, mutta siinä ei varsinaisesti käsitelty tätä virhesanomaa enkä saanut siitä kunnolla selkoa, joten avasin uuden aiheen.
« Viimeksi muokattu: 21.05.21 - klo:07.04 kirjoittanut Louderi »

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16294
  • Profiili
Toimiiko VPN-yhteys varmasti, vai oletko kytkeytyneenä Aallon työasemaverkkoon?

Kannattaa kokeilla yhdistämistä smbclientilla päätteessä. Se saattaisi kertoa tarkemmin, mikä menee pieleen:

Koodia: [Valitse]
smbclient -W AALTO -U käyttäjätunnus //webhome.org.aalto.fi/käyttäjätunnus
Jos toimii smbclientilla, SMB-protokollan version määrittäminen ehkä auttaisi tiedostoselaimen yhdistämisongelmaan. Katso:
https://askubuntu.com/questions/924557/failed-to-mount-windows-share-connection-timed-out


Onko sinulla käyttöoikeus Aallon Linux-palvelimille? Silloin SMB:n sijaan voisit yhtä hyvin käyttää SSH-yhteyttä. Sekin mahdollistaa liittämisen tiedostoselaimen kautta, eikä edellytä VPN-yhteyttä tai sitä, että olet Aallon työasemaverkossa.

Louderi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Kiitos vastauksesta. Joo, tunnarit on. Ongelma ratkesi kun sain toisesta lähteestä ehdotuksen kokeilla smb:n sijasta juuri tuolla SSH-yhteydellä, kirjoittamalla smb:// sijaan sftp:// osoiterivin alkuun. Näin pääsin kirjautumaan Aallon työasemaverkkoon, yhdistämällä koshiin tai lytaan, joista ensimmäinen prakasi aika nopeasti, mutta lyta onneksi toimii edelleen.
« Viimeksi muokattu: 21.05.21 - klo:07.00 kirjoittanut Louderi »